ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף שקל למחשב ועוד מסך בתקציב עד 2000 שקל, אני רוצה מסך 240Hz ואם אין אפשרות אז לפחות 120Hz עם כמה שפחות Inch ו2ms ו 3D וLCD ו LED עם יציאת HDMI מסך שיריץ לי את הרזולוציות הכי גבוהות שאפשריות כיום. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לנסות לחסוך, אבל אם אפשר וזה שווה את החיסכון אז סבבה, למרות שאני לא אקבל החזר מה6 אלף שקל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכמה עשרות גג מאות בודדות רק אם מאוד שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ מישחקים מאוד כבדים על הרזולוציות הכי גבוהות בלי שהתאמץ לכמה השנים הקרובות בקיצור לגיימינג ותכני HD כלומר סרט…
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אהלן, לקראת שנת הלימודים אני מחפש לפטופ חדש. תקציבי 3000 ש"ח. מעוניין מסך בגודל של 14 אינץ' סה"כ. חשוב שהמשקל שלו לא יחרוג מ2.2 קילו, ושהמסך והמקלדת יהיו נוחים לעבודה ממושכת. לא חובה יציאות רבות ומגוונות וגם לא חובה מחשב חזק מידי חומרתית, העיקר שיהיה נח. מבחינת סוללה - אשמח לשעתיים עבודה עם WIFI, אבל שוב - לא בגדר חובה. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אהלן, אני מעונין למכור את המחשב הנייח בן פחות משנה לטובת מעבר למחשב נייד (עקב מעבר דירה עבור לימודים בבאר שבע), אשמח לשמוע על תמחור הוגן וריאלי למפרט הבא: מעבד: Intel i5 2500K 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-U12 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: Kingston DDR3 HyperX Blue 16GB (4x4GB 1600MHz) כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB Dual BIOS דיסקים קשיחים: Samsung F4 2TB; Samsung F3 1TB; WD Caviar Green 2TB צורב DVD: כונן כלשהו של LG מארז: Thermaltake Element S ספק כח: Antec Current Gamer 520W 80Plus bronze מסך: Dell u2311h א. נא לא לפנות בנוגע לחלקים עדין, לא פה ולא בפרטי. תודה. ב. נא לא הערב אינטרסים אישיים בהערכת מחיר המערכת. תודה. שבת שלום וחג שמח!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך נסיעות לחו"ל בלבד. הוא צריך להיות קטן, קומפקטי, פשוט, עם אפשרות להתחבר לאינטרנט, עם אופיס וזהו. לא בעל יכולות גבוהות מדי או מתוחכמות מדי אבל אמין. התקציב - בסביבות 1,000 - 1,500. רעיונות/המלצות מישהו? תודה!
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
שלום אבקש לבנות לי מפרט למשחקים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, COD MW3 ומשחקים כבדים אחרים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב, רצוי מחנות אמינה באזור חיפה והקריות (אך לא חובה). יש לי מספר דרישות ממנו, ותכף אפרט אותן. 1. המחשב חייב להיות כולל מסך פאנל IPS של לפחות 23 אינץ'. 2. למחשב חייב להיות אופציה לחיבור שני מסכים במקביל + חיבור לטלוויזיה. 3. חייב להיות אופציה לגיימניג בסיסי (לא צריך לעוף על עצמנו עם הכרטיס מסך אני לא משחק הרבה). 4. המארז והספק צריכים להיות איכותיים יחסית (שני מעאוררים, ספק 500W מחברה איכותית), הם ישרדו גם למחשב הבא. 5. אם יש אופציה לOC, לקחת אותה בחשבון. 6. רצוי קירור איכותי ושקט למעבד. 7. לפחות 8GB זכרון. 8. HD של לפחות חצי טרה, רצוי טרה. 9. דגש על שקט. חשבתי על המפרט הבא: AMD A8 3870K Unlocked 3.0Ghz 100W HD6550D Socket FM1 Box Black Edition…
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז כן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים וגיימינג קל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך בעכבר, מקלדת, רמקולים ומסך. אין העדפה למשהו מסוים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 (חדר שיינה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס+אופיס, הרכבה בחנות. 8. האם ישנה העדפה…
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
נייד עם כרטיס מסך מובנה HD4000 מספיק לצרכיי רוב הזמן ומאפשר זמן עבודה ממושך. חיבור Thunderbolt יאפשר חיבור כרטיס מסך חיצוני לאותם מצבים שבו HD4000 לא יספיק. גודל מינימלי ומשקל נמוך בשילוב מסך מט חיוניים לשימוש בחוץ. תקציב 3500 . המלצות ?
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי מעבד : Amd opteron 2214 לוח אם : tyan s2932 זכרונות 8gb ram ddr2 אני רוצה למכור אותם כמה הם שווים ?
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב נייד לפי המפרט הזה: http://ksp.co.il/?uin=15753 השימוש שלי במחשב הוא בתוכנת dj בלבד בניגון בלייב. מה אתם אומרים? זה מתאים?
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום, יש לי לפטופ של לנובו x220 עם יציאת display port. חיברתי אותו לטלוויזיה עם מתאם מ-display port ל-hdmi ורואים וידאו בסדר גמור - אבל השמע לא עובר (שומעים בלפטופ). המתאם בסדר ב-100% (במחשב הזה, עם לינוקס, האודיו עובר בלי בעיה. בנוסף עבד היטב עם מחשב של dell שנתיים). ב-Device manager אני רואה Intel Display Audio. אבל, ב-Playback Devices מופיעים רק הרמקולים הפנימיים (Conexant Smart Audio HD), גם אם אני בוחר שיראה התקנים מנותקים/מבוטלים. ניסיתי דרך ממשק Smart Audio HD של לנובו - אבל אני לא רואה שם שום התייחסות ל-hdmi. ניסיתי עם ה-Communications Utility של לנובו - אבל לא עזר והוא רק החזיר אותי לממשק של Smart Audio ושל Windows. ניסיתי לעדכן דייברים של הכרטיס מסך של אינט…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב נייד דגם: hp g62 notebook pc מעבד: core i3 2.27gh זיכרון מותקן( ram ): 4.00gb סוג מערכת: מערכת הפעלה של 64 סיביות כונן קשיח: 500GB כמה לדעתכם המחשב הזה שווה?
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה א' בבן גוריון, רציתי לדעת ממי שיודע, אם אני צריך לקנות מחשב נייד ללימודים, אני יודע שאצטרך לעבוד על מחשב אבל אני מתכוון לחזור כל יום הביתה, ככה שהשאלה שלי, בזמן השיעורים בכיתה יש צורך במחשב נייד? תודה מראש לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים קלים כגון GTA San Andreas, League of Legends צפייה בסרטים. * גודל המסך? לא קריטי, שיהיה ממוצע. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, אך מוכן להתפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) בסביבות ה 500-640 GB לפחות. * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD חובה, צורב זה אופציה. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל הבנתי ש-3 שנים נחשב כחובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כלל לא. מצידי שיגיע בלי כלום. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב קטן לניסויים. הניסויים כוללים תוכנה, וגם חומרה, לכן אני מעדיף שזה יהיה מנותק לחלוטין מהמחשב Desktop שעליו אני עובד. אז החלטתי לקנות טאבלט קטן, שיהיה עליו Windows. מישהו מכיר משהו מתאים? תודה רבה card
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני צריך מפרט של כ3000 ש״ח, אפשר לחרוג אוליי עד 3200-3300. המחשב מיועד לגיימינג עד כמה שאפשר, משחקים כמו BF3 וכו׳, ולעבודה משרדית. כמובן שעדיף שיהיה שקט ועם קירור טוב. הוא יחובר למסך 19 אינץ׳ כנראה. הכי חשוב - את המפרט יש להרכיב בksp! אופציית הרכישה היחידה שלי היא משם. לא מתוכנן אוברקלוק עליו, וככה אם אפשר על הדרך להוסיף איזה רמקולים ב200-300 שקל זה גם יכול להײַות נחמד. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! מעוניין בהמלצתכם למחשב נייד לצורכי פנאי - בעיקר אינטרנט וסרטים. (לא משחקים!) אלה המאפיינים העיקריים, לפי סדר החשיבות היורדת: משקל: נמוך ככל הניתן, לא יותר מ-1.8 ק"ג (ועדיף מתחת ל-1.5 ק"ג) גודל מסך - גדול ככל הניתן, ולא פחות מ-11.6" מעבד - רצוי אינטל. גבולות גזרה: לא Atom; ולא Core ix. רצוי פנטיום או סלרון (Sandy Bridge או קודם). ממשקים - נדרש HDMI, Bluetooth אחריות בינלאומית - לא נדרשת. אולם רצויה אחריות ממושכת (3 שנים) ע"י היבואן הרשמי. חברה - עדיפות לחברה גדולה המתמחה במחשבים ניידים. זמן סוללה - אין דרישה מיוחדת לזמן סוללה ארוך (שקע חשמל קרוב בד"כ), אך שלא יפחת מ-3-4 שעות (במצב גלישה). כונן קשיח - אין דרישות מיוחדות לגודל או למהירות (מספיק 5400) כונן…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
i7 2600 gainward gtx 570 glh gigabyte z68ap 8gb kingston 1600 hiperX blue toshiba 1tb 7200 rpm huntkey 700w כמה המערכת שלי שווה?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/dr6clngh האם המפרט טוב יחסית לתקציב של 5.5k? אם אני הולך לכיוון של oc, ומחליף את המעבד ב3570k אני יראה קצת יותר שיפור בfps בbf3 למשל? חשוב לי גם לשמור קצת על אופק לשדרוגים בעתיד. בעיקר של הכרטיס מסך. האם הספק כח, הזכרונות והלוח אם מתאימים לoc בכלל? ד"א, חשבתי להזמין בשבוע הבא אבל ראיתי שצפויה ירידת מחירים של ati. מתי אתם חושבים שזה יכנס לתוקף? תודה, יונתן.
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray לוח-אם: Asus P8Z77-V DELUXE s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, HDMI, DP קירור למעבד: Zalman CNPS12X LED CPU Triple Fan זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 כ.מסך: Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E SSD: Corsair Force GS 240GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail ספק: Corsair AX 650W Gold Active PFC 12cm Fan Modular מארז: ZALMAN GS1200
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
תקציב: רצוי עד 4000 ש"ח, אופציה לחריגה קלה (200-300) שימושים: עריכת וידאו / עריכת תלת מימד / מקווה לחזור לגיימינג - אז אם אפשר שיעבוד בצורה סבירה (לא מדליק אותי ULTRA HIGH) תוכנות עיקריות: 3Dmax, Zbrush, Premiere/Vegas, Photosop, Visual Studio עבודה כללית: * סצינות תלת מימד, כולל אנימציה. עד היום היו לי זמני רינדור דיי ארוכים שפשוט גרמו לי להפיל את האיכות. * עריכת וידאו לסרטונים קצרים - בינוניים, אני מתכוון ללמוד AF ביום מן הימים אז שיוכל להתמודד עם זה. * שיסתדר סבבה עם פנורמות רציניות בפוטושופ (הפנורמה האחרונה הייתה 12000X2300). * אשמח אם מישהו פה עם ניסיון בנוגע לזיכרון הפנימי - האם 16GB יתן לי הבדל משמעותי בתלת מימד מול 8GB? שימושים מיוחדים: לא נראה לי שאבצע אוברקלוק,…
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום, סבתא שלי מתעקשת לקנות לבת דודה שלי ולי לפטופים. אני לא יודע איך סבתא שלכם, אבל את סבתא שלי גם פיל במנוסה לא יזיז מילימטר. ולכן "נדפקתי" ואני צריך לבחור לבת דודה שלי ולי לפטופ חדש : 1. נתחיל מהפשוט יותר (תרתי משמע )- עד 2400 (כמובן שרצוי כמה שפחות) מדובר בצעירה בת 15. מחשב פשוט, לשימושים יומיומיים. בעיקר פייסבוק סרטים ומוזיקה, אולי קצת אופיס. רצוי שיהיה קצת יותר ססגוני מ"שחור מבצעי", אבל לא חייב.. כמובן שלא צריך להשתגע כאן, אבל כן חשוב שלא יהיה צעצוע שלא שווה כלום אחרי שנה. מתלבט אם לקנות Toshiba Satellite C855-12W ולשדרג לו את הזיכרון ל4GB או אולי אפילו 8. מה אתם חושבים? 2. UX31A מול מחשב בהרכבה עצמית של DELL מבוסס 430s - סדר גודל של 1000$ אני עובר לג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 512MB DDR5 PCIe זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ספק כח Enermax Pro82+ 525W כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-
-
היי קניתי את המחשב הבא לפני כ4 שנים בערך הוא עשה עבודה טובה אך אני מרגיש שBF3 אי רץ עם הגדרות מאוד נמוכות למה שהתרגלתי.. מה אתם מציעים לי לשדרג או להחליף כבר הכל? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 512MB DDR5 PCIe זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ספק כח Enermax Pro82+ 525W כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro עכבר אופטי G500 מסך DELL U2410
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד דל סטודיו, נקנה לפני כשנתיים. המחשב בזמן האחרון התחיל להתקע מידי פעם עד שיום אחד הפסיק לגמרי לתפקד. לקחתי אותו למעבדה לבדיקה, ושם אמרו לי שהלך ההארדיסק והראו לי בניתוח של המחשב(כשהמחשב עולה ועושים לו טסט) שאכן רשום שיש בעיה בהארדיסק. קניתי הארדיסק והחלפתי בעצמי,(במעבדה רצו 750 שקל, 600 על הארדיסק של 320 ג'יגה, ו-150 על עבודה, קניתי הארדיסק של 500 ג'יגה של hitachi ב-400 שקל, וההחלפה לקחה 5 דקות) התקנתי עליו ווינדוס והמחשב חזר לתפקד. כעת שוב המחשב מתחיל להתקע (כשבועיים בלבד לאחר החלפת ההארדיסק). זה קורה בזמן אקראי, בערך אחרי כחצי שעה, לפעמים יותר לפעמים פחות, פשוט הוא מפסיק להגיב, אם זה בזמן גלישה באינטרנט, או צפייה בתמונות וכו'. הברירה היחידה זה לכבות…
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-