עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Nadab,

מעבד: Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray לוח-אם: Asus P8Z77-V DELUXE s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, HDMI, DP קירור למעבד: Zalman CNPS12X LED CPU Triple Fan זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 כ.מסך: Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E SSD: Corsair Force GS 240GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail ספק: Corsair AX 650W Gold Active PFC 12cm Fan Modular מארז: ZALMAN GS1200

2. Started by soundf,

שלום. החברה רוצה מחשב נייד השימושים די בסיסיים , אינטרנט וורד וקצת סרטי hd התקציב 2500 שח רצוי לקנות מאייבורי או קיאספי שתיהיה תמיכה באיזור באר שבע * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים עד 720P * גודל המסך? 13.0-15.6 יותר גדול יותר טוב * משקל רצוי? לא משנה. לשימוש ביתי בלבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת hdmi לחיבור לטלויזיה ויכולת הפעלת סרטים ב720P * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל. נפח של 500 ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב מבחינת חברות לא משנה…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.starcraft2 cod4 maxpayn -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,680 1,050x -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  4. שלום אני צריך עזרה לקניית מחשב נייד מארה"ב לסטודנט. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) 90% מהזמן, צפיה בסרטים לפעמים * גודל המסך?14-15.6 * משקל רצוי?פחות מ2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כן ארוך נחשב 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יצאת וידיאו דיגטלית(hdmi\dvi\displayport אחת מאולו) * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 320GB * כונן CD/DVD? צורב? לא ממש משנה אם יש או אין. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני צריך שיהיה אחיות זמינה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם אפשרי,(אם לא אז אני יתקין לבד) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה על העזרה

5. * מטרות המחשב? שימוש סטנדרטי לסטודנט - אופיס,אינטרנט, מדי פעם צפייה בסדרות (חשיבות משנית) * גודל המסך?14-15.6" * משקל רצוי?רצוי עד 2 ק"ג, בכל מקרה לא יותר מ-2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא יודע מהו הזמן המדויק שידרש ממנו, שימוש ביום לימודים מלא שבחלקו תתכן גישה לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה, , USB3 רצוי, ESATA לא חובה. * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD מינימום 300 ג"ב אך רצוי 500 ג"ב * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם לא נכנס אז לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כן. חברה טובה :-) אם יש אפשרות לרגת לכיוון ה-2500 ש"ח - יתקבל ב…

• 2 תגובות
    • 711 צפיות
  6. תוספת למה שנכתב למטה (נערך 19/9ׁ) המחשב יצטרך להחזיק גם מערכת מצלמות אבטחה. 4-5 מצלמות דרושה גם המלצה לכרטיס מצלמות (מחיר לכרטיס מומלץ 4 מצלמות ומחיר לכרטיס מומלץ 8 מצלמות) וכן המלצה ל2 מצלמות עם ראיית לילה ו2-3 מצלמות בלי צורך בראיית לילה. התקציב למערכת המצלמות טרם נקבע, יוחלט בהתאם להמלצות. ------------ המחשב הישן כנראה הלך לעולמו בשיבה טובה, עוד דרוש ניתוח החלפת קבלים כדי לברר סופית. אבל ... דרוש שילוש- מעבד(וגם קירור שקט), לוח אם, זכרונות. המחשב מריץ מערכת הפעלה לינוקס ג'נטו, ועליה 4-5 מכונות וירטואליות (חלקן לינוקס, חלקן ווינדוס סרבר 2008R2) פעיל 24/7/364 לכן דרושים 16GB זיכרון למחשב לא יחובר מסך באופן קבוע(כל ההפעלה והניהול בשליטה מרחוק) עדיפות לצריכת חשמל נמוכה. ע…

7. Started by dropc,

ASUS U31SD-DH31 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230184 1. אני לא מצליח להבין מהמפרט, איזה לוח-אם מותקן במחשב? 2. כ. מסך NVIDIA GeForce GT 520M הוא סטנדטי או פשוט מידי? האם הוא חלק מהמעבד\לוח-אם או כ. בפני עצמו? ואיך ניתן לדעת זאת? 3. אני מעוניין לשדרג ל8GB, משמע צריך המלצה לסטיק תואם למחשב הנ"ל של 4GB. איזה חברה מומלצת? חשוב שיתאים כמובן לחיבור: Slots: SO-DIMM 204-Pin Type: 1333MHz DDR3 SDRAM עדיפות לחנות אמינה במחיר סביר סביב ה-100-150 ש"ח עם משלוח. תודה.

• 6 תגובות
    • 737 צפיות
  8. Started by ari rot,

שלום וחג שמח לכולם, אני חדש כאן, קראתי קצת, והחלטתי להתייעץ, אני בעקרון מחפש מחשב להכל משחקים, תוכנות, גלישה וכו' מה שחשוב לי בעיקר זה משחקים, עד עכשיו היה לי רק מחשבים ניידים חלשים שכמעט ולא יכולתי להריץ בהם משחקים, אז אני רוצה עכשיו מחשב שיתאים לכל המשחקים והתכנות שגם ייצאו בעוד 10 שנים, אני בקושי מבין בחומרה לכן אני כאן... 1. מה התקציב המקסימאלי? 13,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון לנצל הכל אם יש צורך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD בעיקר, אבל שגם יתאים לכל דבר שאני ירצה להשתמש בו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עי…

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by galav1,

בעוד כחודש אני מתחיל מכינה להנדסה ובהמשך אני יתחיל ללמוד הנדסת תוכנה אז אני זקוק למחשב נייד שיהיה טוב גם לשנים הבאות הרכישה תעשה בארץ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר ללימודים לתוכנות אופיס וכאלה לגם להרצת סרטי hd בחיבור לטלוויזיה * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 1.8 בגג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) עדיפות לכונן 500gb בערך פלוס ssd קטן של…

• 8 תגובות
    • 836 צפיות
  10. Started by ahabal,

היי חברים, נתחיל מזה שכמו הכינוי שלי אני לא מבין כלום במחשבים. אבל אחרי שנמאס לי מהמחשב מהבר מצווה ולכבוד שחרורי מהצבא אני רוצה להתפנק במחשב חדש כולל הכל (גם רמקולים, מקלדת וכל זה). אז ככה, השימושים העיקריים שלי במחשב הם האזנה למוזיקה, צפייה בסרטים, אינטרנט, פה ושם תוכנות כמו פוטושופ, ומשחקים בסיסיים מאוד (כמו פיפא, מנג'ר וכו'). חשוב לי לציין שוב שאני לא מבין יותר מדי ולכן אני סומך ב-100% עליכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג, אני לא לחוץ אבל רק אשמח אם תציינו לי מה אני מרוויח בחריגה. 2. מה שימושי המחשב? מוזיקה, סרטים, תוכנות ומשחקים בסיסיים (פיפא, מנג'ר), לגבי הגדרו…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by alfred3,

לאחר התקנות לא מוצלחות של וינדוס XP על המחשב הנייד -יבמ T43 2678 .הוצאתי את ההארד דיסק למארז נייד חיצוני ופירמוט באמצעות מחשב אחר כשהחזרתי את ההארד דיסק לנייד לא הצלחתי להתקין שוב את הוינדוס והופיע לי השאיגה הזאת. עשיתי פירמוט שוב ואיחוי דיסק ובדיקת שאיגה ושם דבר לא עוזר . נא עזרתכם בנושא

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לינק לדרישות מומלצות של המשחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  13. Started by dropc,

עד כמה יהיה מסובך לקנות מחשב ולהרכיב אותו לבד? אני מעוניין לרכוש HTPC ולהרכיב אותו לבד ויש לי מספר שאלות ואשמח שתענו לי עליהם: 1. הלוח-אם\מארז מגיע עם ברגים מראש לחזק את הלוח-אם למארז? 2. זכור לי שלפני שמתקינים את המעבד צריך למרוח משחה כלשהי. היא מגיעה עם המעבד? 3. עד כמה יהיה מסובך לחבר בין המארז ללוח-אם, את כפתור ההפעלה, ריסט, יציאות usb ושאר הדברים? 4. האם יש מדריך מפורט שלב אחר שלב למרכיב המתחיל? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. מצאתי באתר הזה את המפרט הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~35670~88~0.htm?x=1 ורציתי לקבל חוות דעת ממי שמבין על המחשב הזה המחשב מיועד בעיקרון לקצת משחקים כמו COD וכו' ולעבודה פשוטה על האינטרנט אבל שיהיה מהיר מאוד ולא איטי בעיקרון אני לא מבין איך המפרט הוא כל כך זול למפרט שנראה יחסית טוב מבחינתי למשחקים ודברים כאלה יש לו מעבד שנראה לי מאוד טוב יש לו 8GB RAM כרטיס מסך אני חושב שהוא בסדר לא משהו מטורף אבל סביר יש דיסק קשיח קצת קטן אבל לא משהו נורא ההרחבות היחידות שאני חושב שצריך זה דיסק קשיח יותר גדול ויותר זיכרון RAM נגיד להרחיב ל16 GB רציתי לדעת איך זה הגיוני שמחשב כזה שהוא נראה מצוין כזה זול? והאם זה מחשב טוב לשימושים שתיארתי?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by rsigall,

שלום, יש לי לפטופ של לנובו x220 עם יציאת display port. חיברתי אותו לטלוויזיה עם מתאם מ-display port ל-hdmi ורואים וידאו בסדר גמור - אבל השמע לא עובר (שומעים בלפטופ). המתאם בסדר ב-100% (במחשב הזה, עם לינוקס, האודיו עובר בלי בעיה. בנוסף עבד היטב עם מחשב של dell שנתיים). ב-Device manager אני רואה Intel Display Audio. אבל, ב-Playback Devices מופיעים רק הרמקולים הפנימיים (Conexant Smart Audio HD), גם אם אני בוחר שיראה התקנים מנותקים/מבוטלים. ניסיתי דרך ממשק Smart Audio HD של לנובו - אבל אני לא רואה שם שום התייחסות ל-hdmi. ניסיתי עם ה-Communications Utility של לנובו - אבל לא עזר והוא רק החזיר אותי לממשק של Smart Audio ושל Windows. ניסיתי לעדכן דייברים של הכרטיס מסך של אינט…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אני מעדיף לתקן לבדי, אבל אני מניח שאלך למעבדה אם בכלל בכלל לא תיהיה אפשרות אחרת, מה אפשר לעשות עם כזה דבר? חיפושים באנגלית לא מניבים תוצאות מספקות.

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  17. Started by topcat115,

עד כמה זיכרון RAM המחשב Fujitsu Siemens z17m3.0 תומך? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי.

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  18. אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אני כבר כמה שנים עם המחשב הישן שלי מוזמנים לראות במפרט בצד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? * אפשר לנצל הכל מומלץ לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? * ניתן לחרוג עד כ-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? * משחקים + עבודה משרדית + גלישה באינטרנט + צפייה בסרטי FULLHD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. * כל המשחקים החדישים לדוגמא: Call of Duty Modern Warfare 3, ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1200*1920 (…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום לכולם, גיסתי פנתה אלי בתור מומחה המחשבים של המשפחה (אני ממש לא מומחה, פשוט יודע לפתור בעיות בגלישה באינטרנט:-) ), אבל אתם יודעים איך זה עם גיסות - אסור לאכזב אותן...אשמח לעזרה . בעקרון הגדרנו תקציב עד 5000שח אבל יש גמישות אם יש דגם מומלץ שחורג מהתקציב המפרט: * מטרות המחשב? שימושים קלים יחסית - עבודות משרדיות/לימודיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ובתמונות (מולטימדיה) * גודל המסך? לפחות 14", רצוי 15 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג, אם כי במידה ויש דגם מומלץ עד 2.25 אנא המליצו ונשקול * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, לצרכי לימודים, לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא הכרחי * בלוטות? לא הכרחי * גודל מי…

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  20. Started by CordM,

1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים האחרונים שיצאו (crysis 2 bt3 וכו') וגם כל המשחקים שיצאו בעתיד שיריץ לי על ההגדרות הכי גבוהות בכיף -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גב…

21. Started by bellaich,

טוב אז ככה אני רוצה לשדרג את המחשב הישן ורציתי לדעת האם המארז והספק יתאימו גם אחרי השידרוג המארז הוא coolermaster centurion 534 הספק כח הוא cooler master 460W אני רוצה להחליף את המעבד לi5 3570, כמו כן את הלוח אם והזיכרונות (לא חשוב איזה דגם) ואת הכרטיס מסך ל GTX660 האם המארז והספק מתאימים לאחרי השידרוג? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  22. Started by royiz,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב ברמה גבוהה בתקציב של עד 10,000 ש"ח, בעיקר לעריכת סאונד - עבודה על Cubase. אשמח למפרטים שונים, ולהסבר על היתרונות והחסרונות של כל מפרט. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  23. היי חברים, חבר שלי נתן לי מחשב שהוא קנה לפני כמה ימים של חברת אסוס דגם x501a הצלחתי להתקין עליו וינדוס 7 אנטרפרייז והתקנתי את כל הדרייברים מהאתר של אסוס שמתאימים למחשב זה מלבד 2 דריברים SM BUS ומתאם רשת אלחוטי.לא משנה מה אני עושה לא מצליח להתקין את מתאם הרשת למרות שבחרתי דרייבר מתאים מאסוס.מישהו יכול לעזור בעניין.הכל עובד חוץ מזה וזה די מבאס. תודה מראש גל

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by bigben,

איך הכרטיס הזה? nvidia asus gtx550 ti 1 gb ddr5 יש לי ספק כח 500W זה מספיק? ואיך הכרטיס עצמו?

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  25. Started by theguy,

מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, תיכנות. * גודל המסך - בין 13 ל15 אינץ' * משקל רצוי - אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש , אידיאלי 5 שעות וכמובן יותר זה מעולה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - יציאת HDMI * בלוטות - יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - רגיל. נפח של 500 ומעלה * כונן CD/DVD ו- צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא

• 2 תגובות
    • 646 צפיות

דיונים חדשים בפורומים