ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
מהם המאפיינים שגרפיקאי צריך? איזה דגמי כרטיסי מסך מומלצים? כמה זיכרון ראם? 8GB מספיק? SSD יישפר את מהירות העבודה או להישאר עם HDD? כמה זיכרון מומלץ לצ'יפ הגראפי, 1GB או 2GB? זה מחשב לבן דוד שלי שהוא אדריכל.. תודה מראש, עמית.
-
- 2 תגובות
- 679 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Guild war 2 , BF3 , GTA 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3500 האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה?100 שח האם יש לכלול הרכבה בתקציב?כן 2. מהו היעוד של המחשב?משחקים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב לא המסך הקיים זה SAMSUNG 206BW 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת?לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד?לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס?לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו?tms ירושלים 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)?הייתי שמח אם תוכלו להרכיב בזה :Thermaltake V6 BlackX edition 2X 120mm + BlackX HD כי ראיתי שאתם ממליצים על silverred משהו ואני לא ממש מחבב אותו 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? א…
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אני צריך להרכיב מפרט למחשב לאחיין שלי בן ה13. השאיפה היא לקנות מחשב מספיק טוב שיחזיק לכמה שנים, או שיהיה מתאים לשידרוגים קלים כדי שיחזיק לכמה שנים תודה מראש . מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר שוטרים ומשחקי רשת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920…
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד בעיקר לסרטים, לקחת לצבא. תודה לעוזרים! *מטרות המחשב- אינטרנט ואופיס ובעיקר לראות סרטים ב HD. *גודל מסך- מעדיף סביבות ה 15. *משקל רצוי- לא קריטי. *זמן סוללה- שלוש שעות בזמן צפייה בסרטים. *יציאות מיוחדות- HD *בלוטות- לא צריך *כונן קשיח- מעדיף 1TB אבל אם אין ברירה אני אסתפק גם ב 500GB *כונן CD/DVD- צריך. צורב לא חובה. *bluray-לא צריך *אחריות בינלאומית- צריך. * מערכת הפעלה- לא צריך * העדפה לחברה- שמתי עין על dell אבל אני לא מקובע עלייה.
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
עם אפשרות חריגה עד 2500 אם יש סיבה, כולל מסך ללא ציוד היקפי חשבתי על המפרט הזה(אולי לשנות את המסך רק): http://ksp.co.il/?uin=16089 [table][tr][td] [/td][td]מעבד אינטל : [/td][td] [/td][td]Intel Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td]1 [/td][td][/td][/tr][tr] [td] [/td][td]מאוורר למעבד : [/td][td] [/td][td]Zalman SZ CC92HS CPU Cooler [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td]1 [/td][td][/td][/tr][tr] [td] [/td][td]לוחות אם למעבדי אינטל : [/td][td] [/td][td]Asus P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA [/td][td] …
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום. הורכב לי המפרט הזה (המסך עם תקציב נפרד) לפני חודש ועכשיו חסרים לו חלקים. כמו שאפשר לראות אני צריך מארז+ספק כוח, לוח אם, זכרונות ודיסק קשיח אחרים. אני מעדיף שהדיסק הקשיח יהיה 2TB. הטופס שמילאתי כאן:
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שיהיה לבית לכל המשפחה וגם לי למשחקים מצאתי בינתיים את המחשב הזה בKSP: http://ksp.co.il/?uin=16116#complist ושירגתי את הכרטיס מסך זה המפרט שלו: [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table]אתרזמינותאיפוסכמות[/r]מעבד AMD :[table][tr][td]AMD FX x6 Six-Core FX-6100 Socket AM3+ 3.3GHz Box[/td][/tr][/table]1מאוורר למעבד :[table][tr][td]Generic CPU Cooler For AM2/AM3/FM1[/td][/tr][/table]1לוחות אם למעבדי AMD :[table][tr][td]Gigabyte 880GM-USB3 AM3, 880G, DDR3 1333, DVI, HDMI[/td][/tr][/table]1זכרונות :[table][tr][td]Kingston 2x2GB DDR3 1600Mhz HyperX Blue Dual Channel CL9-9-9-27[/td][/tr][/table]1כרטיסי מסך :…
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו במידה ויש צורך לצרכים שיוסברו בהמשך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים - א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד בעיקר לגיימינג -המשחקים היחידים שירותו על המחשב הם : diablo 3 , starcraft 2 , והמשחק שלמענו בעצם מתבצע השדרוג -World of warcraft - Mist of pandoria -רצף של ארבע שעות משחק מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 4K השימוש במחשב יהיה ל אינטרנט, סרטי HD, תיכנות (כולל הפעלת vmware) וקצת גיימינג כרגע המחשב ייתחבר למסך 22' אבל יכול להיות שבהמשך הוא ייתחבר למסך גדול יותר. אני רוצה שיהיה למחשב כונן SSD שעליו אני אתקין את המערכת הפעלה וכונן HDD רגיל שישמש ככונן אכסון. אם המחשב יוכל להריץ את המחשקים החדשים זה יהיה נחמד, אבל לא הכי קריטי, מעדיף לא להתפשר על שאר הדברים. רוב הסיכויים שהמשחקים שאני אריץ על המחשב יהיו בסגנון diablo 3 או משחקי ספורט (nba\pes) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכנ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב המחשב שלי הוא ASUS U36 וקיים בו התקן בלוטות' מובנה, כל פעם שהמחשב עולה הבלוטות' נפתח איתו ואין לא אפשרות לכבות אותו אלא אם אני מכבה את הוויפי איתו איך אני פותר את הבעיה? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
חג שמח! התחדשתי לפני כמה ימים בDell Vostro. מכיוון שהוא הגיע ללא מערכת הפעלה, וההקצאה היחידה של רשיון חלונות שנשארה לי להוריד מהאוניברסיטה היא חלונות 8, התקנתי חלונות 8 : אני יודע שההשקה הרשמית היא עוד שבועיים, אבל מסתבר שלאוניברסיטאות נותנים להוריד את הגרסה הסופית, כולל מספר סריאלי תקף. הבעיה היחידה היא שבאתר הבית של Dell יש Drivers רק לחלונות 7. רציתי לשאול אם מישהו הצליח למצוא שם באתר drivers יותר עדכניים ולהתקין אותם אצלו? התקנתי את אלה של win7,64b אבל הם קצת מקרטעים בקטע של רשת אלחוטית, ובתמיכת העכבר. אשמח לשמוע מאנשים שעובדים כבר בחלונות 8 עם מחשבי DELL. תודה.
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
ערב טוב, ברשותי מחשב נייח ברמה מספקת ומעלה בן כשנה, ניתן לצפות במפרט באשכול זה. אני מתעתד להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בבן גוריון ועובר לדירת שותפים ואני מתחבט בתוכי מה כדאי מבחינתי לעשות באשר להתנהלות עם המחשב עבור לימודי: א. האם כדאי למכור את המחשב הנייח ולעבור למחשב נייד ולספוג הפסד ניכר מערך המחשב+הוצאות למחשב נייד? אליו אצטרף להוסיף מסך גדול יותר לצפיה נוחה. ב. להישאר עם המחשב הנייח ולרכוש מחשב נייד מינימליסטי עבור הרצאות (עיבוד תמלילים קל, מצגות וכו')? ג. להשתמש ב-iPad 3, להוסיף לו מקלדת אל-חוטית מ-eBay ולהשתמש בחיבור האל-חוטי של האוניברסיטה לטובת חיבור RDP/VNC/Splashtop אל המחשב הנייח לעבודה בסביבת אופיס/אינטרנט? ד. אחר? אשמח לשמוע גם מסטודנטים בעבר/הווה מה…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ועם מערכת הפעלה מובנית.
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אחיין שלי צריך מחשב גיימינג מינימלי, אבל שיצליח להריץ BF3 (אפילו על הכי נמוך העיקר שיצליח), מכיוון שבשוק הנמוך הזה אני לא כל כך מצמצה אבקש את עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מומלץ לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש איזה תוכנה מומלצת לבדיקת טמפרטורה של המחשב? כמה הטמפרטורה אמורה להיות? מתי זה מסוכן למחשב? ולפעמים הוא מאוד מאוד מרעיש
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לעבודה ביתית (ללא ניוד מרובה, בעיקר בתוך הבית) - נניח 15.6" או אפילו 17". שימושים: ביתיים, אופיס, גלישה, סרטים בהבחנה גבוהה. עדיף מסך מט אבל לא זה מה שיפיל את העסקה. המחשב יסע עם בעליו לחו"ל למשך כמה שנים - חשוב שיהיה אמין ועם אחריות בינלאומית (לשלוש שנים) תקציב: 5000-6000 ש"ח, אבל גמיש אם זה מצדיק את התוספת במחיר (אמינות, איכות ואחריות) תודה
-
- 4 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט למחשב לשימוש ביתי מגוון (גלישה-אופיס-משחקים ברמה(cod4 לדוגמה) התקציב הוא 2500 שקל ללא שום ציוד היקפי, וגם ללא כונן דיסקים. הכוונה היא ליצור מערכת ביחס של עלות-תועלת-אמינות מקסימלים. אם חריגה תשדרג את המערכת בצורה ששווה את החריגה אז אין שום בעיה עם זה. המחשב אמור להיות בשימוש יומיומי די אינטנסיבי אך המארז לא צריך להיות שקט במיוחד או מעוצב במיוחד, העיקר שיהיה לו USB קדמי ואולי גם חיבור אוזניות וזהו. על הסעיף הזה ניתן לחסוך בסבבה. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי ולא צריך לקנות תוכנות עם המחשב. הוא יהיה מחובר למסך 22 אינצ' שעדיין לא נקנה. חשוב לי שלמרות התקציב המוגבל המחשב יהיה מסוגל להריץ את המשחקים החדשים בהגדרות סבירות. אני מתכ…
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכי כבדים שיש בשוק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V BF3 crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). במפרט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אהלן, אני מעונין למכור את המחשב הנייח בן פחות משנה לטובת מעבר למחשב נייד (עקב מעבר דירה עבור לימודים בבאר שבע), אשמח לשמוע על תמחור הוגן וריאלי למפרט הבא: מעבד: Intel i5 2500K 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-U12 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: Kingston DDR3 HyperX Blue 16GB (4x4GB 1600MHz) כרטיס מסך: Sapphire ATI 6950 2GB Dual BIOS דיסקים קשיחים: Samsung F4 2TB; Samsung F3 1TB; WD Caviar Green 2TB צורב DVD: כונן כלשהו של LG מארז: Thermaltake Element S ספק כח: Antec Current Gamer 520W 80Plus bronze מסך: Dell u2311h א. נא לא לפנות בנוגע לחלקים עדין, לא פה ולא בפרטי. תודה. ב. נא לא הערב אינטרסים אישיים בהערכת מחיר המערכת. תודה. שבת שלום וחג שמח!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט שנראה לי הגיוני פחות או יותר. האם אפשר לקבל אותה רמה של ביצועים ולקצץ קצת בהוצאה... אני נעול על המעבד והספק. אפשר לשחק עם שאר המרכיבים. מעבד: [..] INTEL 3770K : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.5Ghz - TRAY ₪1772 לוח אם: [..] ASROCK Z77 PRO4 - זמין במלאי ₪647 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 8GB (4GBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪289 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX660TI "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1893 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪105 מארז: [..] FRACTAL DESIGN CORE 3000 ₪404 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W - זמין במלאי ₪434 קרור למעבד: [..] NOCTUA NH-U12P SE2 ₪272 דיסק קשיח: [..] OCZ SSD VE…
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לד'גיי. הכיוון הוא לנייד עם מסך '13 ודיסק קשיח גדול\מקום ל-2 דיסקים קשיחים אם קיים. בסביבות 3500 שקל. מחשב שיהיה מספיק חזק לבצע עריכות, מיקסים וכו... תודה.
-
- 6 תגובות
- 6k צפיות
-
-
האם מישהו מכיר מסך מחשב משולב מחשב עם גרסה החלשה של i5. אני חושב שזה ה 3450 ומסך 24 לפחות במחיר עד 4000
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסוליד וורקס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן- תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 3 תגובות
- 475 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב נקנה בדצמבר 2008. ומאז היו לי איתו לא מעט בעיות. בין השאר החלפתי הארד דיסק פעמיים, ספק, וזכרונות. גם עכשיו, הוינדוס מסרב לעלות, לאחר שעבר חודש מאז החלפת זכרונות. בגלל החג, אני לא יכול לפנות לחנות בה החלפתי את הזכרונות. בכל מקרה, הנה המפרט של המחשב כיום: מעבד: Intel Core I7 920 לוח אם: Gigabyte EX58-DS4 זכרונות: 2 סטיקים של 3GB, בתדר 1333MHZ של חברת G.Skill. כרטיס מסך: ATI HD4870 הארד דיסק: 1 של טרה, ועוד אחד של 500GB. שניהם של SEGATE. ספק כוח: Antec 520w high current gamer מארז: NZXT, לא זוכר כרגע את הדגם המדויק. ציוד היקפי יש לי, ואני עובד על מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920*1080. שימושים? כשקניתי את המחשב עוד הייתי גיימר בעיקר בגלל זה המפרט החזק…
-
- 5 תגובות
- 734 צפיות
-