ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אמא בסך הכל רוצה מחשב לגלישה באנטרנט, לא חושב שיש הרבה מה לפרט.. מסך מחשב בגודל 22 - 24, ב 1000 ש"ח או פחות. שהמחשב גם יעלה בסביבות ה - 1000 ש"ח. הרבה זמן לא התעדכנתי בחומרת מחשב אז אני פונה אליכם בכל זאת למרות הבקשה למחשב צנוע.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה על מחשב נייד אשר ישמש לצפייה בסרטים גלישה באינטרנט ויכולת עבודה עם תוכנות מקצועיות כמו SOLID WORKS בהנדסת מכונות למשל * גודל המסך? 15-13 * משקל רצוי? לא כל כך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ 5 שעות צפייה בHD אם יש דבר כזה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? סביב הטרה * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של דל ולפני כחודש החליפו לי לוח אם(כולל כרטיס מסך) ובדירוג ויסטה לאחר שקיבלתי את המחשב לא קיבלתי שום הודעה על חומרה חדשה או הודעה על עדכון דירוג המערכת כתוצאה משינוי אך אחרי כשבוע-שבועיים עדכנתי את הכרטיס מסך ועוד כמה דרייברים(אני לא יודע אם זה כתוצאה מזה) ולאחר יום-יומיים רציתי לבדוק את דירוג המערכת וגיליתי שהוא צבוע בצבע שונה וצריך לעדכן בעקבות שינוי במערכת.האם המערכת הייתה מזהה מיד אם היה שינוי במערכת,אין לי מושג מדוע זה הופיע,חשוב לציין שהדירוג לא השתנה לאחר העדכון.תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחותי יש מחשב נייד קצת ישן של חברת DELL מדגם INSPIRON 6000 . מאז שפגשתי במחשב הוא היה מאוד איטי וחסר תועלת . כשבדקתי טמפ' ראיתי שהמחשב מגיע למספרים מטורפים . 70 - 80 למעבד - וכמעט 50 ל-HDD . (ראו תמונה ) URL=http://imageshack.us] הבנתי שכבר משהו לא בסדר . תפקוד המחשב מאוד מאוד איטי ומעצבן - עד שעולה יישום או כל דבר אחר לוקח שעות המתנה ! כמות ה-CPU של המחשב עומדת מעל 70 ורוב הזמן 100% . נ.ב קרה לי אתמול שהמחשב נכבה פתאום ( כנראה מהטמפ' הגבוהה ) . הגרף תמיד למעלה או שעובד בקצב מטורף ולא נח . הזיכרון גם נשאב מהמחשב בפעילותו . כרגע אני סורק ווירוסים במחשב , מצאתי פה ושם אני עדיין עובד על זה . [אבל השאלה שלי היא = מה עושים עם הטמפ' הגבוהות הללו &am…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש כמה דרישות וכמה שאלות דרישות: 1. יציאת HDMI 2. הרצה מלאה וחלקה של 1080P 3. מחשב שקט מאוד (לסלון). 4. מארז נחמד ולא גדול. 5. 4GB זיכרון, לא פחות. 6. כרטיס רשת אלחוטי בתקן החדש (N). 7. יציאה דיגיטלית לכרטיס קול. 8. כרטיס לכניסת וידאו (להקלטה) הכולל שלט. 9. תמיכה מלאה של כל החומרה בלינוקס. שאלות: 1. אני יכול להשיג מעבדים של אינטל ב 50% הנחה בערך. האם עדיף לי לרכוש בכל זאת AMD? 2. האם יש לוחות אם של אינטל שתומכים בקידוד סרטים בחומרה? (פענוח H.264) 3. חשבתי לוותר על כרטיס מסך חיצוני, האם כרטיסי המסך בלוחות אם מספיק חזקים לניגון של סרטי HD באיכות 1080P? תודה מראש לעוזרים.
-
- 26 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי מה דעתכם על המפרט הבא? שווה? או להרכיב לבד מפרט? http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1415 חשבתי בעיקרון על 4 ליבות ועל כרטיס המסך החדש סדרת 9800 מה עדיף זה או 4870? תודה
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הגיע זמנו של המחשב שלי לצאת לפנסיה. אבקש עזרה בלהרכיב מחשב חדש. תודה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך תמיד טוב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?סרטים,אינטרנט,משחקים פעם ב ותכנות. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.V.STUDIO,ECLIPS ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?מסך של DELL 2209WAF לסרטים יחובר ל32 אינצ * באיזה סוג משחקים תשחקו?STALKER אולי בעתיד ומשחקי אסטרטגיה * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוך בינוני 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כבר חשבתי על המפרט הזה לפני שבועיים פשוט הייתי בצבא מה כדאי לשנות? ( ואין לי בעיה אפילו להגדיל את התקציב) המחשב הזה צריך להחזיק מעמד 3 שנים 2/ WD 250GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD2500YS 5Y ASUS DVD 16*48 E-616 IDE BLACK RETAIL 1Y כרטיס מסך GIGABYTE GV-NX88X768H-RH GF 8800GTX PCI-E SLI 768MB DDR3 2*DVI+TV-OUT 3Y מעבד INTEL Core 2 Duo E6700 2.66GHZ 4Mb SHARED CACHE BOX 3Y ספק כח למחשב THERMALTAKE SILENT PUREPOWER 680W ATX2.01 EPS W0049RI 2Y לוח ASUS P5N-E SLI P-4/P-D/Core2Duo nForce 650i SLI DUAL DDR2 2xPCI-E+GIGA LAN 3Y צורב ללא תוכנה NEC AD-5170A DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM 2Y G.Skill F2-6400CL4D-2GBPK (2x1024MB) DDR-II 6400 Memory בחנות אחת זה יצ…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבנית מפרט לשימושים בייתים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק אם קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, עבודה משרדית, משחקים קלים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מבקש מסך בגודל 22-23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דרוש גם צורב, האם זקוק לכנון SSD ? 5. עד…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
למישהו יש מושג אם זה יכול לקרות לפני תחילת 2015 ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
AMD,לגיימינג,כרטיס מסך טוב. מחש בלבד,בלי מקלדת בלי כלום. שיריץ משחקיםכמו Quake 4 וDoom,שירוץ עם תכונות הורדה ברקע,HD גדול, כרטיס מסך 256MB,מארז MID-TOWER נחמד. מספיק מארז Sunbeam Samurai , וזהו. תודה מראש :]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. המחשב הוא עבור אחותי, אקדים ואומר שהיא מתגוררת בחו"ל אז נושא האחריות חשוב פה יותר. המחשב הוא לשימוש ביתי - בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, שימוש במצלמה המובנית ושאר יישומים פשוטים. מאידך בתקציב זה אפשר לקנות מחשב די חזק בנקודות מסויימות ולכן אציין מה חשוב: מסך - 15.4 הכרחי גודל זה. נדרש מסך בעל רזולוציה ואיכות טובה לצפיה בסרטים. משקל - מכיוון שהמחשב בעיקר יהיה בשימוש ביתי אינו משמעותי. סוללה - אינו משמעותי ראה סעיף קודם. כרטיס מסך - לא נדרש כרטיס חזק, מספיק כרטיס מובנה. HD - נדרש נפח גדול, רצוי ביותר 320GB. זיכרון - אם כבר בתקציב זה עדיף לדעתי 4GB אך ייתכן שליישומים הפשוטים אפשר להתפשר. מערכת הפעלה - חשוב לכלול מערכת הפעלה, אבקש ממכם דעה לגבי שדרוג לWINDOWS 7 עם ה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני זקוק למפרט עבור חבר טוב בתקציב של כ 3.5K כאשר אפשרי למתוח עד 4K. כאמור - המחשב יהיה מחשב ביתי גם למשחקים בין היתר (על גבי מסך LCD בגודל 19" כרגע אבל יכול להיות שישודרג בעתיד הרחוק) וגם לצרכי עבודה על MATLAB ותוכנות CAD למיניהן כאשר מחוברים למחשב 2 מסכים רוב הזמן (19" ו- 15") לא מתוכנן OC, אין צורך במסך או בציוד היקפי כלשהו, אין צורך במערכת הפעלה (סטודנט, מקבל מ MSDN) לגבי שקט - אין דרישה מיוחדת למחשב שקט במיוחד (ביצועים חשובים יותר משקט) אך כמובן שאין רצון לקנות טרקטור. העדפות - אינטל, I5. בנוסף, האם יש טעם להמתין ליציאה של כרטיסי מסך מהדור החדש (הבנתי שממש בימים הקרובים הם יוצאים)? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש נוטבוק בגודל -12 אינץ לצרכי אופיס, אינטרנט, סרטים - אולי בחיבור למסך אחר, האם הלנובו s12 יכול לענות על צרכי? האם קיים מחשב דומה (12 אינץ קל משקל) ב-500 דולר המוצלח יותר ממנו? תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות חלקי מחשב בגרמניה ולהרכיב כאן בישראל, 1. התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת תיכנות/ מכונות וירטואליות/ אינטרנט / פה ושם משחקים/ סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן פוטושופ, vmware תדיר, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין כרגע משהו על הכוונת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. אני כרגע עם dell inspirion. מעבד i7 5600u, 8 גי'גה ראם, דיסק קשיח 1TB רגיל (לא SSD), מסך מגע 15.6 HD. מלבד הביצועים שלו שהם בסדר מבחינתי (צריך מחשב שיוכל להחזיק קצת עבודת מאטלב של קורסי מעבדה) - אני מאוכזב מהמחשב. לא שימושי ולא נוח לעבודה, איכות חומרים על הפנים, טראקפאד צולע, מסך מבריק שמונע ממני לעבוד במקומות עם אור מאחוריי, ובכלל מסך מעיק שלא מאפשר קריאה של טקסטים ארוכים. אם כך, אלה הדרישות: 1.איכות חומרם ואיכות בנייה גבוהות. 2.רצוי משקל נמוך (פחות מ-2 קילו אני מניח..) 3. מסך מאט שמאפשר עבודה בחוץ/תחת תאורה מלאכותית, ושבאופן כללי נוח לעבוד איתו ולקרוא דרכו טקסטים של 20-30 עמודים. 4.טראקפד איכותי, כזה שלא מחייב התניידות עם עכבר. …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא אם זה יעלה לי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 ש"ח אם זה ממש שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4, Watchdogs וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי כבר מסך Dell U2414, רזולוציה 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס. יחובר גם לממיר עידן פלוס USB. שימוש מזדמן ב- Flash, Eclipse. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בואו נראה ... AMD Athlon II 640 quad core 3.0 ghz לוח אם gigabyte GA-880GA-UD3H עם כרטיס מסך משולב, sata 3, USB 3.0, וכל הקשקושים הרגילים בלוחות ה"מתקדמים" רק בלי להגזים. 16 גיגה זיכרון של G.skill במהירות 1333 מגהרץ - 4 יחידות של 4 גיגה כרטיס מסך של MSI נראה לי, גרסת OC, הכרטיס עצמו הוא 8800GT מעולם לא עבר האצה מעבר להגדרת היצרן, 2 יציאות DVI ויציאת SVIDEO אנאלוגית. 2 דיסקים של 500 גיגה של WD בני כמה שנים, מדגמי AAKS , ללא בעיות. מהירות 7200, 16 מגה קאש. צורב של ASUS, עובד מעולה, עם קושחה מותאמת לצריבת דיסקים לXBOXים למיניהם. audigy platinium עם פאנל קדמי עם יציאות מוגברות וחיבורי מידי/שמידי/firewire וכל הקשקשת - אין את השלט, אבד כשעברתי דירה. ספק TT 460W בן מיליון שעבר ש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי . מה התקציב המקסימאלי? 1750 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 250 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי, משחקי רשת(League of legends) אחר כך חיבור לטלווזיה LED שתרכש בהמשך וצפייה בתוכן HD . אחרי זה המשחקים הרגילים מקסימום גריפקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שתיהיה אופציה לכל המשחקים החדשים שיוצאים גריפקה מקסימלית -מהי הרזולוציה הטבעית (…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני ובת זוגי עובדים יחד בעסקי האנימציה, והגיע הזמן להחליף את המחשבים המקרטעים. ואני זקוק לעצתכם המבינים בדבר. הערות חשובות עיקר העבודה היא על תוכנת פלאש (אנחנו לא מתעסקים בתלת מימד, אפשר להתחשב בכך בכרטיס מסך ממה שהבנתי). אחד המחשבים (לא חובה ששניהם) צריך גם להריץ פרמייר (תוכנת עריכה) ואפטר אפקטס ברמה גבוהה. שאלה האם כדאי לכלול במפרטים כונני sata? הבנתי שזה יכול להמהיר לנו את העבודה. ואם כן מה בעצם להתקין/ להפעיל מהם, בקיצור איך להשתמש בהם בצורה המיטבית. תודה חבר'ה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000 למחשב. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה הרעיון : מפרט ב- 7800 שקל. שיכלול מסך 19' LG לא שטוח רגיל. יש צורך בכרטיס רשת ( יש לי lan בבית) שיהיה amd ואני צריך הכל חוץ מצורב ועכבר. כמובן שאין צורך במערכת הפעלה...את זה אני יתקין לבד אחרי הקנייה. שיהיה רמקולים איכותיים זה מאוד חשוב לי איכות הסאונד. המחשב צריך להיות למשחקים כבדים ביותר הכי חדשים שקיימים. תודה רבה וענקית לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול לכתוב לי בבקשה מפרט המבוסס על AMD 2000XP 1)אני צריך לוח אם 2)זיכרון 3)מארז אם תוכלו לכתוב גם כמה בערך עולים החלקים זה יעזור לי מאוד . המחשב הוא בעיקר למשחקים כמו UT2003 אינטרנט ותוכנות גרפיקה כגון PHOTO SHOP . תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות אותו זה מארז MASTEL I KU SILVER עם 2 מאווררים +ספק 400 ואט ומנורת ניאון קרה זה מידי יענו 4 מקומות לכוננים עם דלת לסי די רום המארז חדש עולה לי 250 שקל הנה המארז: שווה או שיש משהו במחיר דומה יותר טוב?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הזה? amd xp 2400 0.13 Radeon9500 128mb Pro (Hercules Prophet 512mb Geil 333mhz Asus A7N8X NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) [AMD/DDR] כמה דברים חשובים : אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק.. לא מבין בזה , לא לוקח סיכונים. בקשר לכרטיס מסך , קראתי באתר של תום , שהרדאון של החברה הזאת הוא הטוב ביותר (גם קצת יקר יותר) זכרונות , ירידה חדה במחירים... 512 במחיר שעד היום היתה קונה 256. והלוח אם , קראתי גם כן , באתר של תום שהלוח הזה ממש אבל ממש יותר טוב מכל לוח אחר שהיה שם.. וגם שאסוס יש להם את הלוחות הטובים ביותר. ככה בחרתי את החלקים. מחירים : מעבד - 989 שקל. כרטיס מסך - 1414 שקל. זכרונות - 504 שקל. לוח אם - 827 שקל. מחיר…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-