ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? - מחשב עבור סטודנטית עבור לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים גודל המסך? - עדיפות למסך גדול עד כמה שאפשר כל עוד זה לא בא על חשבון המשקל (עדיפות למשקל נמוך על גודל מסך) משקל רצוי? - המחשב מיועד לבחורה "קטנת מימדים" אז כמה שיותר קל האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 6 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - עדיפות שיהיה חיבור HDMI אבל לא קריטי בלוטות? - כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - אין צורך בנפח גדול במיוחד אני חושב ש500GB יספיקו כונן CD/DVD? צורב? - לא חשוב כונן Bluray? - לא חשוב האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה לכל מי …
-
- 6 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכם! אני מתחיל ללמוד בקרוב הנדסת אלקטרניקה ויש לי לפעמים זמן למשחקי מחשב בעבודה... כלומר סטודנט\גיימר. יש שני מחשבים ששמתי עליהם עין אך יש דעות שונות בנושא אשמך לשמוע תוגובת והמלצות. http://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=8701,8699 או רק על פי השם... מחשב נייד "15.6 HP G6-1350EJ A8W73EA2.5GHz VS מחשב נייד "15.6 HP DV6-7000EJ B3W93EA המשקל לא משנה לי . תודה על זמנכם
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
היי כולם יש לי בעיה ואני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין מה מקורה.. לפני כחודש קניתי מחשב נייד של Asus חדש חדש ואני בקושי משתמשת בו.. ניסיתי היום פעם ראשונה להפעיל בו את אלבומי המוזיקה שלי אבל הכונן לא מגיב לדיסקים ולא מופיע שום סימן במחשב שלי. ממה זה יכול לקרות ? איך אפשר לסדר את זה בלי לקחת את המחשב לתיקון ? תודה
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום! בקרוב מאוד אני מתחיל לימודי הנדסת מכונות ואני זקוק למחשב נייד חדש לצורכי הלימודים. עקב חוסר התמצאותי בעולם המחשבים והחומרה (אך אחרי מחקר מעמיק בנושא..) אני מבקש את עזרתכם במציאת המחשב האידיאלי. אז ככה: התקציב הוא בסביבות ה3500 שקל (אפשרי מעט יותר אם צריך) מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, משחקים בסיסיים ביותר עם כיוון לבכלל לא * גודל המסך - סביבות 13.3" קצת פחות קצת יותר זה בסדר גמור * משקל רצוי - פחות מ 2 ק"ג (לכיוון 1.7-1.8 ) זאת בין הנק' היותר קריטיות מבחינת השיקולים * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן, 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא *כונן קשיח - לפחות 300GB הסוג פחות משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך רק שילוש חדש (לוח אם, מעבד, זכרונות) על מנת לא לעבור על חוקי הפורום, מלאתי גם את השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, PhotoShop. DreamWeaver, Sony Vegas, Eclipse א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 Crysis 2 Call of duty, far cry3... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p …
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום רב, * מטרות המחשב - אינטרנט, צפיה בסרטים וקצת משחקים קלים * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג (לא קריטריון קריטי) - אבל מעדיף שיהיה מעוצב יפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI יחובר המון לטלויזיה * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - HDD 500GB * כונן CD/DVD - לא קריטי * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, אבל חשוב מאד אחריות ל 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא, מעדיף לא HP (ניסיון רע איתם) כמו כן, מחיפוש נרחב מצאתי 3 מחשבים שאני שוקל לגביהם הדל חורג ב 100 שקל מהתקציב, האם שווה את זה ? asus x501A - 2899 NIS http://bug.co.il/prodtxt.asp?…
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד ללימודים - המחשב ישמש רק לכתיבת סיכומים ושיעורים בזמן ההרצאות ואלה הפרטים : * מטרות המחשב? מחשב נייד לסטודנט * גודל המסך? עד 13 אינץ * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? נדרש זמן סוללה אורך ( 5 - 6 שעות ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של הארד דיסק ? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מחשב נוסף יחסית למשחקים בתקציב 2300 פחות או יותר בניתי משהו כזה מעבד: [..] INTEL 2310 : CORE I5, S1155, 2.9Ghz - TRAY ₪823 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H61M-S2PV-B3 ₪309 זיכרון: [..] ADATA XPG GAMING SERIES 4096MB DDR3 1600 CL9 1.5V - זמין במלאי ₪136 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GT630 2GB DDR3 - RETAIL ₪357 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪105 מארז: [..] COOLERMASTER CMP-350 + CM 400W PSU ₪263 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪434 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪79 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2506 מה דעתכם מה אפשר לשפר לתקן? בברכה
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם אפשר להביא משהו עם משמעותי בכל התקציב אז גם טוב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ש"ח רק אם זה הבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop CS6 - כבד/פרנסה Cinema 4D R14 - תדיר Illustrator CS6 - כבד/פרנסה Sony Vegas 11 - מזדמן After Effects CS6 - כבד FL Studio - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/Dell%20zap/VM-RD33-5961.htm מה אתם חושבים על זה? צריך מחשב 14 אינץ' לאופיס ולאינטרנט ובטח גם לסרטים. ושלוש שנים אחריות. יש המלצות לא לקחת את מה שבלינק? יש הצעות למחשב יותר טוב? שווה להוסיף עוד 300 שקל ולקנות את זה ? http://www.notebookclub.co.il/products/%EE%E7%F9%E1-%F0%E9%E9%E3-%EC%E1%E9%FA-%E5%EC%EC%EE%E5%E3%E9%ED/dell-vostro-3450-2350m.htm תודה
-
- 5 תגובות
- 981 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, אני נוהג לשים את המחשב במצב שינה להכניס אותו לתיק ולנוע איתו, יכול להיות שיגרם נזק כלשהו לכונן הקשיח? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
מטרות המחשב? שימוש משרדי, תכנות, עריכה גראפית מדי פעם * גודל המסך? 14-15 אינצ', לעיתים רחוקות אני משתמש בפוטושופ ופרימייר לעריכת וידאו, לכן בעדיפות (אם יש צורך לדעתכם) שלמסך תהיה רזולוצייה גבוהה (1400+) * משקל רצוי? מתחת ל2.5 קילו, רצוי מתחת ל2. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות בעבודה משרדית רגילה (וורד, אינטרנט..). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 300 GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. * כונן Bluray? לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא HP, ניסיון רע איתם... תודה רבה על למשיבים…
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום חברים. שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון. ככל הנראה זה יהיה הנדסת מכונות. אני צריך לקנות מחשב נייד כי אני אגור במעונות ואני אמות משעמום בלי נייד. מכיוון שאני צריך במילא לקנות אז חשבתי לקנות כבר טאבלט, ולכתוב בו במקום בקלסרים ומחברות. לפני כמה שנים היה לי טאבלט של HP וזה מאוד נוח לשימוש הזה בלימודים. הדגם שחשבתי עליו הוא הלנובו X230 טאבלט. ופה מתחילה הבעיה. בארה"ב מחירו סביבות ה1100-1300 דולר, תלוי באופציות שאני בוחר. בארץ מחירו בערך פי שתיים, כמעט 9 אש"ח. אני בכלל לא מבין למה יש פערים כאלה, הניידים הרגילים יחסית זולים ולא רחוקים שנות אור ממחירם בחו"ל, לעומת זאת הטאבלט הבדל שמיים וארץ. באמת אין לי ברירה אלא להזמין מחו"ל? או שיש בארץ חנויות …
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום רב. אבקש עזרתכם בקניית מחשב, על פי הפרטים הבאים: 1. התקציב הוא 3,000 ש"ח. אין צורך לנצל את כולו, אפשרי לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מיועד לתכנות (Visual Studio וכד'), ומעט משחקים. בזירת המשחקים, אני רוצה חווית משחק סבירה ב-SimCity הבא. המסך שלי הוא בגודל 22", תיתכן הגדלה עתידית בכמה אינצ'ים או הוספת מסך בגודל דומה. 3. ללא ציוד היקפי. 4. ללא כונן אופטי. 5. כונן SSD SATA 3 128 GB (ומעלה) עם לוח אם תואם - חובה. 5.1. ללא כוננים קשיחים נוספים (יש כמה ברשותי). 6. השקט חשוב, וכל המשתיק הרי זה משובח. 7. לא מתוכנן OC. 8. אין העדפת חנות ספציפית (אשמח להמלצות). 9. ללא מערכת הפעלה ותוכנות. רוב תודות למסייעים!
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מהם הדרישות או ההעדפות שיש לקחת בחשבון אם רוצים להתקין VM, כחלק משימוש המחשב, שבסיסו לשימוש ביתי פשוט למדי אני מניח שזיכרון - אבל כמה? הכוונה לא למשהו מסובך - כלומר מערכת ההפעלה תהיה Win7 וה-VM יהיה עבור Win98
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב, מסך 14 אינץ', I5. נתקלתי בשני מחשבים של חברת דל, מסדרה אינספיריון, כמובן שיש להם מעבד שונה (עם אותם נתונים ממה שבדקתי באתר אינטל), אך עדיין אין הבדל גדול ביניהם, ובכל זאת, מה הייתם ממליצים? מדובר על נייד Inspiron 3420 IN-RD09-6315Dell http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=830735 ועל Dell Inspiron N4050 IN-RD33-6060 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=818169 Dell Inspiron N4050 IN-RD33-6060 Dell Inspiron N4050 IN-RD33-6060 Dell Inspiron N4050 IN-RD33-6060 מחשב נייד Dell Inspiron N4050 IN-RD33-6060 דל
-
- 7 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום! אני מתחיל לימודים באוניברסיטה ומעוניין לקנות מחשב נייד חדש ללימודים ובנוסף גם למשחקים, אמנם יש לי תקציב מסויים אבל השאיפה היא למקסימום ביצועים עם משחקים, אני לא מבין מאוד במחשבים ובייחוד לא בניידים ולכן אשמח לעזרתכם *אני כן מוכן לזוז 500 לכאן ולשם אם יש משהו טוב * מטרות המחשב? עבודה משרדית (לימודים), אינטרנט, משחקים (כבדים) , צפיה בסרטים * גודל המסך? מ אינץ'15 זה סבבה * משקל רצוי? שלא יהיה יותר מ3 קילו אני מניח אבל כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל האפשר (אני אהיה הרבה בנסיעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא נחוץ * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל אני מניח חצי טרה לכל הפחות... * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן וצורב גם לא יזיק * כונן Blu…
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב, בזמן הקרוב. הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר וראיתי את המפרט הזה. דבר ראשון, אתם חושבים שהוא טוב? אם כן, אתם יכולים בבקשה לבנות לי מפרט על פי המפרט הזה? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן, עד 5.5K ש"ח. 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, תכנות, צפייה בתכני HD, זהו בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החזקים שיצאו ושייצאו: AC3, BF3, COD,GTA וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 אקנה בלי נדר מסך 21-23 אינץ'. -לאילו הגדרות…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, התבקשתי ע"י חבר להרכיב מחשב לשימוש ביתי - כלומר אינטרנט, מסמכים ומשחקים ברמה בסיסית. התקציב הוא 1400-1500 ש"ח ללא חריגות. אין צורך בציוד היקפי, מערכת הפעלה או תוכנות כלשהן. החנות צריכה להיות מאזור חיפה (אפילו KSP אם אין אלטרנטיבה אחרת). אני יודע שהתקציב מעט בעייתי אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי, הייתי מחוץ לשוק החומרה יותר מדי זמן בשביל לעזור לו בעצמי. תודה רבה אנשים.
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
דרישות לפי חשיבות: 1. שיריץ פוטושופ בצורה נורמלית (אם יש כזה דבר...) 2. משקל קל יחסית 3. זמן סוללה סביר (4 שעות) 4. גודל מסך 14 אינץ' השימוש העיקרי הוא אינטרנט ואופיס וכמובן הפוטושופ. גודל הארדיסק לא בעל חשיבות רבה. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט למחשב שישמש אותי להקלטות ביתיות (גיטרות, תופים, שירה וכו') ועריכת סאונד. בעדיפות הייתי רוצה שהמחשב יהיה נייד, אבל זה לא מחייב. במידה ויש הצעה טובה למחשב נייח זאת אופציה מבחינתי. - אין לי צורך בציוד היקפי (מסך וכד'), כן מתעניין בכרטיסי קול (לא חייבים להיכלל בתקציב, מוכן להשקיע בנוסף). כרגע אין לי כמעט הבנה בנושא וממש עכשיו אני מתחיל קצת לקרוא ולהתעניין... אשמח להסברים לגבי החומרה!
-
- 2 תגובות
- 497 צפיות
-
-
שלום חברים, אני קונה השבוע מחשב נייד לצורכי לימודים. אשתמש בתוכנות גרפיות דוגמת AUTO CAD המליצו לי על מחשב Lenovo IdeaPad Z580 2151 מה אתם חושבים, מבחינת ביצועים ומבחינת אמינות ועמידות, האם הוא יתקלקל לי כמו בCQ61 של COMPAQ שהיה לי במשך 3 שנים והלוח אם שלו נפטר.. והאם יש הצעות אחרות. אשמח לעזרתכם האדיבה.
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
מסך בין 13- 15 אינטש רצוי משקל נמוך וסוללה שתחזיק להרבה זמן. הארד דיסק 500 gb זיכרון פנימי 4 gb די די אר 3, אפשר גם יותר.. מעבד כדאי i5 ? המחשב הזה מיועד לסטודנטית לכלכלה ומנהל עסקים שרוצה חוץ מדברים שקשורים ללימודים לצפות במחשב גם בסרטים (אז אולי כדאי להוסיף גם יציאת hdmi ?) תודה על העזרה ! :]
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
שלום, מבקש לקבל עזרה בהרכבת מפרט למחשב אדריכל בעלות של 6000 ש"ח שיתאים לעבודה בתוכנות הבאות: אוטוקאד סקצ'אפ - לפעמים עבודה על מודלים כבדים וקצת עבודת רינדור. פוטושופ - לעיתים עבודה על קבצים גדולים של 300-500 מגה. אשמח למערכת מבוססת מעבד אינטל.
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח, DVD אני לא רוצה , יש לי ספק HEC 400 W לאני רוצה להשתמש. מידות מגירה (למארז ): גובה 16 ס"מ , רוחב 40 ס"מ , אורך 40 ס"מ . 1. מה התקציב המקסימאלי? 100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-