ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, דבר ראשון איני יודע אם הכותרת מתאימה (אז סורי אם לא) דבר שני מדובר רק בקופסא עצמה (כלומר שהתקציב מקסימאל שלי שהקופסא עצמה תעלה היא 3000 שקל) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים, עבודות, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3, COD כל המשחקים החדשים חשוב שיעבדו חלק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אממ.. אני לא יודע אבל גודל המסך יהיה 20-24 אינץ'. -לאיל…
-
- 8 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לסיוע בבחירה של המחשב הנכון לזוג מבוגר שהמחשב הנוכחי שלו פרש לגמלאות.. היו עם ווינדוס 7 עד כה, ויש להם מסך (לא בטוח באיזה חיבור מחובר כיום), רמקולים, מקלדת ועכבר, נותר רק להחליף את המחשב עצמו התקציב המירבי הוא 2000 ש"ח בעדיפות לפחות, להערכתי ניתן להינעל על מחשב שיספק את צרכיהם המינימאליים מאוד גם בקצת פחות מכך (אם נדרשת חריגה של ~200 ש"ח זה בסדר). הצרכים - גלישה באינטרנט, יוטיוב, הדפסות של מסמכים, לא יותר מזה. בעדיפות, מחשב שקט שלא יורגש צלילו באופן משמעותי (אין איזו דרישה למחשב אולטרה שקט, רק כזה שלא יהפוך למטוס כשהוא עובד) אין דרישה לאורות ואפשר להסתדר גם עם מחשב בגודל סטנדרטי, אני חושב שיהיה נחמד יותר עם יהיה קטן. על המחשב להגיע מוכן לעבודה - מורכב וע…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לקנות נייד בארה"ב (בלי משלוח ומכס, מביאים לי אותו) בתקציב של 1K$. הדרישות, מסך באיזור ה15, שיהיה אפשרי לתכנת עליו (אני מתחיל ללמוד מדמ"ח, וגם תוכניתן במקצוע). אבל שלא יהיה כבד יותר מדי (עד 3קילו). עדיפות למקלדת מלאה. כ.מסך ייעודי, למשחקים ברמה בינונית. שיוכל לעמוד במולטיטסקינג. סוללה כמה שיותר חזקה. (שיוכל להחזיק 4-5 שעות של שימוש לא אינטנסיבי לפחות). אם הדרישות מוגזמות אני אשמח לקבל הצעות שעונות על חלקן (אפשר לוותר על יכולות גיימינג).
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום אני עדין ממשיך להתלבט , אבל לאחר קריאה יומיומית בפורום ,אני חושב שעכשיו שאני יודע מה אני רוצה ( אלא אם כן יתברר שלא ...) ומבקש את עזרתכם להחליט . * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך:15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? ישמש כמחשב ביתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחובר לחשמל . ולכן רק מעבד עם סיומת M. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?מעונין בSSD . מאוד מאוד חשוב לי מחשב שמגיב מהר . * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא . 3 שנים אחריות ב…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, ואני מבקש המלצה למפרט אחד שיהיה למשחקים ואחד לעבודה משרדית. אני רוצה לדעת מה ההפרש במחיר, ולפי זה להחליט על איזה מפרט ללכת. המחשב מיועד לעבודה מול מסך 22. נושא שחשוב מאוד זה שקט ומארז איכותי. בשום מחשב לא מתוכנן OC. למשחקים: הכוונה שלי במשחקים היא משחקים כמו CALL OF DUTY, GTA, RA3, באיכות טובה אבל לא ברמה המקסימלית (אני יודע שזה יהיה מעבר לתקציב). התקציב הוא עד 3000 ש"ח אבל אפשר לחרוג קצת. עדיפות לאינטל, אבל אם AMD זול בצורה משמעותית ובאותה הרמה אז גם טוב. לעבודה משרדית: התקציב הוא מינימלי - אני רוצה לדעת מה יהיה ההפרש בינו לבין המפרט של המשחקים. שימוש באופיס, גלישה וקצת תכנות (VISUAL STUDIO). כ. טלויזיה שיחובר ליס וישמש כמקליט. תודה מרא…
-
- 7 תגובות
- 885 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים+ עבודות חישוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).MATLAB, MATHMATICA, ,תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - SKYRIM, CIV5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). samsung LED 24 inch 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 6 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. אחרי חיפוש בפורום הזה ובאינטרנט הגעתי לשלושה מפרטים שאני מתלבט ביניהם- אשמח אם תוכלו להגיד לי מה יותר טוב. אני יכול גם לעשות שילוב של המפרטים. בעיקרון אני רוצה מחשב לעבודה משרדית ותכנות ושיהיה כמה שיותר שקט. המחשב שהיה לי עד עכשיו החזיק כמה שנים טובות עד ששבק חיים וזה גם מה שאני מצפה מהמחשב הבא. תודה! מחשב ראשון http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=13596 מחשב שני: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=12944 מחשב שלישי: [TABLE=class: t1] [TR] [TD=class: td1] [/TD] [TD=class: td2, colspan: 2] [/TD] [TD=class: td3]מחיר [/TD] [TD=class: td4] [/TD] [TD=class: td5] [/TD] [TD=class: td6] [/…
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
קראתי את המפרטים המומלצים וראיתי את המחירים, אבל לאיזו חנות המחירים מתייחסים? חנויות שונות - מחירים שונים, את זה אתם כבר יודעים בטוח... לפי מה שהבנתי מהחוקים (זה הפורום היחיד שבו טרחתי לקרוא חוקים ) אסור לפרסם אתרים... אז אם יש עם זה בעייה תשאירו בבקשה איסיקיו/מסנג'ר (או שתבדקו בפרופיל שלי) תודה מראש איל =]
-
- 37 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שאני מתלבט בשאלה האם לשדרג את המחשב הקיים או לקנות חדש. המפרט הקיים: מעבד : pentium D 2.66 לוח אם: MSI PM8PM-V (MS-7222-080) זיכרון: 1GB (2*512 הארד דיסק: 120 GB של WD כל שאר הרכיבים גנריים. (המחשב מIVORY לפני כמה שנים). אני משתמש בעיקר בתוכנות מתמטיות כדון MATLAB ו- MATHEMATICA. והשאלה - האם כדאי להחליף כמה רכיבים (לוח אם + זיכרון ואולי גם מעבד) או להשקיע בקניית מחשב חדש. :s05: אני חושב שאוכל להשקיע במחשב חדש 2500-3000 ש"ח. תודה
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, מעוניין למכור את המחשב הבא, כמה הוא שווה ? (המפרט באמצעות pc wizard) Mainboard : Asus P5QPL-AM Chipset : Intel G41 Processor : Intel Pentium E5400 @ 2700MHz Physical Memory : 4096MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) Video Card : Intel® G41 Express Chipset Hard Disk : Hitachi HDS721032CLA362 (320GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 CD-Rom Drive : MNYXQ 6381UB0L SCSI CdRom Device CD-Rom Drive : MNYXQ 6381UB0L SCSI CdRom Device Monitor Type : ProView Technology - 20 inches Network Card : Attansic (Now owned by Atheros) AR8121/AR8113/AR8114 PCIe Ethernet Controller
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן. נסיון אחרון. אולי הפעם מישהו יענה... מחפש מחשב נייד עם מסך 15-16 שישמש בעיקר לעבודות משרדיות, אינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים (גם לחבר לטלוויזיה), הרבה שיחות סקייפ לחו"ל עם מצלמה, נוטה לעבוד עם המון תוכנות וחלונות פתוחים... לעיתים רחוקות עבודות פוטושופ ואוטוקד קלות. לא שכיח. I5 בעדיפות מחיר - סביב 3000 סוללה- 4-5 שעות לפחות. בעדיפות עם חלונות 7 ואופיס אבל לא הכרחי. מסך ברזולוציה טובה, מאט ולא מהבוהקים. גודל HD לא מאוד משנה כי הוא יהיה מחובר למחשב הנייח ברשת הביתית חשוב שיהיה צורב DVD ומצלמה. למרות שנראה לי שזה סטנדרטי היום. משקל - לא מאוד חשוב. דרישות לא קשות... אשמח להצעות. בפורומים אחרים המליצו על ה-DELL INSPIRON. אשמח להמלצות מלומדות אחרות. תודה חברים..
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
צריך רק לוח אם,מעבד,זכרונות,כרטיס מסך והארד דיסק...כל השאר יש לי.... מעדיף מבוסס אינטל....AMD איכזבו אותי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
בעזרת הפורום , קיבלתי הצעה למחשב HTPC ב3000 ש"ח פחות או יותר. המפרט: מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box ¤401 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1137 לוח אם ASUS M2A-VM ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31540 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤546 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 1024B 667Mhz CL5 ¤116 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T6UB1GC5 כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD2600PRO 512MB PCIe ¤465 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37451 מארז כולל ספק Antec FUSION EC 430W ¤1023 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=FUSION-V2 סה"כ מחיר לכל המוצרים:2895¤ המפרט הו…
-
- 8 תגובות
- 722 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?[glow=red,2,300] עד 3K ניתן לחרוג בשביל שינוי חריג.[/glow] האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? [glow=red,2,300]לנצל[/glow] במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]300 ש"ח[/glow] 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: [glow=red,2,300]ערצת תוכנות, סרטי HD ומשחקים[/glow] א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). [glow=red,2,300]יומיומי[/glow] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: [glow=red,2,300]תקציב בנפרד למסך - 19" לא אוהב גדול מידי.[/glow] * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? [glow=red,2,300]המסך כלול במפרט אבל בכסף נפרד מהסכום המוגדר[…
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אהלן שלום לכולם ! אני מחפש מחשב לשימושים משרדיים (לסטודנטית )- אופיס וכו וקצת אינטרנט פייסבוק . כמה דברים שחשוב לי שהיו : מעבד Core i3 או i5 אם נכנס בתקציב מסך 15.6" כרטיס מסך אין צורך וגם המשקל לא כ"כ חשוב . לא חובה מערכת הפעלה אני אתקין לה . איך הדגמים האלו ? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8656&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7693&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8374&CatCode=315 הם בערך שווים במפרט שלהם - אם כן מה ההבדלים ? תודה רבה מראש ! דודי
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב שמטרתו היא משחקים, אין צורך בציוד היקפי ומסך. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לצרכי משחקים ותוכנות בסיסיות. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280X1024, יתכן בהמשך מסך 22' wide screen. * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למש…
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד שיהיה חזק ואמין (עקב שימוש מרובה בחו"ל), להלן הדרישות: * מטרות המחשב: אינטרנט/אופיס/סרטים, קצת גיימינג ותוכנות שמצריכות גרפיקה גבוהה (סימולציות). * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך: - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי:לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HD, חיבור USB מהיר. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: שילוב SSD ורגיל. * כונן אופטי:לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מה זה אומר? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עד עכשיו העדפתי ASUS אך לאחר שקרא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד (DV6) ואני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה (עדיף בחיבור RCA רגיל..) היציאות וידאו היחידות שיש לו זה HDMI וVGA ובגלל שהטלוויזיה היא לא HD הHDMI לא עוזר לי וגם כניסת VGA אין לטלוויזיה.. יש אפשרות כלשהו למתאם בין היציאות כי מצאתי את הכבל הזה - http://cable.co.il/sg_product~560227~54~148.htm אבל בחיפוש באינטרנט מצאתי שאומרים על הכבלים האלה שהם לא עובדים עם רוב הכרטיסי מסך ואני לא יודע אם זה יעבוד על שלי.. יש אולי מוצר שאפשר לקנות שיתחבר לUSB/firewire או בכלל כרטיס שיתחבר לexpresscard?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם , אני חדש כאן בפורום וצריך את עזרתכם..ואני מקווה שאני בפורום הנכון , למרות שזה קשור קצת לחלקים וקצת למעבד וקצת לאובקלוק ,אז שמתי בפורום מפרטים...אם צריך אולי לפצל. בשבוע האחרון עברתי על הרבה הודעות כאן להמלצה לקניית מעבד D805 של אינטל . אז ככה , מהמפרטים המומלצים החלטתי לקנות את הלוח של ג'יגהבייט 81945PG +מעבד 805 (זה כבסיס) . אני מציין שאני כמעט לא משחק במחשב (לכן מוותר גם על AMD 3200 ...וגם מכל הסיבות שציינתם) אבל אני מוריד הרבה עם האימיול הבנתי שמומלץ מאוד לעשות ל-805 אוברקלוק ולהעלות את ה BUS מ-133 ל-166 . הבנתי שזה אוברקלוק שדי פשוט להגיע אליו ומכאן יש לי כמה שאלות לפני קניית המחשב : 1) מעבד 805 - האם אני אראה ביצועים משופרים (בהשוואה למעבד ה-…
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד HP PAVILION DV6500 עכשיו הוא נהיה בעייתי ואיטי רציתי לפרמט אותו ולהתקין ,-VISTA מחדש אני יודע שהיא נמצאת על מחיצה נפרדת יחד על כל הדרייברים אבל איך אני בדיוק עושה תזה ומעלה אותה? בשביל לפרמט ושזה יתקין אחרי זה מיד תמערכת הפעלה מחדש...
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
טוב אז שלום אני צריך קצת עזרה בבנית מפרט חסר לי כמה חלקים ולא בטוח בקשר לזיכרון אני לא צריך מסך מקלדת או עכבר משתמש בheadset אז לא צריך כרטיס קול אני ישתמש באחד שאל הלוח אם כמו שכבר אמרתי בסביבות 10K למשחקים אז זה מה שיש לי עד עכשיו Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB ASUS Commando 8800GTX 768MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E 1GB Corsair XMS2 CL5 x2 option to add 2x more later on (קצת לא בטוח בקשר לזיכרון אז תגיבו על זה בבקשה ) WD80GB 7200RPM, 8MB 2x250 for raid 0 טוב אז אני ב 8700 חסר לי ספק מארז ואולי צורב אבל אני חושב שאני ישתמש באחד שיש לי במשחב הזה אני יקנה מסך חדש בשביל לנצל את הכרטיס מסך אבל לא עכשיו צריך לעבוד בשביל עוד 2K טוב עזרו לי להשלים את …
-
- 32 תגובות
- 2k צפיות
-
-
EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 (A3) לוח אם AMD ATHLON XP 2100 + FAN (AIUHB) מעבד Thermalright SLK-600 Extreme גוף קירור למעבד Thermaltake SF2 מאוורר Winbond / Twinmos DDR 512MB 3200/400Mhz זיכרון פנימי WD 80GB 7200RPM 8Mb Buffer SE דיסק קשיח Connect3D 9500 Pro 128Mb DDR / כרטיס מסך IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR מסך Thermaltake Highest Xaser II 5000 Plus Chassis מארז Enermax 350W EG 365P VE ספק כוח Lite on x 52 OEM black …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... אני מחפש המלצה למחשב לדודה שלי התקציב כותרת לא ניתן לחרוג הבנתי שעדיף amd כי זה יותר משתלם מחשב שיחזיק כמה שנים ולא יבוצעו בו שידרוגים רוב הסיכויים נ.ב יהיה מסך 22 אינץ בעתיד!! . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט משחקים בקטנה מוזיקה סרטים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אימיול אופיס ביטורנט אינטרנט אנטי וירוס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לשימוש ביתי בלבד 3 4. האם יש רכ…
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
בבקשה מפרט מחשב בין 4.0K - 5.0K המחשב מיועד למשחקים (לא כבדים במיוחד קונטרסטרייק סורס וכאלה..), הורדות, אינטרנט, שירים וסרטים תוכנות. (בעיקר שהרבה תוכנות פועלות יחד). את תצליחו לשלו את המעבד core i7 זה יהיה מעולה ואם לא אז את ה Q תודה. מחשב ממוצע בבקשה למי שיכול להרכיב לי איזה מפרט טוב בבקשה שירכיב אגב השקט של המחשב חשוב לי אבל לא בצורה רבה יש לי מסך 22" לא צריך צורב וציוד היקפי אפשר לחרוג טיפה מהסכום... כונן לא צריך יותר מ 320G 32MB (לא כל כך משנה לי חברה) ואם אפשר לשלו מעבד טוב וכרטיס מסך טוב יהיה מעולה.. הקנייה מתבצעת באזור הדרום לפי דעתי IVORY טובים מאוד. תודה מראש לעוזרים להכנת המפרט!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-