ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום ברשותי מחשב נייד בן 4 שנים,זמן הסוללה התקצר משמעותית לאחרונה עד לכדי דקות בודדות. בזמן טעינה הסוללה מקבלת חיווי טעינה ומגיעה ל100%,אבל לא מחזיקה לבד. רכשתי סוללה חדשה אבל המחשב לא זיהה אותה,וכמובן גם לא התבצעה טעינה. בחנות החליפו את הסוללה לסוללה דומה ושוב המחשב לא זיהה אותה וכנ"ל לגבי הטעינה. הפנו אותי למעבדה שבדקה את הסוללה המקורית וטענו שהיא תקינה ייחסית לגילה ואמורה לאפשר עבודה תקינה אלה שהבעיה היא כניראה בזיהוי של הלוח לגבי רמת הטעינה של הסוללה ! האם מישהו מכיר את הבעיה ? תודה אריק
-
- 6 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
חברים בזמן האחרון ואחרי הרבה דברים שקראתי פה בפורום וסיקורים אני עדין לא מצליח להבין מה אני רוצה מעצמי הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי! התחלתי ללמוד ואני צריך מחשב כי הנייח כבר בן 7 עוד רגע. אני נמצא הרבה בנסיעות ברכבת ועובד במקום בו אני גם יכול ללמוד.אני מתלבט מאוד אם לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק להחליף את המחשב הנייח אבל שגם יהיה קצת נוח לנסיעות.או לקנות מחשב נייח לבית ובמקביל לקנות טאבלט.בגדול השימושים העיקריים זה אינטרנט, סרטים, ולימודים(שאני אומר לימודים אני מתכוון לקריאת תרגילים וכאלה לא טקסטים ארוכים)משחקים(בזמן שיש מידי פעם) אני משחק באקס בוקס ככה שלא נראה לי שאני כל כך צריך חיית משחקים(למרות שאני מתגעגע למשחקי אסטרטגיה ).בכל מקרה אני אשמח לעזרה וכל אחת כזאת תתק…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לגיימינג בסביבות ה-4000 שקלים. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על אחד. גודל מסך רצוי - 15" משקל - לא משנה סוללה - ממוצעת יציאות - HDMI בלוטות' - לא משנה כונן קשיח - לא משנה כונן DVD אחריות בין לאומית - לא משנה רישיון למערכת הפעלה - לא משנה העדפה לחברה - העדפה ל-DELL אבל גם לא חובה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לגיימינג בסביבות ה-4000 שקלים. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על אחד.
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
שלום, קניתי לחברה בזמנו מחשב נטבוק 10 אינץ מדגם Msi u135dx ms-n014 היה לי הגיוני כשאר אני קונה מחשב נייד, לא משנה אם זה נטבוק שלפחות פעולות בסיסיות כמו גלישה באינטרנט או דפדוף בתיקיות במחשב יעשה באופן חלק. אך התברר כי המחשב הינו ממש איטי. הבנתי כי המחשב תומך בשדרוג עד 2gb ddr3 ואני מעוניין לשדרג אולי זה יפתור את הבעיה. איזה זיכרון צריך לקנות? (דגם) וכמו כן קראתי באיזה פורום בחול שהזיכרון הנוכחי 1gb הוא על הלוח אם עצמו, ויש להוסיף רק עוד 1gb ולא זיכרון של 2gb, האם זה נכון? וכמו כן מה ניתן לעשות חוץ משדרוג הראם בכדי שהמחשב יתחיל לרוץ? מריץ windows 7. תודה רבה מראש ערן
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
היי, בעיקרון אני מתלבט בין MACBOOK AIR, XSP 13 DELL, HP ENVY 14 קראתי הרבה מאוד ביקורות באינטרנט והמקבוק לרוב זוכה לביקורות ממש טובות ונמצא בראש הרשימה, אשמח אם תעזרו לי קצת ותגידו מה אתם חושבים לגבי הדגמים ואם יש לכם המלצות אחרות. * מטרות המחשב? לימודים, גרפיקה , משחקים * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 5-6 שעות עבודה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן תודות
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
היי, המפרט שלי בצד והתקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח,אני מתכנן לשדרג עכשיו רכיב\רכיבים בזמן הקרוב ולהמשיך את השידרוג בעוד כ5 חודשים(במרץ). בעקרון,השימושים העיקריים הם משחקים ואני גם רוצה לבצע OC לרכיבים,אני משתמש במסך DELL 2209WA. חשבתי על שידרוג הכרטיס מסך לGTX660\HD7870 וככה ישאר לי קצת כסף ואז בעוד 5 חודשים אני ממילא ממשיך את השידרוג ולשדרג מעבד+לוח+זכרונות על הדרך. או מצד שני,לשדרג לI5 3570K+לוח Z77 ולעשות OC למעבד ובעוד 5 חודשים לקחת כרטיס מסך HIGH END מהסדרה החדשה שתיהיה באותו זמן + שדרוג מסך למסך גדול יותר. כרגע,משחקים עובדים לי בסדר על הגדרות בינוניות,אבל ברגע שאני מעלה הגדרות הם מתחילים לקרטע.(כותרים חדשים)
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני יכול להשתמש בכבל VGA (לפטופ) לRCA (טלוויזיה) רגיל? או שאני צריך איזשהו ADAPTER?
-
- 4 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, אלה הדגשים: תקציב - עד 2500 ש"ח, לחסוך אם אפשר אבל לא על חשבון שקט. יעוד - מחשב ביתי שישמש רוב הזמן לאינטרנט/אופיס אבל מדי פעם יריץ MATLAB. משחקים לא רלוונטיים. רמת שקט - חשוב מאוד אך במסגרת התקציב בלבד. לא כולל מסך או ציוד הקפי, לא כולל מ"ה, כולל הרכבה. לא יבוצע OC. חנויות - עדיפות ל-KSP אלא אם אתם מכירים חנות אחרת בחיפה. המחשבה הראשונה שלי הייתה ללכת על מערכת מבוססת i3 ולאו דווקא פנטיום בגלל שצריך להריץ מטלב מדי פעם. מצד שני, אם אני הולך על משהו מבוסס AMD ראיתי שאפשר להוזיל את המערכת בערך ב-500 ש"ח (נניח A6-5400K עם צ'יפסט A75) או מצד שני לקבל מעבד מרובע ליבות במחיר דומה ל-i3 (נניח A8-5600K). שאר החלקים במפרט יהיו זהים - 4GB זכרון, הרדיסק של 1TB…
-
- 5 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג קצת את המחשב שלי הוא בן 3 בערך אבל עם החומרה מתקדמת מאותה תקופה. מעבד Q6600 לוח אם Gigabyte GA-EP35C-DS3R זכרון 4 גיגה 800MHZ כרטיס מסך Leadtek WinFast PX9800 GTX ספק Corsiar 550W אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסף בעיקר אבל אם צריך אני ישדרג עוד כמה דברים בעיקר למשחקים החדשים שיצאו ובגללם תקציב עד 2000 שקל תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד Intel e6750 2.66 core2duo 1333mhz 4m נקנה בתאריך 18.12.2007 זיכרון DDR2 1gb 800mhz cl5 twister twinmos שני יחידות נקנה בתאריך 18.12.2007 עוד יחידה של ג'יגה אחד נוספה יותר מאוחר arctic cooling freezer 7 pro lga775 נקנה בתאריך 19.10.2008 דיסק קשיח wd6400aaks נקנה בתאריך 10.5.2009 תודה והמשך ערב מהנה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל הגולשים, לאחר נסיון שהשאיר קצת טעם מר עם האחריות הבינלאומית של ASUS החלטתי לשתף את כולם בחוויה, שתוכלו ללמוד קצת ממה שעברתי. רקע - במהלך חודש אוגוסט הייתי בטקסס, ארצות הברית. הגעתי לחנות bestbuy במטרה לרכוש מחשב נייד - מצאתי את המחשב הרצוי במחיר סביר בהחלט והגעתי למעמד הרכישה. לפני שהעברתי את כרטיס האשראי ביררתי מה האחריות שמגיעה לי עם המחשב ונאמר לי שהאחריות היא עולמית, למשך שנה! בדקתי קצת בגוגל דרך הסמארטפון וראיתי שיכול להיות שיהיו טיפה בעיות עם הנושא, לכן ביקשתי מהמוכר להתקשר למוקד שמספק תמיכה ולוודא שאכן מדובר בשירות גם בישראל. לאחר שיחה ארוכה אושר כי אקבל תמיכה מלאה בארץ. המחשב נרכש והתחלתי לעבוד איתו, מחשב ממש טוב, אני נהנה ממנו מאוד! בחודש ספטמבר חזרתי לא…
-
- 0 תגובות
- 10k צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? - לימודים (מדעי המחשב) - עבודות משרדיות - (אינטרנט ואופיס) - משחקים (cs 1.6, diablo 3) - לא הכרחי - עריכה גרפית (פוטושופ ועריכת וידאו לאתרים - גרפיקות פשוטות יחסית) * גודל המסך? 13 - 15 * משקל רצוי? אני מאוד(!) נייד (טיסות לחו"ל, הרבה עבודה מחוץ לבית) לכן המחשב צריך להיות די קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זה נייד ראשון שלי לכן אני לא יודע להגדיר זמן סוללה ארוך/קצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא יודע * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודע * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעדיף שכן - קנייה מארה"ב/רו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, למי מהחברות יש אחריות בינלאומית כך שאני יכול לקנות מחשב בארה"ב? תודה.
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם מסך 12-14 אינץ' שיהיה כמה שיותר קל משקל התקציב פחות חשוב. עד 700 גרם יש חיה כזאת ?
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
אהלן! אני סטודנט חדש למדעי מחשב, בעקרון המחשב ישמש בעיקר לצרכי לימודים ותכנות, אבל גם משחקים פה ושם (אם וכאשר יהיה זמן לזה...) בכל אופן, הנה 3 דגמים שמצאתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אחד מהם (וכמובן אם יש דגם עדיף באותו אמת מחירים): Lenovo IdeaPad Z580 M81DNIV Asus K55VM-SX074V DELL 5520-32106G14AS משיטוט בפורום ראיתי שממליצים הרבה על הvostro, אבל ראיתי גם שהוא בא עם כ.מסך דיי חלש אז האופציה הזאת ירדה.. עוד שאלה שיש לי היא האם ההבדל בין i5 ל-i7 הוא גדול או יחסית זניח לשימושים שציינתי? תודה!! * מטרות המחשב? לימודים, תכנות, קצת משחקים חדשים * גודל המסך? 14 או 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף כמה שפחות * האם נדרש ז…
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, חיבור לטלויזיה, עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 0 תגובות
- 732 צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך עזרה עם מפרט כיוון שלא מצאתי מפרט מתאים בלוח המפרטים, המעבד שיש לי ביד הוא 3770K, ואולי לוח אופציונלי dz77re-75k של אינטל (שיכול לקנות ב ~1000 שקל), אבל רק אם אתם ממליצים עליו, (ברשת קראתי ביקורות לא משהו). ביעקרון אני צריך המלצה ל- 1. לוח אם שיתאים למעבד, מה דעתך על הלוח שרשמתי ואיזה לוח סביר+ יתאים לי. 2. זיכרון(16 גיגה) 3. כרטיס מסך למשחקים בינונים (SC2, FIFA וכו' ) לסדרות וסרטים כבדים. 4. ספק כוח מתאים למערכת אין דרישה מיוחדת לחלקים תומכי OC. התקציב שלי ל-4 החלקים הדרושים הוא בסביבות 2500-3500. כמו כן אשמח להמלצה על מסך איכותי בתקציב של ~2000 שח(כרגע יש לי דל 22 ורוצה שידרוג ל 24). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-
-
עשיתי בנייה לוח של ג'יגה בייט GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד i7-3770 זכרונות של קינגסטון 8 ג'יגה X2 צורב דיוידי דיסק קשיח יש לי של ווסטרן דיגיטל 1 טרה מהמחשב הקודם שאני מוסיף לו עוד דיסק קשיחSSD למערכת הפעלה של OCZ VTX3-25SAT3-120G [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]מארז Phantom USB3[table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td]ספק של [table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td] Thermaltake Litepower 700W[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]כרטיס מסך יש לי גם מהחשב הקודםATI Radeon HD 5870 Series[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]מה אתם אומרים? [/td][/tr][…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם צירפתי מפרט של המחשב שברשותי,שרכשתי לפני כשנתיים,אני משתמש במחשב להכל-מדיה סנטר ,ומהסיבה שאני חובב משחקי מחשב המשחקים החדשים קצת מקרטעים,במיוחד שאני מריץ על הגרפיקה הגבוהה- ultra ... ** רציתי לדעת מה ההמלצה הכי טובה לשדרוג במינימום עלויות -ז"א -רק לשדרג כ.מסך אם זה אפשרי..או גם זיכרון .. ועדיפות כמובן לכרטיס חזק ,בין הגרסאות האחרונות...בתקציב של 500-700 שח... ** והייתי שמח לקבל פידבק האם כדאי בכלל לשדרג את כל המחשב או שהוא בינתיים יכול לרוץ עוד שנה ככה.. תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש לחבר [אני עצמי אינני צריך כי רכשתי לפני כשנה את הVOSTRO 3450 ] מחשב נייד בתקציב של כ-3500 ש"ח. דרישותיו לגבי מפרט המחשב: -כרטיס מסך חיצוני - ברצונו שיהיה במחשב כרטיס מסך חיצוני, בנוסף לכרטיס המובנה [בדומה למה שיש במחשבי הווסטרו בדגמיהם היקרים יותר] למטרות גיימינג. [call of duty,bf3 וכו'.. אין צורך במשהו היסטרי, גם GF630GS יעשה עבודה בסדר] -אחריות ל-3 שנים: אחת הסיבות שלא רצה לרכוש את הDELL VOSTRO 3450\3460 היא שדל המירו לאחרונה את אחריות ה-3 שנים באחריות לשנה בלבד, ובאם הלקוח מעוניין בהרחבת האחריות - עליו לשלם עוד כמה מאות שקלים :\ -מסך 14-15 אינצ', לא 17. -תקציב שלא חורג מ-3500. -יציאת HDMI. [למרות שאני לא חושב שיש היום מחשב שאין לו כזו..] …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה. התחלתי ללמוד השנה מדמ"ח וחיפשתי לפטופ שישרת אותי ל-3 שנים הקרובות לפחות. הכיוון הראשוני היה אולטרבוק כי הם א. סקסיים וב. ממש קלים. הלכתי לאיבוד בנבכי האינטרנט בחיפוש אחר מחשב מתאים, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שאולטרבוק זה טוב ויפה ונחמד, אבל לא בהכרח מצדיק את המחירים השערוריתיים, בייחוד שגיליתי שיש גם ניידים שלא קוראים להם "אולטרבוק" והם עדיין קלי משקל. אשמח אם תתנו יד לסטודנט אבוד :} מטרות המחשב: אינטרנט אופיס וכו', תכנות, וככל הנראה MATLAB וחבריה או כל דבר שסטודנט למדמ"ח זקוק לו (??) זתומרת אין צורך בסוס עבודה אבל גם לא חמור. איפשהו באיזור הפרד. גודל מסך: 13-14 אינץ' משקל כמה שיותר נמוך, איזור ה-2 קילו? זמן סוללה 5 שעות פלוס מינוס יציא…
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה בתוכנות שדורשות כוח עיבוד סביר כמו מטלב * גודל המסך? 14 אינץ' * משקל רצוי? מתחת ל-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של SSD ו-HDD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשרי אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מדובר במחשב נייד לסטודנט, אז הדגש הוא על משקל וזמן סוללה. האם התקציב לכך ריאלי בכלל? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
תקציב: 1500 ש"ח עם חריגה של 100 ש"ח מטרות השדרוג גיימינג כבד - NFS: Most Wanted (2012) , Sleeping Dogs, GTA 5, COD:BO2, MOH: Warfighter וכד'.. מערכת הפעלה מה שאני משתמש זה: Windows 7 Ultimate 64BIT מפרט נוכחי מעבד: AMD Phenom 2 X3 720 BE לוח-אם: Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 זכרונות: OCZ Platinum 4x2GB 1066MHZ דיסקים קשיחים: WD 320GB 7200RPM Sata2, SAMSUNG 160GB 5200RPM Sata2 כ.מסך: Sapphire ATI Radeon 6870 1GB צורב: Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black מארז: NZXT Tempest - Air Flow King ספק: OCZ StralthXStream 500W PSU שימושים מיוחדים אני עלול לבצע OC, בתכלס אין לי אינטרס לזה אם המחשב יהיה מספיק חזק למשחקים האלה (החלקים שעלולים הם, מעבד, זכרונות וכ.מסך). האם תרצה לבצע מערך מר…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-