ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היי, בעיקרון אני מתלבט בין MACBOOK AIR, XSP 13 DELL, HP ENVY 14 קראתי הרבה מאוד ביקורות באינטרנט והמקבוק לרוב זוכה לביקורות ממש טובות ונמצא בראש הרשימה, אשמח אם תעזרו לי קצת ותגידו מה אתם חושבים לגבי הדגמים ואם יש לכם המלצות אחרות. * מטרות המחשב? לימודים, גרפיקה , משחקים * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 5-6 שעות עבודה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן תודות
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
הגיע הזמן לקנות מחשב חדש . מה התקציב המקסימאלי? 1750$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל אם יש צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Diablo 3 multibox, Mass Effect 3, The Witcher 2, Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920X1200 אבל אני אקנה מסך נוסף באותה רזולוציה או אחליף את הקיים ל2560X1600 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
**טיפ: מי שלא רוצה לקרוא את כל החפירה יכול לקרוא רק את הבולד ולהבין אותו הדבר בפחות זמן!! ^_^"** היי כולם, אני צריך מחשב חדש. אני מתעסק הרבה בגרפיקה (ומתחיל עכשיו לעסוק כפרילנאס בשאיפה למצוא עבודה, רמז אם מישהו מחפש משהוP:) בנוסף רוצה מחשב שמסוגל להריץ משחקים (לא גיימר כבד מאוד, אבל כן משחק).. קצת פרטים [בשאיפה להיות מפורט בלי לחפור מדי) מבחינת גרפיקה אני עובד בעיקר בפוטושופ ואילוסטרייטור. עושה הרבה עבודות דפוס (כבד), קצת לווב, והרבה קונספט ארט ואיורים. מתכנת קל בAS3 ועושה גם אנימציה בפלאש. בנוסף מתעסק מעט בתלת (בשאיפה ללמוד ולהפוך את זה למשהו עיקרי) בתוכנות זיבראש ו3DStudioMax. מבחינת משחקים יהיה נחמד לשחק ארקהם סיטי בכמות פריימים מכובדת, או דארקסיידרס2. אלו סתם דוגמאות.…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד Intel e6750 2.66 core2duo 1333mhz 4m נקנה בתאריך 18.12.2007 זיכרון DDR2 1gb 800mhz cl5 twister twinmos שני יחידות נקנה בתאריך 18.12.2007 עוד יחידה של ג'יגה אחד נוספה יותר מאוחר arctic cooling freezer 7 pro lga775 נקנה בתאריך 19.10.2008 דיסק קשיח wd6400aaks נקנה בתאריך 10.5.2009 תודה והמשך ערב מהנה
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכל הגולשים, לאחר נסיון שהשאיר קצת טעם מר עם האחריות הבינלאומית של ASUS החלטתי לשתף את כולם בחוויה, שתוכלו ללמוד קצת ממה שעברתי. רקע - במהלך חודש אוגוסט הייתי בטקסס, ארצות הברית. הגעתי לחנות bestbuy במטרה לרכוש מחשב נייד - מצאתי את המחשב הרצוי במחיר סביר בהחלט והגעתי למעמד הרכישה. לפני שהעברתי את כרטיס האשראי ביררתי מה האחריות שמגיעה לי עם המחשב ונאמר לי שהאחריות היא עולמית, למשך שנה! בדקתי קצת בגוגל דרך הסמארטפון וראיתי שיכול להיות שיהיו טיפה בעיות עם הנושא, לכן ביקשתי מהמוכר להתקשר למוקד שמספק תמיכה ולוודא שאכן מדובר בשירות גם בישראל. לאחר שיחה ארוכה אושר כי אקבל תמיכה מלאה בארץ. המחשב נרכש והתחלתי לעבוד איתו, מחשב ממש טוב, אני נהנה ממנו מאוד! בחודש ספטמבר חזרתי לא…
-
- 0 תגובות
- 9.8k צפיות
-
-
אוקי יש לי מעבד LGA775 Q9400 6MB 1333MHZ. מארז+ספק 500W מארז יפה טוב וחדיש. דיסק קשיח 500GB WD הגירסה הירוקה דיסק קשיח 160 גיגה WD אני רוצה לקנות את החלקים הבאים: זיכרון 2X4GB 1333MHZ גיל סקייל דואל צאנל 243 שקל כרטיס מסך hd6450 1gb גיגה בייט 243 שקל לוח אם Gigabyte GAG41MTS2 ב-238 שקל סך 3 החלקים יוצא 724 שקל ...לדעתי כל החלקים ירוצו על FSB של 1333MHZ ניצול מלא של כל החלקים לדעתי אני חוסך די הרבה כסף בזכות המעבד שהוא די חזק למשחקים לדעתי... השאלה אם הכרטיס מסך יריץ משחקים ממש כבדים ולדעתי הוא יעשה את העבודה שלו כמו שצריך יש לדעתכם רעיונות אחרים???הצעות??? ההוצאה שלי לא תעבור את ה800 שקל...אם יש לכם עצות אני ישמח לשמוע...
-
- 30 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן! אני סטודנט חדש למדעי מחשב, בעקרון המחשב ישמש בעיקר לצרכי לימודים ותכנות, אבל גם משחקים פה ושם (אם וכאשר יהיה זמן לזה...) בכל אופן, הנה 3 דגמים שמצאתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אחד מהם (וכמובן אם יש דגם עדיף באותו אמת מחירים): Lenovo IdeaPad Z580 M81DNIV Asus K55VM-SX074V DELL 5520-32106G14AS משיטוט בפורום ראיתי שממליצים הרבה על הvostro, אבל ראיתי גם שהוא בא עם כ.מסך דיי חלש אז האופציה הזאת ירדה.. עוד שאלה שיש לי היא האם ההבדל בין i5 ל-i7 הוא גדול או יחסית זניח לשימושים שציינתי? תודה!! * מטרות המחשב? לימודים, תכנות, קצת משחקים חדשים * גודל המסך? 14 או 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף כמה שפחות * האם נדרש ז…
-
- 1 תגובה
- 927 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב עד 4000 ש"ח. המחשב מיועד לאינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים בד"כ באיכות HD. חשוב שהמחשב לא יקרטע בזמן הרצת הסרטים. * גודל המסך - 14 אינטש' מט, לא מבריק * משקל רצוי -שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - 5, 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) כן * בלוטות - לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - ssd בשביל מערכת הפעלה (אני חושב ש - 128GB יספיק) ודיסק של 500GB בשביל השאר או משולב. * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, קניה בארץ - אחריות יצרן עדיף ל - 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - windows7 . עדיפות למחשבים של samsu…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך עזרה עם מפרט כיוון שלא מצאתי מפרט מתאים בלוח המפרטים, המעבד שיש לי ביד הוא 3770K, ואולי לוח אופציונלי dz77re-75k של אינטל (שיכול לקנות ב ~1000 שקל), אבל רק אם אתם ממליצים עליו, (ברשת קראתי ביקורות לא משהו). ביעקרון אני צריך המלצה ל- 1. לוח אם שיתאים למעבד, מה דעתך על הלוח שרשמתי ואיזה לוח סביר+ יתאים לי. 2. זיכרון(16 גיגה) 3. כרטיס מסך למשחקים בינונים (SC2, FIFA וכו' ) לסדרות וסרטים כבדים. 4. ספק כוח מתאים למערכת אין דרישה מיוחדת לחלקים תומכי OC. התקציב שלי ל-4 החלקים הדרושים הוא בסביבות 2500-3500. כמו כן אשמח להמלצה על מסך איכותי בתקציב של ~2000 שח(כרגע יש לי דל 22 ורוצה שידרוג ל 24). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 861 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה בתוכנות שדורשות כוח עיבוד סביר כמו מטלב * גודל המסך? 14 אינץ' * משקל רצוי? מתחת ל-2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של SSD ו-HDD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשרי אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מדובר במחשב נייד לסטודנט, אז הדגש הוא על משקל וזמן סוללה. האם התקציב לכך ריאלי בכלל? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? - לימודים (מדעי המחשב) - עבודות משרדיות - (אינטרנט ואופיס) - משחקים (cs 1.6, diablo 3) - לא הכרחי - עריכה גרפית (פוטושופ ועריכת וידאו לאתרים - גרפיקות פשוטות יחסית) * גודל המסך? 13 - 15 * משקל רצוי? אני מאוד(!) נייד (טיסות לחו"ל, הרבה עבודה מחוץ לבית) לכן המחשב צריך להיות די קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זה נייד ראשון שלי לכן אני לא יודע להגדיר זמן סוללה ארוך/קצר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא יודע * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא יודע * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעדיף שכן - קנייה מארה"ב/רו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, למי מהחברות יש אחריות בינלאומית כך שאני יכול לקנות מחשב בארה"ב? תודה.
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב עם מסך 12-14 אינץ' שיהיה כמה שיותר קל משקל התקציב פחות חשוב. עד 700 גרם יש חיה כזאת ?
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
היי, חשבתי קצת יותר לפרטים על המחשב שאני רוצה לרכוש בקרוב ואני צריך עזרה בבניית המפרט, וכמובן מאיפה ניתן לרכוש אותו.. דגש: אני רוצה לקנות מחשב נייד בעדיפות גבוהה, במידה וההבדל בין נייד לנייח יהיה משמעותי בהיבט האיכות אהיה מוכן להתפשר. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) ישמש בעיקר לעבודה עם קיובייס בבית - עריכה, הק…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב טוב לסטודנט שנה א'- ישמש אותי לכל התואר, ואחריו. אני צריך מחשב לעבודות משרדיות - אופיס, אינטרנט, תוכנות שירטוט ובניית דגמים, מת לב וכל מיני כאלה בכללי. * גודל המסך? 15.6, או 14, אני עדיין מתלבט * משקל רצוי? לא יודע בדיוק מה זה משקל רצוי, אבל אני סטודנט ואני הולך להיסחב עם המחשב כל היום, ולכן אני אעדיף משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, סביבות 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לוידע..., אני רוצה את כלל היציאות הסטנדרטיות, בתכלס ביום יום אני לא צריך יותר מיואסבי אבל שיהיה ליתר ביטחון * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כונן רגיל 5400 סלד יספיק, 500 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? למה …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה. התחלתי ללמוד השנה מדמ"ח וחיפשתי לפטופ שישרת אותי ל-3 שנים הקרובות לפחות. הכיוון הראשוני היה אולטרבוק כי הם א. סקסיים וב. ממש קלים. הלכתי לאיבוד בנבכי האינטרנט בחיפוש אחר מחשב מתאים, ובסופו של דבר הגעתי למסקנה שאולטרבוק זה טוב ויפה ונחמד, אבל לא בהכרח מצדיק את המחירים השערוריתיים, בייחוד שגיליתי שיש גם ניידים שלא קוראים להם "אולטרבוק" והם עדיין קלי משקל. אשמח אם תתנו יד לסטודנט אבוד :} מטרות המחשב: אינטרנט אופיס וכו', תכנות, וככל הנראה MATLAB וחבריה או כל דבר שסטודנט למדמ"ח זקוק לו (??) זתומרת אין צורך בסוס עבודה אבל גם לא חמור. איפשהו באיזור הפרד. גודל מסך: 13-14 אינץ' משקל כמה שיותר נמוך, איזור ה-2 קילו? זמן סוללה 5 שעות פלוס מינוס יציא…
-
- 4 תגובות
- 877 צפיות
-
-
התקציב הוא בשאיפה - מכיוון שאני מוסיף SSD יש סיכוי לא קטן שזה יחרוג - לא נורא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, עריכה גרפית, תכני HD, עבודה עם המון תוכנות במקביל. השימוש במחשב הוא כבד במיוחד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל. מ- Battlefield 3 ועם משחקי Indie מפוקסלים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, חיבור לטלויזיה, עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש לחבר [אני עצמי אינני צריך כי רכשתי לפני כשנה את הVOSTRO 3450 ] מחשב נייד בתקציב של כ-3500 ש"ח. דרישותיו לגבי מפרט המחשב: -כרטיס מסך חיצוני - ברצונו שיהיה במחשב כרטיס מסך חיצוני, בנוסף לכרטיס המובנה [בדומה למה שיש במחשבי הווסטרו בדגמיהם היקרים יותר] למטרות גיימינג. [call of duty,bf3 וכו'.. אין צורך במשהו היסטרי, גם GF630GS יעשה עבודה בסדר] -אחריות ל-3 שנים: אחת הסיבות שלא רצה לרכוש את הDELL VOSTRO 3450\3460 היא שדל המירו לאחרונה את אחריות ה-3 שנים באחריות לשנה בלבד, ובאם הלקוח מעוניין בהרחבת האחריות - עליו לשלם עוד כמה מאות שקלים :\ -מסך 14-15 אינצ', לא 17. -תקציב שלא חורג מ-3500. -יציאת HDMI. [למרות שאני לא חושב שיש היום מחשב שאין לו כזו..] …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם צירפתי מפרט של המחשב שברשותי,שרכשתי לפני כשנתיים,אני משתמש במחשב להכל-מדיה סנטר ,ומהסיבה שאני חובב משחקי מחשב המשחקים החדשים קצת מקרטעים,במיוחד שאני מריץ על הגרפיקה הגבוהה- ultra ... ** רציתי לדעת מה ההמלצה הכי טובה לשדרוג במינימום עלויות -ז"א -רק לשדרג כ.מסך אם זה אפשרי..או גם זיכרון .. ועדיפות כמובן לכרטיס חזק ,בין הגרסאות האחרונות...בתקציב של 500-700 שח... ** והייתי שמח לקבל פידבק האם כדאי בכלל לשדרג את כל המחשב או שהוא בינתיים יכול לרוץ עוד שנה ככה.. תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, כאמור, מבקש המלצה למחשב נייד במחיר 3-3.5 אש"ח: * מטרות המחשב? לימודים, כלומר שימוש באופיס ובאינטרנט. לא ירוצו עליו תוכנות קשות (כמו מטלאב וכו'). * גודל המסך? 13 או 14 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיחזיק יום לימודים, כלומר ~8 שעות. (כמובן לא 8 שעות שימוש רציף) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא חיוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה. * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה. * כונן Bluray? לא משנה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן, כלומר שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת (ווינדוס…
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום למרות בכרטיס המסך Z68 ישן יותר המליצו עליו כמהיר יותר לגיימר אשמח לקבל חוות דעת. (מעבד I7)
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב לסטודנט שמתחיל ללמוד מדעי המחשב . ממה שאני מבין , צריך מחשב עם מעבד חזק וכמה שיותר זכרון RAM. האם מעבד i5 מספיק? או שעדיף ללכת על i7 ? אשמח לקבל המלצה על דגם של מחשב נייד כלשהו שיעמוד ברצונות, התקציב מצויין - אבל מן הסתם כמה שפחות עדיף. אשמח לעזרה, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברי HWzone, אני מתכנן להרכיב מחשב שיהיה מרכז האולפן הביתי החובבני שלי מכיוון שהמחשב הנוכחי כבר בן 4 – 5 שנים. במסגרת החיפושים אחרי מחשב כזה, נכנסתי וחקרתי את רוב האתרים והמאמרים שיוכלו לתת לי מושג על תכונות המרכיבים השונות, ומצאתי לא מעט כאלה. את עזרתכם אני צריך מכיוון שאין לי מושג אלו דגמים ספציפיים ימלאו אחר הדרישות שהצבתי. התקציב הוא 2500 ₪ ללא חריגה. המחשב מיועד בעיקרו להקלטות אודיו, משמע בעיקר לתוכנת Cubase. לא מתוכנן Over clock. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך לכלול כרטיס קול, אותו אני קונה בנפרד בחנות מוזיקה. שקט חשוב במידה המקסימלית. מערכת ההפעלה היא Windows 7 64 bit. איזור מגורים – קריות. מעבד – ליבה כפולה ומעלה, תומך 64 bit. לוח אם - תמ…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב עם זמן סוללה מרשים (מעל 6 שעות עבודה). שיהיה Dual Core והארד דיסק של מינימום 500GB, גודל מסך 13". שימושים עיקריים: אינטרנט, אופיס, לימודים. אם אין משהו שכזה בתקציב שציינתי, אשמח להמלצות למחשבים עם זמן סוללה ארוך (לא "הרגילים" של שעתיים) תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-