ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ה. קיבלתי משימה מאח שלי ואשתי למצוא להם מחשב חדש. מדובר על מפרט ללא מסך וציוד הקפי ומע' הפעלה. הדגשים הם ככה: מדובר על שימוש ביתי בלבד,אופיס,אינטרנט,הדפסות,מוזיקה,וסרטים. עדיפות למפרט מKSP עדיפות למעבד אינטל,אבל אם במחיר הזה ניתן למצוא מעבד AMD טוב יותר דרישה לכרטיס מסך פשוט נפרד מלוח אם בעל יציאת DVI. אני מניח שבמחיר הזה צריך לקחת מארז וספק ביחד ולא לחוד,לגבי המארז - רצוי בצבעים שחור וכסוף עם שלל כניסות מקדימה. לגבי לוח אם - שיכיל את כל היציאות והכניסות הדרושות והפופלריות היום - רשת,USB,FW,כ.קול OB,ומאוד חשוב יציאת סריאלית למדפסת. זכרון - עדיפות ל1 ג'יגה DC. סה"כ שייתן תמורה כמה שיותר טובה למחיר הזה,אני יודע שקצת קשה למצוא משהו מעולה במחיר הזה - אבל …
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000₪, ניתן לחרוג עד 500₪, אבל גם לא חובה לנצל את מלוא התקציב אם יש אופציה זולה יותר שעומדת בבקשות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וצפיה בתכני HD בנטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט, לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא יותר מקילו וחצי 7. האם האם יש צורך לכלול מע…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
תקציב המקסימום שלי הוא 3000 שקל ולא יכול לחרוג ממנו יותר מידי אני צריך שהמפרט יתבסס על הריכיבם שיש בKSP בסניף של נתניה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ בבניית מחשב לסלון שבין הסרטים יעיף קצת משחקים באוויר. מקלדת עכבר וגייםפד כבר יש. Logitech Dinovo Edge Keyboard + MX1100 + Rumble pad 2 wireless. המחשב הולך לשבת בתוך קבינה סגורה, לכן אני מעוניין לשים דגש על קירור ראוי ושקט. (אם כי אני לא מתכנן אוברלוקינג). אני אומנם לא זקוק למסך, מקלדת, עכבר ורמקולים אבל אני כן זקוק לעינית אינפרא אדום עם שלט. אין צורך בכרטיס טלוויזיה.. רק יכולת להעיף סרטי HD בצורה אינטואטיבית דרך הדיה סנטר של win7. אני רוצה להשקיעבכרטיס מסך מספיק חזק שיחזיק את המשחקים הכבדים ביותר ב-full HD על האיכויות תצוגה הגבוהות ביותר (AA..), אך הוא חייב להיות מבוסס nVidia. למרות ששמתי לב שהמגמה כאן היא להמליץ על ATI, ממעט ניסיון בת…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מצאתי כאן מפרט ב 1.6K https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=95928 המחשב הוא לחמותי , מטרת המחשב זה שימוש ביתי (אינטרנט, סרטים, מוזיקה טיפה וכו...) כמה שאלות, האם המפרט הזה עוד עדכני וטוב? האם יש אפשרות להוזיל שם משהו שהתקציב שהמחיר ירד? לכמה זמן המחשב הזה יחזיק? תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לילדה בכיתה ג' (14-15.6 אינץ'), עד 2500 ש"ח באילת (חשוב שיהיה במלאי). יש העדפה למסך מגע. אמינות חשובה. כרגע חשבתי על https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=33068 HP Pavilion X360. אשמח לחוות דעת. המון תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך 2 מפרטים , אחד עם מסך LCD 17" ואחד בלי מסך , שניהם ב 6000 ש"ח אני מחפש מחשב שיהיה תותח על (משחקים וכל השאר) המטרה שהוא יחזיק מעמד לשנתיים 3 הקרובות.. חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט , שלכרטיס מסך תהיה יציאה לטלוויזיה . יהיה נחמד אם לכרטיס קול בלוח האם (שאגב , חשוב לי שהוא יהיה איכותי) תהיה יציאה אופטית בין השאר , חשוב שללוח אם תהיה אופציה של להפעיל את המחשב אוטומטית בשעה מסוימת (בכלל באופן כללי העדיפות שלי ללוח אם היא ASUS אלא אם כן תגידו אחרת) דיסק קשיח שיהיה גדול (בסביבות 300 מגה) , יש לי כבר צורב DVD אז אין צורך. אמממ הרבה זיכרון פנימי (כיום יש לי 1.5 ג'יגה) עד היום היו לי רק מעבדים של AMD אז עדיף שימשיך ככה אלא אם כן תגידו אחרת עדיף גם מארז שקט…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הולך לשדרג מחשב לאחותי... לשדרג רק את הCDROM וה כונן הקטן אני הולך להשיאר. אני לא צריך משהו ל משחקים כבדים או ל O.C, בעיקר אינטרנט סרטים וזהו. מה שאני חושב שעדיף AMD הם יותר זולים והביצועים בסביבת המחירים לעומת PENTIUM יותר טובים. אני לא מעודכן כולכך במה שקורה בשוק המעבדים והלוחות מה כדאי מתי תהייה נפילת המחרים הבאה, כל זה אני סומך אליכם שתתנו לי את המפרט הכי טוב. נ.ב אני מרכיב את המחשב כך שחסכתי עוד 200 ש"ח. זה החלקים שאני צריך: מעבד- AMD או PENTIUM לוח אם בהתאם למעבד - חובה שיהיי אליו כ.קול ו כ.רשת, בשום פנים ואופן שלא יהייה אליו כ.מסך. כ.מסך - לא משהו, כולה ל סרטים ומשחקים לא כבדים במיוחד. דיסק קשיח. מארז - לא איכפת לי יפה לא יפה אם תאורה בלי שיהייה זול אבל…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? ~3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. arma 3, squad, insurgency, GTA V כבדים בקיצור -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מכוון לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, דיסק קשיח. …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה...מקווה להתקדם בפורום הזה =] (ח"ח על העבודה שאתם עושים פה , אחלה פורום עוזר הרבה =] ) אני רוצה לקנות מחשב , סביבות ה3K +\- המחשב מיועד לגיימינג, משחקים בינוניים\כבדים , בעקרון אניי רוצה לקנות מחשב זול עכשיו ושיהיה אפשר לשדרג אותו בקטנה בעתיד.. בשביל שיהיה לכם יותר נח--> 1. מה התקציב?כ3K +\- (עדיפות למינוס) 2. מטרות המחשב? השימוש ברובו למשחקים אך גם דברים משרדיים (שירים , סרטים וכו') 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? צורב, וכנראה אני יוסיף HDD מהמחשב הישן (80 HDD) 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? E8400 (מעבד) , בקרון עדיף אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין ה…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה להשקיע על נייד זול בשביל שימושים קלים כמו אינטרנט אופיס וכדומה.. כמובן שאני גם ישמע מוזיקה ויראה סרטים מדי פעם. הביאו לי t40 יד שנייה לכמה ימים כדי לראות אם הוא מתאים לי והמוכר רוצה עליו 2000 שקל. המחשב עם מעבד סנטרינו 1.6 , 512 זכרון, 40 גיגה, כונן דיוידי , 2 usb אינפרא אדום. אבל מצד שני ראיתי בזאפ את המחשבים הבאים - 1. Gigabyte Santa Rosa W536M - Intel T5450 1.66GHz 15.4'' 160GB W536N-DC545M2EH16 קישור : http://www.gamaoffice.co.il/products/103759 2. w536m cm53m1h16 m530 1.7 celeron קישור: http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=GIGABYTE-W536M-0&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=15&aff=Zap〈=HE שניהם בערך אותו מחשב אני צריך לבחור מביניהם…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם שווה ללכת על מחשב ideapad או להשקיע יותר בyoga עד כמה? גם אם זה אומר התפשרות במפרט?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אנא חוו דעה, דברים ששכחתי, צווארי בקבוק מצחיקים... [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7 4770 3.4Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1396[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪122[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם[/TD] [TD=width: 35%]Gigabyte GA-Z97M-DS3H[/TD] [TD=width: 10%, align: ce…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, סוף סוף אני מתכוון לקנות מחשב (ביום שאחרי הבגרות בלשון ;D), ואני צריך את העזרה שלכם להרכיב את המפרט. אז ככה: המחשב יהיה לסרטים, אינטרנט וקצת משחקים. יש לי בעיקרון 5500 ש"ח אבל אני מעוניין להוציא כמה שפחות, ולכן אני מבקש להציע מפרטים המתייחסים ליחס עלות-תועלת. בעיקרון צריך מחשב טוב בכמה שפחות (OC אפשרי בהחלט ואף רצוי) אני צריך שילוש + כ.מסך + HD + CD + FLOPPY + מארז יפה ומקורר + ספק + קירור איכותי (למעבד ולמארז). לא צריך צורב. ובקשר למסך, יש לי תקציב של 2000 בערך אבל גם פה אני מעוניין להוציא כמה שפחות, ואני לא בטוח אם לקנות "17 או "19. בסופו של דבר אני מעוניין לצאת עם מחשב מצויין ב6500-7000 ש"ח (ומטה). אז קדימה, כל מי שחושב שהוא יכול לעמוד באתגר ולעזור לי תבוא…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מספר נקודות חשובות: המחשב מיועד לבחורה, חשוב לה שיראה טוב (עדיפות ללבן, אך לא חובה). מסך 14'' (לא מקצוענית לכן לא רוצה מסך גדול יותר, מתחילה ללמוד בקרוב). לא חובה שתהיה מותקנת מערכת הפעלה או תוכנות נלוות. אין אפשרות לחריגה - מה שהכי מתאים בתקציב היא תקנה. תודה מראש לעוזרים, כי אני כבר אובד עצות, שיגעה אותי
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב שמי ערן ואני חדש בפורום הזה אז ברוכים לנמצאים! אז לעיניין: אני קונה PC חדש (סוף סוף ) ואני די סגור על המפרט , אבל, אני ישמח לקבל חוות דעת ממכם. mobo: abit fayal1ty an8 sli CPU: amd athlon 64 +3200 venice 939(trey) G.card: gigabyte 7800 gtx h.d. : wd 120Gb sata II memory: geil 512*2 ddr case: thermaltake soprano black power s.: themaltake 400w יצא לי ב8200 ש"ח מה כדאי לי להחליף? האם מע' זו ניתנת לOC ? ואם יש מרכיבים שהם לא ניתנים לOC במה להחליף אותם?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שצריך להריץ משחקים כבדים ביחד הם תוכנות ברקע וגם שהיה שקט או צריך לשרוד 3 שנים ולהריץ את המשחקים החדישים על רמת גרפיקה גבוהה המחיר המקסימלי (חריגה) או 8000 ש"ח (קניה ממקום הם אחריות טובה) המפרט שאני חשבתי עליו או Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 615 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB 2,180 ש"ח Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan 235 ש"ח ANTEC Super LANBOY Aluminum Super Mini Tower Case 580 ש"ח LITE-ON DVD 16*48 Black 195 ש"ח NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 320 ש"ח ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 515 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 185 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 920 ש"ח …
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, מצרף שני מפרטים רגע לפני רכישה. המטרה של המחשב היא עריכת וידיאו. התקציב המקורי היה 10 אלף, אבל החלטתי להשקיע קצת יותר, אחרת אני צריך להתפשר על דברים שאני מעדיף שלא https://tms.co.il/builds/323027 https://startpc.co.il/build/media/build/build.php במקרה והלינק של starpc אינו עובד. המפרט כמעט זהה לראשון. ההבדל היחיד הוא: לום אם ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 כרטיס מסך Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 OC Edition 12GB GDDR6X אני סגור על רב החחלקים, אבל רציתי לדעת אם יש משהו שכדאי לשנות או משהו שכדאי לי לשים לב עליו. 1. הספק הכי גדול שלי הוא הספק כוח. אני לא יודע אם 850 מספיק…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשבים: 1: מעבד: Q8200 זכרון: 4x1GB DDR2 800MHz לוח אם: MSI P43-NEO-F כרטיס מסך: ASUS EN9400GT 1GB DDR2, יש DVI HDMI D-SUB קשיח: Samsung HD322HJ 320GB 7200RPM 16MB cache ספק: EZcool 450W, דגם ATX-450 JSP, מאוור 120 תחתון מארז: EZcool H550, מאוור 200 בצד, אם שליטה על מהירות ותאורה קירור: AC Alpine PRO 7 2: מעבד: E2180 זכרון: 2GB DDR2 800MHz לוח אם: ASUS P5KPL-VM כרטיס מסך: ZOTAC 7200GS 512MB DDR2, יש DVI D-SUB TV-OUT קירור שקט קשיח: Seagate 250GB 7200RPM 16MB cache ספק: ZEUS 520W, דגם PS520GW , מאוור 120 תחתון מארז: EZcool H550, מאוור 200 בצד, אם שליטה על מהירות ותאורה קירור: ZALMAN SZ 3: מעבד: Pentium D805 זכרון: 2x1GB DDR1 400MHz לוח אם: MSI PM8M3-V קשיח…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מפרט עד 5500 לעבודה גראפית , עריכת וידאו ומשחקים ללא מסך , צורב DVD וציוד הקפי איך המפרט הזה ? מעבד Athlon64 5000+ (Socket AM2) X2 (לא סגור עליו) מחיר לפריט - 1690.00 ¤ לוח אם GIGABYTE M57SLI-S4 AM2, NF 570-SLI, DDRII 800, 2xPCI-E (לא סגור עליו) מחיר לפריט - 780.00 ¤ זכרון DDR II 667 1GB Kingston (אולי כדאי לקחת DDR II 800 ?) מחיר לפריט - 620.00 ¤ כרטיס מסך GIGABYTE 7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E מחיר לפריט - 890.00 ¤ דיסק קשיח Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מחיר לפריט - 390.00 ¤ מארז HJA-291 MIDI 500W Max, 18cm Fan (לא חשוב לי עיצוב בכלל. אין לי מוסג מה לקחת . אני צריך מארז גדול עם ספק כוח 400-500 W ומאווררים כמה שיותר חזקים) מחיר לפריט - 20…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם במציאת דגם למחשב נייד שעונה לדרישות הבאות: מחשב נייד עד 2,500 ש"ח, עדיפות אפילו סביב ה-1,500 ש"ח. שימושי המחשב הם בעיקר תוכנות OFFICE, גלישה בדפדפן, ותכני HD. חשוב שהמחשב יהיה שקט. עדיפות למחשב כמה שיותר קל, בגודל 13-14 אינצ' לא יותר מקילו וחצי. מעוניינת בדגם עם מערכת הפעלה מותקנת, עדיפות גם לאופיס שמותקן על המחשב, אבל האופיס פחות קריטי. אין עדיפות לחנות ספציפית, אזור ירושלים, אבל לגמרי אפשר חנות אינטרנטית עם משלוח. מחפשת דגם אמין. היה לי את ה- DELL XPS 15, והייתי ממש מרוצה ממנו, אבל מחפשת לפטופ יותר קל פשוט. תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב …
-
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב הן לצרכי עבודות תיכנות, הפעלת מספר תוכנות במקביל+מערכות וירטואליות ועבודת עם ממשקים לעריכת גרפיקה. ככה שכרטיס מסך נורמלי יהיה פלוס. * גודל המסך אידיאלי יהיה 15' , ועדיף מסך שיהיה נוח לעבוד מולו ככה שהמסך הוא אמצעי קריטי בשבילי בשל הזמן הממושך מולו במהלך היום. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט, שיהיה נוח להקליד בו, עדיפות למקלדת מלאה. * אין חשיבות למשקל, לא מזיז לי כמה הוא ישקול * זמן סוללה טוב מבחינתי יהיה לטווח של 8 שעות עבודה, אבל אולי אני לא ריאלי, אז בין 5-8 * HDMI חובה * גודל הארד דיסק אידיאלי יהיה 1 טרה+SSD(אם יכנס בתקציב) * התקציב הוא ללא מערכת הפעלה. אני אישית לא סובל את ווינדוס 8. * אין לי העדפה לחברה מסויימת, מן הסתם ארצה חברה הגונה ו…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מיועד לעבודת עיצוב צריך מחשב חזק יחסית ש"יסחוב" רינדורים לתלת מימד solid works photoshop כרטיס מסך טוב מאיץ גרפי טוב כולל מסך כולל אביזרים נלווים (מקלדת + עכבר)
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בקשה לעזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימלי? 3K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם ממש אין טעם לקחת משהו יקר וטוב יותר. אין בעיה להשתמש בתקציב המלא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? רב שימושי - מולטימדיה HD, עבודה משרדית בעיקר על אופיס, אינטרנט והורדות. שיתמוך במולטי טאסקינג כמו גדול. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש יום יומי. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אינו מיועד למשחקים אך מיועד לתכני HD ברזולוציה של 1680X1050 לפחות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הלפטופ שבק חיים פתאום, לאחר שהושאר עם המכסה סגור למשך לילה, כמו תמיד. בעת ההדלקה ינתן לשמוע את הכונן הקשיח מתחיל להסתובב והנורה של המתח נדלקת, אבל המסך נשאר שחור. אפילו splash אין. בדקתי שה-RAM במקום, הכונן הקשיח עובד, הוצאתי סוללה בשביל לאפס ביוס, כלום. רעיונות?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-