ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אחרי כמעט חודשיים של חיפוש מפרט אידאלי למשחקים, בניתי יחד עם עזרתכם 2 מפרטים אופציונלים סופיים. איזה מהמפרטים הבאים ישתלם יותר מבחינת עלות\ביצועים ועל איזה מהם עדיף ללכת? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤990 לוח אם: 39250 Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P Motherboard מחיר לפריט - 690.00 ¤ כרטיס מסך: XFX PX8800GTS PV-T80G-THF9 PCI-e 640MB DDR3 Retail Video Card מחיר: ¤2450 דיסק קשיח: Westren Digital WD2500KS 7200RPM 250GB מחיר: ¤380 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤810 מארז: Gigabyte GZ-FSCA1ANS Aurora Aluminium Silver Case מחיר: ¤695 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: ¤450 מסך: Sony S…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי אני מתכנן לבנות מפרט למחשב חדש עכשיו אני צריך אותו בישביל משחקים בעיקר דברים כבדים.. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג. תקציב אני עדיין לא ממש סגור עליו אבל בטח שלא מעבר ל5000.. אני צריך סה"כ מעבד,לוח-אם,זכרונות,כרטיס מסך,ספק. אחרי המעבד דיי נתקעתי בבחירת הלוח אם.. אגב בלוח אם אני צריך שיהיה איזה חריץ PCI אחד לפחות. המעבד זה: Core 2 Duo E6400 ספק: Liberty ELT500AWT 500W כרטיס מסך: אני חושב על ללכת על 8600GTS 256MB של Point Of View ... אם יש לכם משהו יותר טוב להציע באותו טווח מחיר דברו.. הבנתי שיש גם גירסה דומה של ג'יגהבייט אבל לא יודע ממש מה יותר טוב. צורב: Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA או Asus DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA זכרונות אני עוד לא…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב חדש למשחקים כבדים+פילטרים(ללא תכנון לאוברקלוק) אני לא צריך הרבה חלקים רק כמה והם: מעבד לוח אם זכרונות ספק מארז כרטיס מסך יש לי כמה שאלות: 1. אני מתלבט בין 6400 ל6600 במעבד...האם ההבדלים גדולים במשחקים ובביצועים של תוכנות? 2. כרטיס מסך אני מתלבט בין ה8800GTS של ה320 ל640 מכיוון שיש לי מסך CRT 17 ואני לא יודע אם זה ישתנה בקרוב ואני יודע שההבדל ביניהם הוא ברזולוציות גבוהות אבל המשחקים העתידיים בטח יצרכו יותר זיכרון(או שאני טועה?) 3. זכרונות כדאי 667 או 800? אני לא יודע בכלל מה ההבדל... 4. כדאי לשמור אופציה לSLI? 5. אני אשמח לקבל חוות דעת על זיגזג ונעה מקווה שתעזרו תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, נראה לי שהגעתי לנוסחא המנצחת אחרי מספר בדיקות. אני עדיין מתלבט כנראה שאחליף את המסך למסך של SONY 19" X95F ב 1600 ש"ח. בכל מקרה אני עדיין במסגרת של 7000 ש"ח ועוד עם מקלדת ועכבר שנראים ממש טוב. מה לגביהם באמת למישהו יש ויכול להמליץ או לא להמליץ? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לקנות מחשב נייד מסוג Infinity ורציתי לדעת אם מישהו יכול לתת לי ביקורת עליו, והאם כדאי לקנות מחשב של החברה הזו??? (אם החומרה שיש בו הוא יחסית הרבה יותר זול מהחברות המוקרות). תודה נמרוד.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב לי לציין שאני מחפש מחשב נישא! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנסות. אני אשמח, אבל לא על חשבון כרטיס גרפי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? פלוס מינוס 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לעבוד עם תוכנות גרפיות כמו solidworks, Autocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שצריך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop - מזדמן. Visual Studio -די נדיר, אבל אפשרי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, Star Citizen, Watch Dogs וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע, 1920X1080 - לא מאמין שישתנה בזמן הקרוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד בהתאם לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה) וראיית סרטים. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? עדיף 14 בגלל המשקל והניידות אבל אפשר גם 15.6 קל. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משקל רצוי?אני מניח סביב ה- 2kg. האם נדרש זמן סוללה ארוך?ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח?לא לחוץ על גודל מעבד? לא מבין בזה. ראיתי כמה i3 ו- i5 במהירויות שונות (1.5ghz-2.5ghz) עד כמה מהותי ההבדל, לאור הצרכים שציינתי. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא רק אם אפשר שתיהיה אפשרות לאחריות והרחבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סבא שלי מתקשה לקרוא את העיתון ואני רוצה לקנות לו מחשב נייד שיוכל לקרוא בו כתבות וכו מחשב נייד עד 2.5 K עם מסך גדול(17) ,שיאפשר בנוסף עבודה משרדית סטנדרטית וגלישה באינטרנט. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אשמח למפרט טוב למחשב נייח המיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וקצת גרפיקה קיים מאוורר ממחשב קודם frizer 7pro rev.2 כך שחשוב שהמפרט החדש יהיה מותאם אליו אין צורך בציוד הקפי מלבד המחשב עצמו . תודה , יעל
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אנשים .. אז ככה.. כבר פעם אחת הרכבתי מפרט ע"י הפורום... (המחשב שאני כותב איתו בעצם... ) .. כרגע אני זקוק בדחיפות למפרט, שיחליף מחשב ישן - בשביל סטודנט שהמחשב שלו קרס והלך לעולמו (P3) . אני אישית ממלץ על AMD אבל צריך עזרה לרכיבים . השימושים: * אינטרנט והאפליקציות שמסביב שיעבדו מהר.. (מסנג'ר, דפדפן, ICQ ואפילו לפתוח איזה סרט במייל על הדרך) . * כל ה OFFICE - שיעבוד חלק.. חשוב מאוד . * צפייה בסרטים על המחשב . * המון מוסיקה . * משחקים סטנדרטים ולא מפלצתיים --> הכוונה היא שבהגדרות נמוכות המשחקים החדשים אפילו יעבדו סבבה . * אנטיוירוס\אנטיספיי\GMAIL NOTIFIER\FIREWALL וכדומה שיעבדו ברקע בלי להפריע ... ** אני יכול להמשיך שעות אבל אני מאמין שהגישה מובנת ! התקציב…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בסביבות 3500 שקל בלי מסך. ראיתי פה לפי המפרטים שאתם נותנים למחשב של משחקים עם תקציב דל מעבד ממש לא משהו AMD ספרון... ומשקיעים בכרטיס מסך מעל 1000 שקל. אז אני מעדיף להשקיע קצת פחות בכרטיס מסך ויותר במעבד ומאחר והשימוש הוא לא רק למשחקים. אלא לשימושים נוספים. טוב אז מה אתם מציעים?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, לאחר חודשיים מעייפים וסינון מחשבים רבים הגעתי ל2 דגמים אשר עונות (בצורה מירבית יחסית) על הדרישות שלי ללפטופ אישי. http://ksp.co.il/?list_compare=.26538..27031. הינה ההשוואה בין 2 הדגמים וברצוני לדעת את חוות דעתכם עליהם אך קודם לכך מס' דגשים: ~אם ידוע לכם על דגם אחר רצוי שתכירו לי אותו~ -התקציב שלי הינו כ-5000 שקלים -שמעתי מכמה אנשים שלנובו דיי מאכזבים מסיבה שהרכיבים שלהם הם כביכול לא כמו שכתוב - אם למישהו יש משהו להעיר בנוגע לזה זה חשוב. -שימוש המחשב הוא בעיקר לתכנות ועריכת סרטונים ומצגות אך שימושו למשחקים אכן אופציונלית -עקרון עקרי : מקסימום חומרה במינימום כסף (לשימוש וצרכים כלליים, מטרות המחשב הם דינאמים ולכן הדרישות חומרה שלי הם כמה שיותר גבוהות…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם אפשר לעבוד עם מחשב נייד או שעדיף נייח? מה מומלץ בנתונים הבאים: מעבד, זיכרון RAM, מהירות מעבד, מהירות כונן קשיח. תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה ביצירת מפרט המיועד בעיקר ליצירת מוסיקה. יכול להיות שאחבר כרטיס קול חיצוני בהמשך. כבר שנים שאין לי מחשב שמסוגל להריץ משחקים חדשים אז אין לי מושג לגבי דרישות בכיוון הזה אבל אני רוצה להיות מסוגל להתקין משחקים חדשים ולהיכנס לזה קצת יותר. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לעריכת סאונד ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מז…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי השבוע מחשב נייד של טושיבה s50 b 14x רציתי לדעת איזה אמצעים של אבטחה יש נגד גניבות אם בכלל.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 6GB RAM. כרגע, אין כמעט תוכנות פתוחות. ה-Task Manager מראה על שימוש ב-2.7GB RAM - 46%. מיינתי את הלשונית של ה-Memory ע"פ סדר יורד ורואים כי בסכימה לא עוברים את ה-350-400MB. איך לעזאזל הגענו ל-2.7GB? (בשתי התמונות הבאות, השוני באחוזים של תפוסת ה-Memory נובע מפתיחה של הצייר אם אני לא טועה... לא קריטי) הנחתי שיש חלק בזיכרון שמוקצה לחומרה/תוכנה אשר לא נגיש למשתמש. אבל זאת רק השערה. חשוב לציין, ראיתי תופעה זהה בכל מחשב שעיינתי ב-TS שלו. דגם: Asus ZenBook UX32VD Core i7-3517U מערכת הפעלה: Windows 8.1 64 bit
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, אינטרנט וקצת סרטים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אין ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1050x1680 אולי אפילו 1080x1920 * באיזה סוג משחקים תשחקו? לא ידוע * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רוצה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת יש לי בעיה בבהירות של המסך הוא ככה מדיי וכמעט שלא רואים כלום. המחשב הוא lenovo .מישהו יודע מה מקשיי הבהירות ? בבקשה תעזרו לי דחוף.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני ממריא בקרוב ורציתי לבחור מחשב מבעוד מועד אני זקוק לעזרתכם לבחור אותו. צרכים:עסקיים+סרטים ולא יותר מזה, חשוב לי איכות הרכבה, שיהיה מהיר מאוד, שקט, עם זמן בטריה ארוך, מסך14-15.6 LED אכותי, 4gb זכרון,מקלדת נוחה, ושיראה טוב חשוב לי שתהיה לי אחריות בן לאומית . תקציב:1000$ חשבתי להזמין כבר מכאן וכשאגיע הוא כבר יהיה בכתובת אליה אני מגיע. יש רעיונות? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט: מעבד: Intel Core i3-540, 3.06GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium בעברית, אנגלית או רוסית זיכרון: 8GB DDR3 דיסק קשיח: 1TB כונן: צורב DVD כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT320 1GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8412&perur= האם הוא טוב ל GAMING ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל כמובן עדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה ממש חשוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? [שימוש משרדי, כולל עריכת תמונות פוטושופ א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). [עובד מהבית כך שהוא בשימוש יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים : לא משחק * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17 או 19 לא בטוח * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, התקציב הוא 5000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי השימושים במחשב הוא משחקים, מוזיקה, סרטי HD ובעיקר חזק יש צורך בצורב, יש לי כרגע רק מארז CM690 שעלה לי 340 והוא צריך להיות כלול בתקציב ללא מערכת הפעלה, אופציה לOC. הרכבתי מחשב אך יצא לי מחיר מאד גבוהה.. יחסית.. האם יש מקום לרדת ולשנות? [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה בקשר לדבר הזה שראיתי באינטרנט, כרטיס מסך USB אני יודע שהדבר לא נפוץ ואין באמת מאיצים גרפים חיצוניים אבל ראיתי שישנו המוצר הזה: http://www.e-usb.co.il/products/113688 ורציתי לדעת, אומנם זאת שאלה קצת טיפשית, האם הכרטיס הזה משפר את ביצועי הגרפיקה במחשב שגם ככה אין בו כרטיס מסך (יש את הכרטיס הרגיל של הנייד שלא שווה הרבה) המחשב ישן, והתקנתי עליו WIN 7 ואין תמיכה מלאה בכרטיס המסך, מה שלא נותן לי להנות מחווית הWIN7 האמיתית (AERO וכד') ורציתי לדעת האם זה ישפר את הביצועים או שזה סתם עוד מוצר שכל מה שעושה הוא להרחיב מסכים? מקווה שתוכלו לעזור תודה רבה ויום נעים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה נייד שיריץ את רוב המשחקים החדשים על high שיהיה 15.6 אינץ' וכמה שיותר קל (לא יותר מ 2.7 קילו) עד עכשיו מצאתי 2 ניידים שנראים לי מתאימים 1)hp dv6 הסדרה החדשה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63050ej 2)toshiba l650 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8986&perur=2&t=1&c=339 שניהם שוקלים 2.5 קילו ולשניהם כרטיס מסך 5650HD לטושיבה יש אחריות טובה יותר (שנתיים+אחריות no matter what) ולHP מעבד יותר טוב i5 520M מי מבין שניים עדיף או שיש נייד אחר שמתאים יותר תודה רבה לעוזרים!!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-