עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Adun,

היי, יש לי בעיה קטנה אשמח לקבל חוות דעת שלכם! לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש לגמרי של אסוס Asus k53sd. עד לפני המחשב הזה היו לי עוד 2 מחשבים ניידים אחרים של אסוס. הבעיה במחשב הזה הוא שאני חושש שיש לו בעיה או קושי בקליטת וייפי... הכוונה היא שהאינטרנט יציב, אבל האות יחסית חלש לשני המחשבים הקודמים שהיו לי. בשני המחשבים הקודמים, היה לי אות מלא, בזה יש לי רק 3 קווים, ואיפה שהיה לי 3 קווים יש לי פה רק קו אחד בודד, (במקרים מסויימים האות יורד לקו אחד איפה שהיה לי פה קליטה מאה) האות גם לא יציב, המחשב עומד במקום בזמן שהאות עולה ויורד לסירוגין אך הגלישה היא בסדר... ואני שוקל אם לישלוח את המחשב למעבדה או לא... חלק אמרו לי שכן, חלק אמרו לי שזאת החומרה של המחשב, זה מתאם רשת שלך …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. 1. מסך גדול כמה שיותר. 2. מחשב שישמש בעיקר לצפייה בסרטים (לכן צריך זיכרון גדול וסאונד טוב), להורדות ולגלישה באינטרנט. 3. אחריות יצרן רצוי של יותר משנה. 4. מחיר סביר לשימוש (מחשב ב-8000 ש"ח זה ממש לא סביר, למשל). אשמח לקבל המלצות! אגב, איזה חברות נחשבות לטובות בצורה מוחלטת בתחום הניידים? HP / טושיבה / LG / לנובו וכו' - מי הכי טובה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. המחשב הנייד שלי עובד בממוצע 6-5 ימים בשבוע זה בסדר שהוא עובד ככה? אפילו סתם דלוק בתור שעון מעורר או הורדה באימיול / ביטורנט...כמובן עם משחקים בין לבין.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אהלן לכולם... אני רוצה לקנות מחשב לבית, מחשב שישרת אותי לפחות 4 שנים בזמן הלימודים ושיהיה לי ראש שקט... לא מחשב מטורף מדיי.. בעיקר למשחקים... אני צריך גם מסך חדש... 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר למה לא... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר למשחקים, גלישה, הורדות באימיול, צפיה בסרטים בHD... א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אני אשחק במשחקים... לא חובה בהגדרות מקסימליות... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אנ…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום רב לכולם, צריך המלצה למפרט מחשב, ללא הצורך בציוד היקפי, מסך. הצרכים למעלה בכותרת, תודה רבה רבה מראש לעונים.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. התקציב שלי הוא עד 9000-10000 שח ללא מסך. ההתלבטות היא אם לקנות 2 מחשבים סבירים או אחד חזק(כי אני גר בשני מקומות חצי חודש באחד, וחצי באחר,במקום לסחוב את המחשב איתי בכל פעם). או שבכלל לקנות רק אחד סביר בתקציב של עד 6000 כך שאחליף אותו בעוד כמה שנים. המחשב ישמש בעיקר לעריכה בתוכנות cs5. מעבד intel מתלבט בין 870, 930 ו-950 i7 . אני רוצה בהתחלה לקנות 12 GB זכרון, אך שתהיה לי אפשרות להגדיל עד 24. לפי מה שהבנתי חלק מהמעבדים תומכים עד 16. ואלו שתומכים ב-24 , אז זה רק במהירות 1066. אני מניח שהכמות תועיל יותר מההבדל במהירות (בכל מקרה לא אשקיע במהירות של יותר מ-1333). לוח-אם asus p6td deluxe או לוח של gigabyte? עד היום עבדתי עם asus והכל עבד מצוין. הבנתי שיש תקלה בלוח של a…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. איך המחשב הזה לסטודנטית אינטרנט סרטים וכו מישהו שמע עליו ? HP G62--a10EJ ומה ההבדל בין הדגמים של החברה זה אותו מפרט HP G62-a30SJ פה הכרטיס מסך של אינטל והמחשב הזה יותר יקר HP G62-a40SJ בדיוק אותו מפרט אבל יותר יקר בהרבה לא הבנתי את זה המחשב קל שזה מצויין בערך 2.2kg

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. אהלן אחרי כמה שנים של הפסקה החלטתי לחזור לעניינים עם מחשב נורמלי שישמש אותי למשחקים, וכל שאר הפרטים השוליים (אינטרנט סרטים וכו'). השימוש העיקרי- משחקים. תקציב- 2500 שקל, אפשרות לחריגה קטנה אם מדובר בחלקים ששווים את התוספת (נניח עד 200 ש"ח חריגה). תודה לעונים.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by yoav9,

מתרתו העיקרית של המפרט היא OC! על כן הכנתי מפרט שאני מתכונן לקנות בעוד שבוע (טיפה יותר) אנא המליצו לי מה כדי לי לשנות! Antec SmartBlue 350 Watt (לא מתפשר!!! OWNZZZZ) AMD ATHLON XP 2400 + FAN EPOX 8RDA+ אני מתחבט בינו לבין ה8K9A2 + Corsair CMX256A DDR 3200C2 גם בוא אני מתבחט לגבי הWINBOND שאותו די מסוכן לקחת... מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. טוב המפרט הוא כזה 1 AMD ATHLON XP 2400 + FAN 990 ש"ח 1 EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 699 ש"ח 2 GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHZ 594 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 694 ש"ח 1 ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM 1,195 ש"ח 1 Lite on x 52 OEM 148 ש"ח 1 Mitsuni floppy 1.44 57 ש"ח 1 3R SYSTEM NEON Light Silver 299 ש"ח 1 HEC 475DVD WATT PSU 387 ש"ח 1 Genius Net scroll +EYE Optical PS2 Retail 79 ש"ח MAG 786FS 17 927 ש"ח WINNER HN1000-1 1800W 169 ש"ח Genius KB 18M Multimedia PS2 HEB/ENG 67 ש"ח הוא לא ל OC רק למשחקים ואינטרנט

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. המחשב הוא לעבודה משרדית בלבד עם פה ושם משחקים קלים ביותר אך הוא עם סורק, אני זקוק למחשב לתקופת זמן דיי ארוכה כלומר שהמהירות תהיה גדולה בינתיים יש לי את זה: מעבדAMD AthlonXP 2000+ 1666MHz , 256Kb 266MHz FSB - Tray - No fan 415 גוף קירור למעבדSpire 5U213C1H3G FridgeRock Socket462 50 לוח אםVIA KM400 - Gigabyte GA-7VM400M , M.ATX 359 זיכרון פנימי256mb PC2700 DDR-RAM - 333MHz 225 דיסק קשיחWestern Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 375 כונן תקליטורים Asus X52 116 כונן דיסקטיםTeac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive 51 כרטיס מסךInnovision Geforce 4 MX440-8X 128MB DDR TV-Out Retail VideoCard 330 כרטיס קולOnboard - מובנה על לוח האם 0 כרטיס רשתOnboard - מובנה על הל…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. קודם כל שלום לכולם ותודה שאתם נותנים מזמנכם היקר להיות הרוח החיה של הפורום הזה ולעזור. אז ככה. לאחר שיש לנו בבית 2 מחשבים נייחים וכ-4 מחשבים ניידים, אנו מחפשים מחשב שיהיה לנו גם מכונת משחקים משומנת היטב וגם HTPC\מזרימדה בעל מארז מהודר. יש לי צורך במקלדת ועכבר בסיסיים לגמרי. עיצוב המחשב חשוב מאחר והוא ישב בסלון. כרטיס טלוויזיה לא נחוץ. המחשב אמור לשבת לנו בסלון ויחובר לטלוויזה HDTV 42" דרך כבל HDMI (שאותו יש לנו כבר). מבחינה תקציבית, אני חייל ועל כן מוגבל פיננסית. התקציב הוא עד 4000 ש"ח (ועדיף כמה שפחות :-) ).

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by shirleyhp,

שלום רב, אני מחפשת מחשב לשימוש משרדי רגיל, האמור להחליף גם מחשב שולחני. הדרישה העיקרית היא המשקל- חשוב שלא יהיה מעל 1.5 ק"ג ועדיף פחות. תודה שירלי מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או בגודל קרוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? אין דרישה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? 1.5 ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSat…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by roni35,

אז ככה ניגש לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - אבל באמת מקסימום, אם אפשר יותר לכיוון ה3000 זה עדיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל אך עם התחשבות, כמו שאמרתי עדיף כזה 3.5K בערך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן יותר מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, וגם אני צריך פשוט שהמחשב ירוץ מהר וחלק. אני רוצה מחשב עם כוח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הייעוד הוא לא גיימינג אבל הוא כן בא בחשבון ולכן אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך (בסביבות ה800-1000) -אילו משחק…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Alfasi,

שלום לכולם, יש לי נטבוק מדגם Asus Eee1005 HA ולפתע הוא הפסיק לעלות. כאשר מפעילים אותו הוא נתקע על מסך פתיחה ואין אפשרות ללחוץ על שום כפתור. אם אני מספיק ללחוץ מאוד מהר על TAB, אז לעיתים הוא עובד למסך שחור עם פרטים על המערכת, בו כתוב שהוא כביכול מתחיל לעלות אבל מיד נתקע ושוב לא ניתן ללחוץ על כלום. מערכת ההפעלה המותקנת עליו היא Windows 7 וכרגע אני רוצה להמנע מלפרמט כי יש שם מידע חשוב. אשמח להצעות לפתרון, תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. צהריים טובים. אני קונה בחודש הקרוב מחשב גיימינג חדש. אני מתלבט בנוגע לחנות ממנה כדאי לי להזמין. בנו לי את המפרט באתר שקוראים לו plonter ואני מתלבט בינו לבין TMS. בעבר קניתי מחשב מחנות דיי גדולה שפשטה רגל. מצד אחד לא פניתי אליהם מעולם כי לא היו תקלות מצד שני עדיף שהחנות ממנה אני קונה תהיה שם אם תהיה בעיה. אני גר במגדל העמק, פלונטר ממוקמים בתל אביב וTMS בנתניה. רציתי לשמוע את דעתכם. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by thrioue,

אהלן! אני רוצה לקנות gaming laptop שיהיה טוב לכמה שנים טובות בתקציב של עד 5000 ש"ח! אמרו לי שיש פה אנשים תותחים שמבינים עניין, אשמח להמלצות תודה רבה רבה!! להלן הרשימה: * מטרות המחשב? משחקים כבדים וכל היתר.. * גודל המסך? לפחות 15" * רזולוציית המסך? FHD * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות זה מוגזם לבקש ? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא, אבל שיהיה אחריות ליותר משנה.. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL זה אחלה, אבל לדעתי הם יקרים מדיי.... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. מחשב נייח/נייד תקציב: 3500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 1000 מתי מתוכננת הרכישה: עד 23/8/15 מהארץ או מחו"ל: (האם אתם מוכנים לייבא את המחשב? אם מחו"ל-איזו ארץ?) בעיקרון מתכנן לקנות בארץ. אני נמצא בניו יורק ובניו ג'רזי בינואר הקרוב ובשיקגו עוד שנה. אני מוכן לייבא את המחשב משם אם ידוע לכם שהמחשבים שם זולים יותר. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: (חנות מועדפת שתרצו לקנות ממנה) אין יד ראשונה\שניה: (לקנות אחד חדש או משומש) חדש זמן אחריות רצוי: (כמה זמן אחריות והאם רצוי אחריות בינלאומית או לא) כמה שיותר זמן אחריות, לא חשוב לי בינלאומי אבל אני לא אתנגד חברת המחשב הניד המועדפת: (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) לא משנה לי כל עוד ביצועי המחשב ממצי…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by PayneBack3251,

שלום, אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך חדש, כמה הכרטיס שלי שווה היום ? (כרטיס במצב מעולה, לא עבר OC), תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by opipopi,

core i5 4570/ לוח אם: asus pryphon z87. זכרון 2*4 GB dd3 1600MHZ kingston סטיק הכחול. קירור של SYTCH katana. כרטיס מסך: GTX 780 3GB ASUS. מארז: corsair [h=1]עם חלון Corsair Carbide 300R Compact[/h]ספק כח 620W SEASONIC BROZE SSD 250GB SAMSUNG. הארד דיסק 1 טרה של סיגייט. צורב LG. מחשב פצצה לגיימינג מריץ הכל אבל הכל על אולטרה נקנה לפני שנה בערך מה אומרים כמה שווה? מוכר אותו מיידית מי שרציני שידבר איתי יש קופסאות יש חשבוניות יש הכל נקנה מKSP. המחשב שמור בקנאות מצה חדששש דנדש כאילו עכשיו קנית אותו מהחנות.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט והאם יש משהו שמומלץ לי לשנות במקום. - אני לא סגור על הלוח-אם. - אני דיי בהתלבטות בכרטיסי המסך, בין Sapphire R9 270X TOXIC לבין Gigabyte GTX 760. - האם הספק הזה אמין ויעשה את העבודה או שיש צורך בספק יותר חזק ואמין? לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש צורך בכך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחק…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by 1900GT,

שלום, יש לי בבית שני מחשבים אחד שקנתי לפני שנה ואחד ישן בין איזה 5. ובעיקרון אח שלי משחק במשחקים די קלים (בעיקר קאנטר סטרייק וקונקר). אז חשבתי אולי אני אשדרג את המחשב הישן כדי שבשביל לשחק הוא יוכל ללכת אליו. אז אני יודע בערך איזה חלקים יש בו אבל עדיף שמשהו יתן לי קישור לתוכנה שמראה את הרכיבים כדי שאני אוכל לתת לכם פרטים מדויקים. ניסיתי את התוכנה EVEREST Ultimate Edition 2006 v4.00 וכנראה כבר נגמר לי הרשיון הזמני. ואת התוכנה Sandra 2007 לא מצאתי בגירסא לווינדוס 2000. בעיקרון המשחקים עולים על המחשב כבר עכשיו לא בצורה מעולה אבל נחמדת ביותר(יחסית למחשב. האמת לא האמנתי שזה יעבוד). המפרט: מעבד P4 1.7GHZ לוח אם אני חושב P4S533 ASUS זיכרונות אני חושב 256 מגה ולא יודע איזה חברה או…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by D-j-d,

אוקי אני מתכנן לבנות מפרט למחשב חדש עכשיו אני צריך אותו בישביל משחקים בעיקר דברים כבדים.. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג. תקציב אני עדיין לא ממש סגור עליו אבל בטח שלא מעבר ל5000.. אני צריך סה"כ מעבד,לוח-אם,זכרונות,כרטיס מסך,ספק. אחרי המעבד דיי נתקעתי בבחירת הלוח אם.. אגב בלוח אם אני צריך שיהיה איזה חריץ PCI אחד לפחות. המעבד זה: Core 2 Duo E6400 ספק: ‏Liberty ELT500AWT 500W‎ כרטיס מסך: אני חושב על ללכת על ‏8600GTS 256MB של Point Of View ... אם יש לכם משהו יותר טוב להציע באותו טווח מחיר דברו.. הבנתי שיש גם גירסה דומה של ג'יגהבייט אבל לא יודע ממש מה יותר טוב. צורב: Pioneer ‎DVR-212DBK‎ DVD±RW x18 Black SATA‎ או Asus ‏DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA‎ זכרונות אני עוד לא…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אחרי כמעט חודשיים של חיפוש מפרט אידאלי למשחקים, בניתי יחד עם עזרתכם 2 מפרטים אופציונלים סופיים. איזה מהמפרטים הבאים ישתלם יותר מבחינת עלות\ביצועים ועל איזה מהם עדיף ללכת? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤990 לוח אם: 39250 Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P Motherboard מחיר לפריט - 690.00 ¤ כרטיס מסך: XFX PX8800GTS PV-T80G-THF9 PCI-e 640MB DDR3 Retail Video Card מחיר: ¤2450 דיסק קשיח: Westren Digital WD2500KS 7200RPM 250GB מחיר: ¤380 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤810 מארז: Gigabyte GZ-FSCA1ANS Aurora Aluminium Silver Case מחיר: ¤695 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: ¤450 מסך: Sony S…

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום שתי הניידים הם בערך אותו מחיר (2 ג'יגה זיכרון, הרחבת אחריות ל 3 שנים)-6500 מה שכן עדיין יש הבדלים שלא ברור לי בדיוק מהו ההבדל, ומקשים עליי להחליט איזה מהם עדיף בכל קטגוריה: אשמח להסבר לחשיבות של לכל אחת מהקטגוריות 1) כרטיס מסך DELL - GeForceTM Go 8400M GS with 128MB DDR2 dedicated graphic memory HP - NVIDIA® GeForceTM Go 8400M DEDICATED 128MB UP TO 384 MB זה ההבדל העיקרי שלא מובן לי 2) זיכרון מטמון (HP עם 2 DELL עם 4) 3) קיבולת זיכרון מקסימלית (4 בדל 2 ב HP) 4) HP מגיע עם ויסטה פרימיום, דל עם ויסטה בייסיק חוץ מזה את שאר ההבדלים אני יודע (הארד דיסק, שאר הפיצ'רים שה HP מגיע איתם) תודה למשיבים

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים