ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler קירור למעבד Asus P8H61-M LE R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI לוח אם Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz (כפול 2 סה"כ 8 ג'יגה) Asus GT630 2GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX Samsung SH-224BB DVD±RW x24 Black Sata On Board 5.1 Channel Audio Thermaltake Smart 530W Active PFC 14cm Fan PSU (Retail) ספק כח Element T Midi Tower Series Black Case No PSU מארז מחיר: 3365 מבחינת צרכים: בעיקר הורדה וצפייה בסרטים, גלישה באינטרנט ובעיקרון שיחזיק ל-4-5 שנים הקרובות. עכשיו מס' שאלות של צעיר שלא מבין יותר מדי במפרטי מחשב: ה…
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב ב3.5K שישמש בעיקר לעבודה באינטרנט ועם האופיס. צריך ציוד היקפי [רמקולים, עכבר, מקלדת ומסך] עדיפות לכמה שיותר שקט. צריך גם הרכבה וגם התקנת מערכת הפעלה [וינדוז 7 עדיף] גר בחדרה ואין העדפה לחנות כלשהי. תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
שלום כולם, (כמה מוזר לראות את הפורום אחרי 4-5 שנים שלא התחברתי לפה, מוזר) ככה בקרוב אתחיל ללמוד רפואה בחו''ל, והגיע הזמן לקנות מחשב רציני, עד היום ההיתי עם מחשב שולחני וasus eee לנסיעות עכשיו אזדקק למחשב לתקופת הלימודים, ממה שהבנתי אין יותר מדי לעשות עם המחשב פרט לכתיבה בהרצאות, סיכום חומרים, גישה למאמרים וכתיבת עבודות, וכנראה הרבה הורדות של סרטים שיהיה זמן לצפות. מכיון ואנני מודע מה קורה היום בסצנת הניידים הבנתי שהמינימום לדרישותי זה כול מעבד i5 עם 4 gb ram וכול שאר הקונפגרציה דיי זהה, wifi b/g/n bt hdmi usb 3 ומצלמה ומיקרופון לסקייפ, שזה סטאנדנרט. משום מה מאוד נדלקתי על העיצוב של הלנובו אדג e430 נראה עונה על הדרישות, האם זהו המחשב? יש הסתייגות ממנו או מלנובו בכלליות…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכנן לרכוש לחברה עמדת סוליד 2012. למעט ההתמודדות עם התוכנה, הדרישות בסיסיות ביותר. מסך 15.6, למשקל אין משמעות, למראה אין משמעות. כלי עבודה נטו. כבר קיבלתי כמה הצעות בין 3500-4000 ש״ח כולל תוכנת הפעלה ואני מעוניין להישאר בטווח ואף לנסות להקטינו אם יתאפשר, הן לא מולי כרגע אך נראה שיש שם רכיבים יקרים מדי שלא לצורך. אשמח לקבל מכם הצעות רלוונטיות. תודה!
-
- 4 תגובות
- 787 צפיות
-
-
הגיע זמן השדרוג השנתי המחשב כבר וותיק ועם הזמן התווסף לו הארד דיסק נוסף והוחלף כרטיס מסך שמת המחשב שיש כרגע הוא: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA69G-S3H ספק HEC 400TR 2.00GB DDR2 AMD Radeon HD 6600 Series 2 HD בסך1.5 גיגה סך הכל והחמוד התחיל לקרטע אז אני הולך להשקיע בין 1000 ל1500 שקל בשדרוג המערכת כשהמחשבה הראשונית היתה רק להחליף מעבד ולהוסיף זכרון אני לא מצליח להבין איזה Socket יש לי , באתר של Gigabyte מופיעים לי על אותו לוח אם 3 שונים : AM2 AM3 ו AM2+ אופציה שניה אם אין מעבדים מתאימים ללוח הזה או שהוא יגביל מדי את המחשב , להחליף גם לוח אם ואולי ספק בכל מקרה הכוונה לשדרג כרטיס מסך עוד איזה שנה מה לדעת…
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש skekch up8 autocad לצורכי עבודה(פרנסה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? כן.מסך 22, עכבר ,מקלדת,ורמקולים טובים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 bit…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום בירצוני לקנות מחשב נייד שיחליף את הנייח הישן ושתהיה אפשרות לנייד אותו בקלות. המחשב בעיקר לאינטרנט, עבודה משרדית, ויש צורך לחבר אותו לTV ולעיתים ישמש למשחקים אך זו לא המטרה שלו. * גודל המסך:15.6" רצוי LED * משקל רצוי: עדיף שיהיה קל, אבל לא חובה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך : רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: חובה יציאת HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: גודל סטנדרטי ( ואם תהיה אופציה לSSD אז מעולה, אך לא חובה) * כונן CD/DVD? צורב: כן * כונן Bluray:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי מעדיף את החברה הכי אמינה שאפשר, עם שירות טוב ואחריות לשלוש שנים, מעדיף את Dell אך פתוח להצעות. התקציב יכול להיות טיפה גמיש. ת…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב או טאבלט שישמש אותי כמחברת חכמה בלימודים. נתקלתי במספר מכשירים שנראים לי מאוד מתאימים אך בטווחי מכירים שונים ומשווקים שונים. הצרכים שלי: זיכרון: לפחות 50GB פנוי לא משנה SSD וא HDD. מסך: FHD מומלץ IPS בגודל של 13.3inch או 14inch. משקל: קל ככל האפשר אבל אני מתפשר פה. מעבד: חזק יחסית I3 לפחות. ראם:4GB לפחות. המכשיר כמו שאמרתי מיועד בשביל לימודים והעיקר שלי יהיה שימוש במסמכי office וספרים אלקטרונים אבל גם משחקי אינדי ברמה של limbo למי שמכיר. מה שחשוב מאוד זה שהסוללה תיהיה בסביבות ה10 שעות ללא טעינה ומומלץ אף יותר. כמו שאפשר להסיק אני מעוניין במכשיר מבוסס windows 8 pro אל תשאלו למה זה פשוט עניין של נוחות. מצאתי מספר מכשירים שמתאימים לצרכים שלי פחות או יותר.…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לקבל המלצה לנייד, התקציב הוא 3500+- השימוש העיקרי בנייד יהיה בתוכנות גרפיקה ועריכה (Adobe וחבריו..) אז אני צריך מחשב חזק שיריץ תוכנות "כבדות" ללא קושי.. בנוסף, אני לוקח איתי את המחשב ללימודים, כך שאני אעדיף משקל נמוך (עד כמה שאפשר כמובן..) הכי חשוב!: אך ורק מחשבים המריצים ווינדוס (תודה על ההתחשבות..) דיסק קשיח - 500 GB יציאת HD - חובה כרטיס מסך חזק (רזולוציה גבוהה עקב עבודה בתוכנות עריכה וגרפיקה..) זכרון - לפי שיקול דעת המומחים (בין 4-8 אני מאמין..) תודה רבה על העזרה! נאור.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Dual Core 3GB RAM HDD 320GB תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 892 צפיות
-
-
היי, אני עוזר לחבר לקנות מחשב לעבודה משרדית. התקציב שלו הוא עד 1700 ש"ח בלי חריגות. המחשב ישמש גם לגיימינג קל, אבל בגלל שהתקציב מוגבל הוא החליט להסתפק ב ONBOARD (אלא אם תגידו שיש כרטיס נורמאלי שנכנס בתקציב בלי חריגות). ניסיתי להעתיק את המפרט לעבודה משרדית עד 1725 ש"ח מהמפרטים המומלצים ואני אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שיצא (בעיקר על הקירור למעבד כי בחרתי סתם משהו רנדומלי). המחשב יתחבר למסך הזה: Haier L24F6 http://tinyurl.com/b7jpmts תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משר…
-
- 8 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אהלן, מה לקחת כדי להתקין בתוך האולטראבוק כדי לשדרג ל-SSD? SSD OCZ Vertex 3 240Gb 7mm קישור 223$ או: SSD Mushkin Chronos 240Gb 7mm קישור 178$ אני מתקין אותו בתוך Asus UX32VD. השאלה אם שניהם דומים בנקודות ההברגה כדי שאפשר יהיה להתקין אותם באותה דרך. למי שמבין. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אהלן, הזמנתי מקיי אס פי את המחשב הזה ורציתי לשאול מה דעתכם על המפרט. האם הייתם משנים משהו או מוסיפים. כמו כן מה דעתכם על המארז והאם בגלל שיש יציאת HDMI בכרטיס מסך אז עדיף לקנות מסך עם כניסת HDMI? תודה, מסך: DELL U2312 HM ULTRASHARP מעבד: INTERL CORE I5 לוח אם: GIGABYTE GA-Z77X-D3H כרטיס מסך: GIGABYTE GT630 1GB DDR3 דיסק קשיח: WD CAVIAR BLUE 1TB 32 MB 7200RPM מאוורר: SCYTHE KATANA 3 CPU COOLER כונן דיסקים: SONY NEC OPTIARC AD-7280S מארז: ANTEC NSK6582B MID TOWER CASE WITH 430W PSU זכרונות: G.SKILL ARES 2*4GB DDR3 1600MHZ סה"כ: 4700 האם המחיר משתלם?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא יודע מה חשוב לגרפיקה.. אשמח אם תוכלו לעזור.. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק לעצתכם בהמלצה למחשב נייד של חברת DELL בטווח מחירים של 3000-4000 ש"ח ניתן לחרוג מעט מהסכום. המחשב הוא ללימודים בלבד, כלומר אינטרנט אופיס וכדומה, אין בו שום שימוש למשחקים. אשמח לעזרתכם בבחירת הדגם החזק ביותר של DELL שניתן להשיג בטווח המחירים הזה. תודה רבה! רז.
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכולם, עריכה בהתאם לחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 - 1800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC. סטרימינג ממחשב אחר דרך LAN (אין צורך בכונן גדול), צפייה בתמונות ואינטרנט בסיסי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.tms.co.il/preview/spec/9e2gyvpx קטגוריותמוצריםכמותמחירמעבדIntel Ivy Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz Tray1₪580קירור למעבדZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד1₪45לוח אםMSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.01₪311מארזFRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד1₪525זיכרוןKingston 4G DDR3-1333 NB/SODIMM1₪141קשיח למחשב שולחניSEAGATE 500G SATA 3 ST500DM002 Barracuda 7200.12 16MB1₪388כרטיס מסךSapphire 7750 2GB GDDR3 DVI HDMI DP Retail1₪492כונן אופטיLG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black1₪104הרכבההרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה1₪75סה"כ:9₪2661 זהו מחשב שהרכבתי לחבר... אשמח לקבל עליו חוות דעת.. המטרה הראשית היא מקסימ…
-
- 9 תגובות
- 857 צפיות
-
-
היי, לאחר שידרוג המערכת שלי (סוף סוף) נשאלת השאלה מה כדאי? האם למכור את המחשב הישן כיחידה אחת או בחלקים? כולם (פרט למארז) בקופסתם המקורית ובמצב מעולה ונקיים מאבק. כמה הם שווים בכלל? מדובר במערכת הבאה: מארז - CM690 לוח אם - Gigabyte GA-p35-DS3L מעבד - Q6600 + גוף קירור של AC FREEZER PRO זיכרונות - 4x1GB OCZ Reaper 800MHZ כרטיס מסך - BFG 8800GT OC2 ספק כוח - TT 550W TR2 מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב נייד עם מסך 15.6 אינץ למטרה הבאה: גלישה באינטרנט ודיבור בסקייפ. עד 2000 שקל. תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק בעקרון למחשב שיהיה רב תכליתי אבל שיהיה מסוגל לעבד נתונים כמה שיותר מהר ושיהיה עם הרבה זכרון RAM חשוב שיהיה SSD אחד או שניים וכונן קשיח גדול לא חייב להיות מהיר לאכסון סרטים, משחקים, וכו. בלי ציוד היקפי, צריך כרטיס מסך שתומך בכמה מסכים שכל אחד מהמסכים ברזולוציה של 2560 על 1440 לפחות תודה רבה לעוזרים! שהמפרט יבנה במקום הכי זול כמובן
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
חבר שלי, סטודנט מחפש מפרט למחשב סטודנט עם הדרישות הפשוטות של: אופיס, אינטרנט, מוזיקה. ללא אפשרות שדרוג ושקט רמה 5 נניח. המלצתי לו על המפרט הבא, מה דעתכם: [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Dual Core G840 2.8GHZ for 1155 Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 306₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 54₪ [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Biostar H67MH for socket 1155 Sata 3 VGA/DVI/HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][ta…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי (פייסבוק, מוזיקה, שיחות וידיאו בסקייפ, גלישה באינטרנט, וורד וכו' וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא, המחשב צריך לבוא קומפלט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5, שלא יהיה רעש של מטוס ממנו אבל לא להשקיע כסף בזה שהוא יהיה שקט במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ל…
-
- 2 תגובות
- 805 צפיות
-
-
הי אני מכיר לא רע מפרטי גיימינג , אבל מפרט לעריכת וידאו שאני בונה לקרוב משפחה (שאין לו מושג בחומרה..) - אני די לא בטוח בעצמי ... צריך את עזרתכם .<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו בלבד , אבל למשתמש ביתי\חצי מקצועי , תכני וידאו ב SD וכמעט ואין נגיע ב HD (כיום לפחות..) ,התוכנה העיקרית - פינאקל סטודיו (אם אני לא טועה 14 כרגע מותקנת) ,מעט מאוד בפרמייר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין גיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (? DELL 2311קיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 4 תגובות
- 911 צפיות
-
-
-
היי, ידידה שלי ביקשה המלצה למחשב נייד לצרכים הבסיסיים - אינטרנט, וורד, וסדרות. דרישה נוספת שהתווספה לרשימה היא שהמחשב יהיה מאוד זול - עד 1,300 ש"ח, או - 350$. היא נוסעת לארה"ב, כך שהיא תוכל לרכוש אותו שם. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, וסדרות. * גודל המסך? "13.3 ומטה. אם יש 15.6" שיותר זול, אז בכיף. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי, כמובן שעדיף כמה שיותר במסגרת המחיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בת…
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
-