ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם :-) אני סטודנט למדעי המחשב...זקוק לחוות דעת על מחשב נטבוק של asus ה- 1215N. אני זקוק למחשב סופר נייד...קליל, קומפקטי, עם סוללה טובה אבל גם ביצועים לא רעים. חוץ מהדברים הרגילים(אינטרנט+אופיס) אני גם מקמפל תוכניות בויזואל סטודיו... השאלה, האם לדעתכם, מחשב עם מעבד אטום(אפילו שהוא דגם שווה ודו ליבתי D525) יכול להריץ טוב את התוכנה ? האם לדעתכם יעשה את העבודה? אני לא מקמפל דברים כבדים אך בכל זאת תוכניות בינוניות... כמו כן...לאיזה מעבד אחר מקביל המעבד הזה? בהשוואה לסדרות הקיימות...? ככה אוכל לקבל פרספקטיבה. המון תודה, ליאור.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות את T100TA של אסוס - 32 גיגה שמתי לב בחנויות באינטרנט שיש להם 2 דגמים כאלה H100TA-DK001H R104TA-DK012H יש למישהו מושג אם יש בהם הבדל? לא מצאתי משהו על זה באינטרנט אני מניח שה 012 יצא קצת אחרי ואולי פתרו בו בעיות ראיתי על המכשיר ביקורת שאמרו שלחיצות מקשים לא נקלטות לפעמים ושואלי זה בעיה בפס ייצור הראשון אבל לא מצאתי לזה עוד עדויות בביקורות אחרות כן מצאתי בעיות רנדומליות של כפתור ווליום שנלחץ לבד לפעמים או שנתקע וכו', לא משהו קריטי גם אם אף אחד לא יודע, מה אתם הייתם עושים? ללכת על 012? אולי בכלל בסוף אני אלך על ה 64 גיגה ושם נראה שיש רק דגם אחד (DK004H), מקווה שאין בו בעיות. בכל מקרה זה כולל אחריות ל 3 שנים וזאת בעיקר הסיבה שאני אקנה בארץ ולא…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בסיסי לסטודנט, לא צריך מחשב למשחקים, רק לתוכנות אופיס, אינטרנט, סרטונים וסרטים. כעיקרון יש לי מחשב שמת לפני חודשיים ויש בו הארד דיסק 160gb, צורב, כרטיס זיכרון 1gb ddr2 וכרטיס מסך geforce 7100. אם אפשר להוסיף אותם למחשב אז בכייף.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ללא מסך, אני מקבל מחבר שלי. ללא צורב DVD (לצערי!) אז הייעוד למשחקים שלא יקרטעו , לא מתוכנן OC, ממליץ על 2GB זיכרון RAM, וכרטיס מסך DX9 שיעבוד המשחק חלק ויפה (חשבתי על FX7600GT 256MB),מה דעתכם? תודה רבה !
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רבותי מתכוון לקנות מחשב נייד, שבבית יחובר לתחנת עגינה (docking station) שתיהיה מחוברת לחשמל, כך שהוא יישאר דולק 24 שעות ביממה (לפחות כאשר הוא בבית, אני לא מדבר על סיטואציה שאני בחוץ ונגמרת הסוללה - מן הסתם). א. האם במצב שהמחשב בבית מחובר לתחנת עגינה ומחובר לחשמל - זה עדיין מכלה מחיי הסוללה? או שכשאשר המחשב בחשמל הסוללה לא מנוצלת אפילו במאומה (שזה טוב, בהתחשב בכך שאורך חיי סוללות הוא לא יותר משנה-שנתיים אם הבנתי נכון. תקנוני בבקשה אם אני טועה). ב. יש טעם לקנות אל-פסק למחשב נייד? נכון שהוא מחובר לסוללה, אבל הבנתי שבנפילות מתח זה לא תמיד מציל. אז לקנות מייצב מתח זה לא בעיה, השאלה אם שווה גם להשקיע באל פסק. כי אם יש הפסקת חשמל כאשר אני לא בבית, ונגיד קרה המצב ה"טוב" שהמחשב לא…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של 4500 ש"ח ואם אצתרך לחרוג אז לא יותר מ 5000 ש"ח השימושים שלי הם : סרטים,אינטרנט(גם אלחוטי),הורדות, ומידי פעם משחקים כמו NEED FOR SPEED- UNDER GRAUND 2 או RED ALERT 3 (כמו-כן אם יצא בקרוב עוד משחקי אסטרטגיה כאלו אני מעדיף שיהיה לי את היכולת להפעיל אותם - לא משהו בסגנון פעולה שאז צריך כרטיס חזק מאוד) וגם שאני יוכל לראות סרט במקביל להורדות, אני צריך להעביר את המחשב פעם בשבוע בין 2 דירות אז לא "מפריע" לי משקל אך שלא יהיה 4 ק"ג כי עדיין אני אצתרך לסחוב אותו מידי פעם. חשוב לי שיהיה בו: 250GB(הרד דיסק) , (זיכרון) 2GB, מסך "15 ומעלה(סרטים..) ועדיפות ל XP (למרות שאפשר להסתדר גם עם ויסטה) אני קונה אותו ל 4 שנים לפחות אז חשוב לי שהוא י…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בסביבות ה4000 שח. אני יותר משחק באינדי, אבל הרבה פעמים אני מוצא צורך בביצועים כבדים יותר ( Elden ring , Mortal shell, emulators,modded games ) מצאתי בפלונטר את המפרט הבא : https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-550-5500-WIFI-RTX3060Ti-1N AMD Ryzen5 5500 - B550M WIFI Motherboard 16GB (2x8GB) 3600Mhz DDR4 NVIDIA RTX3060Ti 8GB 1TB M.2 NVMe SSD ZALMAN N4 Case 3x120, 3x140mm RGB FANS with control button 650W 80Plus Bronze Power Supply AMD Original cooler שמתי לב שהבדל המחירים/ביצועים של המעבדים הוא בהרבה פחות משתלם מול כרטיסי מסך, ולכן הסקתי שעדיף להשקיע יותר בכרטיס מאשר לחפש 5600…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים במיוחד וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ושאר המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני צריך מסך ואני גם לא סגור על הגודל כל כך אבל אני חושב ש-22 אינץ' זה סוג של ברירת מחדל. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות לפטופ חדש, אני כגיימר אעדיף מחשב שגם יוכל להריץ משחקים בצורה טובה, וכמובן סרטים וסדרות ללא כל בעיה (ב HD).. מסך יפה ואיכותי (שיהיה לא פחות מ 15") ובסביבות המחיר של 2,000 ש"ח עד גג 3,000. תודה רבה מראש .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כאן מפרט למחשב למטרת משחקים כבדים בשווי בערך 7000 שח. מה יש לכם לומר על המפרט הזה , מה הייתם משנים בלי לשנות לחלקים יקרים יותר. האם החלקים במפרט הזה מתאימים אחד לשני ? תודה מראש לכולם. המפרט: מעבד Athlon64 3500+ (S-939) VENICE CORE לוח אם AN8 ULTRA S-939, nForce4U, GBL, SATA II, F.WIRE זיכרון רם 1GB Kingston DDR II 533 כרטיס מסך ATI Sapphire RADEON X850XT 256MB DVI, PCI-E דיסק קשיח Western Digital 200GB SATA II 7200RPM 8MB כונן פלופי Teac/SONY 1.44 (black) צורב דיוידי PIONEER A110 DVD+RW (Bulk) DVD writer מארז Thermaltake Sviking VA4000BWS ספק כוח HEC 580W …
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מה שלומכם? לאחרונה רכשתי מחשב נייד בפעם הראשונה ויש לי מספר תהיות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית, אשמח אם סוף כל סוף זה יובהר לי. (אפילו חיפוש אינטנסיבי בגוגל לא עזר, הייתם מאמינים?) אז כך: 1. שאלה בנוגע לסוללה של המחשב הנייד, כבר הבנתי שיש תאריך תפוגה ואין מה לעשות בנוגע לזה, בסופו שך דבר היא תמות. שאלתי היא האם לאחר שהיא כבר נשחקה לחלוטין (כבר לא נטענת בכלל, נשארת על 0%, נטענת אבל נגמרת אחרי 5 דקות וכדומה...) עדיין אני יכול להשתמש בה? זאת אומרת להשאיר את הסוללה הגמורה מחוברת ואת המחשב עצמו מחובר לחשמל באופן קבוע. 2. שאלה זו קשורה לשאלה הראשונה האמת, קראתי שהסוללה משמשת כמגן מפני נפילות מתח או משהו כזה שיכולות לגרום לנזק משמעותי למחשב עצמו. עכשיו במקרה…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עובר לנייד שיהיה לי בצבא.. אני מחפש למכור את הנייח ולקנות נייד המפרט של המחשב: מעבד: Intel® CoreTM 2 Duo Processor E8200 2.66GHz 1333MHz זיכרון: 2.0GB 800MHz DDR2 כרטיס מסך: ATI RADEON 4650 1G DDR3DVI Adapter Card כונן קשיח: 250GB ספק: seasonic 430W מגיע עם מסך 22 אינץ' HD, מקלדת ועכבר. המחשב והמסך של DELL הוא אצלי בערך 3 שנים שידרגתי אותו עם השנים כרטיס מסך, כונן קשיח וספק הוא מעולה פשוט כמו שרשמתי אני מחפש לפטופ לצבא וסתם חבל שיישב לי מחשב בבית תודה
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם אני קונה כרטיס קול נניח ממש טוב, אז אני יוכל לשמוע במשחקים אני יוכל לשמוע בסגנון 7.1 Surround ? אני מתכוון עם אזניות, SteaalSeries Siberia V2 יש בהם כרטיס קול מזויף (אין להם ביכלל בוא נגיד), ורציתי לדעת אם אני יישפר את הכרטיס קול שיהיה יותר טוב, אז עדיין עם אוזניות שאין בהם כרטיס קול, אני יוכל לשמוע בסיגנון 7.1 Surround ולא רק Left\Right, אז זה יעבוד או לא? ואם כן, מישהו מוכן להמליץ לי על כרטיס קול שתומך בזה? אם אפשר לינק מהאתר KSP. אני מעדיף לא יותר יקר מ-400 ש"ח, אני לא יודע מה התקציבים של כרטיסי קול. עזבו את KSP, מצאתי ב-skypc שני כרטיסי קול שיכולים להתאים, הנה השמות המדוייקים: 1. Creative Sound Blaster Audigy Value 7.1 2. Creative Sound Blaster X-Fi Xtream Audio 7.…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב סטודנטים לישומיים בסיסים + תכנות/SolidWorkds. מצאתי שני מחשבים דומים: https://www.notebookclub.co.il/product/asusx542ua--i5# או https://www.winprice.co.il/product/מחשב-נייד-asus-x540ua-go237-אסוס-יבואן-רשמי?aff=Zap&aff_a=1 לראשון יש מעבד 4 ליבות חדש יותר עם ביצועים טובים יותר (5-8250ו) עם 1T HD. לשני יש מעבד 2 ליבות ישן יותר ופחות טוב (i5-7200) אבל עם 256G SSD. כל השאר דיי אותו דבר. עד עכשיו סחבתי עם מחשב ישן (i5-4200) ו HD רגיל ולא מכיר את ההשפעה של SSD או של המעבדים החדשים. אשמח לדעות ממביני עניין.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט: ANTEC Mini Tower case NSK4400 NO PSU - mATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=7795 כמות: 1 מחיר: 197ש"ח ( למזומן:191ש"ח ) Antec EarthWatts 380 Watt ATX12V v2.2 PSU - שלוש שנות אחריות http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8010 כמות: 1 מחיר: 225ש"ח ( למזומן:218ש"ח ) GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 (740G) VGA + DVI - mATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=13961 כמות: 1 מחיר: 259ש"ח ( למזומן:251ש"ח ) AMD AM3 dual-core Athlon II X2 245 2MB Cache 2.9GHz 65w - RETAIL http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10575 כמות: 1 מחיר: 335ש"ח ( למזומן:325ש"ח ) HIS 545…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט עד 1500 אני יודע שזה קצת קשה לבנות מיפרט בתקציב כזה אבל בכל זאת זה התקציב הסופי שלי אין עוד כסף חשבתי על המיפרט הזה מעבד: AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤387 לוח אם: ASUS M3A78-EM ¤433 דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD252KJ ¤246 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤186 מארז: JSP-TECH N-880B + EZCOOL 400W PSU ¤202 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤0 מחיר סופי: ¤1575 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מעבד קריר וצריכת חשמל קטנה לוח M עם כרטיס מסך מובנה הכי טוב בעולם הHD 3200 GPU…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
צריך מחשב נייד כמו שרמשתי הייעוד שלו זה בעיקר לאינטרנט אבל הרצון הוא שיצליח לסחוב לי פיפא או GTA החדש.. לא משהו בומבסטי. התיכנון הוא לקנות מאייבורי אבל כמובן שאני פתוח להצעות. תודה מראש חברים.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים, החלטתי להתקין דרייברים מעודכנים לכרטיס הנ"ל במחשב הנייד.. כשאר שמתי להתקין מופיעה לי הודעה שהחומרה במחשב לא מתאימה לדרייברים. לאחר מכן ניסיתי גם דרייברים אחרים שהניבו את אותה התוצאה. הבנתי שזאת לא הדרך לעדכן אותם משום שלכל נייד יש את הדרייברים הספציפים בשבילו בשביל הכרטיס מסך. מישהו יודע אולי איך אפשר להתקין דרייברים מעודכנים? (בעיקרון זה דרך ה INF אבל אני לא מבין בזה בכלל).. אגב, החלטתי לעדכן בשביל לראות אולי דרייברים אחרים יוכלו להוריד במעט את הטמפ' של הכרטיס במצב מנוחה. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי - 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב- עריכת מוזיקה וצרכים משרדיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - אין צורך בכונני SSD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (9- חשוב מאוד) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - אשמח להצעה שכוללת מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? עם TMS היה לי נסיון טוב בעבר, אבל לא חייב. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא - פרט אולי להפוך אות…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. HP Pavilion ze4900 15" 763MB RAM 1.5GHZ Centrino 2. DELL D600 Latitude 14" 512MB 1.6MHZ Centrino מחשב עם מדברה של PentiumM יותר ישן ממחשב עם מדברה של Centrino בהכרח נכון?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט מורכב עפ"י בקשתו של הבחור. תקציב של 2500 ש"ח, ללא ציוד היקפי, כולל VISTA מקורי. שימושים בעיקר לאינטרנט וסרטים. כמובן שבתקציב הנ"ל אין מקום לשים ספק כח ומארז איכותיים יותר ולא גנריים, אף על פי שהבן אדם גם לא מבין מה ההבדל בינהם אז בכלל אין טעם אפילו לנסות. מה דעתכם? הצעות? הערות? הארות? תודה רבה ושבת שלום...
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים בינוניים צפיה בסרטים, עבודות משרדיות וצפיה בסרטים.פוטושופ.וירטואליזציה - כמה מערכות הפעלה ב-PC אחד * גודל המסך?15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי?לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500 * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חשוב איכות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם =צבע שחור חשבתי על שתי מחשבים http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12544…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט לעבודה משרדית (אינטרנט, קצת סרטים, אופיס וכו'). לא צפוי בו משחקים, אבל כן חשוב שהמחשב "יטוס" - הרצון הוא לשדרג את החויה הנוכחית של המשתמשים, שהיום ממש סובלים מכל פתיחת דפדפן. נכון שכל שדרוג יעשה את זה (לעומת המחשב הישן הנוכחי), אבל המחשב הזה צפוי להיות למספר שנים רב - 5+ - אז צריך לחשוב לעתיד. תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני ניסיתי להרכיב מפרט גיימינג זול יחסית ע"פ המפרט הקיים בלוח המפרטים המומלצים עם כמה שינויים, אני אשמח אם תייעצו לי בהתאם - חלק מהמחשב הנ"ל ארכיב מחלקים שכבר קיימים אצלי מהמחשב הישן מעבד: Intel i5-4460 כרטיס גרפי: NVIDIA GTX 970 לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 ספק כוח: CoolerMaster Thunder 600W בכל הקשור לספק כוח יש לי התלבטות גדולה, הכרטיס מסך שבחרתי דורש מינימום 550W, והמעבד עצמו צורך בממוצע 87W. >וזה בלי לקחת בחשבון צריכה של כונן אופטי, כונן קשיח, זכרונות, ומאוורר. אמנם הצריכה שלהם יחסית זניחה אבל יחד הם יכולים להתקרב גם ל-50W. ככה שהספק כוח נראה גבולי לפי הנתונים האלה, אבל גם לפי המפרט המומלץ שמקושר למעלה וגם לפי האתר הזה - http://outervision.com/power-supply-ca…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! קניתי לפני כשנה מחשב נייד מדגם HP tx2500 המחשב בעל מסך מגע ומסתובב. כמה חודשים אחרי שקניתי את המחשב המסך שלו הישתחרר טיפה, זאת אומרת שהוא חופשי על הציר שלו ולא נוח לעבו איתו ככה. אחרי כמה חודשים שזה ככה שלחתי אותו לתיקון והם באמת החליפו מסך ולוח אם בגלל עוד בעיה נוספת שהיתה עם חריץ ה SD. עכשיו כעבור כמה חודשים שוב המסך השתחרר ובנוסף לזה הלך לו הכרטיס מסך וגם המחשב מתחמם יתר על המידה. השאלה מה אני יכול לעשות עם זה? אני לא רוצה שתיגמר לי האחריות ואז אני לא יוכל לתקן אותו. לא קניתי את המחשב הזה לשנתים. אפשר להגיד להם שיחליפו לי את המחשב למחשב אחר או משהו כזה? או להאריך אחריות? מה אתם מציעים לי לעשות? תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-