עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם! לפני כמה ימים המחשב (בן הרק שנתיים) שבק חיים באמצע העבודה עליו. מדובר על מחשב acer aspire 5700g i5 שלחתי אותו למעבדה ובמעבדה אמרו שנשרף הספק של הלוח אם (לא הספק כוח של המחשב) ומה שאפשר לעשות הוא או להחליף את כל הלוח (1700 שח) או להלחים רק את הספק מחדש (800 שח), עכשיו הם לא הסכימו לקחת שום אחריות על התיקון גם לא לשעה אחרי התיקון. הטכנאי שלהם אמר שהוא מציע לא לעשות את התיקון ולא להחליף את הלוח כי הם לא נותנים על זה שום אחריות ודברים יכולים להשתבש. מצד שני אין לי כרגע 3000 שח +- לבזבז על מחשב חדש שאני לא אתבאס ממנו.. האם באמת זה כל כך מסוכן להחליף את הספק הזה ? או את הלוח ? הייתי מאוד מרוצה מהמחשב שלי ולאחר בדיקה אותו מחשב רק חדש היום עולה 2900 ש"ח מה את…

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  2. Started by Palarya,

שלום, לאחרונה הדל סטודיו שלי (פנטיום דואל קור אם אני זוכר נכון P8800) שבק חיים, לטענת המעבדה, נשרף הלוח אם, ולטענתי התיקון יקר ולא בא בחשבון. עבור הבדיקה הם רוצים 100ש"ח 1. יש לי אפשרות להשאיר את המחשב בידיהם, או לקבל אותו תמורת תשלום הבדיקה.. אך יש מה לעשות עם הגרוטאה? כרגע אני נוטה לוותר עליו.. אני בספק שמישהו ירצה לקנות מחשב ישן ולא מתפקד.. - אני מתכנת שעובד עם התוכנות הרגילות.. ונאלץ לקמפל קבצים כבדים במיוחד.. בעבודה אני עובד על נייד HP ELITE בעל מעבד I7, חיית ביצועים אני מעוניין לרכוש מחשב לבית שישרת אותי גם לעבודה, 2. ולכן כרגע מתלבט בין I5 ו-I7, כמה משמעותיים הם ההבדלים למטרותיי? אם מדובר בדיליי קל בזמני ההמתנה.. אין לכך חשיבות בעיניי. - ולבסוף, שימוש נוסף אחרון שי…

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  3. Started by asi1998,

אני מתכנן לקנות נייד השבוע. הוא ישמש לי לאינטרנט,אופיס סרטים ולימודים. אני אמור ללמוד שנה הבאה "מערכות מידע" תואר שיש בו גם תכנות. על פי מה אני אמור לקבוע את גודל המסך? שראיתי מסכים בגודל של 13.3 זה נראה לי קטן מדי. חוץ מזה אני לא יודע עד כמה זה פרקטי לקחת מחשב נייד למכללה. האם מישו יכול להגיד לי איזה גודל מסך כדאי לי לקנות כרגע? *** אני יודע שאני יכול לחכות לשנה הבאה ולראות מה יהיו הצרכים שלי בלימודים, אבל כרגע אני ללא מחשב ואני ממש זקוק לאחד. ההתלבטות העיקרית שלי היא הגודל. תודה רבה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Avisp,

מטרת המחשב? לימודים (תכנות) ופנאי גודל מסך 14" משקל עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB אשמח גם לשילוב עם SSD * כונן CD/DVD? צורב? כן DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מומלץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מוכן גם ללא מ. הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL , ThinkPad , Lenovo אחותי בארה"ב ב Black Friday מחפש גם המלצה לחנות בניו יורק תודה רבה

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  5. בוקר טוב! אני מתחיל בימים אלו את לימודיי באדריכלות נוף, ואני מעוניין בקניית מחשב נייד שיתמוך בהרצת אוטוקאד בצורה מיטבית. לפני הכל, מהן הדרישות להרצת אוטוקאד? ממי שיודע, כי בדקתי בדרישות החברה ולא צוין שם כרטיס גרפי כזה או אחר, אבל משיטוטים ברשת משנים קודמות נכתב שרצוי שיהיה כרטיס מסך, מסדרת quordo אין לי רקע במחשבים ניידים, בטח שלא בכרטיסי מסך מסך זה, אשמח להמלצות למחשב נייד. תקציב? 2000-3000 ש"ח, אם אני הוזה וצריך סכום גבוה יותר,עדכנו אותי * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנט, הרצת אוטוקאד בצורה מיטבית * גודל המסך?14-15.6 לא יותר ולא פחות. * משקל רצוי?לא מעל…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, הוריי ביקשו ממני שאקנה להם מחשב והגעתי למסקנה שנייד עם תחנת עגינה יספק להם את הכלי הטוב ביותר (הם לא מסתדרים עם חיבור כבלים וכאלה...). הדרישות מהמחשב מבחינת חומרה צנועות מאוד, השימושים שלהם במחשב מינימליים (אופיס, דוא"ל וכו'). אז בקיצור, אני מעוניין במחשב זול ככל הניתן שיכלול תחנת עגינה (בסקירה שערכתי מחיר תחנת עגינה הוא כ700 ש"ח, כמובן שיש להכניס זאת למחיר הכולל). מובן שעל תחנת העגינה להכיל: חיבור למסך, כונן דיסקים (צורב?), חיבור אוזניות וUSB. אם מגבלות התקציב שלי הן רחוקות מהמציאות לדעתכם, אשמח אם תגידו לי זאת ואנסה לתקן. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * הא…

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  7. Started by UllrStannum,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, פיתוח, וירטואליזציה - ברמה חובבנית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן, visual studio, vmware ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מעונין להשאיר אופציה לשידרוג לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.עכבר, מקלדת, מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?נראה לי מיותר כונן DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם שוב, לא מזמן ביקשתי מפרט מכם, אבל התקציב והדרישות השתנו מעט אז אשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ- 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והשיפור אכן מצדיק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לחשוב על דוגמאות כרגע, AC3 ודומיו העתידיים נאמר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 3 תגובות
    • 938 צפיות
  9. שלום לכולם! אני צריך לקנות מחשב לאבי לצרכי גלישה באינטרנט בלבד. אנא עיזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט. 3. ללא ציוד הקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ללא אופיס כולל הרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?לא 10. האם חשוב לשמו…

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  10. אני מחפש מחשב נייד לפיתוח. קרוב משפחה קופץ ללונדון בקרוב, אז זו יכולה להיות הזדמנות טובה. דרישות: מסך עד 15.6", לפחות ברזולוציה של 1600x900 משקל - עד 3 ק"ג. כמה שפחות יותר טוב. כמות זיכרון: לפחות 8 ג"ב, עדיפות ל16 ג"ב נפח אכסון: לפחות 240 ג"ב, ssd. מערכת הפעלה: לא חשוב. יש bootloader. דרישות נוספות: המחשב יחובר חלק מהזמן למסך uv2711, צריך מספיק כח עיבוד גראפי כדי להזיז את שני המסכים (כרגע 4850 עושה עבודה יפה) שימושים: פיתוח - ויז'ואל סטודיו, cygwin, לפחות מכונה וירטואלית אחת של לינוקס בכל רגע נתון, matlab, python. אולי cuda בהמשך. הערה לגבי פיתוח: בסיס הקוד שאני עובד עליו כרגע לוקח באיזור ה 10 דקות לקימפול ע"י cygwin על ה e6600@ 3ghz שלי. המטרה העיקרית היא לשפר את זה ל2-3…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Velo,

שלום, אני זקוק למחשב משרדי חזק מאוד שיוכל להריץ המון דברים בו זמנית בלי לגמגם כלל. יכול להיות שהתקציב קצת גבוה מדי (לשימוש משרדי) אבל עדיין אין בעיה להגיע לסכום אם זה מה שצריך. המחשב צריך להיות מחובר לשני מסכים בו זמנית. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית "כבדה" - לדוגמא קבצי אקסל עם אלפי גיליונות, המון דברים פתוחים בו זמנית וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך…

12. Started by amir232,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?זה כבר אחרי חריגה, אז לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Skyrim, minecraft , amnesia , magicka , Counter strike .. DOTA 2 בסגנון הזה 1280X1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שאני יוכל להריץ את המשחקים שכתבתי כמה שיותר טוב וחלק.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא בטוח שהבנתי .. א…

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  13. Started by pure perfection,

מה קורה ?? יש לי בעיה מוזרה במחשב הנייד , אני מפעיל אותו הנורה שאמורה להידלק כשהוא נדלק היא נדלקת , אבל חוץ מזה כלום , כאילו שאין מתח המאורר של המעבד לא נדלק , מסך לא נדלק , CD ROM לא מגיב כאילו שאין חשמל .... תודה

14. סייגים ,עצות ,ביקורות הכל שאני לא אוכל אותה אח"כ ;D שימוש מעל הממוצע vmware , תכנות, אבל מה לעשות זה התקציב http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5807

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by tdl4,

תקציב מקסימאלי 8000, אם אפשר לחסוך למה לא, חריגה עד 8500 ככה, קו אדום זה 10000, לא להתפרע מעבר! הייעוד הוא משחקים, ברזולוציה 1920X1080, הגדרות הכי גבוהות, מן הסתם DX11 מתי שאפשר, משחקים כמו: - Diablo III - Battlefield 3 - GTA V (כשייצא..) - CIVILIZATION V - HEROES 7 (אם לא טעיתי בספירה) ללא ציוד היקפי, לא אכפת לי משקט, העיקר כוח. נכון לעכשיו אין תכנון עתידי ל OC. אין צורך בתוכנות, כרגע ההעדפה היא ל KSP כי היא החנות היחידה שאני מכיר באיזור, לא מתקרב ל IVORY. שלא יהיה שום דבר במפרט שקשור בצורה ישירה/עקיפין ל MSI. האם ניתן לקנות מערכת צינורות מים בארץ במקום crossair hydro? חשוב לי שיהיה ניתן לשדרג את המחשב בעתיד. --------------------------------------------------------------…

• 20 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by david86,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים , צפיה בסרטים, * גודל המסך?15.6 * מעבד i5 * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב?dvd * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא משנה לי אפשרויות נוספות במחשב: מינימום 4 גי"ג ram * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי dell asus lenovo אם יש המלצה אחרת שמח לישמוע

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  17. שלום, רכשתי נייד Dell N5110 בגירסת i7 עם כרטיס מסך nVidia GT525M לפני כשנה. אני נתקל במצבים בהם המחשב מתחמם מאוד, כאשר שיא החום נמצא בצדו השמאלי היכן שפתחי האוויר ומשמיע רעש מאווררים חזק (הגיוני). כדי למנוע צרות, אני רוצה לטפל בבעיה כבר מעכשיו. 1. יכול להיות שההתחממות מגיעה גם מהצטברות לכלוך ואבק? אם כן, איך ניתן לנקות זאת? 2. האם יש אביזרי קירור מומלצים? ("15) תודה רבה, שגיא.

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש אבל לא יותר מדיי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי BLURAY ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - כבד \ פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא במיוחד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. worms armagadon -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  19. Started by finhack,

היי מחשב ששימש אותי לגיימינג בעבר - ולפי המפרט אפשר להבין מתי שיחקתי.. Quad Core Q6600 GeForce 8800GT DDR2 3x2GB 800MHZ, סה"כ 6GB Ram 500GB Western Digital Green Edition לוח אם Asus P5K

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. למכירה סוללה חדשה ומקורית למחשבי ASUS, דגם A42-U53, באריזה, מעולם לא היתה בשימוש, 6 תאים, מוכר כי הדגם לא מתאים למחשב שלי. דגם דומה עולה בזאפ 499 ש"ח, מוכר ב-200. אמורה להתאים לסדרות הבאות: ASUS U33, ASUS U42 Series, ASUS U43 Series, ASUS U52 Series, ASUS U53 Series תמונות ניתן לראות כאן: http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.php?SalesID=5c344a9db59917a5024b480b407d05d54e5 טלפון: 052-9759814 יניב

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  21. שלום לחברי הפורום. קראתי לא מעט בפורום בשבועיים האחרונים אחרי ששנים לא הייתי בעניינים. תודה לכל המנהלים והמגיבים שמאפשרים פורום כ"כ מקצועי ומעניין. אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב חדש עם הנתונים הבאים... : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם אפשר יהיה לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש קריטי, אשקול חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא עבורי ולשתי בנותי המתבגרות (גדולה בת 10). שימוש עיקרי הוא הורדות סרטים וסדרות. בנוסף אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ בצורה חלקה משחקים עדכניים עם הדרישות הגבוהות ביותר. יש לי צורך גם ב - Fir…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by IPIP,

לפני שאני מזמין עכשיו מעבד וכרטיס מסך למטרת גיימינג , אני צריך להיות בטוח ב100% מחשב נוכחי: DualCore Intel Core i3-2100 + קירור למעבד Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only Biostar TH67B Dell U2412M ,1920x1200 FSP EPSILON 80+ 500W Kingston 4GB DDR3 1333 AMD Radeon HD 6850 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4185 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4930 סה"כ : 4230 ש"ח החלקים האלה תואמים ללוח אם שלי ? שווה את הכסף ? ויש מצב שאני אצטרך ספק יותר טוב או שזה בסדר ?

• 29 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. הי 1) אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב עם הלוח הזה- http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H77M_PRO/#specifications וכרטיס מסך gtx 670 השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להוסיף עוד כרטיס 670 אחד, האם הלוח אם ידע לתפעל אותו בצורה אידיאלית למרות שהוא צ'יפ H77 ולא Z77? 2) ושאלה שניה בקשר לזכרונות, אם אני קונה 16 ג'יגה, עדיף לקנות 4 סטיקים של 4 ג'יגה או 2 של 8? 3) ושאלה אחרונה, מה הכוונה ב"ספק כוח מודולרי" ומה ההבדל בינו לבין ספק רגיל? תודה.

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  24. גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - עד 3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - שעתיים? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כל החדשות. USB3, HDMI * בלוטות? - ברור? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - לא משנה, הכי פשוט * כונן CD/DVD? - כדאי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מעלות תרשיחא נחשב חו"ל? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? האחת עם השירות ההכי טוב, מחשב שאמור לשמש הרבה בני משפחה שונים. הורים, ילדים, מורים ותלמידים. עדיף שכולל כל מה שיש בדסקטופ. בעקרון רציתי מאייבורי או KSP את המחשב: http://www.ivory.co.il/Asus_X54C_B960.html אבל אף אחת מהחנויות לא עושה לי חיים קלים. רוצה לראות את החנות הז…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. שלום אחיין שלי רוצה נייד על מנת לנגן מוזיקה שיכול להריץ תוכנות של DJ'S אני יודע שהתקציב מאוד נמוך 2,500 ש"ח מקסימום אבל זה מה שאני יכול להרשות לעצמי אני לא מבין בניידים מספיק לכן אשמח לקבל חוות דעת, אפילו שוקל לקנות יד שנייה תודה!

• 2 תגובות
    • 814 צפיות

דיונים חדשים בפורומים