עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום יש לי מחשב נייד חדש של אסוס S450. אחרי חודשיים הלך הדיסק הקשיח והוא הוחלף במסגרת האחריות. בזמן האחרון יש בעיה חדשה, אחרי שלוחצים על כיבוי או הפעלה מחדש המערכת הפעלה נסגרת, המסך הופך שחור ואז המחשב נשאר כך למשך דקה או 2, ורק אז מופיע הלוגו של אסוס אם הפעלתי מחדש או שהמחשב נכבה לגמרי אם בחרתי בכך. הנורית של פעולת הדיסק קשיח מהבהבת בכל הזמן הזה וכמה שניות לפני שהמחשב ממש נכבה היא דולקת רצוף (אם זה אןומר משהו) עשיתי איחוי לדיסק, השתמשתי בתוכנות לניקוי רג'יסטרי, התקנתי עידכונים למערכת ההפעלה, ביטלתי את כל התוכנות שעולות עם המערכת הפעלה. אני די אובד עצות. המחשב משמש ללימודים, ובסוף היום אני צריך לחכות למחשב שייכבה, אלא אם כן אני לוחץ על לחצן הכיבוי ואז הוא נכנס למצב שינה ד…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by IdobI,

שלום רב, חבר ביקש שארכיב מפרט עבור מחשב ביתי/משרדי שיריץ VISTA - לא עבור משחקים עתירי גרפיקה. להלן המפרט, אודה להערות והארות: IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,008.00 ¤ 1,008.00 ¤ AB9P-OB לוח אם ABIt AB9 מחיר לפריט - 700.00 ¤ 700.00 ¤ twin667 2X זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 מחיר לפריט - 580.00 ¤ 1,160.00 ¤ 37321 כרטיס מסך Gigabyte GeForce 7600GS 256MB PCI-E מחיר לפריט - 616.00 ¤ 616.00 ¤ 250KS דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB מחיר לפריט - 415.00 ¤ 415.00 ¤ GSA-H22 צורב LG GSA-H22 X18 DVD מחיר לפריט - 214.00 ¤ 214.00 ¤ 6A19B-NPS מארז מחשב HEC 6A19B-NPS מחיר לפריט - 219.00 ¤ 219.00 ¤ 450TDT ספק כח HEC 4…

• 5 תגובות
    • 602 צפיות
  3. Started by lummy,

טוב אז בשעה טובה ומוצלחת החלטתי לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים בעיקר אבל גם לסרטים. ציוד היקפי שאני צריך - רק מסך (עדיפות ל24 אינץ'). התקציב הוא בעיקרון עד 6K אבל אני רוצה מחשב איכותי אז תשתמשו בכל הסכום (זאת אומרת, אם הגעתם לתקציב של 5K אז יש עוד 1K לשפר אותו... P: ). כמו כן, תציינו את החנות שבה השתמשתם כדי להרכיב את המפרט. אני מעוניין אך ורק בחנויות בת"א ושיש להן פוליסה של אחריות לכמה שנים. לצערי עם כמה מהמחשבים הקומים שלי יש לי זכרונות רעים עם עניין האחריות, ואין לי כוח להתעסק בזה - אני מעוניין בחנות איכותית ואמינה, שבמקרה והמחשב יתקלקל לא תשאל שאלות אלא פשוט תתקן אותו. בנוסף, אני מעדיף שהמפרט יגיע מורכב מהחנות. תודה מראש! עריכה: אני גם פחות מבין בנושא, א…

• 8 תגובות
    • 825 צפיות
  4. צריך מחשב למשחקים כבדים עד 4K לא צריך ציוד היקפי לא מתוכנן OC שיריץ לו משחקיים כבדים כמו : cod 4 crysis nfs מחשב שקט ומהיר

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  5. אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים. BF3 וכל RPGים ואסטרטגיות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 בגודל 23". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ושישארו גבוהות לזמן ארוך בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד הק…

6. אז לאחר שהתייעצתי בפורום לגבי המפרט עצמו, הגיעה ההתלבטות של מתי לבצע את הרכישה. מנסיונכם האם יש מבצעי סוף שנה שווים שאסור לפספס, או שדווקא עדיף לחכות לשנה החדשה ולרכוש אז? או שאולי בכלל אין חוקיות? תודה.

7. Started by edoson,

אני צריך מחשב לאוניברסיטה... בעיקר כתיבת עבודות תכנות וגלישה ברשת... עכשיו אני יודע שאחותי הסתדרה מצוין עם האינטל 300 מה"צ שלנו, שמותקן עליו XP, אני מחפש מחשב בסגנון הזה, המינימום שאפשר להציע בלי להכנס לרכיבים חרא... לדוגמא המחשב הנוכחי שלי... 1700 מה"צ על ASUS P4S8X וכרטיס מסך של GF... עם מסך 19 אינצ של LG.. כמה עולה כיום מחשב כזה? התקציב נמוך מאוד, פחות מ 1500 ש"ח, ובוודאי שיהיה צורך לחפש בחנויות יד שניה. מישהו יודע איפה אפשר להתחיל בחיפוש כזה או אולי מישהו פה אפילו מעניין למכור? (בפרטי)

8. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע מסך 17". די יישן ואין לי מושג מה הרזולוציה המקסימלית שלו. אולי אשקול לקנות מסך רחב גדול יותר אך שיקול זה יהיה בנושא אחר אם יהיה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמ…

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  9. אהלן, מחפשת המלצה למחשב נייד. המליצו לי על מחשב של Dell - DELL VOSTRO 14 5401 I7 16GBSSD 512GB MX330 W10 https://pc-online.co.il/single_product.php?ps=19925 אבל הוא קצת חורג מהתקציב שלי, אשמח למחשב בסגנון במחיר קצת יותר אטרקטיבי. תודה רבה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיפות עד 4000 ש"ח, אם אין ברירה אפשר עד 5000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, עריכה גרפית (אוטוקאד, אילוסטרייטור, SketchUp , פוטושופ וחבריו), GIS - arcMap (תוכנה גאוגרפית שיכולה להיות כבדה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (ל…

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  10. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819724,00.html

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  11. אין תכנון לoc.

• 5 תגובות
    • 542 צפיות
  12. שלום לכולם, לאחר סקר שוק קצר וביקור ב5 חנויות מחשבים אני הגעתי למסקנה, שהמחשב המשתלם בשבילי, זהו : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9186 שבמפרט הוא מגיע עם זכרונות של 800Mhz, ו 2 גיגה יכולים לתת לי באותו סכום, אם אני משלם במזומן, זאת אומרת אני לוקח אותו ב חמש וחצי, עם שתי גיגה זכרון. ברגע שביקרתי בחנות אחרת, המוכר מתחיל לצחוק עלי, ש Gigabyte, זאת לא חברה, זהו דראק אחד גדול, ואני שוב מתחיל להסס לגבי הבחירה שלי. אני יודע ש "נעה מחשבים" זאת חנות די טובה לאומת שאר החנויות, זאת אומרת למכור דראק, לא נראה לי, אבל אם כן?? במחיר הזה אני לא יכול לקחת 1520 של Dell, עם 8400 כ.מסך, ו 2 גיגה, ה- Dell יעלה לי בסביבות 6500, שזה עוד אלף שקל מינימום, שזה המון, ואין לי סכום כז…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by yuval_cohen,

AMD 1000MHZ 256MB 20GB DVD FM56K+10100 14'TFT WIN XP HOME+WORD 2000 שנה אחריות במחיר של 6,503 ש"ח עריכה: זהו מחשב נייד...

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by natikr,

הי, אני זקוק להצעה למפרט למחשב חזק עם תקציב שפוי (עד 7.5K) שירנדר לי ב AFTER EFFECT באופן מהיר וחלק, גם ב4K. אני עובד עם תוכנות כמו אפטר אפקטס, מאיה, סוני וגאס, פרמייר ועוד. ושאלה רק אם אפשר, האם ישנו הבדל משמעותי בין כרטיס מסך GeForce RTX 2070 GDDR6 ל GTX 1660Ti תודה רבה

15. [list type=disc][*]מעבד: Intel Core i5-480M Processor + Turbo Boost Technology up to 2.93GHzזיכרון: 4GB DDR3 1066MHz Dual Channel Memoryכונן קשיח: 500GB 5400RPM SATA צורב: DVD-Super Multi Double-Layer Driveמסך: 15.6" HD widescreen Ultrabright LED-backlit Displayמערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64-bitמצלמה: 1.3 (Megapixel HD Webcam (1280 x 1024 ב-2500 ש"ח.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by yosef13,

1. מה התקציב המקסימאלי?כמה שפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מסמכים ,משחקים וסרטים לילדים ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין …

17. אהלן חבר'ה יש לי מחשב נייד מסוג fujitsu שקניתי מ ksp לפני מספר חודשים המחשב עדיין באחריות הבעיה היא שהמחשב נייד זולל סוללה גם שהוא במצב כבוי וכבר התקשרתי לריקוטק והם החליפו לי סוללה אבל הבעיה נשארה מה כדאי לי לעשות עכשיו? האם אני יכול לתקן את הבעיה בעצמי או כי לא נראה לי שיחליפו לי את כל המחשב..

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. Started by avivkah,

שלום, מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה, אני הרבה מתעסק עם אופיס, תכנות פייתון, לעיתים ויזואל סטודיו, אני רוצה להתקין עליו lightroom (מי שלא מכיר, זו תוכנה דומה לפוטושופ עם ייעוד אחר) ראיתי מחשבים של לנובו ideapad 3 במחיר סביב 2400-2600 שקל מעבד אינטל i5 או של AMD רייזן 5 או רייזן 7 זיכרון 8GB דיסק 512GB SSD או 1TB +256 GB SSD במחיר יותר גבוה ראיתי גדם של ideapad 5 במחיר של קרוב ל - 3000 שקל מצאתי את Dell Inspiron 14 ועכשיו יש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לענות לי: 1. איזה מעבד עדיף i5 או רייזן? לא היו לי מעבדים של AMD לפחות 15 שנה, לא מכיר אותם 2. מה עדיף דיסק של 512 SSD או שילוב של SSD ודיסק גדול של 1TB…

19. Started by HellBoY,

אני צריך מפרט לחבר עד 3500 שקל בלי מסך בלי רמקולים רק הקופסא מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. הי , רציתי לבקש המלצה לכדאיות מבחינת גודל / מחיר ל-HDD מכני (בטווח 8-16 טרה) . הצורך הוא אחסון תוכן לטווח ארוך -- לא חייב להיות 7200 RPM . כבר עברו כמה וכמה שנים מאז לרכשתי HDD, והמחירים (שידעתי שעלו, אבל מסתבר שלא ירדו) הם קצת בשמיים . אני שוקל במידת האפשר לעשות 2 עותקים , אבל עם המחירים של היום זה לא בדיוק אופציה, לכן חשבתי להתייעץ . תודה מראש , -ג'ו

21. Started by NEUROMA,

אז ככה , קיבלתי את המחשב נייד של אייסר 12.1 " דגם 2930 Z בעל תכונות : מעבד D.CORE 2 T3200 2.0 INTEL 4500GMA UP TO 1730MB H.D 250 5200 WIFI DRAFT N 10/100/1000 MEM - 4GB 667 צורב D.LAYER 8X בטריה 6 תאים VISTA PRIMUM SP1 ולביקורת : מלבד זה שהוא נראה באמת מדהים , מזכיר לי את ה 16 " שלהם בעל הפנל מגע בצד המקלדת למי שמכיר. הוא מ.ר.ש.י.ם ! הויסטה מתפקדת בצורה חלקה , המסך בהיר , צבעוני ויפיפה !. הוא אינו מתחמם מלבד במשחקים. האינטרנט האלחוטי מתפקד ממש טוב , הוא לוכד את הקליטה ולא מתנתק לי כמו המחשב נייד של אבי ( MSI WIND ) . המקלדת בנויה כראוי ולא כמו ב 10 " שהיא צפופה מידי לטעמי. אך את מקשי ה - F הקטינו בצורה מחרידה. את משטח העכבר לא כל כך אהבתי והוא לא ב…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר , יש תקציב ככל שיידרש . המטרה אבל היא לחסוך ככל שניתן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריך לפטופ ללימודים+עבודה בהמשך : שימושים כבדים של תכנות ,פייתון + עבודה עם Cisco Packet Tracer +VMWARE הבנתי ממרצה הקורס שאזדקק למינימום 32GB ומעבד חזק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by E. Shambuzzi,

שלום לכל החברים כיום ברשותי המפרט שבפרופיל והגיע הזמן להשתדרג. התקציב הוא 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה עוד 200 ש"ח אם מדובר ביתרון משמעותי. השימושים הם משחקים כבדים מכל הסוגים. מסך 20" - 1680X1050, הגדרות מקסימליות, בדרך כלל ללא AA. דוגמאות למשחקים - COD MW2, Metro 2033, CIV 5, Dead Island, Fallout NV , מתכנן גם על Skyrim החדש לכשיצא. אני מתכנן לשדרג מעבד/לוח/זיכרונות בשלב א', ובהתאם לשיפור בביצועים להחליט אם אני צריך גם כרטיס מסך או לא. חלק מהמשחקים כבר לא זורמים לי כל כך חלק (בעיקר CIV5 ומטרו 2033), אבל אני חושב שהבעייה דווקא במעבד. במידה ואתם חושבים שכדאי לי גם להחליף כרטיס מסך התקציב הכללי עולה ל 3000 ש"ח גג. אין צורך בציוד היקפי. מבחינת שקט מעדיף לקחת קירור צד ג' שקט, …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אהלן חברים, המחשב שלי מת סופית לאחר כמעט עשור שהוא אצלי, פה קיבלתי את ההמלצה למפרט הקודם אז אשמח לקבל עזרה גם עכשיו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, אפשר לחרוג מעט אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, קצת עבודת תכנות קלה (WEB) שלא מצריכה חישובים כבדים ושימוש יום יומי רגיל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכוננים כלל, יש ssd רגיל של חצי טרה ועוד nvme של חצי ועוד קשיח. יש…

25. Started by MatanMaor,

AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1 ₪575 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Gigabyte GA-870A-UD3 AMD870 CHIPSET, יחידות 1 ₪534 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1870 Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 1600Mhz CL9, יחידות 1 ₪154 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3225 Samsung 500GB 16MB Sata2 SpinPoint HD322HJ ^, יחידות 1 ₪252 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3309 XFX ATI Radeon 6770 HD-677X-ZNLC 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש , יחידות 1 ₪550 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3221 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪114 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 RaidMax Apex Bl…

• 1 תגובה
    • 537 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.