עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by liorbm,

לכל באי הפורום שלום רב. לפני כחודש וחצי פתחתי פה בפורום אשכול דומה לאשכול זה אך במסגרת תקציב נמוכה ב-1000 ש"ח. עדכנתי את המחיר בכותרת ואף מצאתי לנכון לפתוח אשכול חדש שכן האשכול הישן לא זכה להמשך שרשור כלל. להלן המפרט המבוקש: מטרת המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה במולטימדיה. גודל מסך - 13.3 אינטצ'. משקל רצוי - כמה שיותר נמוך, המחשב לא אמור להוות Workstation נייחת אלא ניידת. זמן סוללה - רצוי שיוכל לפחות ארבע שעות ללא טעינה, לנסיעות ופגישות עסקים. יציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' - עדיף שיהיה. גודל מינימאלי של כונן קשיח - לפחות 340 ג'יגה. צורב DVD - לא הכרחי. אחריות בינלאומית - לא נדרשת. חברה מועדפת - אין. משך אחריות - שלוש שנים לפחות. נקודה קר…

2. המחשב כולו נקנה בRSM המחשב עצמו לפני שנה וחודשיים והכרטיס מסך שודרג לפני 5 חודשים בערך על הכל יש עדיין אחריות לא נעשה OC על שום רכיב במחשב הכל עם קירור סטוק שילמתי על הכל 4500 ש"ח כולל מע"מ Prossesor: AMD Phenom II X4 955 @ 3200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-MA770T-UD3P Chipset : AMD RD770 Graphics: ATI Radeon HD 6870 : Memory: 4096 MB (2 x 2048 DDR3) HDD: SAMSUNG (500 GB) צורב Case: Lancool Dragonlord PC-K56W PSU: ENERMAX MODU82+ II 425W תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. ידידה מחפשת מחשב ללימודי תקשורת חזותית בבצלאל השאיפה עד 3000, אבל גמיש כמובן שרצוי פחות אם אין צורך במפלצת* מטרות המחשב? לימודים, תקשורת חזותית (adobe suite בעיקר) * גודל המסך? רצוי משהו נוח, לדעתי 15.6" * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לדעתי עיקר העבודה תהיה בדירה או באוניברסיטה היכן שיש חיבור לחשמל אבל רצוי כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB מינימום * צורב DVD? מומלץ אך לא נחוץ * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מתוך נסיוני הייתי מעדיף שהיה 4GB RAM ולא 2, תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by omer1879,

אני מבקש לקבל מפרט למחשב בסכום של סביבות-1800 - 1500 שקלים. המחשב צריך לשמש גם למשחקי מחשב כבדים כגון: Crysis 2 , Fry Cry 2 , Fifa 12 [ שיצא ] , Pes 12 [ שיצא ... ] הבנתי שהמעבד צריך להיות לפחות I3, נכון? אודה לתשובה מהירה!!

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by TalShafir,

. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בלי להחליש את המחשב אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה500 שקל ורק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, CoD MW3, Crysis 2, Assasian's Creed BH וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" של PILOT ואני לא בטוח בקשר לרצולוזיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום! המחשב הלך לעולמו במפתיע- לקח עימו את כל ההארד דיסק.. (כן, כן, הייתי צריכה לגבות. למדתי את הלקח..). צריכה עזרה בבחירת יורש המטרות שלי הן אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים- דיי בסיסי סה"כ.. * גודל המסך: 15 +/- * משקל רצוי: לא מאוד משנה.. רצוי שיהיה קל יחסית. * זמן סוללה: כמה שיותר ארוך.. עדיף אם תהיה בת 6 תאים. * יציאות מיוחדות: לפחות 3 USB, ושיהיה גם VGA או HDMI (ואם יש קורא כרטיסי זיכרון- מה טוב) * בלוטות: בוודאי. ושיהיה גם כרטיס אינטרנט אלחוטי.. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 GB. *זיכרון- לפחות 2 GB * כונן CD/DVD +צורב. * כונן Bluray? לא צריך * אחריות ליותר משנה. * שיכלול windows 7 * החברים התחלקו בין dell ו- Lenovo.. רוב תודות, ושבוע מצויין, מור

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? וירטואליזציה/תכנות/גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע זה מסך 19" של 1280X1024, המסך ישודרג בעתיד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היק…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by KF,

האם כדאי לשדרג משהו מהמחשב שלי ? נגיד SSD ? כעיקרון אני כבר לא משחק הרבה אך מידיי פעם כשיוצא לי אז זה כבר מתחיל לקרטע בעיקר ברזולוצויה של 1680X1050 + פילטרים וכד'.. E8400 @ 3.91GHZ tr120 ultra extreme Gigabyte EP35 DS3R OCZ reaperx 800mhz cl4 4GB HD5850

9. Started by barchuk,

[h=1]http://ksp.co.il/?uin=23957[/h] או http://ksp.co.il/?uin=23874 אם לכם על משהו אחר בסביבות ה 3000 מחיר אילת אני אשמח. חשוב 8ג'יגה ראם, כרטיס מסך סביר (לא מובנה) ושיהיה במשקל סביר

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Lackluster,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועבודה מול מערכת וירטואלית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אחושילינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by tomerdol,

שלום חברים אמא שלי צריכה מחשב נייד לעבודה, עד 3K עם עדיפות לכיוון ה2.5K. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, SPSS) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, גודל 13.3"-15.6" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? זאת נקודה חשובה, כמה שיותר קל יותר טוב, לדעתי עד ~2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. אם זה אפשרי, שאיפה ל-6 שעות+ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? נחמד אם יהיה, אבל אם זה לא מסתדר עם המשקל/מחיר אז לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Aviv943,

היי חברים. כמה שווה 460 GTX? בגרסת אוברקלוק של גיגהביט. וכמה הכי נמוך עוד כדאי לי למכור אותו? איפה כדאי למכור אותו? פעם ראשונה שאני מוכר משהו יד 2. תודה.

13. שלום. אני מחפש מחשב בשביל בת הזוג, 2000 ש"ח, לא יותר... * מטרות המחשב - גלישה (יוטיוב), סרטים, משחקים קלים ועבודה. * גודל המסך - 15.6 יספיק * רזולוציית המסך - כמה שיותר גבוהה ואפשרית למחיר הנ"ל, (1366x768?) * האם נדרש זמן סוללה ארוך - ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - רצוי HDMI * Bluetooth - אין צורך. * כונן קשיח - אם לגיטימי (אני מאמין שלא) לחפש מחשב בעל שני כוננים - כאשר אחד מהם SSD למ.הפעלה והשני לאחסון אז זה יהיה ממש נחמד, אם לא - כונן פשוט של 500-400 GB יספיק * כונן אופטי - רצוי, לא חובה * מערכת הפעלה - ווינדוז 8 * מסך מגע - רק אם לא מוגזם לבקש , לא חובה. אשמח לקבל המלצות מנסיון אישי\מפרטים שנראים לכם משתלמים. תודה רבה ויום טוב

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מחשב דיי ישן יצא בשנת 2009 כמה הוא שווה כיום?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מקווה שיש פה מישהו שיוכל לעזור לי, אני מחפש מפרט למחשב שתפקידו העיקרי יהיה למטרת הקלטה של מצלמות בעסק אני לא יודע אם צריך לשים דגש על מרכיבים מסויימים לכן אני צריך את העזרה שלכם השאיפה שלי היא מחשב במחיר כמה שיותר זול, כאשר מעבר לשמירת הוידאו מהמצלמות יש צורך בגלישה רגילה באינטרנט. אשמח לכל עזרה ועצה לגבי על איזה מרכיבים לשים דגש יותר ואם צריך לשים לב למשהו מיוחד. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. המחשב של ההורים שלי כבר ישן וזוחל, והם רוצים לקנות מחשב חדש. המטרה היא אך ורק עבודה משרדית. כאמור, תקציב בכותרת. המלצות? (אשמח גם להמלצה לחנות מאיזור המרכז)

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. הי! ברשותי עגלה מודל 02 (במצב טוב, אגב...): Pentium 4 1.7 128MB RDRAM (יהפוך למחזיק מפתחות בקרוב) Gforce 4 mx440 Maxtor 40GB 7200rpm Creative SB live! 5.1 s-card ----------------------------------- בנוסף יש רמקולים טובים (5.1), עכבר ומקלדת, מסך ומודם (לפקס). החלטתי לרכוש את ה- Pioneer DVD-RW 111D כך שאין צורך לכלול אותו במפרט. הדרישות שלי: 1. מחשב שקט לחלוטין. בית קברות ממש. מוכן להשקיע כסף בנושא. 2. אני לא גיימר אבל ארצה לשחק ב- C&C3 בצורה חלקה (אל תצחקו עלי... אין לי מושג בדרישות של משחקים...) ??? 3. נפח אחסון גדול. 250-300GB. נדמה לי שסמסונג הם השקטים ביותר, לא? האם דיסק SATA ישן יתחבר ללוח החדש? 4. איכות. מוכן להשקיע בחברות עם מוניטין. 5. כ.מסך עם…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אשמח לקבל המלצה מפורטת למחשב חזק לעבודה גרפית (ללא תלת מימד - פוטושופ, פריהנד פלאש בלבד) וגם המלצות למסך שמציג צבעים אמינים, עם תצוגה איכותית. תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני מעוניין בהצעות למפרטים בסדר גודל של 3,000 עד 6,000. אעפ"י שהחבר שלי אמר שהתקציב שלו יכול להגיע עד 6000, אני מניח שהמקסימום עומד על 5000. המחשב שלו צריך להיות חזק יחסית, אך לא יותר מדי. בסה"כ, אני רוצה גרפיקה לא רעה, ומחשב שיהיה מספיק חזק ויוכל להפעיל מספר יישומים בו זמנית. ראוי לציין שחבר שלי משתמש בתוכנות לעריכת מוזיקה. * יש העדפה ללוחות M של Abit. תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by tomerco,

שלום! קניתי היום מחשב חדש ב 5500 שקל המפרט הוא: amd 64 3000+ s754 K8N-E Deluxe 512mb twinmos 2.5 cl leadtek 6600gt 128mb 160gb SATA nec 3500a samsung 17'' 793 DF FLAT מארז אני לא זוכר את השם MS Internet + MS Mouse Optical סה"כ 5500 ש"ח במזומן + הרכבה +3 שנות אחריות על כל הרכיבים חוץ מהצורב שהוא שנתיים מה אתם אומרים על המחשב והמחיר?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by yonni,

אני יודע שהתקציב קשה ובעייתי. אני מנסה לעזור לחבר שלי. המחשב ישמש עבודות אנימציה , בעיקר במאיה.. כמו כן צריך מסך 17...כן כן שוב בעייתי. ברור שאין שום כוונה לכרטיס 3D מקצועי בשלב זה.... ניסיתי את זה ...מה דעתכם. ? ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) 800 1 800 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NS (s754) Nforce3 250 430 1 430 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 390 2 780 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total RADEON 9550 128MB 380 1 380 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 120GB SATA 490 1 490 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 צורבים? DVD Recorders Price Units Total …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by merlin77,

שלום לכולם, בקרוב מאוד (יום יומיים) אני קונה את המחשב החדש שלי ולכן אני זקוק לעזרתכם. אני יתחיל עם הרכיבים שאני סגור עליהם: 1) AMD 2700 או 2800 2) WD 80GB 8MB Buffer 3) Gigabyte 9700 Pro ועכשיו הדילמות: 1) לוח אם: Asus A7N8X Deluxe או Epox 8RDA+. ההבדל בין שניהם חוץ מהמחיר זה שבASUS יש SATA. אני חושב שבעתיד אני ירצה להוסיף הרד דיסק נוסף, ואז יהיה חבל שהוא לא יהיה SATA. 2) זיכרון: חשבתי על Samsung PC2700 * 2. הכוונה לעבוד ב DualDDR. יש התלבטות בינו לבין הWinbond. הכוונה לעבוד בכל מקרה ב CAS 2. חשבתי אולי לקחת Winbond 3200 במקום הסמסונג, אבל לא יודע. 3) DVD וצורב. על DVD חשבתי על TOSHIBA ועל ה צורב חשבתי על LITEON 52/24/52. אין סיבה מיוחד, חוץ מהעובדה ששינהם מגיעים…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD (יושב בסלון ומשמש גם כמדיה סנטר), לפעמים קצת פוטושופ, לעיתים רחוקות משחק בפיפא 2015 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לעיתים רחוקות משחק בפיפא 2015 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 20" MVE 1680X1050 ומחובר גם לטלוזיה (כשרואים סרטים) 1080 -לאילו ה…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Demagh,

אני (כנראה) מתחיל ללמוד במרץ ואני רוצה להיפטר מהמחשב כדי לא להכשל המפרט הוא: - מעבד: i5 3570K - ראם: 16GB DDR3 RipJawsZ - לוח אם: Gigabyte Z77x-UD3 - כרטיס מסך:Sapphire R9 280X Dual-X - ספק: SeaSonic Gold 850W - כוננים: 250GB Samsung 840 SSD, 1TB Seagate - מארז: Fractal Design ARC XL - קירור למעבד: Noctua 12S - מאווררים: 3 שבאו עם המארז, 3 של Noctua. בקר שליטה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD קיובייס ותוכנות לעריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר שימוש בקיובייס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:קצת גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).15 אינץ חשוב 4k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בצ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים