עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? "13-14 * משקל רצוי? הכי קל שאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שוב, כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה, עדיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה איזה, אפילו 320 יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בגדול אני צריך מחשב לעבודה רגילה, לא משחקים, אופיס ואינטרנט. הדגש הוא על משקל ולא לעבור את ה "14. תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by almog2k1,

1. מה התקציב המקסימאלי? בין 5-6 אלף (תלוי בSSD) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר-כבד פוטושופ, פלאש, מיה, אנימציה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GW2,AC3, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1280 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  3. Started by yuval26,

שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של הסביבו. 3000-3500 ש"ח עיקר המטרות הן: אופיס, אקסל, אינטרנט, הורדת סרטי HD וצפייתם דרך טלוויזייה (חיבור HDMI) משקל- עד 3 ק"ג סוללה- כמה שיותר (למרות שיהיה מחובר רוב הזמן) יציאות- esata, hdmi צורב DVD כונן קשיח לפחות 500 GB המחישב ייקנה בארץ- אחריות- 3 שנים הייתי היום במקרה באופיסב דיפו והציעו לי את נייד של HP HP Pavilion g6-1340ej A8W72EA כולל win 7 אופיס 2010 ב- 3200 אנא עזרתכם תודה מראש,

• 6 תגובות
    • 865 צפיות
  4. Started by Diana0000,

שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד (שימוש: תכנות מחשבים). לאחר הרבה דיונים החלטתי לקנות מחשב של חברת DELL עם מעבד i5 וזיכרון 500G+32SSD אני מתלבטת בגודל המסך בין 14 ל- 15 וכן אשמח לשמוע על דגמי מחשב מומלצים. המבחר כה גדול, ואני ממש מבולבלת. אני מוכנה להשקיעבמחשב עד 4000-6500 בערך תודה מראש

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  5. Started by eliortomer,

תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב?2100 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?600 שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). אחר (נא לפרט) גלישה באינטרנט,כתיבת עבודות,צפייה בסרטים והאזנה למוסיקה וקריאת ספרים (אנא פרטו על השימושים שלכם ועל היעוד של המחשב בהרחבה על מנת שתהיה לנו אינדיקציה מתאימה) המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וקריאת ספרים צפייה בסרטים והאזנה למוסיקה באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? 64 ביטים *יש לשים לב שלא מובן מאליו שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה. האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? מערכת הפעלה חוקית עולה כמה מאות שקלים.לא צריך מערכת הפעלה שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב?לאאא אם כן, לאילו רכיבים? האם תרצה לבצע מערך…

• 0 תגובות
    • 772 צפיות
  6. שלום, אשמח לשמוע חוות דעת כללית על המחשב : http://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i14z-4400sLV-14-Inch-Ultrabook/dp/B009FX7CHC/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1355592431&sr=8-7&keywords=14z נתונים מדוייקים יותר ניתן למצוא בקובץ PDF הזה : http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/electronics/dell/cnet_datasheet_Inspiron_14Z_i14z-4400sLV.pdf תודה רבה וחג שמח.

• 0 תגובות
    • 854 צפיות
  7. מבקש את דעתכם - אני רוכש מחשב גימיינג חדש ולאחר שדי נסגרתי על רוב המפרט אני מתבלט בין שתי אפשרויות: 1. קשיח למחשב שולחני: SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 וכרטיס מסך: MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION כמות: 1 - מחיר: ₪1579 2. לוותר על ה-SSD ולקנות כרטיס מסך - Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪2243 אנא עזרתכם...

• 9 תגובות
    • 972 צפיות
  8. Started by MODY69,

שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב קל, דק ובעל סוללה חזקה לסטודנטית להנדסת חומרים. בגדול השימוש במחשב יהיה ממוצע והיא לא הולכת להריץ תוכנות כבדות במיוחד. מה שכן חשוב, זה הגודל, המשקל והסוללה החזקה כי הוא הולך להיות עליה 24/7. המחשב צריך לבוא עם מערכת הפעלה. תודה רבה, MODY.

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  9. שלום, אני מנסה לבנות לחברה מפרט לשימוש ביתי/משרדי אבל מאומץ - הרבה טאבים ותוכנות פתוחות. אשמח לחוות דעת על המפרט שבניתי. בנוסף אשמח לדעת מה עדיף המעבד שנבחר, מעבד AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz או המעבד אינטל במפרט המומלץ למחשבים ביתיים. תודה Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466 SeaGate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1 ₪329 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SH-224BB x24 Sata DVD-Writer (OEM) Black, יחידות 1 ₪115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 Cooler Master Elite 311 ללא ספק כוח , יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3964 FSP 350…

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם שווה אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים, אם באמת כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות , צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מספר סביבות עבודה שונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.AC,BF,portal2,ועוד כל מיני שעתידים לבוא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  11. שלום יש לי מעכת משנת 2010 שעלתה לי בזנו 6500 אלף שקל רק המערכת עצמה ואני רוצה לדעת בכמה אני יכול למכור תמחשב יש לי מעבד I 5 750 לוח אם H55 ספק כוח טרמלטיק 550W מארז V3 של טרמלטיק כונן אני ישאר עצלי וגם דיסיק קשיח של 1.5 טרה כרטיס מסך GTX250 זיכרות 4 ראם כמה אני יכול להרוויח על המחשב? ישמח לתשבות בברכה מתן

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  12. Started by NuXeR,

היי, המערכת שלי היום כוללת בגדול: e8500@4.2ghz DFI x48 4GB ocz ddr2 400mhz radeon 6970 2gb eyefinity (3 full hd monitors) seasonic 850w ssd+hds אני רוצה לשדרג מתוך כוונה לשפר ביצועים במשחקים, אבל לדעתי ההאטה שלפעמים מתרחשת נובעת דווקא מהמערכת הכללית, ואולי מה-RAM ולא מכרטיס המסך. חשבתי לעשות את השינויים הבאים במערכת (רכישת החלקים תתבצע בארה"ב) Intel i7 970 GA-X79S-UP5-WIFI 16gb ddr3 corsair dominator 2400mhz ובנוסף אולי להוסיף עוד 6970 למערכת בתצורת Crossfire. (יד שניה) השילוש הזה מגיע לאיזור 5000 ש"ח במידה ואקנה אותו בארה"ב. האם יש המלצות לשפר/להוריד/לשנות ? תודה

• 8 תגובות
    • 942 צפיות
  13. מה התקציב המקסימאלי?1500-1600 עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת[/ לט b], עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש ר…

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  14. חג אורים שמח לכולם! עזרתכם בבחירת כרטיס מחשב: כרטיס ASUS עם מעבד של NVIDIA דגם: כרטיס מסך Asus GTX670 2GB DirectCU II GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. לבין - כרטיס Sapphire עם מעבד של AMD דגם: כרטיס מסך Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. מה יותר טוב מבחינת : סוג מעבד, Boost Clock , Base Clock , זיכרון , bit , יכולות עבודה, מערכת קירור , רעש ואיכות רכיבים ? (בנקודת הנחה שהחומרה שלי מתאימה). אשמח לקבל את תשובתכם אפילו אם היא חלקית! שבת שלום דוד

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  15. יש לי מחשב של Dell מדגם Inspirion 7520 שמגיע עם ארדיסק רגיל 1TB ברצוני להוסיף או להחליף ארדיסק SSD .לאחר בדיקה קצרה שעשיתי חלק אמרו לי שאפשר להוסיף ארדיסק SSD מבלי להוציא את הארדיסק הישן ולעבוד עם שניהם ביחד וחלק אמרו שאי אפשר וחייב להחליף את הארדיסק הרגיל או להוסיף בעזרת מתאם במקום הכונן דיסקים! אז אני עדיין מחפש תשובה אם אפשר להוסיף או שאני חייב להחליף? תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  16. Started by achiya1,

לשימוש כללי בעיקר -עבודה באופיס ,סרטים.משחקים לא חשוב ממש. גודל מסך בין 14-ל15.6 שיהיה שקט וקל . עדיפות לחנות במרכז הארץ. תודה

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  17. שלום לכולם, אני מחפש בימים אלה להחליף את המחשב הנייד שלי. אני משתמש היום בVOSTRO 3550 של DELL והוא מחשב ממש טוב. http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1jh5ebe9f1 אני מבסוט ממנו אבל העניין שהוא גדול וכבד לי. ופה אני צריך את עצתכם: 1. שימוש- בראש ובראשונה זה מחשב שמשמש אותי ללימודים (אני סטודנט להנדסת מכונות בבן גוריון), לראות סרטים בHD, גלישה באינטרנט, משחקים ברמה פשוטה, כתיבת מסמכים וכו'... 2. גודל מסך- כמו שאתם רואים אני עובד היום עם 15.6" שהוא סבבה אבל כנראה שבהתחשב בצריכת סוללה וגודל ומשקל הוא פחות מתאים לי. אז אני מחפש משהו באיזור ה-13.3"-14" לא פחות מזה. 3. משקל- זה אחד השיקולים שהביאו אותי להחליף את המחשב. חשוב שיהיה קל יחסית לגודלו. איזור ה-1…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by yiftach2,

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם לבניית מפרט למחשב חדש כולל מסך הרעיון הוא למחשב חזק שיריץ בצורה האופטימלית את כל המשחקים הנוכחים ויהיה רלוונטי גם למשחקים של השנים הקרובות, אנא קחו בחשבון כי התקציב כולל גם WIN8, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR C…

• 9 תגובות
    • 751 צפיות
  19. שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש ( המחשב הנוכחי שלי (נייח) חוגג השנה 9 ) אשר אוכל להשתמש בו למטרות הבאות: 1) שימוש בתוכנות השונות של אופיס (כמה במקביל) 2) גלישה באינטרנט (כמה שיותר לשוניות פתוחות) 3) צפייה בסרטי HD בצורה חלקה 4) גיימינג בינוני - כבד (קצת פחות קריטי) 5) האזנה למוסיקה חשוב לי שיהיה למחשב: 1) זיכרון ROM בעל מהירות 7200 בנפח גדול כמה שאפשר (אני מעריך שלא אצטרך מעל TB אחד אבל אם יש יותר אז מבורך) 2) לפחות שתי כניסות של USB 3 3) רמקולים מובנים איכותיים יש לציין שרוב הזמן אני ליד שקעים כך שטעינה (במחשב נייד) לא מהווה טאבו. אני מתלבט בין האפשרויות - מחשב ALL IN ONE או מחשב נייד לגבי המחיר: 6000 ש"ח כאשראני יכול להוסיף כ 500 נוספים אם זה יהיה שווה את ההוצאה. מה דעתכם ע…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום לכולם, ראיתי שיש כאן חבר'ה טובים ומקצועיים - ואני מקווה שתוכלו לעזור לי אני עובד היום עם מחשב מדהים Lenovo W520 i7 16GB RAM שעובד נהדר, אבל אני צריך להחזיר אותו למעסיק הקודם שלי. הוא עלה לפני שנה בחו"ל 16 אלף ש"ח, סכום שאין לי כרגע כמובן. כעת אני צריך לקנות מחשב חדש, מכספי שלי, ולכן אצטרך לצמצם עלויות כמה שאפשר. מצד שני, אני לא רוצה לרדת יותר מדי ברמה, ובנוסף יש לי כל מיני תוספות שחשוב לי שיהיו במחשב החדש שלא היו לי בישן. המחשב שלי עובד כל הזמן, יום ולילה, ואני משתמש בו לעריכת וידאו, עריכת סאונד, עריכה גרפית, סטרימינג באינטרנט ומה לא. ואני צריך שכל הדברים האלה יוכלו לקרות במקביל (למשל: שאוכל לערוך סאונד במקביל לרינדור קובץ וידאו שערכתי, במקביל להעלאת סרטון שגמרתי ליו…

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  21. Started by guylederer0,

שלום ברצוני לבדוק האם שווה לי למכור את המחשב שיש לי ולהוסיף לחדש תודה לעוזרים גיא מעבד - Q6600 G0 קירור למעבד - 2 OCZ VENDETTA לוח אמ - GA-EP43-UD3L זיכרונות - OZC 2GB X2 כרטיס מסך - SAPPHIRE HD4870 1GB + Arctic cooling accelero S2 ספק - CROSSAIR VX 550W מארז מודינג - NZXT + 4 מאווררים ללא הרדיסק

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 אפשר לחרוג במעט. 2. השימוש: אופיס גלישה ומוזיקה. 3. ציוד היקפי: אם אפשר להכניס מקלדת ועכבר איכותיים ונוחים לעבודה מרובה יחסית. 4. שקט שיהיה די שקט . נמצא בחדר שינה. 5. אוברקלוק ? לא 6. מערכת הפעלה ואופיס? כן. רצוי ווינדוס 8 ואופיס כמובן. 9. חשוב לי מבחינה עיצובית. שיראה נורמלי. לכן אני בכיוון של מסך של aoc ולא בחרתי במסכים המומלצים כאן של דל. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8303 הערות נוספות : שיריץ חלק ווינדוס 8 . דיסק קשיח איכותי ובעל נפח של טרה לפחות. למרות שנרשם שמיועד למוזיקה אין צורך ברמקולים. קיימים כבר רמקולים איכותיים שישודכו למחשב. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  23. Started by kikijojo,

אהלן חבר'ה אני נמצא כרגע בהתלבטות חיי, אני ממש קרוב לקנות את המחשב הבא: http://ksp.co.il/?uin=17217 ורציתי לשמוע מכם כמה דברים לפני שאני חותם את הדין. 1.מה דעתכם על המפרט של המחשב? שווה\הולם את המכיר? יספק אותי בכל מה שקשור לעבודות בתחום הפיתוח, וקצת למשחקים בינוניים? 2.מה זאת החברה הזאת FUJISTU? ועד כמה היא אמינה? 3.מה זה WIDI? והאם זה כולל WIFI בתוכו? 4. מה המשמעות של FREE DOS? איך זה אמור להשפיע עלי? והאם כדאי לשקול קניה של מחשב FREE DOS? יש לי רשיון לwindows XP עוד מהמחשב הישן שלי, האם אני יוכל להתקין אותו על זה? תודה רבה מראש, כל פיסת מידע שתוכלו לתרום לדיון תעזור לי.

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  24. Started by natanel102030,

הסיפור הקצר: מישהו מכיר מעבדה שיכולה להחליף ללפטופ ( Dell 5110 ) את הדיסק הקשיח באחד אחר שאביא להם? הסיפור היותר ארוך: אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לכונן SSD. כדאיות אני כבר בדקתי - חצי שנה שלא עברתי את ה300G אחסון בזכות הכונן החיצוני ( 1Tבמהירות USB3 שבקרוב ישודרג ל3T ). המחשב עם מעבד I7 ו8G של ראם בDDR3. החלק שהכי מאט לי את המחשב הוא הדיסק הקשיח שמת אחרי שנה וחצי. עכשיו, להגיע להרצליה מראשון לציון פעמיים יהיה דבר קשה לאדם בלי רכב אז אני שוקל כבר לוותר על האחריות ע"מ לשדרג את הדיסק הקשיח. ראיתי את הדגם Intel 330 180GB ויש עליו ביקורות מעולות אז אני כנראה אקח אותו. הבעיה היחידה שלי היא שאני לא הכי עדין ומפחד לעשות זאת בעצמי. בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 951 צפיות
  25. הי לאיזה חנות אני יכול ללכת כדי שיבנו לי את המחשב שאני רוצה ראיתי את המפרט שלו באתר ואני רוצה לקנות אני מקווה שתענו לי עד מחר כי מחר אני קונה

• 1 תגובה
    • 755 צפיות

דיונים חדשים בפורומים