עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yotams4,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג אלא אם כן השיפור משמעותי בתשלום נוסף קטן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי הוא סמסונג T220 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני…

• 9 תגובות
    • 899 צפיות
  2. * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים פה ושם * גודל המסך? 14'-13' * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטי * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כפי שוודאי שמתם לב, מטרות המחשב פשוטות סה"כ, מה שכן חשוב לדעתי להתמקד עליו הוא: *משקל נמוך ככל הניתן! *סוללה *עיצוב משחק תפקיד כאן... *אחריות טובה *משטח עכבר מגע גדול ונוח…

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  3. יש לי מחשב של Dell מדגם Inspirion 7520 שמגיע עם ארדיסק רגיל 1TB ברצוני להוסיף או להחליף ארדיסק SSD .לאחר בדיקה קצרה שעשיתי חלק אמרו לי שאפשר להוסיף ארדיסק SSD מבלי להוציא את הארדיסק הישן ולעבוד עם שניהם ביחד וחלק אמרו שאי אפשר וחייב להחליף את הארדיסק הרגיל או להוסיף בעזרת מתאם במקום הכונן דיסקים! אז אני עדיין מחפש תשובה אם אפשר להוסיף או שאני חייב להחליף? תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  4. Started by yiftach2,

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם לבניית מפרט למחשב חדש כולל מסך הרעיון הוא למחשב חזק שיריץ בצורה האופטימלית את כל המשחקים הנוכחים ויהיה רלוונטי גם למשחקים של השנים הקרובות, אנא קחו בחשבון כי התקציב כולל גם WIN8, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR C…

• 9 תגובות
    • 718 צפיות
  5. Started by achiya1,

לשימוש כללי בעיקר -עבודה באופיס ,סרטים.משחקים לא חשוב ממש. גודל מסך בין 14-ל15.6 שיהיה שקט וקל . עדיפות לחנות במרכז הארץ. תודה

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  6. Started by natanel102030,

הסיפור הקצר: מישהו מכיר מעבדה שיכולה להחליף ללפטופ ( Dell 5110 ) את הדיסק הקשיח באחד אחר שאביא להם? הסיפור היותר ארוך: אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לכונן SSD. כדאיות אני כבר בדקתי - חצי שנה שלא עברתי את ה300G אחסון בזכות הכונן החיצוני ( 1Tבמהירות USB3 שבקרוב ישודרג ל3T ). המחשב עם מעבד I7 ו8G של ראם בDDR3. החלק שהכי מאט לי את המחשב הוא הדיסק הקשיח שמת אחרי שנה וחצי. עכשיו, להגיע להרצליה מראשון לציון פעמיים יהיה דבר קשה לאדם בלי רכב אז אני שוקל כבר לוותר על האחריות ע"מ לשדרג את הדיסק הקשיח. ראיתי את הדגם Intel 330 180GB ויש עליו ביקורות מעולות אז אני כנראה אקח אותו. הבעיה היחידה שלי היא שאני לא הכי עדין ומפחד לעשות זאת בעצמי. בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 915 צפיות
  7. Started by Dorange,

סתם בשביל הכיף, להלן המפרט: מעבד: core i7 - 920 קירור למעבד: thermaltake V1 לוח אם: Gigabyte ex58-extreme זכרון: 12gb מחולק ל2gb*6 בערוץ משולש (tripple channel), מדובר בDDR3 בתדר 1333MHZ עם צלעות קירור. מאיץ גרפי: readeon HD4870x2 עם 2gb של vram אחסון קשיח: 2x1TB caviar green במערך raid0 + שני דיסקים קשיחים (500GB , 1.5tb) לגיבוי פנימי. קיים גם תא קדמי להכנסת דיסק קשיח בלייב של thermaltake. צורב DVD של ASUS בקרת מאווררים קדמית עם 4 חיישני חום פנימיים ומסך בקדמת המארז עם שליטה על מהירות מאווררים ותצוגת טמפרטורה. מארז HAF932 של COOLERMASTER ספק כח: corsair TX850 טמפרטורות מEVEREST: כמה שווה העסק הזה? (למחשב יש כבר כמה שנים בקילומטראז' אבל הוא שמור ברמה גבו…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם, ראיתי שיש כאן חבר'ה טובים ומקצועיים - ואני מקווה שתוכלו לעזור לי אני עובד היום עם מחשב מדהים Lenovo W520 i7 16GB RAM שעובד נהדר, אבל אני צריך להחזיר אותו למעסיק הקודם שלי. הוא עלה לפני שנה בחו"ל 16 אלף ש"ח, סכום שאין לי כרגע כמובן. כעת אני צריך לקנות מחשב חדש, מכספי שלי, ולכן אצטרך לצמצם עלויות כמה שאפשר. מצד שני, אני לא רוצה לרדת יותר מדי ברמה, ובנוסף יש לי כל מיני תוספות שחשוב לי שיהיו במחשב החדש שלא היו לי בישן. המחשב שלי עובד כל הזמן, יום ולילה, ואני משתמש בו לעריכת וידאו, עריכת סאונד, עריכה גרפית, סטרימינג באינטרנט ומה לא. ואני צריך שכל הדברים האלה יוכלו לקרות במקביל (למשל: שאוכל לערוך סאונד במקביל לרינדור קובץ וידאו שערכתי, במקביל להעלאת סרטון שגמרתי ליו…

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 אפשר לחרוג במעט. 2. השימוש: אופיס גלישה ומוזיקה. 3. ציוד היקפי: אם אפשר להכניס מקלדת ועכבר איכותיים ונוחים לעבודה מרובה יחסית. 4. שקט שיהיה די שקט . נמצא בחדר שינה. 5. אוברקלוק ? לא 6. מערכת הפעלה ואופיס? כן. רצוי ווינדוס 8 ואופיס כמובן. 9. חשוב לי מבחינה עיצובית. שיראה נורמלי. לכן אני בכיוון של מסך של aoc ולא בחרתי במסכים המומלצים כאן של דל. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8303 הערות נוספות : שיריץ חלק ווינדוס 8 . דיסק קשיח איכותי ובעל נפח של טרה לפחות. למרות שנרשם שמיועד למוזיקה אין צורך ברמקולים. קיימים כבר רמקולים איכותיים שישודכו למחשב. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  10. שלום רב , אני מעוניין לעזור לזוג מבוגרים לקנות מחשב נייד השימוש העיקרי שלהם זה סרטים, מוזיקה, אינטרנט והתעסקות עם תמונות (צילום\פPICASA) אני לא מעודכן בחברות מי אמין יותר או פחות בניידים, כמו כן ,הנתונים שהתייחסתי אליהם: התקציב שלהם זה בין 2000-3000 מעבדי I3\5 של אינטל, מסך כמה שיותר גדול (למרות שהמחיר מגביל) , זכרון (לא פחות מ4GB) הרד דיסק (לפחות 500GB) משקל (לא כבד מדיי ,סטנדרטי) והכי חשוב אחריות. בהתאם לנתונים אלו, המפרטים שמצאתי הם : https://docs.google.com/file/d/0B8UqpMe3at0xZUxmUWRMUUFkSU0/edit אשמח לחוות דעת או מפרטים נוספים תודה, רבה

11. 1.התקציב המקסימאלי שלי הוא 3k אפשר לחרוג במידת הצורך עד 500₪ אשמח אם יש אפשרות לחסוך 2. שימוש המחשב: עבור עריכה גרפית, עבודה משרדית. שימוש בתוכנות אדובי - פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין, עם אפשרות בעתיד של תוכנות לבניית אתרים העבודה במחשב יהיה לצורך פרנסה. ההגדרות הגרפיות של המחשב מיועדות להיות גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 - המחשב בחדר שינה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות, ויש לכלול מערכת הפעלה ווינדוס 7 או xp 8. האם י…

• 6 תגובות
    • 985 צפיות
  12. הי לאיזה חנות אני יכול ללכת כדי שיבנו לי את המחשב שאני רוצה ראיתי את המפרט שלו באתר ואני רוצה לקנות אני מקווה שתענו לי עד מחר כי מחר אני קונה

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  13. Started by swisaman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?רצוי לחסוך כמובן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים חדשים על הגדרות גבוהות-בינוניות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות\בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  14. Started by liorronen,

היי בניתי מפרט למחשב ביתי שאמור להיות מחשב סביר, אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ סרטי HD ובמדי פעם לשמש לעבודה בPHOTOSHOP בצורה בסיסית ביותר.. לא מיועד למשחקים. דגם מחשב: Desktop AMD Trinity Dual-Core A6-5400K 3.6GHz (3.8GHz Turbo) - A2 מעבד AMD: מעבד AMD Trinity Dual-Core A6-5400K Socket FM2 3.6GHz (3.8GHz Turbo) Radeon HD 7540D 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Generic CPU Cooler For AM2/AM3/FM1/FM2 1לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus F2A55-M CSM FM2, AMD A55, DDR3 1866, 2xPCI-E, GBL 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 1 כרטיסי מסך: AMD Radeon HD 7540D Graphics 1דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 1 …

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  15. Started by rami_hsn,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייח בשביל אחותי הקטנה (בת 14) תקציב 3500 שח עבודה על המשחב : בסיסי ביותר כגון וורד אקסיל אינטרנט וכאלה.. דרישות מהמחשב שיחזיק לכמה שיותר זמן התקציב מיועד אך ורק למארז (ללא ציוד הקיפי וללא צורב) תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  16. Started by tamiron,

אני הולך לקנות בקרוב מחשב חדש. יש לי בעיה שכל פעם שאני קונה מחשב, הוא מתחיל לדעוך עם הזמן ולהיות איטי, ואני לא מוסיף הרבה לזכרון ומוריד הרבה משחקים/סרטים/מוזיקה. זה מגיע למצב שאני לא יכול לראות סרטונים ביוטיוב עם גוגל כרום - יש דיליי וקטיעות לסרטון, ונורא איטי עד שהכל עולה. אני חייב אקספלורר בשביל יוטיוב. כל מה שאני עושה במחשב זה פייסבוק, מוזיקה, סרטים (שגם רצים עם קרטועים וקיטועים) ומשחקים קלים ופופולריים (league of legends, world of warcraft). וגם את המשחקים הפשוטים גרפית האלה אני חייב להריץ על ההגדרות תצוגה הכי נמוכות כדי שיעבדו לי בכלל - כרגע אין לי כרטיס מסך אפילו. תמיד קניתי מחשבים חלשים שלא הייתי מעורב בכלל בהרכבה שלהם, עכשיו אני זה שהרכיב אותם ושמתי דב…

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  17. Started by Daniel_Mil,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקר סרטי HD, קצת CS6 לעריכת תמונות בסיסית. קצת פיפא 2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012, לא על הגדרות גרפיקה גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3.…

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by My_Name,

אהלן, אני צריך עזרה בהרכבת מיפרט לישמושים משרדיים נטו, בתקציב של עד 1000 ש"ח ללא ציוד הקפי. התקציב לא גמיש לחלוטין (100-200 חריגה במקסימום), אבל גם השימושים לא קיצוניים מדי - אופיס, וכמה תוכנות חישוב אולי.רכישה מ-TMS. תודה ..

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  19. Started by Koke88,

שלום, יש לי מחשב נייד של HP Pavilion dv5 1115ej Entertainment Notebook PC המחשב שלי מאוד תקין ללא שום תקלות ולא ווירוסים ואליפו אין בו חומר ולא תוכנות, אני עוסקת בגרפיקה בתוכנת הפוטושופ תמיד, ואני מרגישה שיש איטיות חבל על הזמן, אז אני חושבת על להוסיף חלקים חשובים שיעשרו לי בעניין, מה צריך להחליף? מעבד ? מעבד גרפי ? מה בדיוק תרין על מנת שזה יזרז ויעזור לי בגרפיקה אלו התנאים של הנייד שלי, אם צריך לדעת עוד משהו אני אשמח להעלות

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  20. Started by נתינתינתי,

היי אני צריך המלצות למחשב נייד עד 7,000-7,500 ש"ח לגיימרים. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  21. שלום לכולם, אחרי נבירה עמוקה בפורום הבנתי שאין ברירה אלא לשאול ספציפית לצרכיי כי התבלבלתי לגמרי.... בכל אופן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו. Premiere, After CS6, Avid MC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגד…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. היי אני מחפש לפטופ חזק שישמש בעיקר לגיימניג גודל המסך צריך להיות בין 15" ל 17" וכרטיס מסך הכי חזק שאני יכול להשיג במסגרת התקציב המשקל לא ממש חשוב כי השימוש בו יהיה רוב הזמן בבית ולכן גם זמן הסוללה לא קריטי כי יהיה רוב הזמן מחובר לחשמל רצוי מאוד כונן קשיח SATA 500G, אם זה חורג מהתקציב אז לא פחות מ 300G יש צורך בכונן DVD\CD וצורב אין צורך ב bluray מעדיף שיגיע עם Win7 אין יציאות מיוחדות שאני צריך בנוסף חוץ מהיציאות הסטנדרטיות כמובן שיהיה שקט ושתהיה לו מערכת קירור טובה אין לי העדפה לחברה מסויימת אבל רק לא HP... יש לי כרגע ואני מאוד לא מרוצה ממנו מתחמם לי מלא ועושה רעש של אתר בנייה :\ עדיף שיהיה Dell\ Asus\ Lenovo משהו אמין רוצה לבצע את הרכישה כמה שיותר מ…

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  23. שלום חברים, בימים אלה אני מרכיב מפרט למחשב שייעודו העיקרי – לכידה ועריכה של וידאו (באמצעות פרמייר) ובנוסף לזאת ישמש גם לעריכה גרפית באמצעות פוטושופ, אילוסטרטור ואינדזיין. את המפרט שלהלן הרכבתי אחרי שעברתי לעומק על השרשור שמיועד לגרפיקאים (מידע רב שמתפרסם שם בפוסט הראשי, מחיייב ריענון), על רשימת המעבדים הגרפיים ש-Adobe ממליצה עליהם לצורך עניין זה (תמיכה ב- cuda, ב- openGL 2.0 ולפחות 1280 מ"ב זכרון גרפי), וכן על שרשורים חשובים בפורומים שעוסקים בלוחות אם, בספקים/מארזים, ובכוננים קשיחים. התקציב ההתחלתי שהגדרתי עמד על K5.5 ₪ אך לפי הרכיבים במפרט הנ"ל, תהיה ככל הנראה חריגה כלפי מעלה, אלא אם יתקבלו כאן המלצות מועילות. להלן המפרט: · מעבד - Intel core I7 3770 3.4GHz s1155 …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by swisaman,

כמה השילוש הנל שווה: AMD PHENOM II X4 955 MUGEN II GIGABYTE GA-790XT-USB3 2x2GB KINGSTON 1333MHZ 4GB KINGSTON 1333MHZ אשמח אם תוכלו לתת לי גם הערכת מחיר עם HD5850 ומארז CM590 וספק SS S12II 520W. תודה.

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד כ500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Ableton Live, Cubase, Soundforge. שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. planetside 2, skyrim, battlefield3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 4 תגובות
    • 733 צפיות

דיונים חדשים בפורומים