ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
אני קונה מאמזון. מה יותר כדאי? http://www.amazon.com/Sony-SVS13A12FXB-13-3-Inch-Laptop-Black/dp/B00889O48O/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1355340146&sr=1-1&keywords=Sony+VAIO+S+Series+SVS13A12FXB#productDetails או http://www.amazon.com/U36SG-AS51-13-3-Inch-Ultraportable-Laptop-Black/dp/B007QPZSDG/ref=sr_1_41?m=ATVPDKIKX0DER&s=pc&ie=UTF8&qid=1355484030&sr=1-41#productDetails כמו שהבנתם התקציב שלי הוא עד 4500 ואני רוצה מחשב קל עד 15 אינץ. את שאר הדרישות אפשר להבין לפי המפרט של המחשבים. מה עדיף? יש לכם הצעה אחרת לדגם אחר שאולי פספספתי? תודה!
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
היי, מישהו שמע על החנויות: 1. עולם הניידים 2. נייד נייד. הם מוכרים מחשבים ניידים דרך האינטרנט. רציתי לקבל חוות דעת. תודה !!!
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות מחשב קל, דק ובעל סוללה חזקה לסטודנטית להנדסת חומרים. בגדול השימוש במחשב יהיה ממוצע והיא לא הולכת להריץ תוכנות כבדות במיוחד. מה שכן חשוב, זה הגודל, המשקל והסוללה החזקה כי הוא הולך להיות עליה 24/7. המחשב צריך לבוא עם מערכת הפעלה. תודה רבה, MODY.
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אחי הקטן קונה מחשב חדש לכן "מתפנה" מחשב,דיי חלק אבל עובד. INTEL PENTIUM D 925 STOCK COOLING ASUS P5L-MX 1GB DDR2 800MHZ GENERIC PSU+GENERIC CASE 500GB WD צורב פשוט יש ברשותי להוסיף GeForce 6200LE. כמה אפשר לקבל על מערכת כזו?אם בכלל.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה קורה? המון אנשים המליצו לי על הפורום הזה ואמרו שפה יעזרו לי באופן מקצועי אז ככה: - מטרות המחשב: כמו שכתבתי המחשב מיועד ללימודים בעיקר אז office. חשוב לי מאוד שהוא יהיה מהיר וישרת אותי ל 4 שנים לפחות. הדרישות הכי גבוהות שיש לי זה שיהיה אפשרי לצפות בסרטים באיכות גבוה ! - גודל מסך: 14 מקסימום (אם יש גדול יותר אבל לא ממש כבד ומגושם אז אפשרי) - משקל רצוי: 2 קילו יכול להיות מעולה (לא קריטי) - זמן סוללה: שיחזיק 4-5 שעות עם office ולפחות סרט מלא באיכות גבוה. - יציאות: hdmi, USB 3. - בלוטות: לא מחייב. - נפח דיסק וסוג: לפחות 500gb ומערכת הפעלה על ssd (דיסק ssd בלבד מחייב USB 3 לכונן חיצוני) - כונן DVD: כן (עם צורב) - אחריות: רצוי - מערכת הפעלה: כן. - חברה מועדפת…
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתמש בהכל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פעם ב... לראות סרטים ו- PhotoShop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (משחקים יחסית חלשים, אבל אולי בעתיד אני ארצה לשחק חדשים מה שאומר חזקים יותר) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בין 5-6 אלף (תלוי בSSD) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר-כבד פוטושופ, פלאש, מיה, אנימציה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GW2,AC3, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1280 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מישחקים, עבודה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 4/5 NBA 13 , Assassin's Creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך- 19 אינץ, אבל תיתן הגדלה(לא בטוח) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות גבוהות. 3. האם יש צו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני נמצא כרגע בהתלבטות חיי, אני ממש קרוב לקנות את המחשב הבא: http://ksp.co.il/?uin=17217 ורציתי לשמוע מכם כמה דברים לפני שאני חותם את הדין. 1.מה דעתכם על המפרט של המחשב? שווה\הולם את המכיר? יספק אותי בכל מה שקשור לעבודות בתחום הפיתוח, וקצת למשחקים בינוניים? 2.מה זאת החברה הזאת FUJISTU? ועד כמה היא אמינה? 3.מה זה WIDI? והאם זה כולל WIFI בתוכו? 4. מה המשמעות של FREE DOS? איך זה אמור להשפיע עלי? והאם כדאי לשקול קניה של מחשב FREE DOS? יש לי רשיון לwindows XP עוד מהמחשב הישן שלי, האם אני יוכל להתקין אותו על זה? תודה רבה מראש, כל פיסת מידע שתוכלו לתרום לדיון תעזור לי.
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
שלום יש לי מעכת משנת 2010 שעלתה לי בזנו 6500 אלף שקל רק המערכת עצמה ואני רוצה לדעת בכמה אני יכול למכור תמחשב יש לי מעבד I 5 750 לוח אם H55 ספק כוח טרמלטיק 550W מארז V3 של טרמלטיק כונן אני ישאר עצלי וגם דיסיק קשיח של 1.5 טרה כרטיס מסך GTX250 זיכרות 4 ראם כמה אני יכול להרוויח על המחשב? ישמח לתשבות בברכה מתן
-
- 6 תגובות
- 921 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמובן, אבל לא יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Borderlands 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (כמה שניתן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?1500-1600 עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת[/ לט b], עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש ר…
-
- 6 תגובות
- 776 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מוזיקה וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מבקש את דעתכם - אני רוכש מחשב גימיינג חדש ולאחר שדי נסגרתי על רוב המפרט אני מתבלט בין שתי אפשרויות: 1. קשיח למחשב שולחני: SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 וכרטיס מסך: MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION כמות: 1 - מחיר: ₪1579 2. לוותר על ה-SSD ולקנות כרטיס מסך - Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪2243 אנא עזרתכם...
-
- 9 תגובות
- 943 צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 4500-5000. המטרה העיקרית היא סרטי HD ומשחקים. חשוב לי לציין שמשחקים היא אינה המטרה העיקרית וכן אסתפק בגרפיקות בינוניות כשהמחשב לא יהיה חדש, אך בשנה הראשונה אני מצפה להריץ הכל על הגדרות גבוהות. (אל תדחפו לי כרטיסי מסך ממש יקרים מעל 1200 כי נראה לי שאין צורך אלא אם תשכנעו אותי אחרת) אבקש לכלול בתקציב SSD של 120-128 וכן הארדיסק של 1-2TB יבוצע OVERCLOCK קל-בינוני. המחשב אינו צריך להיות חרישי, אך שיהיה שקט יחסית. באיזשהו מקום יש לי העדפה ללוח אם של ASUS או GIGABYTE אם זה לא קריטי. לא נדרש ציוד היקפי. תודה מראש ערן.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד (שימוש: תכנות מחשבים). לאחר הרבה דיונים החלטתי לקנות מחשב של חברת DELL עם מעבד i5 וזיכרון 500G+32SSD אני מתלבטת בגודל המסך בין 14 ל- 15 וכן אשמח לשמוע על דגמי מחשב מומלצים. המבחר כה גדול, ואני ממש מבולבלת. אני מוכנה להשקיעבמחשב עד 4000-6500 בערך תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-
-
תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב?2100 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?600 שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). אחר (נא לפרט) גלישה באינטרנט,כתיבת עבודות,צפייה בסרטים והאזנה למוסיקה וקריאת ספרים (אנא פרטו על השימושים שלכם ועל היעוד של המחשב בהרחבה על מנת שתהיה לנו אינדיקציה מתאימה) המחשב מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט וקריאת ספרים צפייה בסרטים והאזנה למוסיקה באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? 64 ביטים *יש לשים לב שלא מובן מאליו שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה. האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? מערכת הפעלה חוקית עולה כמה מאות שקלים.לא צריך מערכת הפעלה שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב?לאאא אם כן, לאילו רכיבים? האם תרצה לבצע מערך…
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת כללית על המחשב : http://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i14z-4400sLV-14-Inch-Ultrabook/dp/B009FX7CHC/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1355592431&sr=8-7&keywords=14z נתונים מדוייקים יותר ניתן למצוא בקובץ PDF הזה : http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/electronics/dell/cnet_datasheet_Inspiron_14Z_i14z-4400sLV.pdf תודה רבה וחג שמח.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי, המפרט הקודם(והקודם, והקודם קודם נבנו פה עכשיו הגיע הזמן למפרט חדש, אשמח לעזרה המקצועית שהתרגלתי אליה מ hwzone מחשב בלבד(אולי בהמשך גם מסך)-תקציב עד(רצוי פחות...)=6000ש"ח. שימושים: 1. אפטר אפקט - עבודה על קבצים כבדים מאוד ורינדורים בהתאם. 2. פוטושופ ואילוסטרייטור - קבצים כבדים מאוד. 3. סוני וגאס - לרוב עריכות מורכבות וכבדות. 4. משחקים : battlefield 3 | planetside 2 5. realflow הדמיית נוזלים. 6. vue הדמיית סביבה. 7. 3ds max * בעבודה שוטפת למעט משחקים העבודה נעשית עם 2 מסכים. * רוב העבודה נעשית עם כמה מהתוכנות הנ"ל במקביל. חומרה שכבר נבחרה וחלק מהתקציב: קורא/צורב- קיים אין צורך בחדש. מארז-COOLERMASTER SILENCIO 550 w/o PSU דיסק: WD BLACK 1TB SATA3 ראשי +…
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות לחברה מפרט לשימוש ביתי/משרדי אבל מאומץ - הרבה טאבים ותוכנות פתוחות. אשמח לחוות דעת על המפרט שבניתי. בנוסף אשמח לדעת מה עדיף המעבד שנבחר, מעבד AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz או המעבד אינטל במפרט המומלץ למחשבים ביתיים. תודה Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466 SeaGate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1 ₪329 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SH-224BB x24 Sata DVD-Writer (OEM) Black, יחידות 1 ₪115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 Cooler Master Elite 311 ללא ספק כוח , יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3964 FSP 350…
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם שווה אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים, אם באמת כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות , צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מספר סביבות עבודה שונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.AC,BF,portal2,ועוד כל מיני שעתידים לבוא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
היי, המערכת שלי היום כוללת בגדול: e8500@4.2ghz DFI x48 4GB ocz ddr2 400mhz radeon 6970 2gb eyefinity (3 full hd monitors) seasonic 850w ssd+hds אני רוצה לשדרג מתוך כוונה לשפר ביצועים במשחקים, אבל לדעתי ההאטה שלפעמים מתרחשת נובעת דווקא מהמערכת הכללית, ואולי מה-RAM ולא מכרטיס המסך. חשבתי לעשות את השינויים הבאים במערכת (רכישת החלקים תתבצע בארה"ב) Intel i7 970 GA-X79S-UP5-WIFI 16gb ddr3 corsair dominator 2400mhz ובנוסף אולי להוסיף עוד 6970 למערכת בתצורת Crossfire. (יד שניה) השילוש הזה מגיע לאיזור 5000 ש"ח במידה ואקנה אותו בארה"ב. האם יש המלצות לשפר/להוריד/לשנות ? תודה
-
- 8 תגובות
- 906 צפיות
-
-
חג אורים שמח לכולם! עזרתכם בבחירת כרטיס מחשב: כרטיס ASUS עם מעבד של NVIDIA דגם: כרטיס מסך Asus GTX670 2GB DirectCU II GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. לבין - כרטיס Sapphire עם מעבד של AMD דגם: כרטיס מסך Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. מה יותר טוב מבחינת : סוג מעבד, Boost Clock , Base Clock , זיכרון , bit , יכולות עבודה, מערכת קירור , רעש ואיכות רכיבים ? (בנקודת הנחה שהחומרה שלי מתאימה). אשמח לקבל את תשובתכם אפילו אם היא חלקית! שבת שלום דוד
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
לחבר שלי יש את המחשב הזה. ואני לא מבין איך אני מפרמט אותו. אין לו מחיצה עם התקנה, והוא גם לא קיבל דיסק עם XP. מה עושים?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יודע שאני רוצה i7 , 8 או 16 ג'יגה ראם כרטיס מסך עם 2 יציאות DVI, SSD קטן למערכת הפעלה מארז איכותי (אם קיים מארז עם מערכת כלשהי נגד אבק, או מארז שיותר נוח לנקות אותו מאבק) מערכת קירור כלשהי, השקט חשוב מ1 עד 10 בערך 6. אני משחק משחקים פעם ב... המחשב מיועד למשחק פוקר מאסיבי, כרגע יש לי נייד של אסוס i5 מחשב פצצה תכלס, שמקרטע כשאני משחק מעל 9 שולחנות במקביל, וכשאני משחק מעל 15 זה נהיה סבל רציני. המטרה שלי היא שהמחשב לא ייתקע בכלל ויהיה כמה שיותר מהיר, מתכוון להשקיע בין 5 ל7 אלף שקל. תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-