עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ykg,

היי, בחלק מהמודעות על מחשבים ניידים עם כונן משולב שכולל SSD קטן, רשום שהדיסק של הSSD הוא לCACHE ואינו נגיש. האם אני רואה אותו בווינדוס? חשבתי שאני אמור להתקין עליו את המערכת הפעלה..מה זאת אומרת "אינו נגיש"?

• 5 תגובות
    • 3.4k צפיות
  2. Started by sabi10,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועוד (אינטרנט וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, אולי BF. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 1 תגובה
    • 723 צפיות
  3. היי מעוניין לבצע שדרוג למערכת בת השנתיים שבחתימה. כונן SSD 128GB אפילו יד 2 (למערכת הפעלה.) קשיח - 1TB או 2 של 500 (מעוניין להחליף את ה-500GB שמתחיל לקרטע + ה-1TB הקיימים) זיכרון 16GB אפילו יד 2 (כעת קיימים 2x2GB) GPU - האם כדאי להוסיף עוד יחידה של 5870 או לקחת 6950 יחיד? ספק - האם כדאי להחליף? אני בונה על המכירה של הציוד הישן (כרטיס מסך/ספק) במידת הצורך או להשאר עם הקיים ועליו להוסיף 1500. מקסימום הסכום לשדרוג הוא 1500. אשמח וסוף העולם שמח לכולם

• 6 תגובות
    • 932 צפיות
  4. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, ללא אוברקיל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MS Office - פרנסה remote desktop - כבד SPSS - מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  5. Started by Toxic321,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט אופיס מוזיקה וסרטים) * גודל המסך?"15 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה, עדיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500 ג'יגה אולי 750? * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ווינדוס 7 בעברית * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, רק שתהיה חברת עם אמינות אין תקציב מוגדר, פשוט מחשב נייד שיתאים לדרישות ירוץ חלק ולא יתקע ובמחיר המינימלי. תודה

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  6. שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח במקרה הצורך אפשר לחרוג ב - 1000 ש"ח. מטרות המחשב: אני סטודנטית למדעי המחשב. ומשתמשת במחשב בעיקר להכנת שיעורי בית. גלישה באינטרנט לצורך הכנת עבודות במסגרת הלימודים. תכנות ב - visual studio. ומעט סרטים. אני רוצה מחשב שיעבוד מהר, חזק ולא יתחמם יותר מדי. גודל מסך: 15.6 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD.(הבנתי שזה לא יעיל לשימושים שלי ולא שווה בשלב זה להשקיע בכך- אשמח לקבל דעות בנושא) זיכרון: 500G , 4G מעבד: i5 יש צורך ב - כונן DVD מסך מט. עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. לגבי דברים נוספים שצריך במחשב - אני לא ממש מבינה בזה אני מעדיפה מחשב של חברת…

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  7. אבקש חוות דעת על המפרט הבא: מעבד Intel i5 3470 3.2Ghzs1155 6NB לוח אם P8H77-M LE ד1155 Asus כרטיס מסך Asus HD 7770 1GB GDDR5 ספק כח Antec basic 550W active PFC מאוורר למעבד Zalman SZ CC92HS מארז Thermaltake level 10 GTS

• 1 תגובה
    • 591 צפיות
  8. Started by spike77707,

אהלן, אני הולך להחליף את הHDD שלי בSSD בנייד ASUS N55SF מאחר שיש מקום רק לכונן אחד. לאסוס יש פרטישן שנועד לריקאברי והוא מאוד מאוד נוח ולא הייתי רוצה לאבד אותו. יש אפשרות להעביר אותו לדיסק הקשיח החדש? אם כן, איך? תודה מראש. יניב.

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בינוניים כמו: 2 Team Fortress 2, Skyrim ,Dishonored, Bioshock * גודל המסך? מעל 12 אינץ' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף כמה שפחות אלא אם זה הבדל גדול במחיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעל 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המליצו לי על ש…

10. שלום לכולם, אני מחפש בימים אלה להחליף את המחשב הנייד שלי. אני משתמש היום בVOSTRO 3550 של DELL והוא מחשב ממש טוב. http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1jh5ebe9f1 אני מבסוט ממנו אבל העניין שהוא גדול וכבד לי. ופה אני צריך את עצתכם: 1. שימוש- בראש ובראשונה זה מחשב שמשמש אותי ללימודים (אני סטודנט להנדסת מכונות בבן גוריון), לראות סרטים בHD, גלישה באינטרנט, משחקים ברמה פשוטה, כתיבת מסמכים וכו'... 2. גודל מסך- כמו שאתם רואים אני עובד היום עם 15.6" שהוא סבבה אבל כנראה שבהתחשב בצריכת סוללה וגודל ומשקל הוא פחות מתאים לי. אז אני מחפש משהו באיזור ה-13.3"-14" לא פחות מזה. 3. משקל- זה אחד השיקולים שהביאו אותי להחליף את המחשב. חשוב שיהיה קל יחסית לגודלו. איזור ה-1…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני מחפשת מחשב נייד חדש, ובשיטוטי ברשת הגעתי לאתר "עולם הניידים", חשבתי על מחשב dell latitude e5430, וראיתי שהוא נמכר במחיר די אטרקטיבי ועם 5 (!!!) שנות אחריות בעולם הניידים: http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=10748 שאלתי היא: האם מישהו מכיר את החנות? שמע על הצעות דומות? נראה הגיוני? (לי זה פשוט נראה קצת Too good to be true אז אני מחפשת איפה כאן הקאץ'...)

• 5 תגובות
    • 5.2k צפיות
  12. שלום לכולם, לאחר כמה ימים של חקירה והמלצות בפורום הנ"ל בניתי לי מפרט ואני מעוניין בדעתכם, מדובר במחשב + מסך בתקציב של 6.5 K המיועד למשחקים כבדים . מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR CRY 3, BF3 וכל המשחקים החזקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by morben,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל קריוקי חשוב לי שיהיה במחשב 4 גיגה זכרון וגודל 15.5+- עם מישהו מכיר מחשב נייד בסכום כסף של 3000 אחד ועוד אחד בסכום של 2500 פשוט לא סגור על כמה אני רוצה להשקיע ואולי גם לא קריטי בשביל מה שאני צריך להוסיף עוד 500 ש"ח בתודה מראש מור בן

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  14. מה הדגם של דל הכי זול העכשוי עם רזולציה של 1920 ? חייב 1920 לפחות הדל שראיתי יקר להחריד. אשמח לעצה תודה מ HEAD

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  15. תודה רבה לכל העוזרים !!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אססין קריד3 BF3 קרסיס 3 ושאר משחקים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב1080-1920 מסל LED 47 אנטיש LG LX6500 עם חשוב הדגם (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום לכולם, אני צריך מחשב חזק שיחובר ל- 'LCD 42 וישמש כמדיה סנטר לסרטי HD וכמחשב רב שימושי לתוכנות הנדסה כבדות יחסית כמו אוטוקאד ללימודים, יהיה נחמד אם הוא גם יריץ משחקים אבל לא קריטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HD,אוטוקאד,גלישה ואולי קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ללימודים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3farcry -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי בעיה במחשב נייד של המשפחה הווינדואס לא עלה (היה עושה מסך כחול אחרי קצת טעינה) פירמטתי ועכשיו אחרי הפירמוט המחשב מנסה לעלות בפעם הראשונה (לעוד התקנות אני מתכוון בפעם הראשונה אחרי ההתקנה של הווינדאוס מהDOK) והוא רושם לי שהיה תקלה ושהמחשב יעשה עכשיו ריסטארט בהתחשב בזה שכל התקלות התחילו אחרי שאחי המאוד מאוד חכם הפיל את המחשב אז אני מתאר לעצמי שיש תקלה או בדיסק קשיח או בזיכרון (חושב יותר בזיכרון) הבעיה עכשיו שהחלקים היחידים שיש לי הם חלקים מהמחשב שלי והזיכרון בו הו זיכרון DDR3 כאשר במחשב המשפחתי יש זיכרון DDR 2 ולא הצלחתי למצוא שום מידע לגבי תאימות DDR3 למרות שאני מתאר לעצמי שזה לא יעבוד ואני לא יקנה זיכרון חדש רק בשביל בדיקה אני מתאר לעצמי שהרבה אין מה לעשות אבל…

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  19. חבר ביקש מימני לבנות לו מפרט קצת לא שגרתי ובתקציב מאתגר. השימושים הם כאמור בכותרת: סרטים, מוזיקה, אופיס, אינטרנט + תכנות באוטוקאד + משחקים פה ושם כמו פיפה 2013 ופרו אבולושן 2013. לא חשוב שקט ושדרוג. תקציב דחוק של 2.5K. חשבתי על זה, מה דעתכם: [table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition TRAY - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 483₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original[/td][/tr][/table][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td] 18₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by lompy,

שלום לכולם אני זקוק להמלצה למחשב נייד עסקי , יש מבחר מאד גדול וקשה מאד להתמקד על משהו. אין כל כך תקציב מוגדר אבל הכסף פחות חשוב פה, בו נגיד שאנחנו מדברים על מחשב בטווח הגבוה של המחירים אבל לא הכי גבוה. הדרישות מהמחשב מעבד i5 לפחות, זיכרון 4 גיגה או יותר,שיהיה קל/דק (אולי אולטרה?) , SSD אם אפשרי, כמה שיותר חיבורים (USB,DVI,HDMI,כרטיסי זיכרון),WIN 7 64 BIT או יותר לא סגור על גודל מסך פתוח להצעות. לא סגור על מחשב עם צורב DVD או בלי ,אני יודע שבהרבה דגמים ויתרו עליו כדי לחסוך בגודל ושמו אחד רק בעמדת עגינה,לא סגור על עמדת עגינה כן או לא. הבנתי של DELL יש מחשבים שנחשבים לטובים אבל אני לא ממש מתמצא. מאד חשוב לי השרות על המחשב במקרה של תקלה,שיהיה למי לפנות ולקבל שרות אמין ומהיר.…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ffooxx,

שלום! הרכבתי מחשב לפי המפרט המומלץ אבל בכל זאת יש כל מיני דברים שאני הייתי צריך לבחור ואני רוצה לראות שבחרתי את הדברים הבאמת טובים. השימושים שלי במחשב אני עושה תואר בהנדסת תוכנה כרגע אז אני מתכנת הרבה רואה הרבה סרטים ככה שאני גם מחבר טלוויזיה למחשב. אני מבקש לבדוק האם יש איזה שהוא חלק שבשדרוג של 200-400 שקל יתן לי דחיפה למחשב שהיא רצינית ושווה להוסיף אני ישמח לשמוע. תודה רבה. המפרט: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1140 קירור למעבד: Scythe JAPAN NINJA 3 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪238 לוח אם: Gigabyte GA-H77N-WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪543 מארז: Lancool Midi Tower PC-K63B Black כמות: 1 - מחיר: ₪625 ספק כוח: SeaSoni…

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום לכולם, לפני כחודשיים וחצי התחלתי להתעניין בנושא של קניית מחשב חדש ומכירת המחשב הישן. התחלתי קצת לבדוק את המלאי של התקופה הזאת, כמו כונני ה-SSD שנכנסו חזק בתקופה הזאת ועוד סדרות חדשות של כרטיסי מסך ומעבדי ה-Ivy Bridge. באמת רציתי לקנות מחשב והתחלתי לבדוק חנות, המליצו על KSP ו-TMS, היה סניף של KSP קרוב יותר לביתי אז פשוט הלכתי עליהם, פתחתי דף אינטרנט ופשוט בניתי מפרט שלא קשור ממש אחד לשני ופירסמתי אותו פה וביקשתי חוות דעת (מפרט ב-11 אלף ש"ח), הראשון שנכנס והתחיל לעזור וכמעט החליף את כל המפרט הוא YairZ, שבאמת עזר לי להוזיל משמעותית, לשנות ובאמת לדעת מה צריך בשביל מחשב לצורך גיימינג איכותי, היו כמה דברים שהייתי עקשן אבל באמת באמת יאיר עזרת לי מאוד ואני מאוד מודה לך! …

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  23. ממש צר לי למכור מחשב כזה, אבל בעקבות השינויים בבית ובמשפחה כבר אין לי כל כך צורך במחשב ואני נוגע בו אולי פעם בשבוע. המפרט: GIGABYTE Z68XP-UD4-REV 1.3 Intel® Core™ i7 2600K @ 4.4Ghz G.Skill Ares 8GB (4X2GB) 1333Mhz Zotac GeForce GTX670 2048MB GDDR5 Samsung 830 Series 2.5'' 64GB SSD SATA III G.Skill Phoenix III 240GB SSD SATA III 250GB Hitachi DeskStar 7200RPM 8MB 1TB Hitachi DeskStar 7200RPM 32MB Corsair TX850W Power Supply Noctua NH-D14 CPU Cooler CoolerMaster CM 690 II Plus וגם אם נוסיף לו את הציוד ההיקפי זה: Dell U232HM Logitech MX518 Microsoft Sidewinder X4 מעוניין למכור הכל יחד. אני חשבתע משהו בכיוון ה6500, הגיוני?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by wampee,

שלום! הרכבתי מפרט,ואני צריך לקבל חוות דעת מקוצעית אליו,טווח המחירים שלי היה עד כ-3100 ש"ח. *הקירור למעבד ישונה.* מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ..Far Cry 3,Assassins Creed 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח וצורב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. …

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by FlashJump,

מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בינוני עד כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Counter strike Global Offensive or Call of duty modern warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך Led 24 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים