ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני רוצה להחליף את המחשב הישן שלי במשהו יותר איכותי. אני חובב משחקי מחשב. יותר נכון-משחק אחד. עוד יותר נכון- אחד מהמודים של משחק DIABLO 2 בשם ZY-EL. המחשב הישן שלי לא סוחב את זה בקלות ואחרי פעולות מסויימות אני נאלץ לחכות זמן לא מעט (אם לא הייתי מפסיק לעשן,הייתי מספיק לגמור סיגריה או אפילו שתיים. אבל מהעצבים אני מרגיש שאתחיל באמת לעשן מחדש). אז איני יודע מה הדרישות של המשחק, אמנם יש לי כמעט 4GB של קינגסטון, וכרטיס מסך 5450 RADEON. את שם המעבד איני זוכר, מתחיל מ-2 (אינטל). איני רוצה כבר להחליף חלקים אלא פשוט לקנות מחשב חדש שיריץ לי את המשחק, שיהיה אמין ואם כבר, אז שיתאים גם לזמן שלנו, שתהיה אופציה להוסיף תוכנה יותר כבדה וכו' כי אני מתכוון ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה…
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
לשדרג מחשב עכשיו או לחכות למעבדי Haswell ולכרטיסי מסך של AMD השנה? אני מפחד לחכות עם השדרוג הרבה זמן שהערך של המחשב שלי עכשיו לא ירד הרבה.. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
מפרט המחשב:בקישור למטה קישור למפרט באתר אחר:1: http://www.shopping.hp.com/en_US/hom...us-Notebook-PC ויש את השני שאותו אפשר לבנות בעצמיhttp://www.shopping.hp.com/en_US/hom...00-Notebook-PC הינה איך אני רוצה את שני: Windows 8 64 AMD Quad-Core A8-4500M (3.0GHz/2.1GHz, 4MB L2 Cache) 2GB AMD Radeon HD 7670M Discrete-Class Graphics 8GB 1600MHz DDR3 System Memory (2 Dimm) 640GB 5400RPM Hard Drive Microsoft Office Trial No additional security software 6 Cell Lithium Ion Battery 15.6-inch diagonal HD BrightView LED-backlit Display (1366x768) SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support HP TrueVision HD Webcam with integrated dual array digital microphone 802.1…
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח לא כולל ציוד הקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז סבבה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בכ300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט וישומים משרדיים (אופיס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - יש צורך ביצאת HDMI 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב בשביל לימודי מדעי המחשב (קומפילציה רבה) ובשביל גיימינג. גודל המסך ומשקלו אינם משנים לי. סוללה שתחזיק מינימום 5 שעותאחריות של שנתיים לפחות. העדפה לחברת טושיבה או אסוס מערכת הפעלה כלולה. המחיר המקסימלי הוא 4200. תודה!
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היי כולם יש לי נייד DELL LATITUDE E5420 . בנוסף יש לי LCD 42" של פנסוניק. ואני לא מצליח לחבר את המחשב למסך הזה בעזרת כבל VGA. עשיתי עדכון BIOS , ואת כל הדרייברים הכי עדכניים. שינתי רזולוציות וrefresh rate.ושום דבר לא עוזר. עם אותו כבל ומסך חיברתי ניידים מכל הדגמים של LATITUDE החל מE6400 E6410 E6220 E6230 ואפילו את E5430 וכולם עובדים ללא בעיה. רק ספציפי עם E5420 יש לי את הבעיה. שיחות עם DELL ויעל פתרונות לא עזרו . אשמח לשמוע אם יש לכם נסיון או כעוון איך אפשר להתקדם לכיוון הפתרון. בתודה מני
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
לינק מצורף לעמוד שבו הוא מוצע. http://dealhayom.buy2.co.il/m-Main/DailyDeal/Index/b26af8b3-acff-48b4-9d67-88b0340a8240?details=show&utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=DH_NATIONAL_17_12_2012 תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
היי ראשית - מצטער על הבורות - אבל אני לא מבין כלום בניידים אז ככה.. לחברה שלי יש נייד של דל מדגם 1525 inspiron. הסוללה שהייתה לה עם הנייד מתה אחרי שנתיים-שלוש בערך, ומאז ועד היום (שנה וחצי בערך) יש לה סוללה "כפולה" שקנו לה (12 או 14 תאים, היא לא בטוחה, ולי אין מושג בזה..). לדבריה, הסוללה הנוכחית בשלבי גסיסה מתקדמים. בגלל שגם היא וגם אני לא הכי מבינים בזה, אשמח להסבר קצרצר של מה בדיוק היא צריכה (אני מניח שיש דגם ספציפי של סוללות שמתאימות לנייד שלה) והמלצה למשהו ספציפי/חנות ספציפית.. אין לנו בעיה להזמין כמובן מהאינטרנט/איביי וכולי... המון תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח, באמת באמת באמת רק אם זה באמת הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ליצירת מוזיקה בלבד, עובד עם התוכנה CUBASE. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך, כרטיסי מסך, קול ורשת וכל הדברים האלה - לא צריך שום דבר, רק מה שבא עם הלוח אם. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם י…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מתלבט בין Dell Vostro 3560: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=11483 לבין Toshiba Satellite C855-1CW: http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-C855-1CW/1134946/toshibaShop/false/#0 הדל עולה 3240 ש"ח, בעוד שקבלתי הצעה לטושיבה ב 3000 ש"ח. אין לי בעיה להוסיף את ה 240 ש"ח האלה, אם באמת הדל יותר טוב... יתרונות של הטושיבה: - 6 ג"ב זכרון לעומת 4 - יותר זול יתרונות של הדל: - 3 שנים אחריות לעומת שנתיים - מהירות ההארדדיסק היא 7200 לעומת 5400 - מסך מט. לא ממש ברור האם הטושיבה זה מט או מבריק. אני מעדיף מט... בקיצור, זה נשמע שהם פחות או יותר מתקזזים. השאלה היא מי יותר עמיד ואמין. לכאורה, ההגיון שלי אומר שמי שנותן י…
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
-
-
היי , אשמח לחוות דעת על המחשב שבניתי מTMS .. מחר אני מזמין אותו. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪924 קירור למעבד: Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT כמות: 1 - מחיר: ₪207 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪306 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪525 זיכרון: Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V כמות: 1 - מחיר: ₪190 קשיח למחשב שולחני: WD 500GB Sata 3 Caviar Blue כמות: 1 - מחיר: ₪326 כרטיס מסך: MSI GTX 660
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל וכשאני אומר לנצל, לא להביא לי מפרטים ב5065 ש"ח. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, קצת עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far cry 3, crysis 2 ודומיהם + העתידיים להגיע בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 גודל 22' -לאילו הגדרו…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
בניתי באתר של IQPC, ששמעתי עליהם המון דברים טובים, ואולי גם אקנה שם, אלא אם כן מישהו יהיה ממש נחמד ויעביר לי את אותו המפרט לTMS, שגם עליהם יש המון שמועות (טובות כמובן ;D ) אז המפרט: אין לי צורך בHDD כי יש לי שניים חדשים 500GB כל אחד. אשמח להמלצות לשיפורים בעיקר, אם יש צורך, או אפילו אם הגזמתי אז להוריד מחיר. בעיקרון תקציב עד 6K ללא חריגה, המחשב מיועד למשחקים כבדים, בFULL HD, 1920x1080 וגם צפייה בסרטים כמובן באיכות FULL HD. ציוד הקפי + מסך יש לי, כולל הכל. חשוב לי במיוחד: מארז גדול (פול), כ.מסך חזק, SSD מקסימום 64GB כי זה רק למערכת הפעלה. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אשמח להמלצה למחשב נייד עד 4200 ש"ח, עם אפשרות לטיפה התגמשות (למרות שעדיף אפילו פחות מ-4000) מטרות המחשב? מחשב חזק שיתאים לעריכת סרטים, להרצת תוכנות כבדות (עדיף למחשב שיוכל להריץ כמה תוכנות כבדות ביחד), לצפייה מעולה בסרטים (אם נכנס בתקציב FHD יהיה מעולה) * גודל המסך? 15.6 אינץ' * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיפות לWIDI, HDMI * בלוטות? עדיף אך לא חובה * גודל מינימלי וסוג של ? לפחות 500 (עדיפות ל-7200) * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא - * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי…
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, לפני שאני רושם את המפרט אני רק רוצה להוסיף כמה דברים... המפרט הוא ללא OC (לא אוהב ולא רוצה להתעסק עם זה) המערכת בנויה בעיקר למשחקים אך גם לעיצוב ובניית אתרים ועבודה עם הרבה תוכנות וטאבים פתוחים בו זמנית... שימו לב שגם חשוב לי איכות החומרים ולכן שמתי מארז יחסית יקר (גדול מבפנים ובכללי קראתי עליו כמה ביקורות והציונים שלו לא יורדים מ 90) המעבד נבחר בכווה למרות שרבים פה אומרים שהוא לא שווה את ההפשר, החלטתי להמר עליו.. אני אשאיר כמה שאלות בסוף.. מפרט : Core I5 3570 3.4 Ghz 1100 שח Arctic Freeze 13 135 שח Gigabyte H77-DS3H s1155 DDR3 1600Mhz 500שח Corsair XMS 8GB DDR3 1600Mhz CL11 X2 195 שח X 2 = 390 שח Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata3 420שח Sapphire HD…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה למחשב נייד שאמור לשמש כ"מחשב שולחני" בעיקר. התקציב בערך 3000 - 3500 ש"ח. * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, משחקים קלים, סרטים, קצת תכנות בניה חזקה, שיהיה עמיד לרעיונות של הילדים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? אין בעיה שיהיה יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות בערך, אבל זה לא פרמטר חשוב עבורי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד, אבל לא קריטי. עדיפות ל USB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500 ג"ב. SSD או שילוב - נחמד, אם נכנס בתקציב * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא מענין * האם נדרשת אחריות…
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי אני פונה לעזרתכם בחיפוש אחר מחשב נייד-לשימוש בעיקר בדרכים וללימודים בהמשך.. התקציב הוא 3000. מעדיפה 13 אינץ', אבל גם 14 מתקבל. קראתי גם כאן ובעוד מקומות על lenovo E330, אבל הבנתי שהוא מגיע ללא מערכת הפעלה, ולקנות אחת כזאת זה עוד תוספת כסף שלא נכנסת בתקציב...אז הדגם הזה, ועוד אחרים עם אותה הבעיה לא באים בחשבון. תודה!
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
היי, אני איש היי-טק המעוניין להתעסק בתכנות גם בזמנו החופשי. אני רוצה לקנות מחשב נייח, אשר ימוקם בסלון, וישמש בתור מחשב עבודה כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט, עם הרבה חלונות וטאבים פתוחים בו"ז), וכן מחשב עבודה (תכנות ב- Java, C++, Python ב- IDE Visual Studio, Eclipse & Wing).בנוסף, המחשב נדרש להריץ מכונות וירטואליות (ווינדוז XP, ווינדוז 7 וכן לינוקס), לא יותר ממכונה אחת בו"ז). המחשב לא ישמש כלל למשחקים. בבחירת המפרט אני מעדיף להבין אילו החלטות ניתן לדחות מבלי לשלם מחיר. דוגמאות טובות: 1. ניתן לקנות 4GB של RAM, ורק אם זה לא מספיק אז להרחיב ל- 8. 2. ניתן לקנות תחילה HD רגיל, ורק אם רוצים לשפר את ביצועיו להוסיף SSD, מכיוון שגם ככה בנוסף ל- SSD צריך HD רגיל. בנוסף, ניתן לדעתי …
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי, מעולם לא היה לי מחשב נייד אז אני דיי NOOB בדברים האלה. הניידות פחות חשובה לי ואני קונה אותו בעיקר משיקולי גודל ואפשרות להעביר ממקום למקום פעם בחודש. כל מה שאני כותב למטה מתייחס בהנחה שאני קונה בארץ. * מטרות המחשב? מטרת המחשב להיות תחנת עבודה נייחת למטרות של אופיס\אינטרנט\סרטים תכנות "קל". אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים אבל אני רוצה יתירות, כלומר לא משהו מסכן שבקושי יפתח דף אינטרנט. * גודל המסך: באזור ה15" * משקל רצוי: רב הזמן הוא יהיה במקום ויוצא מהבית \ יוזז פעם בחודש בממוצע אז משקל פחות חשוב לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אבל לא חובה * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונ…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב למשחקים אבל לא לגיימינג כבד יותר לעריכה גרפית לא כבדה. אני הכנתי מפרט אבל אין לי ידע כל כך רחב בהכנה של מפרטים אם אתם יכולים לעזור לי להגיד לי את כל הבעיות ואת כל החסרונות שיכולים להיות כמו צוואר בקבוק או אי התאמה של MHZ בין המעבד ללוח אם לזיכרונות וכו. אם יש לכם הצעה למפרט יותר טוב במחיר זהה תירשמו. [table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪924 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-P61-USB3-B3 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪264 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]SeaSo…
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש לקנות מחשב נייד שישמש לעברת זמן באבטשים. הדברים החשובים הם שהמחשב יכול להריץ משחקים (סבירים, לא כבדים ברמות מטורפות) + סרטים באיכות כמו שיותר גבוה (720P יהיה מספק). בנוסף חשוב לי שהמחשב יהיה כמו שיותר קל וסוללה סבירה. אשמח גם להמלצה אחרת על העברת הזמן (זה הדבר הכי הגיוני ונורמלי שמצאתי). תודה על העזרה והכוונה (חדש בתחום הניידים, כך שאפילו הסבר או כיוון יעזורו).
-
- 28 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריסת המחשב הכואבת שעברתי החלטתי להתדקם ולקנות מחשב חדש אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט שיתאים לי. האם לדעתכם ניתן וכדאי בתקציב שלי ללכת על מעבד i7? בדרך כלל אני רואה בתקציב זה מפרטים עם מעבד i5 ... 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אודיו, תכנות, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס, matlab. eclipse,ableton live, משתמש ברובן באופן תדיר עד כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
אז ככה דרוש מחשב בעיקר לשימוש יומיומי אבל שיהיה גם לגיימינג עד 3800 ש"ח רצוי שיהיה מ KSP או IVORY שנמצאות בעירי. [ חדרה ]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משרדי (אינטרנטאופיס ואאוטוקד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אאוטוקד וסטראפ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 3 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום לכם חבריםאחותי הביאה לי את המחשב הנייד שלה הישן(fujitso simmens)למחשב שלה הלך ההארד דיסק. הבאתי הארד דיסק חדש וחיברתי אותו למחשב(sata)אבל ההארד דיסק לא מזוהה בביוס.הבנתי שצריך התקנה או משהו כזה לביוס.גם כשאני מנסה להתקין windows חדש הוא מראה שאין הארד דיסק מחובר.ואכן וידאתי שכל המגעים מחוברים כמו שצריךמה הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-