ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי מחשב נייד של ASUS שקניתי לםני כשנתיים. אני רוצה לפרמט אותו אבל כולם רמאים ולוקחים כ300 שקל לפעולה פשוטה. יש לי ווינדוס 7 במחשב אבל אין לי את הדיסק וממה שאני הבנתי בכלל לא צריך לפרמט מחשב נייד, אלא יש אפשרות לשחזר הגדרות יצרן. מישהו יכול לעזור או להביא לי איזה מדריך? תודה ! אה ותיהיה לי בעיה אחר כך להתקין אחר כך את כל הקוקים למחשב? או להגדיר מחדש את הרשת וכל הבלאגן הזה?
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אהלן, דרוש מפרט לשימוש בסיסי של 1500 ש"ח, אם כי ניתן לחרוג במקצת מהתקציב. השימושים הם גלישה, אופיס, מוזיקה, ומשחקים לילדים...לא יותר מזה. אבקש בבקשה מפרטים מחנויות שבאזור ראשל"צ, כגון: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion http://www.zed.co.il/ תודה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום חברים מקווה שאני כותב בפורום הנכון, הלפטופ שלי הזנחתי אותו ואם הזמן הוא נשבר לאט לאט לפני כמה ימים ראיתי שחוט נקרע מתחת למסך ( בתמונה שמסומנת באדום תמונה מספר 1 ) עכשו המחשב לא נדלק, יש אפשרות להציל אותו? 1 http://srv2.jpg.co.il/6/50dc55911fe40.jpg 2 http://srv1.jpg.co.il/7/50dc55b19c9b3.jpg
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Ghost Recon Online, Alliance of Valiant Arms, League of Legends -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 20 אינטץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
השכלתי קצת ומקווה שלמדתי יותר איך להכין מפרט מחשב אני מעוניין לבנות מפרט סביבות ה6 אם ישלכם רעיונות איפה לשפר אז הציעו, דעתכם חשובה מאוד, הביאו אותה =] Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray - מעמד 1030 Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDM - לוח אם 525 Fractal Design Define R4 Mid-Tower Atx White Case - מארז 620 Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 - זיכרון 284 Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX - כונן קשיח 590 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 - כונן SSD 520 Gigabyte GTX 670 WINDFORCE - כרטיס מסך 1820 LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black -…
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי, עד שעברתי ל8 השתמשתי בדרייברים של דל לכרטיס ויפי, הם לא כל כך היו נחוצים אבל הוא הגיע עם תוכנה שמאפשרת להגדיר את המחשב כראוטר וזה היה מצוין. לצערי האתר של דל לא מראה על תמיכה של הדרייברים בוינ' 8. כשניסיתי להתקין את הדרייברים של 7 הוא לא היה מוכן להתקין בטענה של בעיות תאימות. והוויפי עצמו עובד אבל ממש לא משהו (הרבה מאוד פעמים הוא לא מצליח להתחבר לרשתות תקינות וכ'ו) עכשיו אני רוצה גם שהוויפי יעבוד נורמאלי וגם את התוכנה של הTethering האם למישהו יש מושג איך אני משיג את זה? תודה
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני רוצה להשקיע בסביבות ה 600 שקל כי בכול זאת אני לא משתמש במחשב למשחקים אלא אני בעיקר גולש באינטרנט עם הרבה דפים פתוחים וצופה בסרטים מעבד: http://www.cpu-world.com/cgi-bin/Ide...5DD&PROCESS=Go לוח אם נשרף - היה M2V של אסוס זיכרונות: DDR2 עם 2 כרטיסים של 512 ו 2 של 1G כרטיס מסך: X1950 PRO ספק כוח: HUNTKEY 500W אני מתכנן לקנות אותו בשבוע שבועיים קרובים כי אני עם מחשב ישן כרגע ואני רוצה להחזיר תמחשב שלי לא אכפת לי להזמין מחו"ל ולחכות קצת יותר אם זה יהיה זול משמעותית, אני יכול להרכיב תמחשב לבד אני רק צריך לשדרג את הלוח אם כי הוא נשרף השאלה היא האם שווה לקנות לוח אם ישן ולהשתמש במעבד הישן או שבמחיר כמעט שווה אני כבר יכול להשיג לוח אם + מעבד חדש... ואו…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים! צריך עזרה. רוצה לעזור לידידה שלי לקנות מחשב חדש. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי כמו גלישה פלוס משחקים (בינתיים רק PES 2013 אבל לא יודע מה ילד ירצה לשחק) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES 2013 (אולי יותר כבדים בהמשך). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום, לפני מספר ימים המאוורר התחיל לעשות רעשים כאילו הוא מסתובב מהר מידי ולסירוגין רעשים של גריסה. מכיוון שהאחריות הסתיימה פתחתי את המחשב, גיליתי צלע קירור אחת שרופה והפלסטיק שלתוכו היא נכנסת על התושבת של המאוורר מריחה בריח שרוף. על גבי הפלסטיק אין סימנים של התכה עקב חימום. המאוור עצמו סובב ידנית ומסתובב חלק. לא התגלו חלקים רופפים, שבורים, עקומים או גופים זרים. בחיפוש באיביי ואמזון גיליתי שרק המאוורר עולה סביב ה- 30$ לא כולל משלוח. גוף קירור לא הצלחתי למצוא כלל. האם אתם ממליצים בכל זאת לנסות ולתקן את המחשב או שזה לא משתלם כספית? המחשב ברשותי כבר 3 שנים וחודשיים. אם שווה כלכלית לתקנו השמח לקבל המלצה על טכנאי או מעבדה באזור ב"ש. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס. יחובר גם לממיר עידן פלוס USB. שימוש מזדמן ב- Flash, Eclipse. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, הלפטוט הישן שלי (שזכה לחיים ארוכים) שבק חיים, הגיע זמן לחדש. אני סטודנט והשימושים העיקריים שלו יהיו בעיקר אינטרנט ולימודים קצת תכנות, ומידי פעם גם קצת משחקים וסרטים, אבל חשוב לי שיהיה לו את היכולת לעמוד בעומסים סבירים בכבוד לכשיצטרך. רוב הזמן הוא ישאר בבית, ומידי פעם יזוז ממקום למקום אז ניידות היא בהחלט יתרון אך לא חובה לכן חשבתי על מסך 14-15.6. ורצוי שיהיה מט. ומערכת הפעלה לא חובה. התקציב הוא עד כ 4000 ש"ח, כמובן שעל פחות לא אתלונן אבל גם להתגמש קצת למעלה אפשר אם מצדיק את ההוצאה. כרגע אני חושב על: asus n56vm (שקצת חורג מן התקציב, וחסרון בניידות) או Dell Vostro 3460 (עם ה i5 ו Gforce 630) אבל קראתי שהוא מרעיש נורא והמסך לא מוצלח. http://www.ivory.co.il/catalog.php…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קניתי לפני שבוע מחשב ונעזרתי בפורום מפרטי מחשב לפני הקנייה (המפרט רשום בצד ימין). יש לי את כל המשחקים הכי חדשים ועם הגרפיקה הכי טובה ויש משהו מוזר מאוד, יש לי כרטיס מסך GTX 680, והתקנתי את הדרייבר האחרון של NVIDIA (גרסא 310.70), יש לי את המשחקים Far Cry 3 ו-Battlefield 3, ואת שניהם אני מצליח להריץ על ULTRA וה-AA עד הסוף, בקיצור הכל על מקסימום ואני מצליח להריץ אותם על 60 FPS בלי דרופ אחד אפילו, עובדים מצוין וזה משחקים עם גרפיקה מצוינת. הורדתי את המשחק Batman Arkham City ואת Sleeping Dogs, שניהם גם על מקסימום (הבטמן כולל PhsyX עד הסוף גם) ואת שניהם אני לא מצליח להריץ על 60 FPS , יש המון דרופים וה-Sleeping dogs בקושי מצליח להגיע ל-60 גם שאי…
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום כולם, אני מחפש מחשב לסטודנט כבר זמן מה ולא הצלחתי למצוא בשוק מחשב העונה על רוב דרישותיי. אני מחפש מחשב 13.3 אינץ', שמשקלו לא יעלה על 2kg, סוללה ארוכה, מעבד Inte core i3 ומעלה ומומלץ בסביבות 4GB RAM. המחשבים היחידים שענו על רוב הדרישות הם: [list type=decimal] [*]Asus X301A [*]Lenovo ThinkPad Edge 330 חשוב לציין שמחיר במקסימום של המחשב הוא 3200 ש"ח. אשמח לעזרה. תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
שלום יש לי מישהו שמגיע מארה"ב עוד שבוע ואני רוצה להזמין את החלקים מחו"ל, התחלתי לבנות את המפרט ואני צריך שתייעצו לי אם החלקים מתאימים אחד לשני ואם יש חלקים שכדאי לשדרג. בנוסף אני מתכונן לחבר איזה 5 דיסקים קשיחים ואני צריך לוח ומארז וספק וקירור שיתאימו לזה, אשמח לעזרתכם. נ.ב. יש לי כבר קשיחים וכונן DVD מהמחשב הישן תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עריכה גרפית וקצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות גרפיקה…
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
אני שוקל למכור מערכת ישנה המבוססת על מעבד Q6600 , סטפינג G0 (אם עדיין יש לכך משמעות) ולוח של DFI LP X48 T2R, עם 4 GB זיכרון של CORSAIR מסדרת הDOMMINATOR. בכמה אפשר לתמחר מערכת כזו?
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אוקי, מפרט אחד הוא בעל: E6300 כרטיס מסך OB 2GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 1GB ועוד 1GB) ספק חזק מפרט שני הוא בעל: E6400@3.2GHZ כרטיס מסך 450GTS 4GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 2GB ועוד 2GB) ספק חזק עד כה, המחשב הראשון שימש כמחשב משני, והמחשב השני שימש כמחשב ראשי, גם לי (שימוש ראשי:משחקים) וגם לאבא שלי (שימוש ראשי:פוטושופ) לאחר ריבים רבים, החלטנו לשנות את המצב ולהפוך את 2 המחשבים לראשיים, אחד ראשי לגרפיקה, ואחד ראשי למשחקים. למיטב הבנתי, המחשב למשחקים יקבל את העדיפות לכרטיס המסך החזק יותר, ולמעבד החזק יותר. כך שאת המפרט הראשון שרשמתי לעיל,יקבל אבא שלי, ואת המפרט השני, אני אקבל. המפרט השני שאני אקבל, סך הכל אין מה לשפר בו. אך במפרט הראשון שמעתה ישמש לעריכת פוטושופ נצטרך לשדרג מעט…
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב נייד בסביבות ה6000 שקל עם מסך יחסית גדול 15+ אינץ' עם אפשרות להריץ משחקים כבדים יחסית אני אשמח מאוד לעזרה
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות נייד לסטודנט, דבר ראשון - הדרישות שלי הן מסך 13.3-14', מעבד מספיק חזק לתוכנות (MATLAB\Mathematica\SolidWorks\Eclipse etc), כרטיס מסך מובנה (משיקולי סוללה וחום), ניידות גבוהה יחסית, סוללה טובה, אחריות 3 שנים ומסך מט. סה"כ 3500-3800 ש"ח. כרגע מצאתי את HP ProBook 4340s C4Y25EA. מישהו יודע עליו משהו? אולי הצעות יותר טובות במסגרת הדרישות? אם לא אז איך האחריות של HP כיום? יש לי ניסיון טוב עם האחריות של Dell, אבל אני לא זוכר ששמעתי דברים טובים על HP. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 978 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מעוניין לרכוש השבוע מחשב נייד, אחרי שקראתי קצת בפורום החלטתי גם להתיעץ עם החברה פה. אז ככה: שימושים עיקריים : גלישה/אקסל/מיילים/וורד/משחקים ברמה פשוטה מאוד מבחינה גרפית(football-manager). גודל רצוי : 13.3-14 משקל : קל ככל שניתן! (חשוב מאוד מאחר והנייד יהיה עלי כל היום,עבודה+לימודים) זמן סוללה : חשוב אך לא קריטי (5 שעות)יציאות מיוחדות : USB3 + בלוטות. כונן קשיח : אשמח ל SSD 128-256 מאחר ורוב האחסון יבוצע על כונן חיצוני. כונן DVD/צורב : לא נחוץ. אחריות : במידה ויש מוצר ששווה להביאו מארה"ב במשלוח דואר ולשלם מיסים אך עדיין יוצא כדאי אשמח לאחריות בין לאומית. מערכת הפעלה : לא משנה WIN7/8 או ללא מערכת כלל.העדפות לחברה מסויימת : אין, כל עוד היא חברה מבוססת וידועה.…
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שתהייה לו אפשורות לשלושה מסכים, שניים בו זמנית והשלישי בלחיצת עכבר (לא ניתוק כבלים או חיבור מפצלים). כמו כן על הלוח להכיל חיבור ל-5.1 (רמקולים), כרטיס רשת של GB. ריבוי משימות זה חשוב. SSD של 120GB. אין צורך בציוד היקפי או מארז. צריך ספק, כי שלי ישן. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל, אך עם זאת לתכנות כן. תכנות בסיסי של מתמטיקאי. (התוכנות של המתמטיקה קצת כבדות לי על הנייד שיש בו I3 עם 4GB זיכרון, אבל זה סבבה). לא צריך משהו מפציץ, אני מודע לכך שהתקציב מוגבל. תודה (מקווה שרשמתי את ההודעה כמו שצריך, אם לא תגידו לי שאשנה)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני למכור את המחשב הישן שלי והייתי רוצה לדעת מחיר ריאלי לחלקים שלו מדובר על מעבד E8400 לוח אם P5Q http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5Q/ שני זכרונות של קינגסטון DDR2 2G 800 מארז M9 של Thermaltake http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1316&ID=1496 וספק של chieftec 550w כרטיס מסך GV-N98TZL-512H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2882#ov תודה
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין למכור את המחשב שלי כשלם או בחלקים לאחת מחנויות המחשבים באזור בו אני גר, הבעיה היא שאין לי מושג כיצד להעריך כמה שווה כל פריט, אז קצת פרטים: המחשב נקנה ביולי 2009 מחנות בירושלים שאני כבר לא בטוח שעדיין קיימת (האתר שלהם נסגר - p-see). שימש להרבה גיימינג, סרטים וכו', והמפרט כדלקמן: לוח אם - Gigabyte MA 770T-UD3P מעבד - AMD Phenom 955BE כרטיס מסך - Sapphire 4870X2 2GB זכרונות - A-Data Gaming DDR3 1333 2*2GB מארז - NZXT Guardian ספק כוח - Seasonic 650W (תקול - לא ניתן להדליק את המחשב בימים האחרונים) כונן קשיח Samsung 500GB SATA2 צורב Samsung DVD SATA2 (לא קורא כלום כבר בערך חצי שנה) עם הזמן, הוספתי למחשב מספר קירורים: באפריל 2010 - Arctic Cooling Accelero XTRE…
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
כמו שציינתי בכותרת אני מעוניין לקנות מחשב HTPC, פעם היה לי תכנון, אבל זה לא יצא לפועל, עכשיו TMS קיבלו לוחות אם שבניתי עליהם. אז כמיטב המסורת... השאלון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (אבל אם זה לא הכרחי, אז אפשר לחסוך). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים (FHD 3D בעיקר) ומעט מאוד גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מתוכנן נכון לעכשיו משהו רציני, א…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13705 מטרות המחשב? הרבה אינטרנט ווידאו קצת עריכה של סרטים (אני לא מסוגל להשתמש במחשב מקרטע {חייב עוצמה}) * גודל המסך - לא יותר מ15.6 ולא הכי משנה לרוב המחשב יהיה מחובר למסך גדול יותר * משקל רצוי? לא כ"כ חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך 4 שעות עבודה נראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת לחיבור מסכים גדולים * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מסתפק בכונן קטן מעדיף SSD או לפחות אפשרות להוספה כזו בעתיד. לא יודע מה זה mSata) * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי לא - אבל מעדיף מחשב מעוצב…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שוב, אני מחפשת מחשב להחליף מחשב נייח בבית. השימוש: אופיס, גלישת אינטרנט, פוטושופ, משחקים בינוניים, הורדות בנפח גבוה, שידור סרטים למסך הטלוויזיה בסטרימינג. צמצמתי את האופציות ל-3 מחשבים. מעדיפה מסך מט אבל אם המחשב השלישי יותר אמין וטוב בהרבה מאחרים אולי אחשוב על מבריק... מסך מט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9226 או משהו טיפה יותר יקר http://ksp.co.il/?uin=16276 מבריק: http://ksp.co.il/?uin=17650 מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-