ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,454 דיונים בפורום זה
-
מבקש המלצות לקניית לפטופ אמין חדש . המטרה: גלישה באינטרנט, סרטים, אופיס, מצגות. לא משחקים.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר׳ה! אחרי הרבה זמן שאני עם מחשב גרוטאה שנקנה לפני כמה שנים ב1,000 שקל, הצלחתי לשכנע את ההורים שלי לעזור לי בקניית מחשב חדש. הם 1,000 אני 1,000. אני צריך מחשב למשחקים יחסית פשוטים (Minecraft משחק עיקרי, אולי גם lol ואם אהיה נואש MS) וגם להורדת סרטים ודברים כאלו. חשוב לי מאוד שמשחקים כמו מיינקאפט ירוצו במקסימום שלהם, זתומרת (מי שמשחק ידע) Far distance, max fps וכו׳. כמו כן, חשוב לי גם שיהיה לי נפח דיסק גדול בשביל הסרטים (2TB הכי טוב). חשוב לציין שאני עכשיו בתאילנד וחשבתי לקנות דברים כמו ראם סטיקס והארד דיסק פה כי ממש ממש זול כאן ואני יכול לקנות דברים שהייתי קונה בארץ פי 2 זול יותר. לגבי הדברים הנוספים: אני לא יכול לחרוג מהתקציב כי זה כל הכסף שיש לי. אני לא רוצה…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט למחשב ב- 3000 כולל מסך (עדיף ''17) , לא משנה לי אם המערכת מבוססת על AMD או Intel. כולל עכבר ומקלדת וכמובן הרכבה של המחשב (אין צורך בווינדוס) תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הראשון - macbook 13.3" Aluminium body(2008) intel core 2 duo p7350 2.0Mhz 8Gb RAM 256 SSD HDD המחשב השני - Toshiba A300-1nd intel core 2 duo p8600 4Gb RAM 320 GB HDD ATI Radeon HD 3650 512mb המחשב השני, האם עדיף לי למכור אותו בחלקים? הוא גם מסוף שנת 2008, תחילת 2009. עלה לי בזמנו כ 6300. המקבוק עלה לי בסביבות ה 2000$ (עם כל השיפורים בחומרה) תודה רבה! יום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לפני יומיים את הG510, אני בינתיים מרוצה חוץ מבעיה אחת. במחשב יש שני כרטיסי מסך, אחד מובנה של אינטל וRadeon 8750M שמיועד לפעולות גרפיות רציניות יותר כמו משחקים. הגדרתי בתוכנה של הרדאון שבמשחקים שבחרתי הוא יכנס לפעולה, אבל זה לא קורה. בהגדרות הגרפיות של המשחקים כתוב שהכרטיס הפעיל הוא האינטל ואין אפשרות בחירה בין שני כרטיסים. חיפשתי באינטרנט פתרון, ראיתי שבחו"ל נתקלים בבעיה הזאת אבל הפתרון שמציעים הוא לבחור בתוכנה של רדאון להפעיל את הכרטיס, אבל לי זה לא עובד. יש לי את הדרייברים העדכניים ביותר שלנובו סיפקה לכרטיסים, שניהם מזוהים במנהל ההתקנה, אבל הרדאון פשוט לא נכנס לפעולה. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (עיצוב גרפי מקצועי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks - פרנסה. Keyshot - פרנסה. Photoshop, Ilustrator, inDesign, AfterEffects - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מויעד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המעבד של המחשב נייד שלי כרגע יש לי AMD Athlon QL-65, 2.1-GHz with 1-MB L2 cache קראתי את הדיון של מישהו שרצה גם לשדרג וזה לא עזר לי אני יודע שמעבד כן נשלף (פתחתי את המחשב כדי לנקות את המאוור) אני לא מצליח למצוא איזה לוח אם יש לי הורדתי תוכנה בשם everest והיא אומרת לי ששם הלוח אם שלי זה Motherboard ID <DMI> Motherboard Name Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC חיפשתי גם במדריך שהורדתי מhp וגם שם לא מוזכר דגם לוח אם או אופציה לשדרוג של המעבד כל מה שמצאתי זה שלושה סוגים של Chipset Northbridge: AMD M780G Chipset Northbridge: AMD M770 Chipset Southbridge: SB700 ולא הבנתי איזה מהם יש לי או שיש לי את שלושתם ולפי זה לאיזה מעבד אני יכול לשדר…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים יקירים, אחרי שבוע של חיפושים והמלצות הצלחתי לגבש החלטה לגבי המפרט המצויין מטה... יש להדגיש שהמפרט הוא בהמלצת חברי הפורם הזה ונוספים ברשת. תקציב: 4000 שקל השימושים:גיימינג כבד תוכנות וצפייה וסרטי FULL HD גודל המסך: 42" PHILIPS בעתיד יבוצע OC על המחשב מעדיך מעבדי INTEL בלבד המפרט........ מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray חנות RSM מחיר 915 שקל מאווררים וגופי קירור COOLERMASTER HYPER TX3 חנות BENDA מחיר 84 שקל לוחות אם למעבדי אינטל P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E חנות PCBAY מחיר 609 שקל זכרונות KINGSTON HYPER-X 1600 2X2GB CL9 DDR3 חנות IPC מחיר 153 שקל דיסקים קשיחים 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ חנות GRAF PC מחיר 273…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, עצתכם. מפרט למחשב קולנוע ביתי שישב בסלון, מחובר לרסיבר בכבל אופטי ולמסך LCD 42" Full HD. על המחשב יאוחסנו כל הסרטים, מוזיקה ותמונות וכו'. בעתיד אתקין עליו גם כונן Bluray. כך שעל המעבד להיות חזק מספיק להרצת כל סרטי ה-HD באופן חלק. השאלה שלי היא האם זה אפשרי במסגרת התקציב או לא? במידה ולא, הציעו תקציב אחר. -אין צורך בציוד היקפי -אין צורך בכרטיס טלויזיה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מעוניין שתציעו לי מפרט בתקציב הנ"ל בשביל משחקים, אוברקלוק וגם בשביל תוכנות. לפעמים אני יריץ הרבה תוכנות ברקע ואני רוצה שהם ייפעלו די חלק ושהמחשב לא ייתקע.... בגלל זה אני מעוניין שתכניסו לי במפרט את ה-920 של אינטל ואני כבר "אסדר" אותו בסה"כ אני חושב שX800GTO יספיק פה ויש עדיפות לCONNECT3D אם אפשר משהו יותר טוב שאני לא מאמין שאפשר אז זה יהיה טוב אגב יש לי זכרונות TCCD DDR1 שאני רוצה לנצל אותם במחשב הזה! אבל שום לוח שתומך במעבד לא תומך בזכרונות פרט לצ'יפסט של ATI אז אם תוכלו להרכיב לי עם לוח בעל הצ'יפסט המדובר אני אשמח
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לפורום, אני עומד לקנות מחשב חדש בימים אלה ואשמח לעזרה בהרכבתו. השימוש שלי יהיה בו בעיקר ללימודים, שזה אומר קריאת מסמכים והרצת תוכניות כבדות (במעבד ובזכרון) כמו Matlab ו- VMWare. הוא ישמש גם די הרבה למשחקים ולסרטים, אבל פחות. מבחינת תקציב, הייתי רוצה להוציא עד 8000 שקל, אבל אם יש רכיבים שישדרגו את המחשב משמעותית אני מוכן גם לעלות עד 10000. 1) חשבתי ללכת על מעבד E6600 עם לוח אם P5B Deluxe של אסוס, אבל זה לוח אם די יקר, וראיתי גם את ה- 965p-DS3 של ג'יגהבייט שקיבל ביקורות טובות בכמה מאות שקלים פחות. מבחינת זכרון אני רוצה לקנות 2GB, אבל לא במהירות של 800MHz כי הם יקרים מאוד והבנתי שהשיפור בביצועים בד"כ לא מצדיק את זה. על איזה לוח אם הייתם ממליצים? 2) האם כדאי להסתפק בכרט…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט של מחשב עם ציוד הקפי ועם מסך ואם החומרה שבתוך המארז וכל זה.... תודה!
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן עם מפרט: המפרט מחשב הוא: מעבד - CPU Type DualCore IntelCore 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) לוח אם- Motherboard Name ASUS P5QL-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit Lan, IEEE-1394) כרטיס מסך - 3D Accelerator ATI Radeon HD 4870 (RV770) זיכרון- System Memory 4096 MB (DDR2-800 DDR2SDRAM) שתי סטיקים של 2gb מארז- coolmaster 590 ספק כוח - Hiper HPU-4M630 Power Supply אני רוצה לשדרג אותו שיפעיל את משחקים הכבדים מאוד לשנה זו מה שאני צריך זה : לוח אם כרטיס מסך מעבד + קירור זיכרון אשמח להמלצה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שתהייה לו אפשורות לשלושה מסכים, שניים בו זמנית והשלישי בלחיצת עכבר (לא ניתוק כבלים או חיבור מפצלים). כמו כן על הלוח להכיל חיבור ל-5.1 (רמקולים), כרטיס רשת של GB. ריבוי משימות זה חשוב. SSD של 120GB. אין צורך בציוד היקפי או מארז. צריך ספק, כי שלי ישן. המחשב לא ישמש למשחקים בכלל, אך עם זאת לתכנות כן. תכנות בסיסי של מתמטיקאי. (התוכנות של המתמטיקה קצת כבדות לי על הנייד שיש בו I3 עם 4GB זיכרון, אבל זה סבבה). לא צריך משהו מפציץ, אני מודע לכך שהתקציב מוגבל. תודה (מקווה שרשמתי את ההודעה כמו שצריך, אם לא תגידו לי שאשנה)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימושים הם רק למשחק WOW בגרפיקה הכי גבוהה שאפשר (אני יודע שזה אפשרי כי משהו קנה מחשב ב-2000 ש"ח והכל רץ לו על ההגדרות הכי גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מה שצריך בשביל מחשב חדש (אין לי שום כוונה להעביר ממחשבים ישנים) 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מחשב נייח ביתי עבור ילד בכיתה ח' שצריך לעשות כל מיני עבודות תכנות כחלק ממגמת סייבר, המחשב הנוכחי שלו שבק חיים והוא צריך חדש בדחיפות. המחשב לא מיועד למשחקים אלא רק לתכנות וגלישה. למיטב ידיעתי הם משתמשים בסביבות עבודה בשביל פיתון, C וג'אווה - לא יודע באיזה כלים בדיוק. התקציב לנושא הזה מוגבל, באיזור ה 2000 ש"ח. מכיוון שאני כבר מזמן לא מעודכן אשמח לעזרתכם (למשל, האם צריך להשקיע במעבדי הדור ה 8 של אינטל או שעדיף לנצל את הכסף לרכיב אחר) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מפרטי מחשב גיימינג רציתי לדעת מה דעתכם תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. לאחר הרבה נושאים בפורום הזה, והרבה יעוץ מצד integral (תודה רבה לך ד"א, היית אחלה ) החלטתי לחכות קצת לפני שאני קונה מחשב. המפרט שהרכבתי הפעם הוא כזה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box לוח אם: ASUS P5W DH Deluxe זכרון: OCZ DDR2 PC2-4200 53MHZ Gold 1024MB Dual Channel דיסק קשיח: WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII כרטיס מסך: BFG GeForce 7900 GTX OC 512MB PCI-E ספק כוח: ENERMAX EG565P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 535W (הספק שהמלצת לי פעם שעברה.) מארז: COOLER MASTER Centurion 2 CAC-T02 מסך: MAG AX986 19" CRT מחיר: 9600 ש"ח. כמה שאלות בנוגע למפרט: א, האם שווה להוריד את המעבד הזה ולשים E6400 במקום? האם אני יקבל את אותם הביצועים בערך? ב, האם הלוח אם הז…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בגלל העומס הרב שלי בלימודים אני שוקל למכור את הלוח והמעבד של המערכת הראשית שלי ולעבור ל2500K בHTPC המעבד הוא 4770K BOX עם ביטוח OC של אינטל (שימכר איתו)שמסוגל לעשות 4.5GHZ במתח 1.225 הלוח ללא אחריות מדגם Asrock Z87 Killer עם תמיכת SLI וכרטיס רשת Killer. נ.ב - על הלוח יש פרופיל יציב למעבד עם מתח Offset ככה שבמנוחה המעבד כאילו בסטוק כמה אתם אומרים אפשר למכור את הרכיבים ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אלו הם המחשבים http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/hye-c02018681/9257101 http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama-c02102901/9258237 http://www.buy2.co.il/Center/dailydeal/index/0c8ad95f-0deb-444b-9d61-78686141f153 (בHP האופציה השניה) כן אני מחפש לקנות מחשב נייד בדיל שלא עולה על ה2000 ש"ח (לפחות לא בהרבה) אבל כמובן שאני לא רוצה לקנות מה שבא ליד לכן אני אשמח אם תייעצו לי האם אחד מהם שווה את זה אין לי העדפות מסוימות ואינני זקוק לפונקציות מיוחדות, כל מה שאני מחפש זה מחשב אמין ועמיד בשביל גלישה וסרטים תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? --5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- 100 ש"ח מקס' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?--משחקים(לדוגמא CRYSIS 3) , תכנות (שימוש כבד), מכונות וירטואליות (שימוש כבד) רזולוצית מסך 1920*1080 בהגדרות בינוניות - גבוהות 3. האם י…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מאוורר למעבד פנטיום: D.C 775 4 מאוור לפנטיום: ARCTIC COOLING PRO 775 4 זיכרון 3 ג'יגה DDR-2 800MHZ CEON (כמובן מחולק 1 ג'יגה ו 2 ג'יגה כל אחד על סלייס משלו) מעבד אינטל E8500 1333FSB C2D כ. מסך: GIGABYTE GF9800GTX ZALMAN DDR3 1G PCIE לוח אם: P43 NEO-F 7.1 1GLAN MSI ספק כח: PFC SPIRE 12CM FAN 550W REAL מארז כסוף (משהו רגיל אני מניח) מתאם אודיו וUSB קדמי למארז סה"כ עסקה: 3500 ש"ח הדגש היה על מעבד חזק וכ. מסך חזק. אשמח לקבל חוות דעת, והאם המחיר משתלם? תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן מאיפה כדאי להזמין לפטופ מחו"ל? איזה אתרים? עלות סופית חשובה וכמובן עדיף שלא יעבור במכס. הכוונה בעיקר לארה"ב אבל אם יש גם באירופה אשמח לדעת
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט למחשב לעריכת וידאו, תקציב עד 6000 ש"ח כולל מע"מ: פריט תאור הערות לוח אם GA 8GE 667 מעבד CPU Intel Pentium 4 - 2.53 ghz מאוורר Cooler for Pentium 4 זיכרון DDR 512 g.b m.b 333 mhz 2 יחידות של 256 m.b כונן דיסקטים 1.44 כרטיס מסך ATI radeon 9500 DDR 128 m.b + t.v דיסק קשיח 80 g.b Western Digital 7200 rpm מארז ATX P 4 USB מקלדת Keyboard PS/2 עכבר Mouse scroll quantum CD-ROM/DVD DVD X 16 (X48) ASUS כרטיס קול On board רמקולים R 180 watt מודם 56000 ess מסך Samsung 753 DFX צורב CDR-W Asus 48 x 16 x 48 מחיר 1100$ תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-