ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,341 דיונים בפורום זה
-
מחפש סוללה חליפית לנייד הנ"ל, מצאתי חנויות המוכרות סוללות חליפיות ל Sony Vaio, אבל לא לדגם הספציפי שלי. 1. היכן ניתן למצוא ולרכוש סוללה חליפית לדגם הנ"ל? 2. במידה ואין בארץ, האם ניתן להזמין מחו"ל ללא בעיה כלשהי עם נושא ההתאמה לחשמל? (זו הרי הסוללה, לא המטען) 3. האם יש באמת סוללה מקורית? מה בערך עלותה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 617 צפיות
-
-
האפשרויות שלי: 1. למסור את המחשב ליבואן - במקרה שלי טושיבה. והוא טוען שאם ימצא נזק שאינו במסגרת האחריות מתקנים בכל מקרה ומחייבים את הלקוח בתשלום. קצת מפחיד כי אז לא תהיה אפשרות להתמקח. 2. ללכת למעבדה המקומית ולקבל הצעת מחיר, אך מראש לוותר על האפשרות שהיבואן יפתור את הבעיה במזגרת האחריות. מצב המחשב: נדלק ועובד, אך כפתור הפלוס כל הזמן לחוץ והלחיצה הכפולה בפד העכבר אינה עובדת. איפה ומה נשפך: נשפכה טיפה פנתה באיזור השמאלי בעליון של המקלדת ופגעה גם ברמקול. תודה והמשך ערב נעים.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000. חריגה של 200 לגיטימית אם זה משתלם לי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנטרנט, סרטים. התקציב יפה כי אני רוצה מחשב גם מהיר וגם אמין אני לא כ"כ גיימר אבל רוצה להריץ את GTA5 שיצא בהגדרות סבירות בנוסף שהספק כוח יהיה overkill. לא רוצה לקחת צ'אנס (היה לי ניסיון רע בעבר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת אלחוטית ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פלופי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלו…
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
זה המפרט שלי: מעבד: INTEL Core 2 Duo S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: GeForce 250GTS 512MB דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מארז: ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD מסך L1960TR LG המשחקים של היום כבר לא עובדים בצורה טובה ובכלל המחשב די איטי, אני מתלבט אם לנסות למכור אותו ולהביא חדש(קצר בכסף) או לנסות לשדרג אותו במחיר של 800-900 שקל כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים ויעבוד בכללי יותר טוב.. אם שדרוג,…
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לצרכים בסיסים בעבודה עם קיובייס. ממש בסיסיים. ובלי קשר זה מחשב בייתי לגלישה ו office. לפני שאני בודק לגבי צרכי הכרטיס קול (חיצוני /פנימי, USB/firewire...) קראתי ובחנתי את המפרטים המומלצים ועברתי על הדוגמא למפרט שמתחזה למחשב טוב. מה רע במחשב הזה? : http://ksp.co.il/?uin=16091 2) במידה ואני משדרג את הלוח אם ל: Asus P8H61-M LE R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI זה מוסיף לי DVI אבל עכשיו זה DDR3 1333. מה זה אומר ? מהירות זיכרון איטית יותר? תודה לכולם
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מפרט מחשב לשימוש ביתי/משרדי בתקציב של עד 1900 ש"ח. אשמח לעזרה לחוות דעת על שתי מפרטים שבניתי באתר של RSM 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא חייבים לחסוך הרבה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש בקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כבד ולפרנסה. שימוש אופיס, אינטרט, הורדת סרטים וצפייה בסרטרימינג. ללא משחקים בכלל. יחובר למסך 21.5 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
[table][tr][td]מק"ט[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]C3470T[/td][td]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪899 [/td][/tr][tr][td]GB75MD3H[/td][td]Gigabyte GA-B75M-D3H[/td][td] 1 [/td][td] ₪357 [/td][/tr][tr][td]C8G1600C9B[/td][td]Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24[/td][td] 1 [/td][td] ₪287 [/td][/tr][tr][td]600-80GHN[/td][td]FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC[/td][td] 1 [/td][td] ₪326 [/td][/tr][tr][td]ZM70VALSI[/td][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪44 [/td][/tr][tr][td]D2-400W[/td][td]Ippon D2 120m…
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום! אני מתעניין בקניית מחשב HP ENVY 14 דגם 1195, כמה לדעתכם מחשב כזה אמור לעלות? התכנון שלי הוא לקנות מחשב כזה ביד 2 במצב טוב.. להלן כמה פרטים נוספים עך הדגם: Intel® Core i7 CPU Q 720 @ 1.60GHz, 1600 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s) תודה!
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אח"צ טובים לכל חברי הפורום! אשמח אם תעזרו לי לבחור מחשב נייד ללימודים *עד3 אלף שקל- חריגה עד 400 ש"ח עדיף שלא *שיעבוד טוב וחלק בדברים הבאים(מספיק RAM): -גלישה באינטרנט -סרטים, מוזיקה, כתיבת עבודות הגשה -תוכנות פשוטות יחסית כמו אופיס -תוכנות תכנות -משחקים קלים בנוסף למה שרשמתי בעצמי, עניתי על השאלות שיש בפורום למטרת בחירה של מחשב נייד: * גודל המסך: 14-15.6 * משקל רצוי: עדיפות שיהיה כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיפות לסוללה כמה שיותר חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?יציאת HDMI * בלוטות? מומלץ לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD לא חובה * כונן Bluray? אין צרוך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא חובה, אבל עד…
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
כמה שווה 6.1 macbooc יד שניה בלי סוללה ובלי מקלדת שעובדת? 2.26 GHz 4 GB זיכרון core 2 duo והאם הוא יצליח להריץ את lion 10.832? בבקשה עזרה דחופה, לפני קניה...
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף ש"ח לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מעט דת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400ש"ח ימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מעט עריכה גרפית ותכני HD עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיודע לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : league of legends, farcry 3, המשחקים הכי חדשים מבחינתי, אשמח אם ירוצו בהגדרות כמעט מקאסימליות בצורה טובה מאוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920.1080 או שאולי עדיף 1600.1200 לא בדקתי מה עדיף לגיימינג -לאילו הגדרו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי גיימינג קלים עד בינוניים (זה לא כזה קריטי כי יש לי XBOX אבל עדיין שיעלה לפחות FIFA ועוד כמה משחקים חדשים בצורה טובה) השימוש היותר עיקרי הוא שהמחשב יהיה מהיר, אני מוריד המון דברים, והכי חשוב שיפעיל סרטי HD מלאים (1080P) בצורה טובה וחלקה ללא תקיעות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנה עיקרית ספציפית, רוצה שהמחשב יעבוד כמה שצריך, מהיר, בלי בעיות, שיפעיל תכני HD ומשחקים חדשים ב) במיד…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים ותודה מראש לעוזרים.. רציתי לדעת כמה שווה הספק שלי מדגם seasonic m12 520w bronze modular הספק בן חמישה חודשים בערך ויש לו אחריות ב-KSP נקנה ב390 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
חברים צריך את עזרתכם סימית לימודי קולנוע מחפש מיפרט או דגם למחשב נייד חזק שישמש גם לניהול המישרד עם מסך גדול אפילו 17 תןדה!!!
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
הכל כתוב למעלה: ) יש מארז tt ישן וטוב, הארדיסק ישכונן אופטי לא צריך, וזהו. חשוב לי יואסבי 3 ופיירואייר על ההארדיסק לעבודה עם ציוד סאונד ווידאו. אה וסלוט אחד לפחו. של פיסיאיי ישן גם לכרטיס קול חשבתי על a10 נשמע לי מעניין פלוס אופציית שידרוג עצבנית בקרוס
-
- 0 תגובות
- 592 צפיות
-
-
המחשב ישמש לצפיה בסרטי FHD (יחובר ל- LCD TV), גלישה בנט ואופיס. מחברת ASUS ו- DELL (עם אחריות מלאה של מינימום 3 שנים). יציאת HDMI. סוללה סבירה (3 שעות~). משקל לא משנה. כונן DVD-RW. HDD 500GB ומעלה. WI-FI תקן N. כולל מערכת הפעלה (WIN 7/8). תודה
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
צריך את עזרתכם בהמלצה על מחשב עריכה נייד חזק שמשמ בעצם כמישרד הפקה גם לעריכת וידאו וגם לניהול שוטף אודה לכם על מיפרטים או דגם במחיר סביר אני בתחילת הדרך תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
שלום, אם אפשר בבקשה לקבל מכם עזרה קטנה אני אשמח, אני מחפש מחשב נייד ונפלתי בין הכיסאות מכל המבחר. חשוב לי שהנייד יהיה מחומרים איכותיים, שקט, ושלא יתחמם. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, עריכת סרטים (בסיסי), סרטי HD. גודל מסך: 15 אינצ' (סתם כבונוס אם תמצאו מחשב 13-14 אינצ' עם אותם נתונים זו גם אפשרות) זמן סוללה: 8 שעות יציאות מיוחדות: HDMI, ESATA, USB3 x 2, USB2 x 2, קורא כרטיסים, אוזניות גודל: 1TB 7200RPM - HDD צורב: CD/DVD אחריות: שתהיה אחריות טובה ואמינה לתקופה גבוהה כולל מערכת הפעלה: כן העדפת חנויות: איזור אשקלון (אייבורי - מומלץ!, KSP, באג) תודה רבה לכם! יש לציין שזה הפוסט השני שלי. כבר בבחירת מחשב נייח עזרתם לי וקניתי בדיוק מה שאמרתם ועד עכשיו אני מרוצה...
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום! אשמח לקבל המלצות למחשב נייד בתקציב של עד 7.5K לפי ההעדפות הבאות: - מטרות המחשב - פיתוח תוכנה (Eclipse, Visual Studio), עריכת גרפיקה ומולטימדיה (Photoshop, After Effects, Mudbox), ושימוש ביתי (קצת משחקים, סרטים וכו') - מעבד - Core i7 מרובע ליבות - זכרון RAM - לפחות 8GB זכרון. אם אין בנמצא, אז לפחות 4GB עם אפשרות הרחבה מאוחרת - מסך - עדיפות למסך ברזולוציה של לפחות 1600X900, עדיפות למסך מט - כרטיס מסך - רצוי כרטיס מסך Dedicated כמו דגמי הגיימינג של Nvidia. אם לא נמצא נייד מומלץ עם כרטיס מסך Dedicated, אשמח להפנייה למידע על שימוש בכרטיס מסך חיצוני - גודל המסך - 13 עד 15.6 אינץ' - אמינות גבוהה (אני מכיר את המוניטין של דגמי Lenovo Think…
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
שלום רב, המחשב הוא לשימוש רב תכליתי (משחקים - אינט' - סרטוני יוטיוב - MP3- OFFICE). אספתי וליקטתי המלצות מכל סוגי הפורומים שכאן והזמנתי את המע' הבאה שבתקווה תחזיק לי לדי זמן. השדרוג היחיד שאני כרגע חושב עליו הוא כונן SSD - אך רק שיהיה במחירים שפויים.. אני מקווה שהכרטיס מסך יספק את הסחורה מבחינת משחקי המחשב (אני לא חסיד של רזולוציות גבוהות...), והמעבד והזכרונות שיספקו את הסחורה לשימושים הנל (אני לא עושה OC): מסך: [..] ASUS LCD LED 21.5" VS229N IPS PANEL FHD WIDE ₪782 מעבד: [..] INTEL 3470 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪855 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H77-DS3H ₪483 זיכרון: [..] TRANSCEND 8GB (4GBX2) DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪191 כרטיס מסך: [.…
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
-
-
היי, ברשותי כרטיס שנקנה מחו"ל דרך אמאזון, כרטיס 6950 של HIS עם קירור סטוק. (מהסוג שמוציא חום מחוץ למארז) הכרטיס נפתח ל-6970 (וכולל DUAL BIOS המאפשר מעבר בין המצבים) וכולל 2GB של זכרון. כמה לדעתכם שווה הכרטיס ביד שנייה? (מצבו מצויין... כחדש, ללא שריטה ולא עבר OC מעבר לפתיחה ל-6970) תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב בכותרת שימושי המחשב: אנטרנט בעיקר. אני לא גיימר אבל מעוניין בהרצה סבירה של משחקים לא רצחניים (GTA) יש לי תקציב יפה כי אני רוצה מחשב טוב ובעיקר אמין, וגם שישאר כזה 5 שנים קדימה מה אתם אומרים על זה? מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3570 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1040 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI כמות: 1 - מחיר: ₪434 מארז: Raidmax Viper Bottom design PS, USB 3.0, Filters, Side Window, 120X2 Front & Back Black כמות: 1 - מחיר: ₪284 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-620W Active PFC כמות: 1 - מחיר: ₪397 זיכרון: Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extre…
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
היי, אני צריכה עזרה במציאת מחשב נייד. שאלתי פה בעבר אך לא התאפשר לי לקנות את המחשב וחשבתי שאולי השתנה השוק או משהו כזה ויש מחשבים חדשים שווה לשקול הוא מיועד לעבודה בתוכנות הגרפיות, תוכנות אנימציה, ותוכנות עריכת וידאו. התוכנות שהוא ייאלץ לסחוב בהצלחה: כל חבילת אדובי לרבות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ופלאש, וחשוב ביותר: אפטר אפקטס הכבדה במיוחד. בנוסף, תוכנת אנימציה תלת מימד "מאיה", תוכנת "טי וי פיינט", ותוכנת "פרימייר" לעריכת וידאו. גודל המסך - לא קריטי , חשבתי על 15. משקל רצוי - לא משנה , כמובן שעדיף שיהיה קל אבל זה לא מחייב. האם נדרש זמן סוללה ארוך - בכלל לא *כונן CD/DVD שצורב - צריך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כל…
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט, מחפש מחשב, בתקציב של עד כ-2500 ש"ח. יש אפשרות לחרוג קצת למעלה, אבל ממש עדיף כמה שיותר זול.. מה שחשוב לי - מסך 15.6, ושיהיה מט, ואם אפשר - סוללה חזקה.. בנוסף, עניתי על השאלון הרגיל: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תכנות. * גודל המסך? 15.6, אבל שיהיה מט! * משקל רצוי? לא יותר מ2.5 ק"ג, עדיף פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, כמה שעות - שאוכל לקחת ללימודים בלי לטעון. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי HDMI. * בלוטות? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי. * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך. * כונן Bluray? לא צריך. * האם…
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב למשחקים. התקציב הוא כ-6,500 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה. המחשב ישמש למשחקים עתירי גרפיקה ברובם. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים). יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט באופן סביר, בלי לפגוע בביצועים אם ניתן. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. (מחשב המשחקים הנוכחי שלי נקנה ע"י מפרט שהוכן בפורום הזה, ומחזיק בכבוד כבר יותר מחמש שנים) שאלות: - האם ישנה טכנולוגיה חדשה שעומדת לצאת וכדאי לחכות לה? - האם כדאי להשקיע ב-SSD בנוסף ל-HDD, או במקומו? - באיזו חנות כדאי לקנות? אין עוד אף ח…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-