עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב. בעוד כמה שבועות אני כנראה אקנה מחשב חדש. אני צריך מחשב לאינטרנט וכו', לא למשחקים כבדים וכל מיני. כרגע אני מתלבט בין שני מחשבים שאחד מהם אני מתכנן לקנות, על מחשב יותר משוכלל אני לא חושב כרגע, אולי בעתיד. בין שני המחשבים האלה אני מתלבט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6949- מחיר 1195 ש"ח http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4985- מחיר 1220 ש"ח כמעט אותו מחיר. שמתי לב רק שהמעבד שונה בין שני המחשבים, וגם הלוח אם (במחשב של ה-1220 יש כרטיס רשת עד 1Gbps) וגם שמתי לב שבמחשב של ה-1220 הכונן אופטי כלול, ובמחשב של ה-1195 לא כלול כונן אופטי. מה אתם מציעים לי אז לקנות מבין שני אלה? איזה מעבד יותר טוב? ה-Intel Dual Core E6600 של המחשב ב-1195, או ה-G620 של…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. מפרט מערכת: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray. גוף קירור: Scythe Mugen 3 For Intel AMD SCMG3000 לוח אם: ASROCK Z77 EXTREME4 Z77 CHIPSET. זיכרון פנימי: G.Skill RipJaws-X 2ס2x4GB Kit DDR3 1600Mhz CL9. מארז: Cooler Master Haf x full tower. ספק: SeaSonic X-660 660Watt 80 Plus Gold. איחסון: Intel SSD 320 160GB (שלושה כוננים ברייד Stripe) וכ-3 עד חמישה HDD רגילים של 500 ג'יגה. אין להתיחס להארדיסקים כי אלו חלקים שכבר בירשותי ואני מציין אותם פה רק בכדיי שתוכלו להיתיחס ללמה בחרתי מארז זה ואולי תיעצו לי לשנות קצת את המערכת ביחסלכמות כוננים וסוגם שיהיו בה. אולי בעתיד הקרוב אני גם אכניס בה כרטיס מסך חזק או שניים ב-SLI אבל על זה אני ע…

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  3. הי חברים, יש לי כרגע מחשב שכבר די ישן (מפרט מופיע בצד), אני שוקל לקנות מחשב חדש, השאלה היא האם יש איזו טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת בקרוב שבעקבותיה ירדו המחירים לחלקים ה"עממיים"? תודה!

• 8 תגובות
    • 845 צפיות
  4. שלום לכולם אשמח לעזרתכם בהמלצה ללוח מעבד וזכרונות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 SAINT ROW CODMW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.5760X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך …

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by cookie18,

שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב גרפיקה שיכול לבצע רינדורים בצורה מהירה אני מכין הרבה סירטונים וחשוב לי מהירות הרינדור מחיר נע בסביבות ה5K המחשב הזה מחליף לי מחשב ישן (q6600 8 gb 9600gt ) ואני מחפש קפיצה בביצועים תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  6. Started by davidl,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HEROES 6, FLIGHT SIMULATOR X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 * 1024 (''19, 3:4) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by avirank,

אהלן חברים לפני שנה פלוס רכשתי מפרט שהיה לי חשוב מעבד חזק וכרטיס מסך לא כל כך, כי חשבתי לפר בעתיד (לא היה לי כסף). עוד בעיה עם המחשב או שזה פשוט ככה המעבד או שבגלל שהקירור סטוק או בכלל המארז, אבל הוא ממש רועש במצב מנוחה קופץ השימוש בCPU לעשרים וחוזר לאפס. קיצר אני מעוניין בעיקר בכרטיס מסך חזק שהספק של יוכל להתמודד איתו, אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ באטלפילד 3 ועוד משחקים שעתידים לצאת בלי בעיה ועל רזולוצייה של FULL HD. מעבד: amd phenom II x4 965 3.4ghz לוח אם: gigabyte ga-ma785gmt-ud2h זיכרון: 4GB כרטיס מסך: 5770 מארז: coolermaster elite 335 black atx ספק: seasonic 500W active pfc 80+ 12cm fan ss-500et ממש תודה לעוזרים, באמת שתתפרעו עם המחירים( 2000-2500) רק שהכל יתאים כ…

• 8 תגובות
    • 745 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500~ ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג, BF3, הגדרות גבוהות, 1920X1080, מסך 23''. 3. האם יש צורך בציוד הקפי \ מערכת הפעלה? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 5. אם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בינוני. 6. לוח בגודל ATX. 7. עדיפות לחנות TMS. המפרט עבור חבר שכבר סגור על מעבד, כרטיס מסך ומארז: i5-3570K Sapphire 7850 2GB OC Fractal Design 3000 תודה מראש לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by shugon,

קודם כל הנה מה שאני מחפש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 8 תגובות
    • 860 צפיות
  10. Started by andd,

/////////////////

• 8 תגובות
    • 796 צפיות
  11. כמו בכותרת.. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKA310 מחפש מחשב ללימודים\אינטרנט\סרטים, שום משחקים ושטויות.. הכי זול אבל שיהיה נורמאלי אמין ויעשה את העבודה.... אם למישהו יש קישור או מכיר משהו יותר טוב אז בבקשה.. כל דעה תתקבל בברכה. שבוע טוב

• 8 תגובות
    • 913 צפיות
  12. הי, אני מעוניין למכור חלק מרכיבי המחשב הישן ורציתי לקבל קצת הערכות לגבי המחיר: E8400 Scythe Mugon 2 Asus P5Q Pro G.Skill 2x2G 1066MHz MSI 260GTX 216sp OCv3 (הגרסה החזקה עם 216 יחידות עיבוד) Enermax Liberty 400W כל הציוד תקין ב- 100%. שילוב של רכיבים הכי איכותיים. מוכן לתת הנחה לכל מי שיקנה את כל החבילה. רק להוסיף מארז וקשיח ויש אחלה מחשב למשחקים שעדיין מתמודד עם הכל בכבוד.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. בהנחה שיש לי כרטיס קול,הארדיסק וזכרון פנימי 4גיגה ומארז גם אולי.. בגדול אני צריך מעבד ולוח-אם כרטיס מסך וספק מעבד אינטל-חובה המחשב מיועד לשחק דיאבלו 3 בעיקר

• 8 תגובות
    • 909 צפיות
  14. הרבה שאלות לפני ההזמנה, אז סליחה אם אני חופר ותודה מראש. שאלות מפרט: 1. שאלת היסוד - רציתי 14'' חזק, אמין ומאד נייד. כיוון שיש לי אנטי ל Dell זו היתה האופציה הכי טובה שמצאתי, אבל אם יש משהו אחר שלדעתכם עשוי להיות טוב, אני אשמח לשמוע. 2. אני לא חושב שאני צריך Discreet Graphics, אבל כן רציתי לשדרג את המעבד מ i5-2520M ל i7-2640M, כיוון ששניהם באותה מעטפת כח זה נראה לי שווה. הבעיה היא שהשדרוג הזה זמין רק בדגם שכולל כרטיס. השאלה היא כמה "עולה" לי הכרטיס מבחינת משקל וזמן סוללה. Lenovo אומרים שיש להם מנגנון חכם שמשתמש בכרטיס רק מבקרה הצורך, כך שלכאורה זה לא אמור לעלות הרבה מבחינת סוללה, אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה... 3. יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל בזול. האם הדיסק …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by IG,

שלום לכולם. אני מחפש המלצה למחשב עם הדרישות המינימאליות הבאות, ללא ציוד הקפי: מעבד כפול ליבה (משהו סביר אבל לא overkill לשאר המערכת) 2 גיגה זיכרון לפחות כרטיס מסך שמסוגל להציג HD מלא עם 512 מגה זיכרון לפחות ותמיכה בDX11 ומעלה 500GB כונן קשיח לוח אם יציב, ללא שטויות מיותרות, מאפשר OC קל. מארז לא מכוער מידי (עדיף HEC פשוט או משהו כזה...) אין דרישות לחיבורים מיוחדים (אני מניח ש6 USB, כניסת HDMI למסך וכו' זה סטנדרט) אין מיגבלות רעש (בגבול הסביר, כן... לא מחפש ציוד מיוחד, אבל אם יש חלופות שקטות אז עדיף) אין צורך בצורב רצוי מ-KSP (אגב, מכירים בעיות כלשהן עם הסניף בצומת בילו?) לא צריך הרכבה (אלא אם זה לא יותר מ-50 ש"ח) שימושים: SC2 סרטים בסטרימינג וורד תודה לעוז…

• 8 תגובות
    • 920 צפיות
  16. Started by omerbr,

שלום אני מחפש מקום לקנות בו חלקי מחשב מחו"ל במחיר זול אבל שיהיה באותה מידה אמין אם אפשר אז מקבילה לKSP או לTMS זולים ואמינים כזה(מין הסתם יותר זולים מבארץ בגלל זה אני רוצה לקנות מחול) כן ידוע לי שלא תיהיה אחריות על המוצרים ואין לי בעיה עם זה השאלה שעכשיו עומדת היא האם ביטול המס שקראה לפני מספר חודשים חל גם על המוצרים שאני יקנה מחו"ל?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. * מטרות המחשב? משחקים לא כבדים, בעיקר תיכנות ב eclipse , אינטרנט סרטים בקטנה וכו'... * גודל המסך? אני מניח 15.6 אבל אם יש משהו יותר טוב עם מסך טיפה יותר קטן אז גם הולך.. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 יהיה נחמד אבל לא חובה, VGA (אני מניח שזה סטנדרט בכל אופן) * בלוטות? יתרון נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש HP מפנקים באקססוריז, לא? מה דעתכם על הדגמים הנ"ל: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?P…

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  18. Started by yoni_h,

להלן המפרט: מעבד: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+ לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) זיכרון פנימי: 2X512MB + KINGSTON 2GB = 3GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB) דיסק קשיח: WDC WD2500KS-00MJB0 ATA Device (232 GB, IDE) ספק כוח ומארז ג'נריים כפי שאתם רואים, מדובר במחשב די ישן. בכל זאת, האם אוכל לקבל עליו משהו? אולי אפילו על חלקים ממנו? מה אתם אומרים? למרות שהמחשב ברשותי כבר כמה שנים טובות, הוא עדיין מציג ביצועים טובים למדיי ועובד כמו ביום קנייתו. לא זכורות לי אי אלו בעיות איתו ואני לא חושב שתהיה איתו בעיה גם בשנים הקרובות. יש טעם לפרסם אותו? ואיפה? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 995 צפיות
  19. Started by BLACK SHARK1,

שלום רב, דבר ראשון איני יודע אם הכותרת מתאימה (אז סורי אם לא) דבר שני מדובר רק בקופסא עצמה (כלומר שהתקציב מקסימאל שלי שהקופסא עצמה תעלה היא 3000 שקל) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים, עבודות, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3, COD כל המשחקים החדשים חשוב שיעבדו חלק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אממ.. אני לא יודע אבל גודל המסך יהיה 20-24 אינץ'. -לאיל…

• 8 תגובות
    • 833 צפיות
  20. כמה המחשב הזה שווה? אם אני רוצה למכור אותו. או לפחות חלק מהחלקים. אגב אני שמח להיות השני שכותב פה נושא מעבד: Intel DualCore E2180 2.0Ghz /OC 2.7Ghz קירור למעבד: Arctic Cooler Pro 7 Socket LGA775 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זיכרון: 2X1GB OCZ 800Mhz כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 3870 1GB דיסק קשיח: Samsung 80GB 7200RMP ATA (נקנה לפני 4 שנים נקי אחרי סריקת דיסק) ספק כוח:FSP 400W (נקנה לפני שנה וחצי) מארז מחשב: Hec Compucase מסך: LG GSM4435 17" LCD כל המשחקים עובדים בו, אומנם משחקים שיצאו בשנה האחרונה יעבדו על הגדרות נמוכות. אבל שיחקתי גם על הרבה משחקים איכותיים. סה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב הזה. לעבודה משרדית הוא מצויין ! עד עכשיו השתמשתי בו למערכת ווינדוס 7.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. תקציב מקסימלי 4000 אם אפשר לחסוך - זה יהיה מעולה, סה"כ לא צריך מסך שימושי מחשב בעיקר לצרכים ביתיים (גלישה ברשת) ולצרכי עיבוד תמונה - lightroom + photoshop לצרכי פרנסה המסך שלי מדגם - dell u2312hm דרושים מקלדת ועכבר אלחוטיים. התאכזבתי ממיקרוסופט ואני מתלבט בין logitech mk520 ו mk710. יש הצדקה למחיר? לא צריך רמקולים חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט. לא מתוכנן oc נראה לי שכדאי לקנות ב ksp (אני גר בירושלים, הסניף בתלפיות קרוב), ואשמח שירכיבו את המחשב בחנות. מה אומרים? מה דורשת שמירה על אופק שדרוג? האם מומלץ לשדרג או להחליף, בעתיד? תודה רבה על העזרה! המחשב שלי בעיצומם של חירחורי גסיסה מתקדמים :-\

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז סבבה ואם לא לא נורא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות? המחשב בעיקר למשחקים ולסרטים באיכות גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: mw3 bf3 וכד' (ואני מעוניין להריץ אותם על ההגדרות הגבוהות ושירוץ חלק). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - המחשב התחבר לטלוויזיה בחדר שהיא 32 אינטץ LCD FHD של LG.הרצון שהמחשב התחבר לטלוויזיה בעזרת כבל HD מהכרטיס מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אם הכוונה למשחקים אז הרצון שהם ירצו בהגד…

• 8 תגובות
    • 919 צפיות
  23. * מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים כבדים * גודל המסך? מינימום 15.6 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?hdmi * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 * צורב DVD כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא יש צורך במסך תלת מימד עם NVIDIA VISION תודה

• 8 תגובות
    • 831 צפיות
  24. Started by IG,

שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב עם הדרישות המינימאליות הבאות, ללא ציוד הקפי: מעבד כפול ליבה (משהו סביר אבל לא overkill לשאר המערכת) 2 גיגה זיכרון לפחות כרטיס מסך שמסוגל להציג HD מלא עם 512 מגה זיכרון לפחות ותמיכה בDX10 ומעלה 500GB כונן קשיח לוח אם יציב, ללא שטויות מיותרות, מאפשר OC קל. ללא כרטיס מסך מובנה. 6 USB (לפחות), כניסת HDMI, בלי דרישות רעש, רשת אלחוטית... סטנדרטי... שימושים: משחקים לא כבדים במיוחד, אינטרנט, סרטים. מפרט 1+2 מזיגזג: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ כונן קשיח WD Caviar Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB 16MB SATA3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14683 כמות: 1 מחיר: 469 ש"ח ( למזומן:460 ש"ח ) זיכ…

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לדוגמא SIMS, עבודה משרדית (WORD), צפייה בסדרות וסרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SIMS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע המחשב מחובר למסך DELL 19 אינץ' רחב אבל בעתיד כנראה יחובר מסך טלויזיה (32 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים