ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי שישמש אותה בתור מחשב רגיל (היא לא רוצה נייח בגלל חוסר מקום). השימושים שלה הם אינטרנט, לראות סרטים/סדרות ועבודה באופיס, זה בערך מסכם את הצרכים. מצאתי 2 אופציות מעניינות שהייתי רוצה את חוות הדעת שלכם עליהן. המחשב הראשון: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5941&CatCode=315 המחשב השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7693&CatCode=315 לגבי המחשב השני (HP) אני לא מצליח לקלוט מה הקאטצ' פה, יש לו I5 ומפרט לא רע במבט ראשון. נניח ואני מוסיף לו עוד 2GB ראם. לגבי המחשב הראשון, הוא נראה לי סבבה ועומד בתקציב.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב של ההורים עושה קצת בעיות. אני מעוניין לקנות מ-K.S.P או אייבורי בגלל שיש חנות שלהם בעיר של ההורים. התקציב הרצוי הוא 1600 ש"ח לערך. כאשר השימוש העיקרי של המחשב יהיה לאינטרנט. ראיתי בשני האתרים מפרט די דומה. לדעתי המפרטים יתאימו לצרכים. מה דעתכם לגבי המפרטים, כמו כן האם כדאי לשדרג או לשנות משהו במפרט ? אני מעוניין לרכוש במיידי מחשב כך שאשמח לדעתכם K.S.P http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnazarta&comp=32 מעבדי אינטל Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, 2xPCI-E, VGA, HDMI זכרונות …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מחפש לקנות (כנראה בארהב) לפטופ שעיקר שימושו יהיה תכנות (אבל מטבע הדברים גם קצת הורדות/משחקים וכדומה). תקציב למען הסבירות עד 1200-1300 $. חשוב שתהיה לו חומרה חזקה ואני גם מעדיף מסך יחסית גדול (עם 13 אני כנראה אצטרך לחפש גם מסך). יש כמה דברים שהיו לי קצת יותר חשובים אבל אשקול לוותר עליהם אם יהיו המלצות לשנמוך: i7, 512 ssd, 12GB ram יש כל מיני לפטופים שעונים לדרישות הללו אבל משום מה לא הצלחתי למצוא לפטופים "כבדים" או סטנדרטיים עם ספסיפיקציות טובות.. רוב מה שראיתי עם נתונים כאלו היו דווקא ultrabooks..שזה אחלה אבל אם אני לא צריך משהו מאוד נייד זה סתם לשלם יותר. אני יכול לקחת דגמים בסיסיים יותר ולשדרג את החומרה שלהם אבל מאחר וכמעט…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.sakaldutyfree.co.il/Index.asp?CategoryID=484&ArticleID=2183 מה דעתכם? הוא מיועד רק לאינטרנט ואופיס, פעם ביובל גם קצת מוסיקה וסרטים. האם אפשר להשיג משהו כזה במחיר דומה? או שאז כבר נכנסים לתחום היד שניה, משהו שלא בא לי להתעסק איתו... תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, 1. אני רוצה מחשב שיתמוך במשחקים הבאים: -star wars jedi: survivor. -Diablo 4 -The last of us - אם זה לא יעלה מעל 2000 ש"ח נוספים, אשמח אם הוא גם יתמוך במשחקים שיצאו בשנתיים הקרובות כמו: Lies of P *אשמח למפרט value for money, אם ניתן להגיע לזה עם פחות כסף זה מבורך. **ניתן לרכוש חלקים באמאזון אם זה עוזר. 2. האם המחשב הנוכחי (פרטים מצורפים)מספיק טוב עם שיפורים קלים? אם כן, מה לשפר? תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים, המפרט דרוש לסרטי HD הורדות,עבודה בריבוי משימות כולל פתיחת קבצים דחוסים במקביל.המפרט צריך להיות בעל מעבד I5 לפחות (אפילו 3450 אם אפשרי אלא אם כן אתם ממליצים אחרת) עדיפות ללוח אם של גיגהבייט שכולל יציאות SATA3 וUSB3 לא חייב להיות סופר דופר אבל סביר וטוב.יש לי נסיון עם לוחות של גיגהבייט כבר שנים ואני מאוד מרוצה מהאיכות והאמינות שלהם.זכרון של 8 גיגה 1600 MHZ לפחות או אולי אפילו יותר אם יש צורך. בגדול אני הולך להריץ מערכת 64 ביט על המחשב הזה ורוצה שיעבוד לי כמו חמאה חלקה שמורחים על לחם.לא רוצה תקיעות למיניהם או קפיאות או כל דבר כזה.השדרוג הוא לכבוד יום הולדתי שחל בקרוב.הסכום הוא 2000 ש"ח אבל לא חייבים לנצל את כולו אלא אם כן יש באמת צורך לפי הדרישות שלי. ועוד שאלה…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, אני עומד להזמין לוח אם ASUS P7p55d-E lx ,עם מעבד I5 760, ואני לא סגור אם הכבל של הספק huntkey שנמצא בתחתית המארז של CM690,יספיק להגיע לחיבור החשמל שנמצא בצד העליון של הלוח. כן כן,אני יודע שזה נשמע דפוק,אבל זה קרה לי עם הלוח הנוכחי Asus P5Q והמארז.. הייתי צריך לעשות פרוייקט של הארכת כבל עם הלחמות. תגובות שליליות על הספק כח לא יתקבלו בברכה (ספק מצויין!) כי הנושא חרוש. תודה ומהשך שבוע מהנה.. הלוח שאני מזמין: המארז הנוכחי:
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב חדש תקציב 7K למשחקים בגלל שאני כבר הרבה זמן לא בתחום אני צריך עזרה דחופה הקניה מתבצעת בעוד מס ימים באייבורי תודה מראש על העזרה 1. מה התקציב המקסימלי? 7K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-500 ש"ח רק אם ממש צריך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבידים COD קריסיס וכולם א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול בתקציב חשבתי על Samsu…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נראה שהשארתי את המחשב בסטנדביי עד לפריקה מלאה וכיבוי פעם אחת יותר מדי (אחרת אין לי הסבר לזה, אמנם הסוללה בת כמה שנים אבל עד לפני שבוע היתה נותנת כמה שעות עבודה). כעת: המחשב אינו נדלק כשהוא על סוללה בלבד. כאשר המחשב כבוי ומחובר למטען נורת הטעינה דולקת. מערכת ההפעלה מדווחת שהסוללה נטענת כביכול אך אחוזי הטעינה נשארים קבוע על 14%. כאשר אני מנתק את המחשב מהמטען מתרחש כיבוי מיידי. ניסיתי לשים את הסוללה בפריזר ללילה ואז לטעון - לא עזר. יש למישהו עצות או שהגיע הזמן לאיביי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המליצו לי לפרוק את הסוללה ורק אז לחבר לחשמל ולטעון מחדש... האם יש תוכנה או דרך , שגם כשהמחשב מחובר לחשמל, הסוללה תטען רק אחרי שהיא מתפרקת? או לחליפין תטען עד 85%? או משהו אחר שישמור עליה???
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תצורת המחשב הנוכחית שלי לא טובה לי ואני רוצה להתחיל להרכיב מחשב שיתבסס על ביצועים שקטים מפרט המחשב: Gigabyte GA-7N400L AMD Athlon XP 2600+ Barton @ 2244MHZ (204X11) Coolermaster Aero7lite WD Caviar JB 120GB 2X256 400MHZ Generic , 333MHZ GeiL ATi Radeon 9500Pro with VGA Silencer3 @Core: 340 Mem :301 vantec nexus fan contoller יש לי מארז סימבדה מעצבן ורועש (רעש של מאווררים, רעש של זמזום) אני מעוניין במארז שקט (התקציב למארז בלי ספק - משהו כמו 500 שקל) חשבתי על antec sonata , אבל אנימעוניין במארז בעל מימדים קטנים : antec overture , מארז שוכב, שמתאים ל standart atx וכרטיסים רגילים, קראתי עליו ביקורת שבה נאמר שהקירור במארז הזה גרוע והמעבד שם הגיע לעליה של איזה 20 מעלות הבד…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם . אני רוצה לברר על מחשב מבוסס מעבדי אינטל סביב ה-4000 ש"ח המפרט יכלול המהרת מחשב של החנות SKYPC יהיה בו כ.מסך Radeon HD4870 HD של 500G שיהיה טוב מארז שקט- כי המחשב יוצב בחדר שינה- וכל השאר לפי עצתכם. תודה מראש ויום חורפי נעים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני רוצה להתיעץ אתכם כי לי אין ידע גדול בתחום. דבר ראשון התקציב, עדיף שלא יעבור את ה 5000 ש"ח, חריגות קטנות יתקבלו אבל צריכות סיבה טובה. עדיפות גבוהה למפרטים מפנדס. מה אני לא צריך, מחשב ללא מסך, כונני CD או צורב, כרטיס קול, רמקולים, עכבר וכו'.. מה שאני כן צריך זה: מעבד (לא יודע מה עדיף אינטל או AMD אז תיעצו לי על חסרונות ויתרונות) לוח-אם טוב שיתאים למעבר עם PCIE כמובן זיכרון פנימי - לפחות 1024MB של ראם באיכות טובה מארז שיכיל את הכול (לא מזיז לי איך הוא יראה) וספק כוח אם זה של המארז לא יספיק כרטיס מסך אך ורק של NVIDIA שעובד על PCIE (חשבתי על ה 7900GT) יש לי הרד-דיסק בן חצי שנה אבל ATA133 בנפח מספיק, האם יש טעם לקנות SATA או שההרד דיסק שיש…
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב אני מרכיב מחשב לאבי שהשימוש בו אינו למשחקים אבל מעוניין במחשב חזק. אני מעוניין בלוח -אם שמגיע עם כרטיס מסך מובנה שיתאים לוויסטה בהמשך (גם לגרפיקה המלאה) במידה ונצטרך נשדרג אחרי זה את כרטיס המסך דבר נוסף שאני מחפש זה קירור שקט למאבד (מחשב שקט עם עדיפות ללא מאוורר בהשקעה של~ 200 ש"ח ) בנוגע למארז כמה שאלות : לא ברור לי האם במארז הנ"ל יש USB קדמי ? http://www.jsp-tech.com/_english/2_products/2_detail.php?hMainTypeID=1&hSubTypeID=10&hProdID=136 והאם המארז הנ"ל מתאים ללוח -אם שבחרתי http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=658 כנ"ל והאם זה מתאים http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1513 וזה http://www.antec.com/ec/productDetails…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. אני כנראה קונה מחשב חדש ולכן רציתי לדעת להעריך מספר חלקי חומרה שיש לי עכשיו בשביל לדעת האם להעביר או למכור: 1- מארז Antec 900 עם קנפון אחד שבור במאורר העליון. (ואולי כבל מנותק לאחד המאווררים האחרים) 2- קירור למעבד Skythe Ninja . אני לא סגור על הדגם המדוייק. נקנה ב 2007~. 3- שני סטיקים של 1GB DDR1 400 קינגסטון 4- מעבד 4200 X2 בתושבת 939(!). 5- לבנה עיזים של הרדוף 500 גרם עם משחה טרמית MX5. רק בדקתי שאתם קוראים. 6- גריל ששולט על עוצמת המאווררים ומפיץ אור כחול. עד 4 מאווררים (מאיפה לעזאזל השגתי את זה).
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?כן 500-1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ללימודים אינטרנטים הרבה הקלטות של סרטי לימוד רוב הזמן יהיה מחובר לטלויזיה 4K אמור להחליף את המחשב הנייח ללא גיימינג לשימושים כלליים אינטרנט,סרטים4K,מוזיקה וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב ללימודים וגיימינג. אני לא ממש מבין בכל זה.איזה מעבד כרטיס מסך וכולי. בבקשה תעזרו לי זה דחוף. 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר לחרוג עד 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרבה ללימודים(כתיבת סיכומים,קריאה ועוד),משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כמו Team Fortress 2,פיפא וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלם לחברי הפורום. המחשב הגיע לגיל 8 ושבק חיים. שני שימושים עיקריים למחשב: 1.שימוש ביתי - גלישה, מייל, אופיס, youtube וכדומה 2. קצת משחקים - לרוב RPG מהסוג של PILLARS OF ETENITY ומדי פעם סימולטורים אבל לא חייב שיהיו על ההגדרות הכי גבוהות תקציב - 3500 ש"י ללא מסך או ציוד היקפי מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 סה"כ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, גלישה ואופיס. משחקים אבל לא החדשים ביותר עם הגרפיקה המטורפת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזד…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב AMD ATHLON X3 עם לוח אם GA-MA770-UD3 וכרטיס מסך HD5770 GDDR5 1 GB עם 4G זיכרון אני מעוניין לשדרג את המחשב בעיקר בשביל משחקים, אך אקבל גם אופציה למחשב חדש לחלוטין לפי הספציפיקציות להלן- העדיפות היא לשדרוג עד כמה שניתן,אומר כי עם המחשב הנוכחי, קשה לי ביותר להריץ את CIV5 כראוי שכן הוא דורש הרבה כוח עיבוד וזה די מייגע לשחק אותו כך גם ברמת גרפיקה הכי נמוכה שיש. מעבר לזה דיאבלו די צולע גם כן. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וידאו, תוכנות סטטיסטיות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עי…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך המחשב הזה, לצורכי יוטיוב, אינטרנט, פייסבוק? אין לי דרישות נוספות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד כבר כמעט 5 שנים, לא מזמן היתה לו בעיה שהמסך החשיך ללא התראה (אפשר היה לראות באמצעות פנס מקורב שהמחשב עובד רגיל רק בלי תאורה) עלה החשד שמדובר באינוורטר, פירקתי את האינוורטר הישן וחיפשתי את אותו הדגם באיביי, 2 וחצי דולר זה המחיר של הרכיב הזה. אחרי שהגיע האינוורטר החדש חיברתי אותו למחשב והכל עבד כשורה , חזרה התאורה. עכשיו יש בעיה אחרת אחרי כמה דקות שהמחשב עובד המסך מחשיך אוטומטית כל כמה שניות\דקות באופן אקראי כדי להחזיר את המסך למצב הרגיל אני לוחץ כל פעם על הלחצן [שסוגרים את המכסה מסך ומרימים] הבעיה היא שזה לא מפסיק וכל כמה שניות זה חוזר על עצמו שוב ושוב....... מיותר לציין שכיבוי הצג וכל שאר הדברים בהגדרות צריכת חשמל - מבוטלות... וגם שהבעיה היא לא בלחצן ע…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די עגלה- פנטיום 3 667, וודוו 3, 256 SDRAM ואיזה לוח מעפן... אני רוצה לשדרג את המחשב כדי שאני יוכל להריץ משחקים, לא משהו מטורף עם כרטיס מסך של 1000 שקל... (למעשה המקסימום של הכל זה 1000 שקל..) אני צריך משהו זול. הבעיה היא גם שאני לא יודע ממש מה לשדרג, אם זה רק את הכרטיס מסך לאיזה G4 MX או שעדיף כבר לשדרג גם את הלוח מעבד וזכרון בקיצור אני צריך את המלצותיכם
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רק קהילת מחשבים ניידים, אני מעוניין ברכישת מחשב נייד, אחרי 6 שנים עם הלנובו שקניתי בהמלצת הקהילה פה... מטרות המחשב זה עבודה משרדית, אולי קצת עריכת וידיאו , משחקים או קידוד, אבל הכל ברמה משרדית, אין צורך בכרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד לעניינים אלו (חשבתי על i5 או i7, מעדיף עם הסוול על סמך תחושה, לא מבין מה זה ממש). גודל מסך חשבתי על 13.3, בוא נגיד שזו העדיפות, אך אם יש יתרון לאיזה דגם שבמידה אחת מעל או מתחת, זה בסדר. רזולוציה אני נוטה להגיד גבוה ככל הניתן, אבל בנושא הזה אשמח לעצתכם. משקל רצוי שיהיה קל ככל הניתן, זמן סוללה ארוך ככל הניתן (בלי להתפשר על כוח עיבוד או איכות מסך) מבחינת זיכרון קשיח כמו שאמרתי אני רוצה אולטרה בוק אז 128 או 256 פלאש בלבד, (ראיתי שרוב הדגמ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?2800 לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא ידוע מסך 22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיות…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-