ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני סטודנט גר בקנדה ועוד מספר חודשים חוזר לארץ. לפני שאני חוזר אני רוצה לקנות, ומתלבט בין ניידים תקציביים לשימוש יומיומי "OFFICE"+ גלישה+מוזיקה. בקיצור - לא צריך CPU\RAM חזקים, אבל נוחות השימוש (מסך, מקלדת)\ביצועי WIFI\זמן סוללה\משקל וכו' ממש חשובים. אני מתלבט בעיקר בין ה ASUS EEE 1000HE (לא 1000HA!!!) לבין ה-MSI WIND 120U (או 100U). פה הם עולים פחות או יותר אותו דבר (בערך 1700 ש"ח). מה דעתכם על הדגמים? אולי יש דגם אחר לגמרי שאתם ממליצים?? מה שגם חשוב לדעתי זה האחריות בארץ וכו'.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז...לפני כמה זמן ביקשתי עזרה וכמובן שעזרתם לי (: אבל אני עדיין לא ממש שלם עם זה במה שהמליצו לי היה את הGeForce Ti 4600 אז לגביו...אין לו תמיכה בDirect x 9 ואת זה אי אפשר לסדר כי כמו שאתם יודעים זה בחומרה אז אין סיכוי שזה יסתדר... ואני עדיין לא יודע על מה ללכת...Amd או Intel המפרט שהצעתם לי נלקח מהמפרטים הממולצים שלכם (: ב5000 ללא מסך http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=games&price=5000&monitor=no תודה ((((:
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כבר ספק כוח די חדש של seasonic 550w ויש ברשותי מסך 21 אינץ של אסוס. משאני רוצה שהמחשב יריץ זה LoL וגם סקיירים אם יתאפשר.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב למשחקים בקטנה ולעבודה משרדית ב 5000 ש"ח. מה אתם אומרים על ההתחלה הזו ? מעבד: e6300 לוח אם: gigabyte GA-965p-s3 זיכרון: twinmos 2x512 צורב: צורב DVD של LG דיסק קשיח: WD1600js 160GB כ. מסך: GIGABYTE GeForce 7300GT 256MB PCI-E מסך: ??? מארז: ??? הצחיר להכל פרט לכ.מסך הוא 3000 ש"ח נשאר לכ.מסך + מסך + מארז 2000 ש"ח מה אתם אומרים ??? מה לעשות ????
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב Dell n5010 עם מעבד i5 460M וכרטיס מסך HD4650. נקנה בינואר, ועבד מעולה עם משחקים בינוניים. לפני חודש הוא התחיל להתחמם מאוד, סביב 90 מעלות בזמן משחק למעבד וכרטיס ו55 מעלות לדיסק קשיח. החלפתי משחה טרמית, זה מאוד עזר (הוריד ל75 מעלות את המעבד והכרטיס והדיסק ירד ל50 בערך). לצ'יפסט אין heatsink אז לא יכולתי להחליף לו משחה. זה היה לפני חודש, עכשיו זה התחיל להיות עוד יותר גרוע: מעבד כרטיס מסך וצ'יפסט סביב ה95 מעלות בזמן משחק. לאחר כמה דקות הכרטיס עולה ל102 ואז המחשב נכבה. דיסק קשיח סביב 57 מעלות בזמן משחק. מכיוון שהחלפתי משחה טרמית רק לפני חודש וזו כנראה לא הבעיה - מה אני יכול לעשות בנידון? אין עליו אחריות כי הוא נקנה באמריקה וחוץ מזה פתחתי אותו.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד AMD 2500 barton לוח אם Ecs תומך DualDDr זיכרון 2*256 של Hynix קירור למאורר Jet7 של Coolermaster (מאוורר רציני) כ.מסך Radeon 9500pro 128 זהו בעצם, את המארז וכל השאר אני משאיר לעצמי
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב לא מיועד למשחקים אז אם אפשר כמה שיותר לקצץ, חשוב לי שיהיה מסך טוב-חשבתי ללכת על האסוס 22 אינצ' שכחתי תדגם ספציפי. התקציב שצוין הוא לא כולל המסך שעולה משו כמו 1300 ש"ח. חשוב לי שיהיה צורב די וי די, 2 ג'יגה ראם כל השאר לא ממש מבין. עוד שאלה-האם מסך 22 אינצ' הוא מספיק טוב בשביל לראות סרטים דרך המחשב? תודה מראש לעוזרים...
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 5300, לא אגורה יותר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה כבר בחריגה של 1200 שקל חח, ככה שאין חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וסרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר (יומיומי) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 23 אינץ' 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים כמו GTA IV, BLACK OPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחי ביקש ממני למצוא לו חנות טובה ואמינה במחיר טוב שמוכרת ibm x31 עכשוי לשאולת : בדקתי בpch האם האתר שם מעודכן וניתן להזמןי מהם ? שמעתי מישוה שאמר שהם לא עידכנו מאז אפריל ... בksp זה סתם זלב בזאוס הזה אני יודע מה הם מוכרים. ופנדה לא מצאנו מה שרצינו בדיוק ככה צריך משהו כזה : המסך שיהיה 12.1 inch (אפשר גם יותר) 512 ram בסטיק אחד (כדי שתהיה אפשרות הרחבה בעתיד) מעבד centrio 1.4 ומעלה (מקווה שכתבתי נכון) וcombo - די וי די וצורב אם אפשר צורב די וי די. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג עצמאות שמח! מזה מספר חודשים אני סובל מ"ג'וק" שאומר - "הפעם נלך על AMD", מה גם, לפי התקן של AMD Advantage Desktop. ברור לי שיש פה עניין של שיווק, ומפרט מעין זה רחוק מלספק Bang for the buck, אבל חשבתי להשתולל, להתפנק עד הסוף. בכל מקרה, מעוניין במפרט שיכלול מעבד Ryzen 7950X3D, כ. מסך Radeon RX 7900 XTX, קירור נוזלי 120x3 (או 3x140) למעבד, M.2 NVMe מהיר בעל נפח 2TB, לוח אם עם ערכת שבבים X670E (חשבתי על ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI, סלוט אחד לכ. מסך מספיק) ומארז שיכלול רשתות אבק ואוורור אופטימלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? יחסית יד חופשית, אבל אין צורך בקירור מים Custom או קירור מים לכ. המסך. 2. מה שימושי המ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אז לאחר שה HP שלי הלך לעולמו, אני מחפש מחליף. לאחר הסבל עם ה 15 הכבד והמסורבל, הבנתי שמחשב נייד צריך להיות נייד! ולכן אני יורד ל 13 אינץ. אהבתי את ה Ultrabookים החדשים, ובגדול זה הכיוון. מחינת התקציב אני מגביל את עצמי לכ 3K, אבל אני גמיש ומוכן להשקיע עוד טיפה במידה והנ"ל מצדיק את עצמו. * מטרות המחשב - בעיקר שימוש משרדי ואינטרנט, חיבור לטלויזיה לצורך צפיה בסרטים ומשחקים "קלים" פה ושם.. לא מצפה ממנו להריץ BF4... * גודל המסך - 13.3, עדיפות למסך מט. * רזולוציית המסך - HD 1366x768 \ FHD 1920x1080 - עדיפות ל FHD במידה ונכנס בתקציב, ללא מסך מגע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא * משקל רצוי - 1.5-2 , בעקרון כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3 שעות וצפונה *…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לפטופ ישן של HP דגם Notebook 530 שהייתי רוצה לשדרג טיפה במינימום השקעה. הזכרון שיש כעת הוא: רציתי לשאול מה השדרוג המקסימלי שאוכל לעשות לו. לפי מה שהבנתי, המחשב לא תומך ביותר מ2GB כך שכנראה לא אוכל להוסיף יותר מ1GB. מה הכי כדאי? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אני הולך לקנות מחשב בעוד שבוע וחצי בערך והמון אנשים הפנו אותי לפה השימוש העיקרי זה תיכנות ומשחקים התקציב היה בהתחלה 5000 אחר כך 5500 ועכשיו הוא בתקציב הזה עם אפשרות חריגה של עד 500 שקל (יענו 6000) אז אחרי התייעצויות עם אנשים וקבלת טיפים הרכבתי את המפרט הבא(מהחנות skypc) אבל הוא לא סופי ויש לי כמה שאלות(למטה אחרי המפרט): עריכה (כמה דברים שלא כללתי בכותרת ) ====================== לא צריך ציוד הקפי במחשב חשוב שקט ברמה סבירה שלא ירעיש מדי - בכל אופן אני לא יושן עם המחשב דלוק אוברקלוק כנראה לא מתוכנן בזמן הקרוב צריך בניית מחשב במעבדה מערכת הפעלה לא צריך חוקית מטרות כמו שאמרתי תיכנות ומשחקים ובאיזה משחקים (אני מניח ש fifa nba red alert 3 gta san andres אני אוהב בעיקר אסטר…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשעה טובה אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימושים שלי הם פוטושופ! יש לי כיום SSD 500GB של סמסונג מסוג EVO 850 ועוד כמה הארד דיסקים חדשים אז אין לי צורך בהם. תודה מראש על העזרה! בברכה, אורי 1. מה התקציב המקסימאלי?8K כולל מע"מ.....אני הולך לרכוש ללא מע"מ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לכיוון 7K כולל מע"מ ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה בפוטושופ ואולי משחקים פעם בעשור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש כבד בפוטושופ …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים, לפני יותר משבועיים פתחתי פוסט בפורום זה (פורום "מפרטי מחשב") על מפרט למחשב נייח בלי מסך וציוד היקפי למשחקים. חשבתי על לרכוש מחשב בעל מפרט משוכלל שכזה בתקציב של עד 4000-5000 ש"ח נייד,כלומר מחשב נייד (לפטופ) למשחקים כגון : battlefield 3,Assassin's Creed 3 ,Darksiders 2,Prototype 2,Halo 4,Avengers PC ועוד... במחיר של עד 4000-5000 ש"ח ולא מחשב נייח...מומלץ שתתנו לי מפרטים של עד 4000 ש"ח ולא של 5000 ש"ח אבל אם אין לפטופים כאלה (כמו שציינתי) במחיר של עד 4000 ש"ח אז אפשר לתת מפרטים ללפטופים במחיר של 5000 ש"ח. בסופו של דבר אני יבחר איזה מחשב לרכוש...מחשב נייד (לפטופ)/מחשב נייח. בנוסף למה שאמרתי+ביקשתי בהודעה זו,אני אשמח אם תתנו לי המלצה למחשב נייד (לפטופ) אשר וו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד... המחיר בכותרת הוא בגלל שאני גר בחו''ל ויש לי גישה לחנויות באירופה, בארצות הברית, איביי וכמובן בארץ..... כמו כן התקציב הוא משוער, חריגות קטנות (עד 100 דולר) בתקציב אפשריות. * מטרות המחשב: בעיקר סרטים וסדרות (לרוב באיכות גבוהה- המחשב יתחבר לטלויזיה בHDMI אם זה משנה משהו...) עבודות משרדיות , משחקים קלים (משחקי פייסבוק, NBA ברזולוציה בינונית וכו'...) * גודל המסך: 15.6 אופטימלי בשבילי המלצות אחרות יתקבלו בברכה, מט או מבריק לא משנה לי, הלפטופ הנוכחי שלי מבריק ואני מסתדר איתו מצויין * רזולוציית המסך: שוב הנוכחי שלי הוא- 1366x768 ומצויין לי אבל שוב, פתוח להצעות) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מיקלדת הכוללת numpad -חייב * משקל רצוי: כמה שפחות יות…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה היו הרבה שאלות על הניידים שלהם, וכנראה שבגלל שלא הרבה מכירים המחירים שלהם נמוכים ומאוד משתלמים. הכנתי מיני סיקור לאנשים שמבקשים ניידים לסטודנטים וכו', כי אני חיפשתי בכל הרשת ולא מצאתי חשבתי להקל על אנשים שיבואו אחריי החברה למעשה גרמנית, המחשב מיוצר בגרמניה, לא סין, לדעתי זה יתרון. חשוב לדעת שהמחשבים חדשים דנדשים, את שלי קיבלתי שהוא יוצר לפני קצת פחות מחודש. הנייד כמעט ולא מתחמם, פשוט נייד מדהים במחיר לא מהעולם הזה. הדגם הוא A530 של Fujitsu. מדובר על מחשב I3, עם בין 2-4GB זיכרון נדיף, עם כונן קשיח של 320-500GB. הכרטיס גרפי משולב של אינטל מסדרה 55. הנייד מכיל כרטיס תקשורת WIFI גם בתקן N, קורא כרטיסים, HDMI, כונן דיסקים, בלוטוס, מצלמה ומיקרופון. המסך מט למי מחפש. איכ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי משהו שכרגע נמצא בחול ויכול לקנות לי איך המחשב הזה ? http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-2-in-1-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-12gb-memory-512gb-solid-state-drive-gray/5606601.p?skuId=5606601 אני בעיקר מוענין במחשב שיהיה מהיר שיהיה איחסון ואני לא משחק בכלל הרבה אבל מידי פעם אוהב לשחק COD אשמח לעזרה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לקנות עכשיו ADM 64 או לחכות עוד חודש (SOCKETים חדשים ועוד) לקנות 9800 PRO או לחכות שהכרטיסים החדשים יכנו לשוק ויפילו את המחיר שלו. ??? ??? ??? כמה זמן יקח לדעתכם עד שהשוק בישראל יתעורר למב החדש ??
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברת החשמל החליטה להרוס לי את המחשב אז צריך חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה3K, גמיש למדי בגלל שניתן להניח שחברת החשמל תחזיר לי את הכסף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך, עד סדר גודל של כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפעלת מכונות וירטואליות רבות במקביל, גישה מרחוק, ניהול רשתות ותוכנות כבדות. בנוסף שימושים כלליים כמו גלישה וכ"ו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE ושרתים וירטואליים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד לגיימינג בכלל.…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לצרכים בסיסיים של גלישה באינטרנט ואופיס. הוצע לי המחשב הבא תמורת 1600 ש"ח מה דעתכם? http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=3602
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כבר די הרבה זמן לא בתחום של החומרה (בערך חצי שנה) והרבה דברים השתנו (כנראה) , אז אני מבקש שתבנו לי מפרט : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6,000 (בבקשה בלי חריגות) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים די כבדים , אינטרנט , צפייה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך LCD (עדיפות ל730B של סאמסונג) , מקלדת ועכבר פשוטים , רמקולים פשוטים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך צורב DVD (צריך כונן DVD) 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני רוצה לפחות 160GB בHD . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפ…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני חייב שמישהו יביא לי מפרט עם הפרטים הבאים עוד היום, זה מאוד דחוף תודה: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל המשחקים החדשים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשבוע הקרוב ושני המחשבים הללו מתאימים לדרישות שלי, אשמח להיוועץ אתכם ולקבל חוות דעת. כעקרון אני צריך אשתמש במחשב חמש ימים בשבוע מחוץ לבית. * מטרות המחשב? אני מעוניין להתעסק בתוכנות כמו PHOTOSHOP על ידי חיבור של טבלה גראפית, לשחק במשחקים קלים (LoL), לצפות בסרטים. * גודל המסך? ה- 15.6" מושך אותי : * משקל רצוי? לא ממש משנה לי אני בחור חסון ;D * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא תיהיה לי בעיה לחבר את המחשב לשקע רוב הזמן אז לא בעיה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי שיהיה HDMI לחיבור לטלוויזיה כעיקרון מילאתי את הטופס על מנת לסקור את מירב ה…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לאשתי שיחזיק כמה שנים קדימה. צרכים עיקריים: עבודה בתכנת אוטוקד לאדרכילות. ראיתי את זה, מה דעתכם? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=796417 תודה לעונים
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-