ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי, אני רוצה לרכוש מחשב נייד לצרכי לימודים, צרכים יומיומיים ופנאי. חשוב מאוד שהוא יהיה אמין מחברה אמינה עם אחריות עליו ולא ימות אחרי שנה בודדת של שימוש. המחשב צריך להיות לא כבד מדי כדי שיהיה ניתן להתנייד איתו ממקום למקום. *מטרות המחשב? המחשב צריך לשמש לעבודה משרדית, לימודים, אופיס, משחקים קלים (משחקי דפדפן בד"כ), שימוש יומיומי, גלישה. יכולת להפעיל סרטים וסדרות בצורה חלקה באיכות HD BLURAY . *גודל מסך? גודל סטנדרטי שיהיה מסך נוח לצפייה ממושכת קריאה ועבודה ממנו. *משקל רצוי? המחשב צריך להיות נייד ממקום למקום ולא כבד מדי. *האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם?)? לא משהו יוצא דופן אבל שלא תיגמר אחרי שעה של גלישה. *האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, הי…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מתלבט כרגע בין שתי חברות ( אני דיי סגור על הדגם ). הייתי רוצה לשמוע ממכם חוויות שירות טובות ופחות טובות שיצא לכם להתקל או לשמוע עם ASUS , או DELL תודה
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PS/AFTER EFFECTS/ILLUSTRATOR וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BATTLEFIELD/COD/CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים על רזולוציה 1920X1200 ובאיכות גרפיקה גבוהה. אני מעוניין באפשרות לOC ככל שניתן (יש לי ספק מתאים - אל תדאגו). אין מסגרת תקציב כל כך, אלא לפי הצורך. כרטיס מסך כבר יש, 7850 1GB, שכבר נקנה לפני תקופת מה, ואני לא מעונין להחליפו. אין צורך בציוד הקפי, אני מעדיף לקנות בTMS, ומבחינת חיבורים בלוח, אין דרישות מיוחדות, חוץ מהרגיל (USB3, PCI, PCI-E 1). זה המפרט שהרכבתי. הערותיכם בבקשה... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1114 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪210 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪604 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בק…
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אמור להתחיל בסמסטר הקרוב לימודי הנדסת תעשייה וניהול ואני מחפש מחשב נייד שיתאים לי למשך התואר,זה הכיוון הכללי: התקציב הוא עד ה3000 ש"ח בגדול. מעבד בכיוון של I3 דיסק קשיח 500G 4G RAM כולל מערכת הפעלה אחריות 3 שנים. משקל כ2 ק"ג רצוי כמה שיותר קל במגבלת המחיר. זמן סוללה 4 שעות(זמן רגיל..) שאלה נוספת: האם יש הבדלי היום באחריות של עד הביתה? איזה חברות נחשבות היום טובות בתחום ועם שירות אחריות מומלץ...DELL?ASUS?HP? השוק מוצף בניידים בסגנון ואשמח מאוד להכוונה תודה לעוזרים (:
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
היי, אני צריך מכם עזרה בבניית מפרט לסטודנט. השימושים הם עבודה עם תוכנות גרפיות לשרטוטים וקצת משחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K ורצוי לחסוך אם אפשר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אבל לא בצורה שתנמיך את הביצועים משמעותית. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ-6K. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית (שרטוטים) וקצת משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: משחקים חדשים בסגנון FPS... לדוגמא COD וכו'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? עד 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל (אם צריך). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה (אולי בהמשך זה ישתנה אם זה יהיה קריטי - למשל, אם צריך להוסיף עוד 200 ש"ח לספק כח יותר טוב שיחזיק את המחשב זמן רב יותר אז כן, אבל לפחות בהתחלה ,עד שאבין במה מדובר, אעדיף לא לחרוג מהתקציב). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD, עריכת וידאו ואודיו ברמה חובבנית, וכדומה)? גיימינג - כמו שכתוב בחוקי הפורום - שהכרטיס יוכל להריץ על הגדרות אולטרה וגבוהות (לפחות בחודשים הראשונים או השנים הראשונות לחיי המחשב), אבל לשמור על מערכת מאוזנת שתשרת גם עבודה משרדית (פתיחה של מספר טאבים במקביל). אני לא צריך …
-
- 26 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
-
שלום, מבקש עזרה בהרכבת מפרט. בעקרון חשבתי ללכת על המפרט הכי יקר במפרטים כי אני רוצה מחשב מעולה לכמה שנים טובות: http://hwzone.co.il/?printPage=yes&item=137642§ion=293&peri=0 האם כדאי לי לעשות בו שינויים בהתאם לצרכים שלי? תודה רבה לעונים 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ואין צורך לבזבז ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פוטושופ ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג …
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, פעם אחרונה שקניתי מחשב נייח הייתה לפני 7 שנים אולי, לכן פונה לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש בהכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו, עבודה משרדית, ריבוי תוכנות, תכני HD (הקרנה לטלוויזיה), גיימינג בעדיפות נמוכה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) . 1650X1080 מסך 22", יחובר גם לטלוויזית LED 32". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3.…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר את המחשב נייד של ASUS מדגם X202E-CT129H (עם המסך מגע)? אשמח לביקורות.. כמו כן אם יש המלצות לנייד אחר עד הסכום 2500 בערך.. מסך- סדר גודל של 11, משקל- עד 1.5, לא צריך מעבד חזק במיוחד.. תודה! אורן
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכם חברים, יש לי מחשב נייד בן שנתיים hp pavilion g6 מתחמם מאוד בעבודה רגילה על שולחן. ניסיתי קצת לראות אם אפשר לפתוח אותו ולהגיע למאווררים ולנקותם, אבל לא הצלחתי. יש לכם רעיון אולי מה לעשות? בינתיים אני צריך או לשים את המחשב חצי באוויר איפה שחורי האוורור או להגביה אותו מהשולחן בעזרת איזו קופסה או משהו. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, אז המחשב שלי מת אחרי כשלוש וחצי שנות שירות נאמן יחסית... הגעתי למסקנה שאני לא משחק מספיק בשביל להצדיק הוצאה של מאות שקלים על כרטיס מסך, ושאם יום אחד זה ישתנה, אני פשוט אקנה קונסולה וזהו. אי לכך, אשמח לעזרתכם מהרכבת מפרט למחשב ביתי בסיסי אך אמין, שיוכל להתמודד עם הנטייה שלי לפתוח מלא לשוניות במקביל מבלי לקרוס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הייתי שמח להסתפק גם ב-1500 ש"ח, אם המחשב יתן ביצועים סבירים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס, חיבור לטלויזיה, וצפייה בתכני HD. אני נוהג לפתוח הרבה לשוניות במקביל, …
-
- 8 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בסביבות 4K ללא מסך. אני צלם והדרישות הם לנפח איחסון גבוה ומהיר ככל שניתן (אך לא נדרש כונן SSD, היות וזה שמערכת ההפעלה תעבוד מהר לא ייתן לי כלום. אני צריך מהירות קריאה ורישום מהHD הגדולים ששם מירב התמונות נמצאות). מינימום 2TB אך שיהיה מקום בעתיד לעוד כונן כזה לפחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר. משחקים - אם ניתן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום, במקב…
-
- 2 תגובות
- 970 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, מעדיף לנצל 2000 ש"ח מהתקציב.. אבל אם צריך עד 3000. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. APB Reloaded(חשוב לי במיוחד שירוץ חלק על ההגדרות הכי גבוהות), Batelfield3, COD3, Far cry3 ושהמשחקים הכבדים ביותר שקיימים ושיצאו בעתיד הקרוב-רחוק ירוצו חלק על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- רגיל, לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לאו דווקא בינלאומית אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משהו ספציפי מה שעוד חשוב - מעבד i3 לפחות וזיכרון 4GB לפחות. השוק רווי בהרבה מאוד ניידים במפרטים הנ"ל, לא יודע לגבי טיב המחשבים, אשמח לייעוץ.... תודה \…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לכנות כרטיס מסך נוסף בשביל לעשות SLI עם זה שקיים אצלי כבר ואולי גם מעבד חדש, בשביל להריץ משחקים כבדים על הגדרות גבוהות(כמו Battlefield 3',Tera online). המחשב שלי הוא: Intel core i7 CPU 960 @3.20 Motherboard: Asus Sabertooth X58 670 Graphics Card: Gigabyte Nvidia Geforce Gtx PSU: Seasonic 1000w Platinum אם יש צורך בנתומים נוספים תגידו לי. רציתי לדעת מאיזה מותג(לדוגמא:ASUS, MSI, וכו') כדי לקנות את כרטיס המסך והאם כדי לי לקנות גם מעבד חדש. התקציב שלי הוא עד 4000 שקלים תודה. אה כן כמעט שכחתי להגיד, אני מעוניין לרכוש ב KSP.
-
- 9 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש מחשב נייד להורה מבוגר. דרישות בסיסיות , אינטרנט, עיבוד תמלילים ברמה נמוכה. מסך 15 + קל ככל שניתן. מחיר מהווה מגבלה (עד 2400 ש"ח כולל מע"מ) תודה רבה לכל המשיבים, חיים
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
OCZ Obsidian 4GB (2 x 2GB) DDR3 SDRAM 1600Mhz G.Skill Dual Channel 8GB kit (4GBx2) DDR3-1333Mhz GIGABYTE GV-R585OC-1GD Radeon HD 5850 (Cypress Pro) 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card w/ ATI Eyefinity חשבתי על כיוון כזה: 4GB- 130 8GB- 190 HD5850- 450-500
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט מחשב 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרצת מכונות וירטואליות, משחקים, וגראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ (תדיר), VMWARE (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.WOW , CSGO , BATTLEFIELD 3 ובכללי משחקים חדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאיל…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט ביחס לתקציב שלי, אני חושב שהפקתי את המפרט המירבי ביחס לתקציב, אבקש דעה על המפרט מה אתם אומרים? מפרט לצורכי משחקים כמו BF2, COD BLACK OPS, FIFA 13 מידי פעם, גלישה באינטרנט, שקט, חלק... התקציב הוא 2300 פלוס מינוס, איך המפרט ביחס לתקציב? זה המפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/z2fp36jsוגם מה עדיף מבין שניהם הראשון או זה? מעבד: Intel Dual Core G640 2.8Ghzקירור למעבד: אינטל מקורי לוח אם: MSI B75MA-E33זיכרון: 4GB DDR3 1333MHZ כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD7770 1GB GDDR5 מארז: Gigabyte Luxo X140 1X120MM ספק כח: FSP 400W HCN 32A@12V כונן קשיח: 500GB 7200RPM SATA3 כונן אופטי: DVD-RW X22-X24
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שזה המקסימום!!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 , Call of duty: Black ops , CS: Global offensive , PES2013 'WRC GTA V -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? עד כ- 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך- מקסימום ביצועים לרף שאני אצטרך במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 מטרות המחשב? עבודה משרדית, תכני FHD בצפייה במחשב ובחיבור למסך פלאזמה 54 FHD, הורדות אימיול, צפייה ישירה בתכני FHD. לא מיועד לגיימינג * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? משהו סביר, יהיה בעיקר בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, FHD USB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- עדיפות למהיר (7200) לא חשוב הנפח,יחובר לחיצוניים. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? כתלות במחיר-לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דגם satellite c655 celeron cpu 900 2.20ghz 2.0gb ram מעבר לזה שהוא בסדר בשבילי לעבודה ,אינטרנט,סרטים (תומך HD) וכו' אני מאוד מרוצה ממנו מעניין אותי לדעת אם יש אופציה לשדרג אותו מבחינת הפעלת משחקים קצת יותר מתקדמים מהיכולת שלו (אפילו שידרוגים בקטנה לשפר אותו ברור לי שלהפוך אותו לסוס משחקים צריך לקנות מחשב אחר חדש) ואם כן איזה רכיבים אתם ממליצים כמה עולה ואיך עושים את זה ?... (: תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-