עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by haim652,

קודם כל נתחיל עם מילוי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד + עיצוב גרפי בפוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - במחשב ישוחקו משחקים כמון באטלפילד …

• 9 תגובות
    • 818 צפיות
  2. Started by i7,

הי, חברה ביקשה לעזור לה עם מפרט למחשב חדש - הדגש העיקרי הוא שהכל יהיה מהיר מהיר. היא משתמשת במחשב בעיקר להורדה והקרנה של תכני HD לטלויזיה ועוד מיני תוכנות משרדיות, השמעת מוזיקה וצריבה. היא ביקשה גם מארז שייראה מדליק, ושאולי אפשר גם להוסיף לו לדים. מצרפת את הטופס שמילאתי עבורה, וכן הצעה למפרט שקיבלה בינתיים (המארז בהצעה הוא בעל ה"לוק" שמוצא חן בעיניה). נשמח לשמוע כל תגובה או הצעה לשיפור המפרט לכיוון רכיבים איכותיים או מהירים יותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? --6300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --אולי קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? --תכני HD והש…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. דיברו על זה כבר, ויש לאחרונה כמה Ultrabook-ים ממש נחמדים, ויפים, ובמחיר דיי הוגן, אבל למה אין עדיין משהו עם מסך Touch?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by namezone,

מישהו בפורום עזר לי למצוא מפרט עם windows 7,וכתוצאה מכך האיכות של הכרטיס מסך ירדה.אך הצלחתי להשיג windows 7,והייתי רוצה לדעת איזה רכיב אני אמור לשפר במפרט הבא כדי שיריץ לי משחקים כמו BF3,call of duty וכו'. הנה המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪873 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪141 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪375 מארז: Gigabyte GZ-G1 PLUS Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN + 430W Seasonic כמות: 1 -…

5. Started by levinir1234,

שלום לכולם, אני יודע שהמפרט שלי גרוע ושהשקעתי יותר מדי במעבד והרבה פחות בכרטיס מסך. אבל למרות זאת הייתי רוצה לדעת האם המפרט שלי מסוגל להריץ,אפילו על LOW העיקר שלא יתקע. המשחקים הם- GTA COD NFS FS וכאלה..... את המחשב כבר קניתי(הוא אמור להגיע בימים הקרובים). המפרט: מעבד- Intel Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB לוח אם- Asus P8H61-M LX B3 מאוור למעבד- Scythe Katan a 3 CPU Cooler זיכרון- G.Skill 1x4GB DDR3 1333Mhz הרד דיסק- ern Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX וספק כוח- Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan צורב DVD- Samsung SH-S223B / SH-222AB / SH-222BB DVD±RW x22 Black SATA מערכת הפעלה- Windows 7 HOME PREMIUM 64 Bit

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?3600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים+עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושטופ,אילוסטריטור,אקשטין סתוכנות פלאש וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: gta iv ועוד משחקים כבדים בסגנון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1280 על1024 ורשום על המסך samsung 8000:1 (בנתיים זה המסך אבל אולי אני יחליף אותו בעתיד) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 9 תגובות
    • 739 צפיות
  7. הנה המפרט: המחירים: לוח אם: ASUS Sabertooth X79 Intel X79 LGA 2011 ATX Intel Motherboard 1670 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=14142 כונן קשיח: SDSSDX-120G-G25 http://ksp.co.il/?uin=15084 610 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=14740 540 ש"ח זיכרון: http://ksp.co.il/?uin=14090 620 ש"ח כרטיס מסך: Zotac GTX680 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 2690 ש"ח מעבד: Intel Core i7 3930K 3.2Ghz 12MB 2890 ש"ח ספק כח: http://ksp.co.il/?uin=13635 450 ש"ח קירור Noctua NH-D14 SE2011 CPU COOLER 290 ש"ח מבקש חוות דעת מבחינת : האם החלקים תואמים אחד לשני? והאם המפרט שווה או שאפשר לשפר באותו מחיר? האם הספק כח מספיק למחשב הזה?

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  8. Started by sazoulai,

שלום, מבקשת המלצה למפרט מחשב למעצבת פנים / אדריכלית/ ארכיטקטית תוכנות גרפיקה ועריכה בשימוש קבוע נדרשות : AutoCAD, PhotoShop, SketchUp, אילוסטרייטור ועוד תוכנות הדמיה ללא OC ללא חומרה מיוחדת נדרשת חשבתי על מערכת הפעלה 64BIT אודה להצעה גם למסך תואם Full HD. בתודה,

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by hellforge,

אני מבקש המלצות למחשב נייד שיוכל להריץ את דיאבלו 3 חלק על מקסימום ומשחקים חדשים אחרים חלק על גבוה (לא חייב לראות את הזיעה על הפנים של היחידות) השימוש הנוסף בו יהיה פוטושופ וצפייה בסרטים. הנייד ישמש כתחליף לנייח כך שנושאי הסוללה, משקל וכו לא רלונטיים. מה שחשוב זה שלא יקרטע, לא יתחמם הרבה ושישרוד כמה שנים טובות של גיימינג כבד. תקציב: 5000+ גמיש * גודל המסך - 15.6\17 * משקל לא משנה *זמן סוללה לא משנה * יציאות מיוחדות - USB 3 * גודל מינימלי של כונן קשיח לא משנה, יש לי חיצוני * כונן CD/DVD? צורב- צורב * כונן Bluray - לא * אחריות בינלאומית - לא * רישיון למערכת הפעלה- רצוי * העדפה לחברה - dell אבל גם asus נשמע טוב

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. קראתי קצת על הדגם הזה והתרשמתי שאפשר להריץ איתו סרטים גם ב-1080p הם רושמים שזה מתאפשר כאשר הקובץ נמצא על המחשב - האם הכוונה שהוא חייב להיות על ה- H.D של המחשב או שניתן לחבר דיסק חיצוני ב-USB? :s05: הכוונה כאמור היא להשתמש בו כמחשב שמחובר למסך 42FHD ב- HDMI. לחילופין, מישהו מכיר אופציה אחרת במחיר נמוך (~1400 ש"ח) שכזה+שקט+צריכת חשמל אפסית שכוללת גם אינטרנט מלא?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 13K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי המחשב - הדמיות בתלת מימד ורינדור , בעיקר עבודה בREALTIME פחות חוות רינדור. תוכנות : 3dsMax. AE. MAYA. PHOTOSHOP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2x 19 1280X1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אתמול המחשב הנייח שלי נשרף (נשרף = עלה בלהבות.. אין לי מושג איך זה קרה.. זה התחיל מהכבל מתח SATA של ההארדיסק) אלו החלקים שהוצאתי מהמחשב ועובדים תקין כונן קשיח WD SATA2 160GB 7200RPM כונן קשיח (של המחשב הנייד) WD SATA2 160GB 5400RPM 2.5 INCH זיכרון CEON 1GB DDR2 800MHZ יש לי שני זכרונות כאלה... ככה שביחד זה 2GB צורב DVD LG X22 IDE אז השאלות שלי כאלה איזה מעבד כדאי לי להתאים לחומרה הזאת? (ברור לי שזה משהו במהירות רצפה) העניין הוא שאני ממש מגורד בכסף... ואני מחפש מחשב שסך הכל יעבוד.. לא יותר מזה.. (אינטרנט פייסבוק כאלה) מה אתם ממליצים לי לעשות עם החלקים האלה, ואיזה מעבד להתאים להם?

• 9 תגובות
    • 639 צפיות
  13. Started by benyben,

שלום חברים. נטבוק עם מעבד N570. עייף, איטי! האם כונן SSD (סאטא 2) יציל את הנטבוק? או שאני מבזבז את הזמן? אני מדבר על מעבר בין תכניות, על טעינת אתרים (רינדור)...... חבל לי להוציא כסף סתם תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום, אודה לכם להצעות עבור מפרט לפי הצרכים האלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חסכון תמיד מבורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילד בן 9 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הסוגים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תלוי במסך שיומלץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך …

15. Started by feffer1,

יש לי מחשב עם שחלקיו העיקריים: מעבד Q6600 לוח אם עם צ'יפסט nforce 650 תומך sli. 4 גיגה זיכרון בdual לא זוכר את הבאס. geforce 8800gt 512 המחשב בן לדעתי למעלה מ 4 וסוחב פצצה יחסית לגילו. האם כדאי לשדרג כרטיס מסך ולהוסיף זיכרון, או שיש צורך כבר במחשב חדש? פעם היית חזק בתחום , לפני הצבא והיום לא מתמצא.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ori24,

שלום לכולם,מבקש את עזרתכם בבניית מחשב למטרת משחקים בינוניים ושאר הדברים ב3000 שח. לא צריך מסך ושאר השטויות.חובה כרטיס מסך של נוידיה ולוח אם של אסוס.תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by a1516a,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מדגם DELL INSPIRON 7720 או 7520 : Ivory - מחשב נייד "17.3 Dell Inspiron 7720 i7-3610QM Ivory - מחשב נייד "15.6 Dell Inspiron 7520 i7-3612QM ב-2 המחשבים האלו יש כונן קשיח 1TB, אני אוכל להוסיף למחשב גם כונן SSD? במידה וכן, איזה סוג SSD יתאים למחשבים האלו וזה אפשרי לעשות זאת באופן עצמאי בבית למרות שאני לא מבין בדברים האלה? כלומר - זה רק לפתוח את המחשב ולחבר את הכונן לכבל? אשמח לקצת מידע, תודה

• 9 תגובות
    • 8.2k צפיות
  18. היי, בגדול הפרטים בכותרת. בקטן: המחשב הוא עבור עריכה גרפית, סוליד-וורקס עם הרכבות גדולות ומורכבות וכד'. ניתן לנצל את מלוא התקציב במידת הצורך. לא נדרש שום ציוד היקפי. לא יהיה OC. מה שכן נדרש 16GB RAM, תמיכה ב-RAID וכ.מסך מסדרת QUADRO. אני מתלבט האם רצוי מעבד INTEL XEON.. אני מקווה שהתקציב מתאים תודה..

• 9 תגובות
    • 965 צפיות
  19. Started by ltzik,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל, העיקר שיהיה יעיל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(BF3 בעיקר), 1080P, ULTRA. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארדיסק SATA, אך יש לכלול SSD 120. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS שימו לב שיש לי כבר 500GB SATA וכונן דיסקים בבית ככה שאני הורדתי אותם מהמפרט.ההתלבטויו שלי הם בכונן SSD ובלוח, הבנ…

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  20. היי לכולם , מבקש את עזרתם בייעוץ לגבי מפרט שהרכבתי עבור מחשב חדש שאני מעוניין לרכוש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לצורכי פיתוח בעיקר , חשוב לי שיעבוד בצורה מהירה מאוד עם תוכנות פיתוח ועיצוב כמו פוטושופ , או לחלופין Wmare שאני עובד איתה על מנת לדמות מחשב מק. אין צורך במשחקים. בנוסף , חשוב לי שיתמוך בצורה מלאה בסרטים ב1080P 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מעוניין במקלדת אלחוטית , אשמח להמלצה…

• 9 תגובות
    • 720 צפיות
  21. צריך המלצה לנייד עם המאפיינים הבאים: - מסך מט 15.6 אינצ' FHD (רזולוציה 1920x1080), ללא ברירה יתקבלו גם אופציות עם מסך מבריק. - מעבד כמה שיותר חזק i7/i5. - זיכרון 8GB. - HDD של כ- 1TB. - כרטיס מסך לא עקרוני. - מקלדת מוארת, עברית לא חובה. - עם USB3/HDMI/WIFI N/BT/Mic/Camera וכו'... - אחריות מינימום 3 שנים. - מראה סולידי. - משקל <3KG. - כולל Win7 x64 ואופיס (לא גרסאות נכות). תודה

22. Started by SoOmSoOm,

אהלן, אני הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני לא מעודכן בכלל במצב השוק של היום יש לי מחשב שאיתי כבר כמעט 7 שנים, והגיע הזמן להחליפו למשהו חדיש. יש לי כרגע מעבד pentium D עם טרה אהרדיסק, 2 גיגה ראמ וכרטיס נבידיה ג'יפורס 9600 בתכנון שלי הוא להעביר את הכריס מסך ואת האהרדיסק למחשב החדש. העיסוק העיקרי שלי במחשב הוא תיכנות (במיוחד לאנדרואיד, צריך להריץ אמולטור), עבודות (אופיס וכאלה) ופה ושם משחקים. אני מחפש חומרה מתאימה, אשמח לייעוץ מאיפה להתחיל, איזה מעבד כדאי לי, כמה ראם, לוח אם, ספק וכל השאר הירקות. תודה לעוזרים מראש!

• 9 תגובות
    • 880 צפיות
  23. Started by hadarK,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD,אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FIFA13,BF3 COD, ASSASIN וכל המשחקים שיצאו בשנה שנתיים הקרובות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך "23 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ניתן לחרוג ב400 2. מה שימושי המחשב? סקיירים,מיינקרפאט ואני לא מתכנן אולטרה אבל כמה שיותר גבוה שאפשר ביחס לתקציב. רזולוציה 1680x1050 3. אין צורך בציוד היקפי ובכונן קשיח 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 שלא ירעיש לא במאמץ יותר מידיי 5. האם מתוכנן OC? קל-בינוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא אבל שיהיה הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לגמרי שיהיה לי אופציה להחליף כרטיס מסך זה המפרט שאני הכנתי: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנו…

25. חשוב לי שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות (בעדיפות בלי שדרוג) לשימושים של משחקים, גלישה אינטנסיבית, הרצת מכונות וירטואליות וכו'... זקוק למפרט רק של הקופסא עצמה ושהמחשב עצמו יהיה שקט. נראה לי שדברים חשובים הם 8 גיגה זיכרון, מעבד I5, כונן SSD של 120 גיגה לפחות עם ביצועים טובים ולוח שמאפשר OC ? הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר בפחות, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי, אפשר בכמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה אינטנסיבית, משחקים, HD, תכנות, מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…

• 9 תגובות
    • 956 צפיות

דיונים חדשים בפורומים