ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
אז ככה הגעתי למסקנה שזהו הגיע הזמן לקחת מחשב חדש מסך 19 אינצ' LCD יש לי אז ככה שאין צורך לקנות כמו כן HD חדש בעל 250 GB של WD SATA יש לי אז גם אפשר לחסוך על זה אז ככה עכשיו צריך התיעצות וגם קצת עזרה ( המחירים שאני מציין הם לפי KSP אם יש הצעה למקום יותר זול אני ישמח לשמוע ) אני יפרט מה אני רוצה ואם אפשר תיעצו לי בנושא נתחיל מהדבר הכי חשוב מעבד: Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB במחיר של 1350 חשבתי לקחת את ה6300 הוא יותר זול ב300 שקל אבל איטי יותר אז אמרתי שנשקיע עדיף כבר ב6400 או שאולי עדיף כבר להשקיע במשהו חזק יותר? לוח אם אז כאן מתחילה כול ההתלבטות הקשה... וכאן אני באמת צריך עזרה ויעוץ נתחיל מה אני מוכן להשקיע: עד 700 שקל (מכיוון שראיתי שעד 700 שקל אפשר למ…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לבן שלי. המחשב ישמש בעיקר כמחשב ביתי ולא ינוייד הרבה, כך שמשקל של 3 ק"ג זה בהחלט סביר. מסך של 15.4 נראה כאופציה מועדפת. צרכים: מעבר לאינטרנט/אופיס - מדי פעם תיכנות ופוטושופ, ומשחקים כגון סימס ומשחקי פלאש באינטרנט (אם כי ייתכן שבעוד שנה-שנתיים הוא יתעניין גם במשחקים מעט יותר כבדים). חשבנו על HP 6860 (כאן: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711807) שבא עם שנתיים אחריות בינלאומית, אבל רציתי לדעת אם יש דגם מקביל של DELL. התלבטות נוספת: כאן בפורום ראיתי התייחסויות לכרטיסי מסך בעייתיים של Nvidia, אבל לא מצאתי הסבר מפורט לבעייה ולסיכון. האם מישהו יכול להסביר מעט יותר? האם בכלל לשימושים שציינתי יש צורך בכרטיס מסך עצמאי או שה-3100 הסטדנרטי יכול להספי…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב חדש עד 8000 ש"ח. הכנתי מפרט של מה שבערך אני רוצה לקנות. כבר מזמן לא עבדתי עם חומרה אז אין לי מושג עם הוא בסדר או לא. Intel p-4 2.40 GHZ 800MHZ FSB HYPERTHREADING ASUS P4P800 p-4 Daul Channel DDR 3Y DDR Samsung Original 400Mhz 512Mb CL3 Maxtor 80GB S-ATA 7200RPM 8MB BUFFER 3Y HERCULES 3D PROPHET RADEON 9000PRO 128MB 3Y Creative Audigy SE 5.1 DVD TEAC 16*48 BLACK OEM PLEXTOR 48*24*48 PX-W482448A PHILIPS 19" 109B Flat אז מה אתם אומרים ? אני פתוח לשינוים בכל החלקים ...
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו שבטח שמתם לב אני מחפש לאפטופ - אבל הבנתי שהדרישה הטכנית שאני רוצה בשלב זה לא קיימת ! אז חשבתי למה לא ללכת על MACBOOK PRO - מהדקים היפים - שפשוט צועקים "תיגע בי" ואז הארנק ענה לי על השאלה ואמר "נראה לך ? 9000 ש"ח ?| בקיצור - יש איזשהו לאפטופ במחיר שפוי (עד 6000 ש"ח) שנראה טוב - והכוונה לדק , סקסי , עדיף מואר (כמו הסמל של אפל מאחורה או מקלדת מוארת) ואם הוא גם חזק אז פעמיים כי טוב....כי אין טעם לרכוש I3 או משהו חלש :-( או שאני בכלל חי בסרט ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) חריגה: 500 2. מה שימושי המחשב? עבודה "משרדית" (סטודנט/אינטרנט), מעט פוטושופ. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש מארז וספק (hec300). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. אם יש כדאיות מובהקת ניתן גם להביא חלקים מסוימים מארה"ב. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? SSD, נראה לי שעדיף לא פחות מ-100GB, זיכרון 8GB. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג ה…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי הוא 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מהתקציב עד 1000 שקל, רק אם זה ממש הכרחי .2 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?) המחשב ישמש כתחנת עבודה עם התוכנות הבאות: Pro e 5 , Cero 2 , solidworks אופן שימוש כבד, פרנסה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) לא רללונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4 . האם יש רכיב שאין צורך לכלו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?מחשב ב3,000 ומחשב ב2,500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, מעט משחקים, אבל אני רוצה מחשב איכותי שיחזיק לי לאורך זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא הכי חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב עבודות משרדיות ( סטודנטית ), משחקים קלים , צפייה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר מ3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD של לפחות 1TB, תוספת SSD מבורכת. * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן ועדיף וינדוס 10. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אסוס או דל
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הולך להזמין מחר כנראה את המפרט הבא מKSP מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2200+ copper fan 790 1 790 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8RDA+(n-force2)sb,lan,USB2.0 690 1 690 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB Samsung 390 1 390 כרטיסי מסך? ATI Price Units Total RADEON 9100 TV,DVI 128MB 590 1 590 צורבים? Price Units Total Lite-on 52 x 24 x 52 (box) 380 1 380 מארזים? Price Units Total ATX MIDI 400W usb,p.stab. 230 1 230 סך הכל 3070 אינני מבין בOC אבל מתכנןן להתעניין בעתיד לא היה בחנות זיכרןנת של WINBOND (זה כזה הבדל?) (בKSP??) בעיקרון יש לי עוד 300-400 שח שאני יכול להוסיף אבל רק אם זה ממש הכרחי!!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אבל לא הכרחי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות בmatlab וצפייה בסרטים וסדרות. חשוב לי שאיכות הצפייה תהיה גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). די תדיר. יש לי מחשב בעבודה אבל ייתכן מאוד שאצטרך לעשות דברים גם בבית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת, עכבר, רמקולים, צורב ומסך. עדיף מסך די גדול. לא חושב שיש צורך בכרטיס מסך, חושבים שכ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו שאתם יודעים יש המון יצרניות מחשבים ניידות ועוד יותר דגמים של כל חברה. אני חייב שיעשו לי קצת סדר או לפחות סינון מהיצרניות. אין לי מושג מאפיה להתחיל בככל - בסופו של דבר אני רוצה מחשב שיחזיק לי להמון זמן,לא יתקע בעת ביצוע פעולות. כאשר בסה"כ אני מבצע פעולות די פשוטות - עבודה משרדית עם מסמכים,צפייה בסרטים,גלישה באינטרנט (עם המון חלונות),הורדות, והאזנה למוזיקה. האם תוכלו לעזור לי בנושא? בתודה מראש,
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של חברת COMPAQ מדגם CQ60. לפני מספר ימים, נשרף המטען של המחשב ויצא מכלל שימוש. ניגשתי למעבדת המחשבים הקרובה לביתי. מכיוון שמטען מקורי לא היה במלאי, הציע לי איש המעבדה לרכוש מטען אוניברסלי. נתנוי הכניסה עפ"י היצרן והמטען המקורי הם: 19V 4.47A בעוד שהספק האוניברסלי מוציא: 19V אבל ב6A. כשציינתי עובדה זו בפני איש המעבדה, הוא טען שההבדל בזרם הכניסה לא יגרום לשום נזק למחשב והוא אף עדיף מאשר במטען המקורי. האם הוא צודק? האם יהיה בטוח להשתמש במטען האוניבסרלי במחשב זה? תודה ושבוע טוב!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש, מסך 13.3" המחשב הוא לצרכי לימוד ואינטרנט, מעט משחקים וסרטי HD. התוכנות אשר יעלו עליו הן:OFFICE, SPSS,STATISTICA,MATHLAB התכונה החשובה לי ביותר זה מהירות וזמן סוללה לפחות 6 שעות. עד עכשיו התרשמתי מהDELL INSPIRION I5 אבל פתוח להצעות התקציב :עד 4000 ש"ח כמו כן אשמח להמלצה היכן כדי לקנות..
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב חדש, אינני מבין יותר מדי במחשבים אז אשמח אם תעזרו לי. התקציב שלי לכרגע הוא 3100, אני מעוניין בלנצל את כל התקציב אבל מעדיף שלא לחרוג ממנו. השימוש שלי במחשב יהיה בעיקר למשחקים. המסך שיש לי כרגע הוא מסך dell שהרזולוציה שלו היא 1920*1080. המשחקים שאני מתכנן לשחק בסה"כ הם משחקים כמו far cry 3, arkham city mortal kombat x וכו... אני מעוניין שהמחשב יהיה מיועד לבין הגדרות בינוניות לגבוהות. כפי שנאמר בכותרת, אין צורך בציוד היקפי. ואין צורך בקורא דיסקים. לא ממש חשוב לי כמה רעש יעשה המחשב. לא מתוכנן OC ולא צריך מערכת הפעלה. אני מעוניין שהמחשב יורכב לי בחנות ומבקש חנויות באיזור המרכז/ צפון. תודה רב…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי כאן על כל מיני מפרטים שראיתי ויש לי כמה שאלות (אני לא כ"כ בקיא בחומר). לפני כן אני רק אספר בקצרה על המחשב שאני צריך: מחשב למשחקים (בultra) ופיתוח: תקציב עד 8000 ש"ח אם אפשר לחסוך אז רצוי אבל ניתן גם לחרוג טיפה אם יהיה באמת שווה. תוכנות ספציפיות visual studio 2012, eclipse, ואולי עוד (CS5). זה לא לפרנסה הראשית אבל לא יכול לסבול מצב שזה לא יסחב את אלו. מעוניין במערכת שתוכל גם להריץ אימולטורים שונים. אם אפשר דרך VM אז אין בעיה. אין לי פשוט ניסיון עם VM אבל תמיד אפשר ללמוד. יש לי כבר מסך 16:10 22" (+\- לא זוכר) ללא יציאת HDMI. כאשר המסך במחשב האחר ימות (ימיו ספורים) אני אעביר את המסך הקיים למחשב השני ואקנה מסך חדש. לא יודע אם זה שיקול למפרט. בכל מקרה המסך ה…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ממש חזק למשחקים שהכל יעבוד פיקס עם מערך SLI 8800 GT או 9600GT OC אני לא מתכנן לעשות OC שיהיה כמה שיותר חזק בבקשה שזה יהיה מפה www.foxpc.co.il או מפה www.skypc.co.il הא ורק מקלדת ועכבר של לוגיטק EX110 זהו לא צריך עוד ציוד היקפי תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, ביקשו ממני המלצה למחשב+מסך מחשב בשביל שימוש בC++ וC SHARP, המחשב צריך להיות כולל מסך. מסך חשבתי על הDELL 2312 אבל בקשר למפרט אין לי מושג ואשמח לקבל אחד כזה. (אם ייצא יותר זול, מה טוב) תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 בערך 2. מה שימושי המחשב עבודה עם אבלטון ליצירת מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר בתל אביב 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מהר ככל האפשר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
טוב בעקבות יציאותש ל כמה משחקים טובים חדשים חשבתי אולי זה הזמן לקנות מחשב חדש אז ככה כיום יש לי AMD XP 2600+SF2 8RDA+ 512 DDR 333 SAMSUNG R9700 PRO 40GB MAXTOR RAIDMAX SCORPIO 868 וצורב+דיוידי Philips בהנחה ואני ימכור תמחשב ואקבל 2000 שקל אני אוכל להוסיף ממכירת הפלאפון שלי ולקמבן איזה 4300 שקל בערך איזה מפרט אתם ממליצים במחיר הזה למשחקים? והאם יהיה שיפור בין המחשב הנוכחי שלי לחדש? כמובן מבוסס amd64 תודה... ואגב לא צריך הארד דיסק כי יש לי אחד חדש 80 של ווסטרן..
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש שמעתי שזה הפורום הכי מיקצועי בארץ אז היצטרפתי האמת שבאתי לכאן כי יש לי מיפרט שבניתי לבד לגמרי רציתי לישמוע חוות דעת מאנשים מיקצועיים הנה המיפרט Intel Core 2 Duo QUAD Q9450 4 X 2.66GHz LGA 775 12MB Box ¤1689 כמות:1 http://shirion-computers.com/product.asp?pid=CORE2D-Q9450 GIGABYTE GA-P31-DS3L ,DualDDR1066,8CH, +LAN1000 ¤349 כמות:1 http://shirion-computers.com/product.asp?pid=GIGABYTE-GA-P31-DS3L Thermaltake SOPRANO Black + WINDOW ,Tool-free, no PSU,120mm Fan, USB2.0, Audio & speaker ¤419 כמות:1 http://shirion-computers.com/product.asp?pid=Thermaltake-SBW KINGSTONE 2048MB DDR2 800MHZ CL5 ¤289 כמות:1 http://shirion-computers.com/product.asp…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב 10.1" של סמסונג. הוא נפל לי לפני כמה ימים מגובה מתניים ומאז הוא לא עולה.. כנראה שלא מזהה את הדיסק הקשיח. בהתחלה הוא היה עולה והwindows היה מתחיל להטען אבל אז המסך היה הופך לשחור עכשיו הוא לא מגיע לזה.. הצלחתי להעלות את windows repair ושמה קיבלתי הודעה שהדיסק הקשיח לא קיים. ניסיתי להעלות גם את samsung repair וקיבלתי הודעה דומה (שקובץ שהוא צריך לא קיים). יש מה לעשות? המחשב הזה די חלש וישן (כמעט 4.5) ככה שלתקן אותו כנראה יהיה לא כלכלי.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר קצת, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) המחשב ישמש בעיקר לגלישה, סרטים ן-OFFICE וקצת משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים על הגדרות בינוניות או נמוכות גם בסדר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 רזולוציה 1280/1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני נמוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי ספק כו…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחר שהדגם שרציתי - asus n56vb-s4022h לא היה במלאי באילת (מחיר 3.600), וגם לא יגיע יותר (במקומו הציעו לי באותו מחיר אסוס מעפן עם רזולוציה נמוכה כרטיס חלש יותר ושאר ירקות) http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210635 זה המחשב החלטתי להוסיף עוד כמה מאות שקלים (במרכז הבדל מזערי של 200 ש"ח) וללכת על האח הגדול שלו, ה - asus n56vb-s4023h עם מעבד בעל ביצועים כפולים משל ה- i5-3230 http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210626 הדבר היחיד שאיכזב אותי, הוא שב-4022H יש דיסק קשיח של 750GB 7200RPM וב-4023H יש 1TB ו5400 RPM REVIEW של NBC - http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N56VB-S4050H-Notebook.91072.0.html אבל יש עוד מחשב של DELL שתפס לי את העין, ht…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Sempron 2800 Abit KV7-V DDR 400 512mb Twinmos CL2.5 Gygabyte FX5500 256 WD 80gb SATA NEC 3550A Samsung 793DF בסוף, אם הכול זה יוצא 3300(KSP) ללא התקנה. יש מה לשנות?| בתקציב אינו גמיש ועדיף להוריד כמה שיותר. הכנסתי כרטיס מסך ולא הסתמכתי על האון-בורד בגלל שאני רוצה שתהיה לה גמישות מסויימת. יש הצעות לשיפורים?
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-