ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בעל המאפיינים הבאים: מתאים לעיבוד גרפי (מריץ מהר: פוטושופ, zbrush, maya) מתאים לתכנות (מריץ סימולטור של אנדרואיד בצורה סבירה) בעל מסך נשלף או משהו בסגנון, כך שאוכל להשתמש בו לפעמים כטאבלט, אבל עדיין שתהיה מקלדת (כי זה בעיקר לתכנות) גודל 15.6" רצוי מאוד. מאווררים שקטים מאוד. מה פחות חשוב לי: אורך חיי סוללה, כי הוא יהיה בדרך כלל נייח. גודל hard disk. כל מיני קוראי media למיניהם. משקל, כי הוא בדרך כלל נייח. אני רוצה לדעת מה המחיר המינימלי של מחשב שעונה לדרישות האלה, ואיזה מחשב דומה אפשר לקנות ב~4000 שקל. שאלה שנייה: אותו דבר, אבל בלי הדרישה של מסך נשלף שנהיה טאבלט. תודה.
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
* גודל המסך? 15.6 ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף קל מן הסתם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כל המרבה הרי זה משובך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI חובה. * בלוטות? רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) כמה שיותר, לא פחות מ350 * כונן CD/DVD? צורב? עדיף, לא חובה * כונן Bluray? ממש לא חשוב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אכפת לי אם מהארץ או מחו"ל, אני מודע שבתקציב הזה לא אוכל …
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
טוב, אז קצת רבתי עם חבר על מפרט שאחיו הולך להזמין, מחו"ל. הרבה האשמות נזקו לאוויר אבל בואו לא ניכנס לזה. אבל אני נחוש בדעתי להשיג לו חוות דעת מקצועית, כי פשוט חבל על הכסף של אחיו. להלן המפרט: Intel 3970X בזבוז אטומי Asus P9X79 PRO GTX TITAN 6GB ממותג לא ידוע, אבל זה פחות משנה כי כולם רפרנס. 16GB DDR3 8X2GB DAFUQ!? שמונה סטיקים של 2GB?! לדעתי טמטום מוחלט. NZXT Phantom 830 gunmetal ADATA S510 120GB 1TB 7200RPM 32M, SATA 6Gbps Corsair CX750 (לדעתי עוול למערכת שכזאת.) ו"קירור נוזלי" למעבד, לא רשום דגם או מותג. נטען שהמחשב הוזמן מפה: http://ibuypower.com אז קדימה, חוו את דעתכם על המחשב הזה, הוא כבר יקבל קישור לאשכול. עריכה: הנה הדגם המדויק: http://ibuypower.com…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה לגבי צוואר בקבוק. לפי מה שאני מבין צוואר בקבוק נגרם כאשר אחד מהרכיבים במחשב "חלש" יחסית והוא "מפריע" לשאר החלקים לנצל את הפוטנציאל שלהם, אני רוצה להציג את המפרט שלי ואשמח אם מישהו יוכל להגיד לי אם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק אז זה המפרט שלי : מעבד-Core i7 3960X Extreme לוח אם-Gigabyte X79-UD3 s2011 זיכרונות-G.SKILL 4X4 DDR3 2133 MHZ כרטיס מסך-Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 OC GHZ Edition 6GB GDDR5 כונן קשיח-WD 1TB כונן SSD- אינטל 240GB מערכת הפעלה- WINDOWS 8 64BIT תודה רבה..
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אהלן, התכנון שלי לקנות מספר דברים עבור המארז הנוכחי שלי+ספק+הארדיסק SSD+כרטיס קול. המארז הנוכחי הוא אנטק sonata 2. ספק הכוח שיש ברשותי הוא של אנטק גם ANTEC NEO 430W(אני שרופה על הספק הזה) הארדיסק SSD 256 ג'יגה של סמסונג. וכרטיס קול AUDIGY של CREATIVE המתחבר בPCIE X16. עיקר השימוש הוא צפייה בסרטים 720P ו1080P אני צריכה כרטיס מסך שתומך בשלושה מסכים. מדובר בשני מסכים דל U2312HM. ומסך טלויזיה סוני לד 46". החשיבות הגבוה היא תמיכה ב3 מסכים ואיכות צפיה גבוהה ללא דיליי. לוח אם עדיפות לאסוס מעדיפה שיהיה יציאות של ESATA ,HDMI, DP כמה שיותר חיבורי USB 3 כמובן כרטיס רשת. כמו כן זיכרון 4 ג'יגה יספיק תכלס חשבתי ללכת על קינגסטון בחירת הזיכרון זה עניין שולי, כמובן תמיכה בDDR3. מעבד מעדי…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום . חבר בעבודה ביקש שאני אעזור לו עם מפרט עבור גראפיקה , ואני פונה אליכם שמבינים יותר טוב ממני באספקטים מסויימים שתעזרו לי אז ככה , אני לא אלך לפי השאלון שבסטיקי כי תמיד כאשר חבר מבקש עזרה למפרט , לא מקבלים את כל הפרטים ממנו ;D אז אני פשוט ארשום את הפרטים והדרישות כמה שיותר מדויק . 1. אז התקציב הוא עד 3000 ש''ח ולהשתדל לא לחרוג , אלא אם כן יש איזה פריט שישפיע רבות לטובת המפרט ולביצועים שלו , אז אני אשמח לדעת מה וכמה , וכן , לנצל את התקציב , כי גם ככה נראה לי שהתקציב לא גדול מידי . 2. ציוד היקפי - אין צורך בשום ציוד היקפי , רק המארז ומה שבתוכו . 3. רמת שקט - נגיד שיהיה באמצע (5) בערך . 4. על איזה רזולוצייה יעבוד ? - גם כן לא ידוע לי , אבל אם זה קר…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, נשבר לי המסך(asus "10), והבאתי לחנות לחוות דעת. הציעו לי החלפה במסך משומש חצי שנה ב-350. החנות נחשבת אמינה. בנוסף מצאתי ב-pcell מסכים חדשים LED ב-320. מה כדאי לעשות?
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
אהלן, כבר כמה ימים אני שובר את הראש לגבי בחירת לפטופ! הצרכים שלי לא גבוהים מי יודע מה אבל חבל לי להתפשר על ההנאה שלי מהמחשב בכל זאת. כיוונתי לטווח מחירים של 2500-3000 אבל גם לגלוש קצת למעלה בכמה שקלים לא יהרוג אותי. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, לימודים(וורד וכדומה) וצפייה בסרטים, עם אופציה לאיזה משחק או שניים * גודל המסך? מעדיף 15 אבל גם 14 יעשה את העבודה * משקל רצוי?כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, מעדיף אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?, usb3 יהיה נחמד, hdmi * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא משהו ספציפי * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אני מאד…
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום חברה, אנ משתמש חדש בפורום זה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לפטופ לקנייה. אני מתכנת C++ ועובד בעיקר עם VisualStudio למי שמכיר. אני בעיקר עובד מהבית ולכן את המחשב אני מחבר למסך חיצוני שהוא HD. חשוב לי שבמקרה של חיבור הלפטופ למסך חיצוני, הוא יעבוד טוב עם אכות גבוהה גם עם ארצה לראות סרט HD דרך המסך החיצוני. הייתי רוצה שהמחשב יהיה מהיר. גודל מסך לכול היותר 15 אינץ. מעבד i7 זיכרון 8 GB לפחות. כרטיס מסך חזק, בשביל תמיכה טובה לחיבור מסך חיצוני ב HD. Rdisk מהיר, הבנתי שיש מהירויות שונות וחברים המליצו לי על 7200? חשבתי על המחשב - http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+14%26%2334%3B+Laptop+-+8GB+Memory+-+750GB+Hard+Drive+-+Black/6775213.p?id=1218806578593&skuId=677521…
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
ערב טוב אני מחפש לקנות נייח לצרכי לעבודה. אז ככה השימושים העיקריים יהיו: 1.תוכנות וירטואליזציה כמו VMWARE 2.אני עורך קצת בפוטושופ (לא שימוש כבד אלה יותר בצורה חובבנית,עיצוב תמונות ואתרים) 3.השימוש האחרון הוא משחקים וסרטים (לא גיימינג כבד,שיוכל אבל להריץ את המשחקים לפחות בשנה הקרובה) מבחינת העדפות האישיות אני מעדיף את המפרט מKSPעדיף אני חייב זכרון של 8GB מעבד -I5 הארד דיסק-1TB לגבי כרטיס מסך,הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים.אני צריך כרטיס סביר שיחזיק מעמד בכבוד שנה-שנה וחצי לוח אם-אני מעדיף של ASUS,חשוב לי שיהיה בעל 4 סלוטים לזכרון לשדרוג עתידי ויתמוך בזכרון של 1600MHZ במקרה וצריך יש אפשרות לחרוג מהתקציב עד כ-500 ש"ח תודה רבה מראש
-
- 4 תגובות
- 779 צפיות
-
-
*חשוב שהמפרט יכלול 16 GB זכרון מהיר ושיהיה מעבד I7 אין צורך במסך, דיסק קשיח וציוד הקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Illustrator, Photoshop' Indesign, Flash, After Effects א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אנימציה, קומפוזיטינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אפטר אפקטס, CINEMA4D, 3DS MAX, פרמייר, משתמש כבד, פרנסה חלקית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מעט מאוד, לא משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינטש, 1920X1200, -לאילו הגד…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שבוע טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח קוד בפרויקטים גדולים (שלוקח שעות לקמפל), גלישה כבדה (עשרות לשוניות פתוחות), אולי בעתיד הרצת Win 8 ב VM (או להפך, הרצת Linux מתוך Windows) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse/Browsers/Compilers under Ubuntu ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
[table] [tr] [td] Component [/td] [td] Model [/td] [td] Ebay Price [/td] [td] Israel Price [/td] [td] Final Price [/td] [td] Comments [/td] [/tr] [tr] [td] Case [/td] [td] Nanoxia DS1 - Deep Silence 1 Black [/td] [td] 991 [/td] [td] 640 [/td] [td] 640 [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td] MotherBoard [/td] [td] ASRock Z77 Extreme4-M Z77 LGA 1155 [/td] [td] 695 [/td] [td] 837 [/td] [td] 695 [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td] CPU [/td] [td] Intel Core i5-3570K [/td] [td] 1097 [/td] [td] 1094 [/td] [td] 1097 [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td] CPU Cooling [/td] [td] Zalman CNPS14X [/td] [td] 180 [/td] [td] 180 [/td] [td] 180 [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td…
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
תקציב מקסימאלי: 4,500 ש"ח ניצול וחריגה:אין לי מושג האמת כמה מחשבים עולים היום. התקציב גמיש, העיקר שישרת את הצרכים באופן הטוב ביותר. שימושי המחשב: משחקים ועבודה משרדית משחקים לדוגמא: World of Warcraft, League of Legends, DotA 2, TES Online, TES: Skyrim, NBA 2k series, Witcher series, Dragon Age series, Mass Effect series. בעיקרון אני משחק בעיקר משחקי תפקידים ומשחקים המוניים. רזולוציה טבעית: 1080*1920 מסך DELL 2209WA הגדרות גרפיות: ארצה שהמחשב יוכל להריץ באופן חלק בהגדרות בינוניות-גבוהות וכי יוכל להתמודד גם עם משחקים שיצאו בז'אנרים שציינתי גם בשנים הקרובות. ציוד הקפי: ללא. רכיבים: לכלול הכל. שקט: 5/10. אוברקלוק: לא מתוכנן. מערכת הפעלה: אין צור…
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
בן שנה בערך בלי אחריות.. מעבד i5-2430M 8 GB RAM הרד דיסק 750 5200סלד כרטיס מסך של AMD 6570..(סדרה 6,אני לא בטוח לגבי הדגם) 15.6 אינץ מסך מה אתם חושבים...?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מסך חדש או כמעט חדש ולא יודע כמה לתת למוכר. ובנוגע לאחריות, מה לדרוש מהמוכר, קבלה מקורית?
-
- 7 תגובות
- 897 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תיכנות, עבודה משרדית, גלישה, צפייה בסרטים הן במסך של המחשב והן בחיבור לטלויזיה, משחקים באיכות סבירה כגון Starcraft 2 battlefield 3 * גודל המסך? 15 אינץ' * משקל רצוי? אין לי מושג וזה נתון לא כזה קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם אפשר כמה שיותר זמן סוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI DVI USB3 * בלוטות? לא חובה אבל נחמד אם יש. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - 500GB לפחות לא משנה לי SSD או HDD * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי מחשב בלי מערכת הפעלה כלל. * האם יש ל…
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
-
-
כתבתי כאן בעבר, ועכשיו יש לי דרישה די SOS, בגלל פרוייקט שחייבת להתחיל מיד. מאמינה שכבר יש כאן הרבה מאוד הצעות מתאימות אשמח אולי אפילו לקישור בעיקרון העבודה עבור גרפיקה ועריכת ווידאו בעיקר בפרימייר. התקציב הוא כ5K ואין דרישה למסך מקלדת ועכבר בשלב הזה אשמח להצעות או להפניות מתאימות המון תודה
-
- 1 תגובה
- 514 צפיות
-
-
אני רואה הרבה מחשבים ניידים חדשים 13.3" עם מעבדים "מוזרים" כגון INTEL DUAL CORE 1.2 או 1.3 גה"ץ במחירים מופקעים. מה הקטע של המחשבים האלה ? הם עולים בדיוק כמו מחשבי 13" אחרים עם מעבדי I5. האם ההבדל בין המעבדי 1.2 האלה לI5 2.4 מורגש ? המחיר מבלבל אותי.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא שמיועד בעיקר לשימוש ביתי רגיל עם כוונה להתחיל לערוך תמונות בפוטושופ CS6. התקציב הוא עד 2750 ש"ח גג, ללא OC מתוכנן. העבודה היא על מסך 22'' ברזולוציה של 1680X1050. האם יש מקום להידוק המפרט או לשידרוגו במסגרת התקציב הנתון? Intel IVY Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 55W Box, יחידות 1 ₪651 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4026 Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 B75 CHIPSET VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪365 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3696 Crucial Ballistix Sport 8GB Kit (4GBx2)DDR3 1600Mhz CL9 BLS8GK3D1609DS1S00, יחידות 1 ₪239 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4048 Western Digital 500GB 7200RPM 16MB Sa…
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
Intel i5 750 @ 2.67 GigaByte P55-UD3L 2x 2G g skill ripjaws F3 CL7 => 4G sapphire radeon 5770 hd scythe mugen 2 seasonic 620w bronze antec three hundred שימוש של כ-שנתיים תודה
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז אני מחפש טאבלט windows 8 pro מלא עם קישוריות 3g וכמובן מעבד i7. אז מצאתי את הלנובו ThinkPad Helix שעדיין לא יצא (יוצא בראשון לאפריל) אבל לא תומך בקישוריות 3g מחוץ לארה"ב. והמחיר שלו יהיה בין 600$ -999$ שזה די טוב לחומרה שלו ולרמות קישוריות. ויש להם גם את ThinkPad Tablet 2 שיש לו מעבד רק atom (חלשלוש). והמחיר שלו 679$ שזה אומר שהוא לא נותן תמורה טובה ביחס למחיר. וחשוב לי את הסוג מכשיר הזה כי אני צריך אותו לעבודה (להיתחבר למחשב מרחוק ו-atom זה בדיחה) אז תוכלו לעזור לי למצוא מכשיר כזה? תודה רבה מאד
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
הדרישות: * מטרות המחשב? מיועד לסטודנטית שעובדת עם אופיס, רואה סרטים באיכות גבוהה, גולשת ושומעת מוזיקה. לא מעבר. * גודל המסך? רצוי 13" * משקל רצוי? רצוי עד 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות לעבודה הנ"ל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? אם * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? אם אפשרי בתקציב אז כן. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. אבל צריך אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא הסיפור: המחשב הנוכחי שלה שבק חיים בלי סיבה והדחיפות למחשב היא גבוהה מאוד. השימוש כמו שראיתם הוא דיי בסי…
-
- 0 תגובות
- 810 צפיות
-