עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, קרוב משפחה שלי מעוניין לקנות mini PC אשר מטעמי מקום ישמש כמחשב שולחני עבור גלישה באינטרנט, עבודה עם מסמכים, האזנה למוזיקה וצפיה בסרטים של 1080P. התקציב למחשב הינו כ- 1000 ש"ח עבור barebone, אני כבר אדאג לו ל ssd ו ram. מאוד חשוב wifi חזק ואפילו עדיף עם אנטנה חיצונית. לא חובה אבל נחמד אם יהיה vesa mount. אם יש המלצות לרכישה מאמאזון זה גם טוב. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, מקווה שאני עומדת בכללי הפורום ואם לא מתנצלת מראש. אשמח לסיוע ברכישת לפטופ שהמטרה העיקרית שלו היא הפגת שעמום במהלך אשפוז ממושך. הנה השאלון והתשובות שלי (של מה שאני יודעת, בכל זאת אני לא כל כך מתמצאת בנושא הטכני) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד כדאי לנסות ולחסוך, לא? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה ברשת ותכני HD, עריכה גרפית אופציונלי (אם לא מייקר יותר מדי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כל יישומי אופיס (ש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Motix,

שלום לכולם. יש לי עסק שאני משמיע בו מוזיקה דרך המחשב. חיברתי בייומיים האחרונים כבלי hdmi ל5 טלוויזיות בעסק ומקרן אחד (עם מפצל ומגברים). המטרות שהמחשב יעשה הן: 1. ישמיע מוזיקה 2. יציג ווידאו קליפים שאני עורך (במחשב אחר) (קליפים שדורשים קצת כוח גרפי) בסגנון הבא: 3. תהיה עליו תוכנת שילוט דיגיטלי שתוך כדי הקליפים תפרסם מבצעים למטה או בכל המסך (מין מצגות כאלה). 4. אני צריך אפשרות להעביר את הממיר של יאס לתוך המחשב כדי להציג את השידורים דרך המחשב והתוכנה של הפרסום דיגיטלי. הבנתי שקוראים לזה כרטיס טלוויזיה. 5. אני צריך כרטיס קול טוב שיוציא את הסאונד בצורה איכותית כי מערכת הרמקולים לא כ"כ טובה כרגע. לפי מה שהבנתי, אני…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב למנכ"ל החברה מחשב נייד . חשוב שהמחשב יהיה קל וקטן מאוד בגלל שהוא מתנייד איתו הרבה. כמו כן חשוב שתהיה תמיכה ב- WIRELESS . ולי חשוב שיהיה אמין ושיהו בו כל הפיט'שרים ( עד כמה שניתן כמובן) המחשב מיועד לצורכי עבודה בעיקר יישומי אופיס , מיילים וכדומה, אך חשוב שיהיה מהיר ואמין. חשבתי ללכת על כוון של מחשבי IBM דגמי ה- X (או ה- V ) אני לא כל כך יודע מה ההבדל בין הדגמים הללו וישנם מס' דגמים לכל אחד. האם מומלץ סוג אחר של יצרן ? כל עזרה או עיצה תתקבל בברכה. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by _idank_,

אני צריך מחשב בתקציב של בערך 5,000 לא כולל ציוד הקפי בעיקר למשחקים תודה מראש!

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום, אשמח לעזרה מהמומחים כאן. יש צורך בהרכבת המפרט הבא עבור מחשב לבקרה על רובוט: מערכת הפעלה לינוקס (כרגע יש מחשב נייד ויש בעיות עם הדריברים בלינוקס) מעבד חזק זכרון 32GB (הרצת מספר רב של תהליכים כבדים במקביל) כרטיס רשת עם לפחות שתי יציאה (תקשורת אמינה עבור realtime, חיפשתי בעיקר לוחות של סרברים, לא בטוח אם זה נכון) כרטיס מסך NVIDIA תומך CUDA (מספר רב של תהליכים כבדים במקביל) לפחות 2 כניסות של USBC (תומך לינוקס) כונן SSD 512GB+ מודם 4G (אפשר חיצוני, אשמח להמלצות) - ללא ציוד היקפי מחיר עדיף מתחת ל 10K NIS, גמיש. התקשיתי בהרכבת המפרט ואולי עדיף כבר NUC, מחשב נייד או אפילו שילוב…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש סטנדרטי של מחשב בייתי - אינטרנט, כתיבת מסמכים צפייה בסרטים עריכה גרפית ב Photoshop ו Blender דרישות מינימום ל Photoshop : Intel® Core 2 or AMD Athlon® 64 processor; 2 GHz 8 GB recommended OpenGL 2.0 support דרישות ל Blender: CPU 64-bit quad core RAM 8 GB recommended OpenGL 3.3 graphics card with 2 GB RAM - recommended 4GB 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדו…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה למפרט, בעיקר של החוסרים, וחוות דעת על הרכיבים הבאים שבחרתי. דרך מקום העבודה שלי אני זכאי לקנות מספר רכיבים במחיר מוזל, ולכן אני נוטה לבחור בהם קודם, ואת שאר הרכיבים לבנות סביבם. הרכיבים שכבר קונה (כתבתי גם בסעיף 4): מעבד intel I7-8700K לוח אם Gigabyte Z370-gaming 7 SSD למערכת ההפעלה: intel SSD 760P 256 GB זיכרון - צריך את עזרתכם - G.SKILL Sniper X Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 SDRAM או G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4 3200 SDRAM? ההבדל הוא כפול במחיר, האם נדרש?? כרטיס גרפי : ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING , או לחילופין להמשיך לעבוד עם ASUS DUAL-GTX1060-O6G. האם ה500 דולר הנוספים הא…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. הוא צריך את זה בעיקר למחשקים וסרטים

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by davidbr,

היי, חבר שלי צריך מפרט לשדרוג עד 3,500 ש"ח (עדיף פחות). המחשב משמש למשחקים ושימוש רגיל (אופיס, אינטרנט וכו'). צריך: מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך מארז ספק ו floppy תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Cyron,

מעבד: AthlonXP 1800 לוח: 7VRXP זכרון: 256mb כרטיס מסך: GeForce 3 TI200 אני מעוניין לשדרג את המחשב, רציתי לדעת אם זה כדאי\משתלם המחשב מספיק לצרכים (אינטרנט, סרטים, מוזיקה) אבל הוא איטי ואני רוצה לשפר אותו קצת. מבחינת כסף אני מוכן להשקיע אם זה יתן תמורה בביצועים מה דעתכם ?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Kyo,

היי, אני חדש פה... ואמרו לי שזהו פורום טוב מאוד להצעות ומחירים וכל הדברים הכלולים במחשבים ומפרטים... אז, החלטתי לבקש פה עזרה... אני לא יודע עוד איך הדיונים אצלכם עובדים אבל אני מבקש משהו אחד... אל תריבו על מה המפרט יותר טוב... אני רוצה לבנות לי מחשב למשחקים - לא כולל עכבר מקלדת מסך ורמקולים... בתקציב של 4400 שקל... יש לי מפרט ראשוני שבניתי בKSP והייתי רוצה דעה עליו... Athlon 64 3000+ (S-754)- מעבד GIGABYTE K8NS (s754)- לוח אם DDR 400 512MB A-DATA - זכרון RAM Hitachi(IBM) 80GB SATA - דיסק קשיח PINE XFX FX5900XT 128MB - כרטיס מסך - יש לי פה קצת בעיה ואני מתלבט בין רדאון 9600 256 מגה FLOPPY Teac/SONY 1.44 - צריך הסבר ? DVD Recorders NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 - …

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. היי =\ המממ, העניין אצלי לא כ"כ פשוט המחשב שיש לי עכשיו: p4 1500mhz Intel 850GB - לוח GF2 64 mx 256 rd-ram samsung עכשיו, מה שאני משחק לרוב זה CS, ואני מגרד בקושי את ה 100FPS, עם צניחות ל 60-50, עם עשן גם ל 12 - לא תנאים למשחק.. הבעיה מתחילה פה: תאריך הגיוס שלי: 25.7 השנה. אני מ-ת לקנות מחשב חדש, אבל לא סגור על זה כשאני מעמיד בהשוואה להוצאה הכבדה את הניצול שלי מהמחשב (הייעוד שלי קרבי (פרופיל 97) אבל אני הופך עולמות כדי להתקבל למודיעין. ואולי גם אדחה את הגיוס למרץ 2005) אוקיי, אז במידה ואני קונה מחשב חדש (לא הכל חדש, אין כסף...) חשבתי על: מעבד: המממ בערך 2.66 אני חושב שזה סבבה. אינטל עדיף אבל יקר, אז נראה לי שאני הולך על AMD כרטיס מסך - גיפורס 5900XT או רדאון9800פרו. (קנ…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. רציתי לדעת אם זה אפשרי - האם אפשר להרכיב מפרט ב6000 שקל , ללא סי די רום , ללא מסך וללא מקלדת ועכבר , שיריץ את פאר קריי חלק לגמריי בלי תקיעות בכלל! (אפילו במקומות עמוסים) ושהמפרט יכלול בתוכו כרטיס מסך 9800 פרו! המפרט הוא בשבילי... אם אי אפשר לעשות דבר כזה אז אני ייקח 2600 מובייל עם אובר קלוק קטן וX800 PRO... אבל תנסו את הבקשה הראשונה בלי האובר קלוק.. זה דיי אתגר... תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Carmageddon,

Hello, I need help to figure out what would be the best, and most stable basic stuff to meet those needs: 1) Running on 100mbit full duplex line, probably be upgraded to 200mbiit and later might go up to gbit speeds. 2) Be able to withstand constanous load on it both ways - 100mbit both ways, maby people logged in on ftp server. box will be on linux. 3) capable of having many controllers (to support 4TB hdds total space and more, must support raid 5 and 6 if there is just better and gigabit nic cards (to future support gigabit speeds of about 125MB/s upload and download). 4) be able to be up long time w.out downtimes as much as possible *Please make suggestions for …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by AngryBirds,

אח שלי שגר בארצות הברית זכה בתחרות במחשב ALIENWARE M11X. הוא אמר לי שהוא לא צריך אותו, ושלח לי אותו בלי הקופסה, רק הדיסקים, חוברות והמחשב עצמו. הנה המפרט של המחשב Overclockable Intel® Core™2 Duo SU7300 1.3GHz (3MB Cache) 1GB NVIDIA® GeForce® GT 335M 11.6-inch WideHD 1366x768 (720p) WLED 1.3MP Web Cam Alienware M11x a/b/g/n 2x2 MIMO Wireless Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English 4GB Dual Channel DDR3 at 800MHz 320GB SATAII 7,200RPM 1 Year Basic Service Plan בכמה אני יכול למכור??

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by SeaMonster,

המחשב עבד מצויין ובלי שום בעיות עד אתמול. באתי להדליק אותו והוא לא נדלק, חיברתי את המטען וגם החיווי של הטעינה לא נדלק! הדבר היחידי שנדלק כאשר אני מחבר את המטען זה הלד ליד שקע הטעינה. אני מפספס פה משהו?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by niravr01,

היי, אני צריך את עזרתכם... אני מעוניין לקנות נטבוק לעבודה יומיומית, לא משחקים, לא מתחמם הרבה וסוללה שתחזיק הרבה זמן המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד: 1600 ש"ח. יש כמה נטבוקים שמצאתי, ארצה את תגובתכם: 1. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1015PEM&cfm=7E05AFD1 2. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK2102010ej 3. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1018BK455 4. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN193F769per **אם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים, אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Gamer 77,

מה עדיף?ומה כדי לשפר/לשנות? מפרט 1--- מעבדי אינטל‏ Price Units Total Core i5 750, s1156, 8MB Tray 930 1 930 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 575 1 575 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz Price Units Total 2GB Kingston 260 2 520 כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 855 1 855 דיסקים קשיחים‏ Western Digital Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS 255 1 255 צורבים‏ LG Price Units Total DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 130 1 130 מאווררים וגופי קירור‏ Thermaltake Price Units Total Silent 1156 CLP0552 140 1 140 מארזים‏ Enermax P…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by lirancoh85,

שלום לכולם אני צריך עזרה למפרט מדיה סנטר שישמש בעיקר לצפיית סרטים באיכות גבוהה (full hd), צפייה בתכנים באינטרנט, וגלישה באינטרנט. המחשב יהיה מחובר לטלויזיה 50" full hd ולערכת קולונוע ביתית מקצועית הכוללת מגבר ברמה גבוהה + 7 רמקולים של bose בנוסף יש לקחת בחשבון שהמחשב יהיה בתוך ארון סגור בלי יותר מדיי אוויר פתוח (זה הדאגה העיקרית שלי). חשבתי על המפרט הנ"ל silverstone grandia GD04S intel core i3 2220 Gigabyte GA-B75M-D3H, Intel B75, S 1155, DDR3, SATA III - 6Gb/s, PCIe 3.0 (x16), D-Sub/ DVI-D/ HDMI, Micro ATX 8GB (2x4GB) Corsair DDR3 XMS3, PC3-12800 (1600), Non-ECC Unbuffered, CAS 9-9-9-24, 1.65V 430W Corsair Builder Series CMPSU-430CXV2UK, 80%+ BRONZE Eff', Uncertified, Q…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by shurkes,

שלום, אני מעוניין במפרט למחשב ביתי. המחשב משמש לקריאת מייל, וורד ואקסל ברמה בסיסית מינוס, אינטרנט וסוליטייר... ככל הנראה אתקין במחשב אובונטו עם TB למייל ואופן אופיס. האם אפשר למצוא מפרט סביר שיכנס במארז קטן? איזה סוגי מארז קטנים קיימים? זכרון קשיח, בין 300 ל500 יהיה מספיק. תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי?3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים+עריכה גראפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושטופ,אילוסטריטור,אקשטין סקריפ,תוכנות פלאש וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:הירוס 6,דיאבלו 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).[19 אינץ',אם חשוב דגם אברר] -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמובן שכמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by roei86,

שלום לכולם. חברה שלי היא מורה, ובמסגרת עבודתה היא לוקחת את המחשב הנייד לב"ס שימושה האישי והלימודי (העברת מצגות, הזנת ציונים וכו' וכו') מעצם העובדה שהיא צריכה לקחת אותו כל יום הצורך המרכזי שלה הוא משקל, משמע שיהיה קל. בנוסף חשוב לה זמן סוללה ארוך ושיהיה מסך בגודל סביר (לא 11") שיהיה נח לעבודה. על איזה מחשב הייתם ממליצים? תודה! * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, ומדי פעם צפייה בסרטים (חיבור לטלוויזיה עם HDMI) * גודל המסך? רצוי 13.3 או אפילו 14 (ומעלה כמובן) * רזולוציית המסך? לא קריטי במיוחד, אני מניח שזה יהיה לפחות 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? האישיו הרציני - כמה שיותר קל! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק שעתיים בלי הטעה? כן. רצוי סוללה שתחזיק הרב…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Or_s2006,

1. מה התקציב המקסימאלי?6,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עוד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימושי המחשב עם גיימינג עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4,GTA V,watch dogs,Far Cry 4,ומשחקים שיצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3.…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. שאלה בקשר לקניית SSD והתקנת וינדוס.. יש לי מחשב ASUS G75VX אני רוצה לקנות כונן SSD אני קיבלתי עם המחשב שקניתי וינדוס 8 מקורי ללא דיסק אם אני עושה פורמט איך אני אמור להתקין שוב את הוינדוס המקורי? ואם אני קונה כונן SSD איך אפשר להעביר את הוינדוס לכונן הSSD או להתקין עותק מקורי?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים