ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
-
Computer that will move fast, mostly for internet and writing use, games included too ofcrouse but in low usement. the budget is 2000 not more. including LCD "17 and optical mouse+keyboard+case. The case wont have to be something special, something ordinary. Thanks.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי כאן - הדרישות שלי מעט השתנו ולכן אני מבקש להתייעץ שנית. לאור מעבר דירה והשארת המחשב הנייח בבית הקודם אני מחפש מחשב נייד חדש. האם מסך 13' מספיק לעבודה שוטפת ביום יום? בחיים לא הייתי עם מסך יותר קטן מ-17' ולרוב אני עם 21'+ אז אני לא יודע האם זה מיועד רק לנסיעות או שזה גם יכול להתאים לעבודה השוטפת. במידה וכן ראיתי השוואה שעשו The Marker לאולטרבוקים והם טוענים שם שה530U3B של סמסונג הוא המצטיין. האם אכן כך והוא המומלץ לרכישה בגודל זה ובתקציב עד 4K? (מארה"ב) תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בתקציב כ-5000 ש"ח ללא צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה המטרות העיקריות של המחשב : תיב"מ CAD-CAM (תיכנון ויצור בעזרת מחשב) - SolidWorks , Solidcam, Cimatron, AutoCad, CATIA + תכני HD עבודה משרדית לא למשחקים לא מתוכנן אוברקלוק למחשב ללא מסך ויתר הציוד ההיקפי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש המלצה לנייד בשביל חבר. הוא מצלם המון אבל זה כתחביב זה לא מקצועי, עורך בעיקר תמונות לא וידאו. הוא מחפש מחשב שיוכל לתת לו מענה על הדרישות הבאות איכות מסך טובה- צבעים וחדות. עריכת תמונות - רוב העריכה שלו תתבצע בתוכנות כמו Photoshop/Lightroom. נפח אחסון - אם מדובר בחצי טרה SSD, אז שתהיה אופציה להרחבה בעתיד במידת הצורך. משקל- פחות קריטי לו מעדיף לנצל את התקציב לאיכות החומרה. סוללה- כמו המשקל זה לא קריטי, רצוי כמה שיותר טובה בלי לגרוע משאר החומרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 , רצוי לחסוך אם אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Leadtek NForce2-ST K7NCR18D PRO-II 654 2X GeIL DDR-RAM 256MB 3200 Golden Dragon 772 AMD ATHLON XP 2500 527 WD 120GB 7200RPM 8MB 655 LG DVD 16x48 OEM 223 VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD 160 TASK 3003 Color 300W Case 197 Prolink PixelView GeForce FX5600 128MB 792 המחשב נועד למשחקים, סרטים ואינטרנט.. הגבול הוא 4000 ש"ח וזה בדיוק מה שיוצא כרגע. המלצות להוזלה יתקבלו בברכה.. ;D תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם. אני חדש בפורום, כפי ששמתם לב, והייתי מעוניין לקבל את עזרתכם למפרט הנ"ל. הדרישות הספציפיות מהמפרט: 1) מחשב למשחקים אבל לא בשמיים 7600GT נראה לי די והותר (אני לא גיימר אבל רוצה להנות במידה טובה ממשחקים). 2) אופציה ל- OC עתידי אך לא קיצוני. חשוב שהלוח יהיה ידידותי למשתמש כמוני שמתכוון לעשות OC בפעם הראשונה. תודה מראש למגיבים.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 7000 1000 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד או קל • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: GTA - BF - AC - COD- FIFA -NBA FAR CRY וכו' •במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא • אם כן, לאילו רכיבים?: • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
דרך אגב קניתי באייבורי : http://planet.nana.co.il/gamani/Ivory.jpg
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעבודה. אני עובד הרבה על המחשב ביום ומעמיס עליו הרבה, עובד עם כמה דפדפנים פתוחים בו זמנית, הרבה תוכנות רצות ברקע, מעלה ומוריד קבצים, לפעמים מפעיל שרת על המחשב וכו'. כרגע יש לי dell latitude e5440 כבר 3 שנים והוא מתחיל לגמגם לאחרונה, עובד לאט מדי. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה חזק ומהיר ויעמוד בכל העומס. התקציב לא כזה משנה, לא אכפת לי לשלם 7-8K על המחשב, העיקר שיהיה סוס עבודה. אני מחפש קצת באינטרנט אבל רוב המחשבים שאני רואה הם או "מחשב טוב וזול" או מחשב גיימינג. יש למישהו המלצה או כיוון איך לחפש לפטופ כמו שאני צריך, מה אני צריך שיהיה בו וכו'? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, והתוכנה "חשבשבת" למי שמכיר. * גודל המסך? מינימום 13. * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, יש דרישה לווינדוס 7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מאמין שכן אני רק מעוניין בכמה מפרטים, המחשב מיועד בעיקר ליצירת מוזיקה, אך גם למשחקים (לא כל כך כבדים). רעיונות, שאלות, טענות???
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הולך להתחיל ללמוד בקרוב מדעי המחשב ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד לטובת הלימודים. בתחום המחשבים הניידים אני הדיוט גמור ולכן אני צריך עזרה בנושא זה. דרישות *תקציב - עד 4000 ש"ח. ניתן לחרוג במעט אם יש לכך הצדקה לדעתכם. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD) + עבודה ייעודית לסטודנט מדעי המחשב (תכנות, אני מניח שאצטרך מחשב יחסית חזק לכל החישובים והאלגוריתמים), בספק אם יהיה לי זמן בכלל לשחק במחשב ככה שתחום הגיימינג לא ממש רלוונטי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בין 13 ל-15 אינץ'. אני מניח שיש עדיפות למאט בגלל שאהיה בסביבה מוארת באוניברסיטה, עם זאת שמעתי שיש ציפויים של Anti-Glare למסכים המבריקים ככה שאני ממש לא יודע.. *…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לפטופ או טבלט עם עט סטיילוס שאוכל להשתמש בו בתור מחברת אלקטרונית. אפשר גם מהארץ וגם מחו"ל. תקציב: עד איזור 2000 שקלים, אבל גמיש (כמובן עדיף כמה שפחות) תודה לעונים :)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי את המחשב לפי המפרט במחשבים הממולצים https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=236225 הרכבתי מחשב ורציתי לדעת אם צריך שדרוג או שהכל בסדר? הזכרון RAM סביר ? המארז ? חשוב לא מארז קטן מדי אלא גודל סביר איך החנות TMS ? תודה רבה מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 3 2200G With Radeon RX Vega 8 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 380 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 278 זכרונות RAM: DDR4 8G 2666Mhz Hynix כמות: 1 - מחיר: ₪ 161 מארזים: Antec DP301M כמות: 1 …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אז לאחר שה HP שלי הלך לעולמו, אני מחפש מחליף. לאחר הסבל עם ה 15 הכבד והמסורבל, הבנתי שמחשב נייד צריך להיות נייד! ולכן אני יורד ל 13 אינץ. אהבתי את ה Ultrabookים החדשים, ובגדול זה הכיוון. מחינת התקציב אני מגביל את עצמי לכ 3K, אבל אני גמיש ומוכן להשקיע עוד טיפה במידה והנ"ל מצדיק את עצמו. * מטרות המחשב - בעיקר שימוש משרדי ואינטרנט, חיבור לטלויזיה לצורך צפיה בסרטים ומשחקים "קלים" פה ושם.. לא מצפה ממנו להריץ BF4... * גודל המסך - 13.3, עדיפות למסך מט. * רזולוציית המסך - HD 1366x768 \ FHD 1920x1080 - עדיפות ל FHD במידה ונכנס בתקציב, ללא מסך מגע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא * משקל רצוי - 1.5-2 , בעקרון כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3 שעות וצפונה *…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בשלב הזה להריץ סרטים (גם HD), להעביר מוזיקה דיגיטלית ל-DAC חיצוני, ולהריץ emule או bittorrent ברקע כל הזמן. בשלב מאוחר יותר ייתכן שאני יוסיף כרטיס לכידת טלוויזיה אבל לא כרגע... לא מיועד למשחקים או כל דבר אחר. אין צורך במסך (מחובר לטלוויזיה), ושלט כבר יש לי (StreamZap). חשוב מאוד שיהיה שקט עד כמה שאפשר (סלון...). התקציב גמיש אבל רצוי לכיוון ה- 3000. אני חשבתי על זה: Albatron KM51PV-AM2 + GeForce 6150 Socket AM2 Motherboard 510.00 1 510 AMD Sempron 64 Bit 3000+ 35W Socket AM2 Box CPU 467.00 1 467 Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case 745.00 1 745 NEC AD-5170A Black x 18 Bulk DVD±R/RW 193.00 1 193 Samsung 250GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 437…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5500 ש''ח האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, סרטים, משחקי מחשב בינוניים\כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה רגילה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?יש צורך במערכת הפעלה, אופיס לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. הא…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט מ- PCH אבל בעיקרון אני אקנה מ- KSP. CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 635.37 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 v2.0 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 458.73 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 277.25 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 352.87 ] 1 Video Cards : MSI Geforce 4 TI4200-8X 64MB DDR DVI Video Card [ ¤ 570.47 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Sony x 52 [ ¤ 113.42 ] 1 Monitors : 17" IIyama Vision Master Pro 1413 Diamondtron Flat Monitor [ ¤ 999.79 ] 1 Keyboards : Microsoft Internet Keyboard [ ¤ 84.44 ] 1 …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכוון לרכוש מחשב נייד בקרוב אך אני לא יודע מה יתאים לי. משקל - לא קריטי, רק שלא יהיה כבד מדי תקציב - עד 1500 עם אפשרות חריגה קטנה מסך - 15.6 זכרון - רצוי 4 ג'יגה. אין צורך במערכת הפעלה המחשב הוא לצורך דברים בסיסיים: צפייה בסרטים, גלישה, שימוש באופיס, התעסקות עם תוכנות וכו' קיבלתי הצעה לקנות מחשב משומש : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=794866 ב1500 ש"ח אשמח לקבל ממכם עזרה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?9000+- אם זה חשוב אשלם בשטרות 2 . מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הדגשתי מה שחשוב לי. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מסך כרגע אני נעול על הדל 20" שעולה 2100 מזאפ וצריך גם רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך פלופי וצורב די.וי.די אבל אל תכלילו אותם במחיר של המפרט 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעדיף מרובע ליבה וכ.מ של נ…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב האחרון שרכשתי היה בתחילת שנת 2019 בסכום של כ-5600 שקל. אני לא גיימר כבד במיוחד,אבל לאחרונה יצא המשחק : star wars jedi: survivor. אשר מקרטע לי גם במהירות הכי נמוכה. אלו הדרישות של המשחק https://www.ea.com/games/starwars/jedi/jedi-survivor/pc-system-requirements אני מעוניין לשחק בגרפיקה הבינונית,יהיה נחמד אם יעבוד בגרפיקה הגבוהה ביותר. כרגע יש לי שני כוניני זכרון: 1.Kingston A1000 SA1000M8 2.Samsung 860 Evo (כמעט לא בשימוש). יהיה נחמד להשאיר אותם על מנת למחוק הכל, ולצמצם את העלויות קצת.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לי GTX 560 TI ומעבד I5 2320. אני מעוניין למכור ולהביא חדשים, כמה בערך אני יכול למכור? אין לי בעיה גם כל אחד בנפרד.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
משקל: עד קילו וחצי מסך: 11.5' עד 12.5'. מחיר: עד 2500 מסך מגע + מקלדת נשלפת ז"א המסך הופך לטאבלט שימושים בסיסיים כמו אינטרנט אופיס מיילים פייסבוק... תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שבטח שמתם לב אני מחפש לאפטופ - אבל הבנתי שהדרישה הטכנית שאני רוצה בשלב זה לא קיימת ! אז חשבתי למה לא ללכת על MACBOOK PRO - מהדקים היפים - שפשוט צועקים "תיגע בי" ואז הארנק ענה לי על השאלה ואמר "נראה לך ? 9000 ש"ח ?| בקיצור - יש איזשהו לאפטופ במחיר שפוי (עד 6000 ש"ח) שנראה טוב - והכוונה לדק , סקסי , עדיף מואר (כמו הסמל של אפל מאחורה או מקלדת מוארת) ואם הוא גם חזק אז פעמיים כי טוב....כי אין טעם לרכוש I3 או משהו חלש :-( או שאני בכלל חי בסרט ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-