עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Hoolifan,

שלום חברים, מבקש המלצה לנייד בשביל חבר. הוא מצלם המון אבל זה כתחביב זה לא מקצועי, עורך בעיקר תמונות לא וידאו. הוא מחפש מחשב שיוכל לתת לו מענה על הדרישות הבאות איכות מסך טובה- צבעים וחדות. עריכת תמונות - רוב העריכה שלו תתבצע בתוכנות כמו Photoshop/Lightroom. נפח אחסון - אם מדובר בחצי טרה SSD, אז שתהיה אופציה להרחבה בעתיד במידת הצורך. משקל- פחות קריטי לו מעדיף לנצל את התקציב לאיכות החומרה. סוללה- כמו המשקל זה לא קריטי, רצוי כמה שיותר טובה בלי לגרוע משאר החומרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 , רצוי לחסוך אם אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Qtec,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שני לוחות מבוססי H81 עבור HTPC חדש - 1. Gigabyte GA-H81M-S2PH 2. Asus H81M-A אשמח לשמוע את דעתכם.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני ממשיך השנה לימודים להנדסת חשמל בטכניון ואני רוצה מחשב נייד טוב שירוץ איתי עד לסוף הלימודים. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ יישומים כמו MathLab בקלות וגם סרטי HD 720p לפחות. לאחר עיון מצאתי את המחשב הבא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9023&perur=2&t=1&c=441 האם זאת בעיה שהכרטיס מסך הוא רק 512MB? תודה מראש על ההמלצות! בוריס.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי, בהמלצת Chevy, רכשתי את הדגם E330 I5 3210M, התקנתי עליו win 8.1 חוקי והכל עבד יופי. לאחר חיפוש ברשת לגבי דרייברים מתאימים (כפתורי fn לא עבדו וכו') הגעתי לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/510253-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91-Lenovo-Thinkpad-Edge-E330#.UzQM3PmSxp1 ובהתאם להמלצה בדיון, התקנתי את התוכנה מבית לנובו שעדכנה כל מה שצריך. עכשיו כפתורי fn עובדים, אך אני לא מצליח להתחבר לרשת. ערכתי את כל בדיקות החומרה שכלולות בתוכנה והכל חזר תקין. עצות?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום חברים, אני מחפש לפטופ או טבלט עם עט סטיילוס שאוכל להשתמש בו בתור מחברת אלקטרונית. אפשר גם מהארץ וגם מחו"ל. תקציב: עד איזור 2000 שקלים, אבל גמיש (כמובן עדיף כמה שפחות) תודה לעונים :)

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכול חבריי הפורום היום בשוק מחשביי הנייד אפשר לרכוש מחשב בלי מערכת זה מבחינת זה שההוצאה הכספית יותר על הרכיבים שבמחשב ולא על המערכת הפעלה קיצור מה יותר טוב? ואם נגיעה למסקנה שיותר טוב מחשב נייד שנקנה ללא מערכת הפעלה איזה ווידוס צריך להתקין עליו פשוט מה שמורידים מהאינטרנט או ווינוד מיוחד למחשב שבה עם בנדל מיוחד תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by benmanii,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק אם כוללים מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! עד 1800 ש"ח (לא כולל מעבד, פירוט למטה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? למקסם עלות-תועלת בסכום הנ"ל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ200 ש"ח אם ממש מצדיק את ההפרש, עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משרדית, מטלב א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מטלב (שימוש סטודנטיאלי) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המקסימלית היא 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאי…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Aner,

היי, אבקש את עזרתכם במקרה הנ"ל... המחשב מיועד כרגע למשחקים ובעתיד כאשר אצטרך אולי אעשה OC. כמו כן, אני ממש אבל ממש לא רוצה מארז של compucase אני לא צריך הארדיסק ענקי, 40 גי'גה מספיק. כמו כן, אני לא רואה אילו שימושים יהיו לי ליציאת firewire (אין לי מצלמות, אייפודים וכו') וליציאת SATA, מה שחשוב הוא שיש ללוח soundstorm. מצ"ב מפרט שהרכבתי לעצמי, אשמח לקבל הצעות שיפור CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 583.81 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 594.94 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 519.85 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by NaorYfrach,

נתחיל מזה שהייתי באייבורי אתמול , עשיתי הזמנה והכל אבל היה חסר 2 חלקים שלא היה להם . הקירור מוגן 2 , ו4 ג'יגה זכרון ששם זה עולה 600 שקל !! כמובן שהבטיחו לי שם להשוות מחירים והכל בסופו של דבר החלטתי לבטל את ההצעה וללכת לכיוון של RSM . אחרי שראיתי שהרבה כאן ממליצים עליהם . המפרט מיועד בעקרון לשימוש מאסיבי יום יומי בנוסף מידיי פעם קצת משחקים לא כבדים . במחשב יבוצע OC פחות לכיוון של דרישה של ביצועים יותר לכיף . יש לי כרטיס 8600GT שאני מתכוון לשמור . 1. מה התקציב המקסימלי?2000 ש"ח , לנצל עד הסוף אבל לא לחרוג למעט מצב קריטי קריטי . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים , אינטרנט . א) תדיר מאוד , שימוש מסיבי יום יומי . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקרון …

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Arisum,

שלום לכולם. היית מעוניין להתייעץ איתכם לגבי שידרוג המחשב שלי כך שיתאים לציפיות שלי. אני נתקל לאחרונה בהרבה נפילות FPS(בד"כ נופל מ50/60 FPS אל 20-5) ולפעמים ממש קיפאון של המסך וקריסה של הדרייבר של הכ.מ. ניסיתי לשנות גרסאות של הדרייבר(חדשות וישנות יותר) אבל הירידות של הFPS עדיין קורות והרבה,ככה שאני מניח שזה בעיה של החומרה עצמה. כמובן שניקיתי את המחשב(מאבק) ומריץ סריקות עבור וירוסים/ספיי וכ'ו. אני מבקש ממכם לעזור לי לאתר את הצוואר בקבוק שבעצם מגביל את הביצועים של המחשב ולכוון אותי לכיוון הנכון כדי להשיג תוצאות טובות(מצפה ל60 FPS ברוב המשחקים על רזולוציה של 1680X1050). מעבד: QuadCore Intel Core i5 750, 3033 MHz (23 x 132) לוח אם: Gigabyte GA-P55-US3L זיכרונות: Kingst…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום אני מעוניין לקנות בעוד כחודשיים מחשב חדש התקציב שלי הוא 6000 ש"ח אני מעוניין לקבל מפרט הכולל בתוכו: לוח אם, מעבד, זיכרון, מארז+ספק, כונן קשיח, מערכת קירור במים בשביל oc מאוור וכל הדברים הקטנים אני לא צריך מסך וכרטיס מסך עכשיו קניתי חדש 9800pro אז בבקשה אם אוכל לקבל את המפרט הטוב ביותר עבור תקציב זה תודה! ולהזכיר שוב מעוניין לקנות בעוד כחודשיים אז אם שמעתם על משהו חדש שיצא במשך התקופה הזאת תרשמו את זה

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. - ללא ציוד הקפי (עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך). - לא צריך HD גדול, 250 יספיק (יש לי עוד שני כוננים אחד של 1TB ואחד של 320GB). - אולי זה סטנדרנט, אבל שיהיה מקום ללפחות 3 דיסקים קשיחים (SATA) - חשוב שיהיה שקט כמה שאפשר מכיוון שהמחשב נמצא בחדר השינה. זה הדבר הכי חשוב לי במפרט. - כרטיס מסך: צריך להתחבר למסך 22" (ולשחק עליו 1680X1050) ובנוסף לטלוויזית 32" (FULL HD, עדיפות לHDMI). - לא מתכנן אוברקלוק. - המחשב יהיה למשחקים (COD וכד'- אני לא פריק של גרפיקה ככה שלא צריך כרטיס מסך HIGH END) ולתכנות (אז רצוי הרבה זכרון ומהיר). התקציב די נזיל- אם אפשר להגיע למחשב חזק בפחות כמובן שעדיף. אם צריך להוסיף כמה מאות שקלים בשביל להגיע למחשב חזק בהרבה, גם אפשרי. תודה!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. היי, רכשתי מחשב נייד של דל לפני כמה ימים. באתר של דל, כשאני לוחץ על הורדה של דרייבר מסוים (לדוגמא של הצ'יפסט) הוא נותן לי 2 אפשרויות (available formats) במשקלים שונים לגמרי כשאני לוחץ על מידע נוסף על הדרייבר, רשום: 1. File Format:Hard-Drive 2. File Format:Update Package for Microsoft® Windows® מה ההבדל ובמה אני צריך לבחור? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. ובלי ציוד הקפי ורצוי את המעבד הקטלני הזה AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת וידאו, בתקציב נמוך. אני לא מתכוון להתקין עליו משחקים בכלל, מחשב עבודה נטו. אני עדיין מתלבט אם לקנות מחשב מוכן, או לקנות רכיבים ולהתקין. כמה שאלות, קודם כל: 1. אינטל או AMD? אני כרגע מכוון לאינטל. 2. האם כדאי להשקיע במעבדים החדשים של אינטל, Core 2 Duo? ישנו הבדל מחיר משמעותי בינם לבין Dual Core, אבל הבנתי שההבדל בביצועים הוא גדול, שאולי זה כדאי להשקיע בזה כבר. 3. עד כמה משנה S.ATA או S.ATA2? 4. יספיק לי (בתור התחלה) כרטיס מסך משולב? אני מדבר על SiS Graphics 256E, שיש לו 128MB. 5. שמעתי שיש תכונה ללוחות אם החדשים, שהם עובדים מהר יותר עם 2 זכרונות 512 במקום אחד של 1024. זה נכון? עד כמה? עכשיו, מצאתי כמה הצעות ומפרטים: מארז CODEGEN 3319CA 500W …

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אז ככה מחשב למשחקים...(המחירים פה בלי מסך...כי התקלקל לי המסך של המחשב הישן אז אני יקנה בעוד איזה יומיים-3..) AMD Athlon 64bit 3000+ BOX חנות:KSP Gigabyte K8NS חנות:KSP TWINMOS 512MB PC3200 חנות: comp4u PNY GeForce 6800GT 256MB DDR III חנות: פנדה WD SATA 120GB 8MB 7200 RPM חנות:KSP ANTEC SX1040B with 400W PSU חנות: comp4u המחיר בסוף...5280..שאני מביא מכמה חניות זה יותר זול באיזה 400 שח...וגם אני מקבל בדיוק מה שאני רוצה....מה יש לשפר בו.?.. ועוד שאלה עוד 512 יהיה שיפור בביצועים??... מישהו אומר מעבד אחר??...משהו אחר?..זיכרון אחר?? החניות טובות??.(חוץ מפנדה...רק שתדעו בזמן האחרון הם בסדר גמור..!!) בתודה ירון

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, רכשתי לפני כשבוע את הנייד הנ"ל ובאריזה לא היה דיסק של מערכת ההפעלה. זה אמור להיות ככה? כעקרון אין בנייד כונן דיסקים, אבל בכל זאת הייתי רוצה דיסק..

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אני עומד לרכוש מחשב ורציתי חוות דעת אחרונה לפני שאני מבצע את הרכישה. מטרת המחשב היא לא משחקים (אני אשחק במשחקים, אבל לא עד כדי כך חדישים -GTA VC, GENERALSתWC3 וכו) מעבדי אינטל P-4 2,6 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) לוחות אם למעבדי אינטל - ASUS P4R800V(ATI) VGA(radeon 9200),lan זכרונות - DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים- SEAGATE 40 GB 7200 ATA-100 Barracuda כרטיסי מסך- ATI RADEON 9200 Shared 64MB+TV (און בוארד...) כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY SONY 1.44 כרטיסי קול - On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? LG 52 x 32 x 52 (kit) ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI 400W usb מקלדות …

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אהלן... יש ברשותי מחשב בן כמעט 3 שנים,שאם לומר את האמת,עושה עבודה פשוט מעולה לצרכים שלי,אבל מאחר ואני רוצה להתחיל לשחק משחקים חדשים(רוב הזמן פשוט שיחקתי פיפ"א,nba) אז הגיע הזמן להתחדש. לפני שאני מתחיל עם הטופס- במידה ואני מביא את המחשב הישן לחנות(tms), האם יש אפשרות שהם יקנו אותו ממני במחיר יד שנייה?או לפחות חלקים ממנו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 6600 אחרי חריגה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ואכן החריגה תניב תוצאות אז אחלה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 כמו שציינתי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?משחקים חדשים על הגדרות גבוהות,סדרות וסרטים,אינטרנט, בהמשך לימודים אקדמאיים אם רלוונטי. א) במידה והמ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by djz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים בHD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES , COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על U2311 אז 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. מארז CARD READER EZCOOL מאוורר 25CM + לד כחול ספק כח HEC 500W 500TE-2WX 12CM לוח אם MSI G41M-E43 DDR3 1066MHZ מעבד אינטל E7500 CORE2DUO 2.93GHZ 3MB זיכרון VALUE GEIL 2X1GB DDR3 כרטיס מסך GEFORCE 220GT 1G-3MSI הארד דיסק 500GB WESTREN DIGITAL SATA2 מסך LG 21.5 INTCH W2253TQ DVI סה"כ יצא 3900 מה דעתכם על המפרט? מחשב חזק? ואיך המחיר? בתודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Lumber Jack,

היי לכולם, מחפש לפטופ לעבודה משרדית, עדיפות לDELL. *תקציב? 3,500 ש"ח פלוס מינוס * מטרות המחשב? עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 ומטה * רזולוציית המסך? פחות רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by yoni11,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)גיימינג כבד,צפייה בסרטים ועריכה בפוטשופ/AFTER EFFECTS, הא אני צריך אותו גם ללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?17.3 אינץ ולא משנה אם מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)3…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים