ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,453 דיונים בפורום זה
-
היי אני צריכה לרכוש מחשב נייד לעבודה. אין לי שמץ של מושג מה מכיל מחשב , מה חשוב ועל מה לא להתפשר. אשמח לקבל עזרה מכם. השימוש שלי הוא הרוב אינטרנטי. עבודה משרדית. יש לי רק שתי תוכנות איתם אני עובדת. תכנת תיווך (מאגר דירות) ותוכנת משכנתאות. והאם כדאי מחשב משולב טאבלט?? אני יכולה לחרוג מהתקציב אם יש בזה צורך. האם אני צריכה מאיץ גרפי? תודה מראש על התשובות
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר כמה ימים שאני חורש אתרי סיקורים, סרטונים וחוות דעת של משתמשים למחשבים ניידים.. בסה"כ, אחותי צריכה את המחשב לגלישה, סרטונים וסרטים, תוכנות (office וכל מיני תוכנות חישוב של רו"ח). אני לא יודע עד כמה יפריע לה מסך מבריק, כי המחשב יהיה בשימוש רק בבית. אני יודע שיפריע לה מחשב איטי (מעבד איטי לא בא בחשבון), וזו הסיבה שלא הלכתי לכיוון מחשבים זולים יותר, וגם רציתי שתהיה לה את האפשרות המהירה של USB 3 כי היא משתמשת הרבה ב-flash drive. היא גם לא משחקת במחשב, בכלל (אפילו לא casual)..... ככה שכרטיס מסך לא כל כך רלוונטי, אבל משום מה היה קשה לי להתעלם מהמחשב האחרון שהוספתי שהוא גם מהיר וגם יש לו 7670M, והמחיר לא בשמיים.. אבל לא נראה לי שיהיה לה שימוש לזה. עוד משהו בעייתי זה רעש, …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד:AMD Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) לוח אם: AMD GIGABYTE MA790X-UD4P AM2+, AM3, 790X, DDR2 1066, 2xPCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB Kingston HyperX דיסקים קשיחים: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך: Sapphire HD 4770 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio צורבים: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות: On Board 10/100/1000 מארזים: HJA-6000 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח: Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin מקלדות: Teac MX-40 Heb, Eng USB Multimedia KeyBoard עכברים: Logitech SBF90 Optical Wheel Black (Oem רמקולים: Creative SBS 245, 2.0 מחיר החבילה 2750 הצרכים שלי זה למשחקים כמו gtaIV וממש קצת …
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד, יותר נכון הזמנתי.. הוא אמור להגיע אלי תוך 10 ימים. להלן המפרט: מעבד Celeron 2100 מסך 14,1'' TFT 1024x768 זיכרון SODIMM DDR 256MB דיסק קשיח 20GB Toshiba כונן נוסף DVD כונן דיסקטים 1,44 internal כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך SIS 315 64MB Shared מודם 56,6K SmartLink כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USBx2 / PS2 Speakers / Fire Wire / TV-out / PCMCIA / IrDA כולל Li-ion Battery (Internal)+Carrying case מידות 308x254x37.5(WxDxH) משקל 3.25kg מחיר 5700 ¤ + 75 משלוח עד הבית המחשב נקנה מ-KSP... מישהו מכיר את המחשב הזה? אני יודע. הדיון הזה אולי קצת טיפשי, אבל אם למישהו יש או אי פעם השתמש במחשב הזה …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי אני ממש אשמח לעזרה כי ממש הסתבכתי.. אז האפשרויות הן: http://newmail.012.net.il/uwc/webmail/he/mail.html?lang=he&laurel=on&cal=0 (להוסיף שנתיים אחריות) או http://store.dailysale.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_%D7%A1%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%92_%D7%93%D7%92%D7%9D_270E5E-K02IL מה עדיף?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עבודה בעיקר על פרמייר-אפטר , גם על קבצים גדולים , המפרט מבוסס 5820K. מתלבט לגבי הכרטיס האופציות העיקריות: GTX970 ,R9 390 באופן כללי כח העיבוד זהה (עם עדיפות קלה למתחרה האדום) בנוסף גם מדובר על זיכרון בנפח כפול (8GB לעומת 4) השאלה האמתית היא מי מהם עדיף לעריכה (ובעיקר האם הזיכרון מהווה שיקול מכריע). ככלל מעדיף אנוידיה אבל לא קריטי. פליז תחסכו ממני משפטי פאן-בויז של 'אח שלי אל תתקרב לAMD בחיים שלך כי אכלתי קש'.. וכאלה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים,אבא שלי רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד אשמח לעזרתכם!! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? לא משנה,כנראה לא יזוז. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני כנראה קונה בשבוע הבא, קיבלתי הצעת מחיר לרכיבים לפי המלצות בפורומים השונים כאן. המחשב לאינטרנט, אופיס וצפיה בסרטי DVD - חשוב לי שיוכל לנגן FHD ושתהיה יציאת TV או לפחות S-Video. אני מתעקש על C2D למרות שהבנתי שלצרכים שלי עדיף E5200 כדי להוזיל במחיר. בכל זאת יש לי בעיה עם לקנות מעבד קצת ישן, אני רוצה תאימות להרבה שנים ואולי בעתיד אתעסק גם עם גרפיקה, לכן אני מבקש שיפורים למפרט שישאירו אותי עם ה-E7400. השיפורים יכולים להיות בלוח אם ובכרטיס מסך - לא נראה לי שיש מקום אחר לקצץ ממנו. אשמח לשמוע את דעתכם גם מעבר לזה על המפרט והמחיר: מעבד: Intel® Core2 Duo BOX 3 YearsLGA 775 2.8 GHz E7400 3MB64Bit 1066MHz לוח אם: Intel® Desktop Board DG41TY זיכרון: KINGSTON DDR II 1GB 800MHz PC…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי ? 4K א( האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? לחסוך ב( במידת הצורך עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - ? 300 ₪ 2. מה שימושי המחשב )לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה ) צפייה בסרטים סדרות שימוש פשוט באינטרנט וגם שיהיה חזק לעתיד לצורך לימודים א( במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש )מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה ). ב( במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . לא מיועד למשחקים - מהי הרזולוציה הטבעית )מקסימאלית( של המסך שיחובר למחשב )ניתן לציין גם גודל מסך ). - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב )נמוכות/בינוניות/גבוהות )? 3. האם יש צורך בציוד הקפי )לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לעריכת וידאו, בתקציב נמוך. אני לא מתכוון להתקין עליו משחקים בכלל, מחשב עבודה נטו. אני עדיין מתלבט אם לקנות מחשב מוכן, או לקנות רכיבים ולהתקין. כמה שאלות, קודם כל: 1. אינטל או AMD? אני כרגע מכוון לאינטל. 2. האם כדאי להשקיע במעבדים החדשים של אינטל, Core 2 Duo? ישנו הבדל מחיר משמעותי בינם לבין Dual Core, אבל הבנתי שההבדל בביצועים הוא גדול, שאולי זה כדאי להשקיע בזה כבר. 3. עד כמה משנה S.ATA או S.ATA2? 4. יספיק לי (בתור התחלה) כרטיס מסך משולב? אני מדבר על SiS Graphics 256E, שיש לו 128MB. 5. שמעתי שיש תכונה ללוחות אם החדשים, שהם עובדים מהר יותר עם 2 זכרונות 512 במקום אחד של 1024. זה נכון? עד כמה? עכשיו, מצאתי כמה הצעות ומפרטים: מארז CODEGEN 3319CA 500W …
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למשחקים כבדים מומלץ עם הכרטיס מסך 8800GTS לא משנה לי מאיזה חנות אני צריך מעבד לוח אם כרטיס מסך זיכרון מארז וספק. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד -Intel i7 4820k 3.7ghz קירור למעבד -artic khuler h20 680 ראם -g.skill aegis 2x8 ddr3 1600mhz כרטיס מסך- gigabyte gtx770 2gb ddr5 דיסק קשיח- westren digital cavlar 1tb Ssd- samsung 840 evo 120gb צורב- samsung sh-224db/bsbs ספק כוח- seasonic 650w מארז- corsair carbide 330r תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה אני נתקע שוב ושוב בצוואר בקבוק בעבודה על הסימולציות שלי לתואר השני בהנדסה. פעם אין מספיק זיכרון (אני עובד עם 16 ג"ב RAM) והעיבוד יכול להיות הרבה יותר מהיר (i5 3210M). מדי פעם אני גם נתקע באיזה מאמר שבו מממשים את הנושאים שאני חוקר יחסית מהר באמצעות עיבוד על CUDA במקום על CPU. כל ההקדמה הזאת זה כדי להסביר את החשק והמוטיבציה למפרט המטורף. בינתיים אין לי את התקציב לזה, אבל אולי אולי יגיע איזה גרנט וניתן יהיה לממש.. אני עובד עם MATLAB ו- c++ . לא מתכוון לבצע OC. בכל מקרה, הדגש הוא על הזיכרון (כמה שיותר מבלי להכנס לקטגוריית השרתים) וכוח העיבוד המקבילי (גם CPU וגם CUDA). זה המפרט: מעבד:[..] INTEL 3930K : CORE I7, S2011, 3.2GHz , "SROKY" - TRAY ₪2643 לוח אם: [..] ASUS P9…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי מחפש מחשב נייד שישומש לצרכים הבאים: עבודה משרדית בסיסית (בעיקר אופיס), צפייה בסרטים, מוזיקה, גלישה שוטפת באינטרנט. כמו-כן, יהיה מאוד נחמד אם הוא יוכל להריץ קצת משחקים (לא משהו רציני, רק מספיק בשביל שיוכל להריץ משחקים בני שנתיים ומעלה בצורה בינונית). מאחר והמחשב ישומש לצפייה בסרטים, אני רוצה שהמסך יהיה בגודל לפחות 14". התקציב הוא 4000 ש"ח פלוס מינוס. לגבי משקל וזמן סוללה - כמה שפחות מהראשון וכמה שיותר מהשני, עד כמה שזה אפשרי בתקציב הזה. אני רוצה לשים על המחשב אובונטו ווינדוס (אקספי, כנראה) כך שאני אוכל לעבור ביניהן במידת הצורך. על המחשב הנייח שלי לא הייתה שום בעיה לעשות את זה, אבל אני לא יודע איך הולך העסק במחשבים ניידים. זה אפשרי לעשות סידור שכזה? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים קודם כל תודה ענקית לכל מי שנכנס לדיון ועוזר! זה המחשב הנייד הראשון שאני קונה, כך שאני לא הכי מכיר. בגדול המטרות שלי בקניית המחשב הן לימודים ושימוש אישי דרך היישומים הבאים: -OFFICE -גלישה מרובה באינטרנט כולל YOUTUBE (אני קורא המון באינטרנט כך שחובה מסך איכותי) -ניתוח מניות בשוק ההון (לא מצריך מעבד מטורף אבל קישוריות טובה מאוד לאינטרנט) -צפייה בסרטים בבית- כאן אני לא בטוח אם כדאי לי לרכוש מסך גדול יותר לבית, מה דעתכם? עכשיו אין לי בעיה לרכוש את המחשב מחו"ל אם הסכום הכולל של העסקה כולל משלוח יוצא יותר נמוך, אך קריטי לי שתהיה אחריות בינלאומית לשלוש שנים, היות ואני מתכנן לטוס לעבוד בחו"ל בעוד כשנתיים. מבחינת תקציב אני יכול להוציא יותר מעט אם נדרש אך לדעתי …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, ותודה מראש על העזרה.. אני מתכננת להוציא עד 5000 ש"ח, וצריכה בבקשה עזרה בהרכבת מפרט למחשב, ללא מסך, ללא ציוד היקפי, ואני לא מתכננת לעשות OC. אני מעוניינת לקנות מחשב שיהיה מצויין לשימוש שוטף די כבד אני חושבת, כולל ויסטה והאפשרויות המתקדמות שלה, אבל ללא עריכה גרפית או משהו כזה. אני לא משחקת יותר מפעם בכמה שבועות (לצערי אין לי זמן :-\), אז זה לא במיוחד חשוב, אבל אני רוצה שהמחשב יריץ בצורה טובה משחקים בני שנה נניח.. אגב, אני רואה שכולם מרכיבים את המפרטים מ IQPC, והבנתי שיש שם בעיה עם מארזים של NXTZ שאין במלאי, אז אם אפשר להמליץ לי על משהו שיש כרגע, זה עדיף לי, תודה
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לפטופ לקצת לימודים. אני מעדיף 13" למטרת ניידות בלימוד. 8GB זכרון. ראיתי שיש הרבה פתרונות באיזוור ה3000 ש"ח. שאני לא מחפש יוקרתיות מבחינת עיצוב ופיצ'רים (מסכי מגע וסיבובים 180), האם המוצרים הללו מספיק טובים ואמינים לכמה שנים? * מטרות המחשב? סימולציות MATLAB, אינטרנט, ואופיס, צפיה בסרטים. מנסיון העבר, אני מריץ MATLAB גם במחשבים בני כמה שנים ולכן לא חושב שצריך מחשב OVERKILL בשביל קצת מתמטיקות. אני לא מרנדר שעות וידאו * גודל המסך? 13 לשם ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חובב של כמות על איכות, אבל אם יש שילוב עם SSD במחיר סביר אפשר * כונן אופטי? לא נראה לי שיש ב13" …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד, יהיה בשימוש בעיקר לאופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים (גם מקומית וגם צפיה ישירה באינטרנט) התקציב הוא עד 3000 ש"ח בלי מקום למשחק כל כך, אבל אני מניח שיהיה אפשר להוסיף 100 ש"ח אם יש דגם שמצדיק את זה * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, צפיה ישירה באינטרנט * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? אין דרישה מהותית לFull HD, אבל יתקבל בברכה אם ייכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה עם numpad * משקל רצוי? אין דרישה מיוחדת (עד 3 קילו), אם יש משהו קל יחסית ועדיין בתקציב, אז בוודאי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מהרגיל\ממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI * Bluetooth? לא חוב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם מנהלי הפורום!ובכלל לכל הפורום! בניתי מחשב שישמש אותי למשחקים לימודים עבודה ולכל דבר אחר בעצם! אשמח לקבל חוות דעת וביקורות במיוחד על לוח האם שממש סיבך אותי כבר כל העסק הזה מרוב שיש כל כך הרבה סוגים... מה גם שאני יצמצם פה אפשרויות ויגיד שאני מעוניין רק בלוח של אסוס שאיתם אני משתמש כבר כ7-8 שנים ללא אכזבה ובדיוק להפך שביעות רצון מצויינת. ולהלן המפרט: מעבד: intel core 2 duo e6600@2.4Ghz box 1645 ש"ח(רק אינטל בלי לפגוע בחובבי הAMD אני פשוט רגיל לשמוע את השם הזה בערך מאז המעבד הראשון שלהם שפגשתי בו) לוח אם: (ופה אני גם צריך עזרה) asus p5b-vm 965g או p5b-v (מה יותר עדיף או על איזה לוח אחר של אסוס בלבד הייתם ממליצים?בתוספת של עד 150 ש"ח(שיהיה בו גם כן כרטיס מסך מובנה)).א…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן מה חבר'ה.. מה עם נשמע? אני צריך טיפה עזרה פה ושם במפרט המחורבן הזה שאני יושב עליו כבר שבועיים... אני צריך כבר להסגר ולהזמין אותו (לחבר שלי). זה הולך ככה... (אני ארשום את זה בלי פירוט והכל...אתם כבר תבינו מה אני מתכוון) AMD 1800 Gigabyte 7VA 256MB 2700 Leadtek GF4 460 WD 40GB 8MB LITE ON 48\12\48 RETAIL PINE...blablabla V92 Teac 1.44 LG Flatron 19 F900B זה באופן כללי... יוצא משהו כמו 4600 שח (כולל מסך) עכשיו הבעיה שלי היא שחסר כאן... רמקולים,מקלדת,עכבר,מארז וספק. הבעיה ש 4600 זה כבר יותר מדי... ועוד כל הדברים שחסרים זה עובר בכיף את ה 5000 שח ואני לא מוצא איפה לצמצם...(ברור שאפשר להוריד צורב אבל זה כל כך חבל... הוא כזה זול (כל הצורבים, לא רק זה). דבר שני זה מה אתם אומר…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך מחשב בינוני פלוס. אמין וזול! מצאתי ב PH מחשב נייד שנראה ברמה... מה אתם אומרים ? CPU Pentium 4 2.4 Monitor 15'' TFT 1024x768 Memory SODIMM DDR 256MB Hard Disk 30GB Toshiba Opt. Drive DVD-ROM Floppy 1,44 internal Sound card AC'97 Codec VGA Card ATI 9000 64MB Modem 56,6K SmartLink Lan 10/100 Ports LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x3 / PS2 Speakers / Fire Wire / TV-out / PCMCIA / IrDA Others Li-ion Battery (Internal)+Carrying case+Web Camera Dimension 308x254x37.5(WxDxH) Weight 3.25kg מישהו התנסה בחברה הזו ZEUS? יש לכם המלצות טובות יותר בין המכירים 5000 - 7000? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט שאני הולך להרכיב, אשמח לקבל הצעות לשיפור. (גם לגבי חלקים קיימים). מתכוון לרכוש : Intel Core 2 Due E6600 FSB1066Mhz 4MB Cashe Asus P5W-DH Deluxe 2X1GB G.Skill DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-12 קיים: Maxtor Maxline Plus ll 250GB Sata/150 HDD Plextor CD-RW Premium Nec CD/DVD-RW ND-3551A TEAC 1.44 Termaltake Silent PurePower 560W Logitech MX-1000 Wireless Laser Microsoft Windows XP compatiable Samsung SyncMaster 172T אני מתלבט בין שני המארזים הבאים (פתוח להצעות): Thermaltake Shark VA7000SWA Thermaltake Armor VA8000BWS לא הגדרתי כרטיס מסך ואשמח לקבל הצעות, תקציב עד 2500ש"ח. ייתכן שהספק שברשותי לא תקין אשמח להמלצות לגבי תחליף טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש חוות דעת כללית על samsung (ואם אפשר גם מידע על הסדרות האיכותיות אם יש). בעיקר בנושאים: א) איכות היבואן והשירות ב) איכות הבניה / הרכבה ג) עלות או תמורה ביחס למחיר ד) האם יש סדרה עם מסך מט?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האוויר שיוצא מהמחשב ממש לוהט! צילום של SpeenFan: https://www.dropbox.com/s/1j9mqdojge9r0rl/2014-08-21%2014.42.37.jpg אני מניח שזאת לא בעיה בגוף הקירור... כי הרי הוא מוציא חום החוצה... יש מצב שיש בעיה במעבד ולכן הוא מתחמם כל כך?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב עד 3000 ש"ח ללא מסך.הבנתי שבעזרת OVERCLOACKING אני יכול להשיג בתקציב הזה את המחשב החזק ביותר. מה לקנות? איזה זכרון ,לוח, מעבד ? AMD,INTEL ? CAS2 ? איזה קרור? איזה מארז ? מה נותן את התוצאות הטובות ביותר? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-