עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Msys,

האם יש ירידת מחיר רצינית של אולטרבוקים\ניידים לאחר השקת מעבד חדש? תוהה האם יש טעם לחכות להשקת המחשבים עם המעבד החדש של אינטל, כדי לקנות את הדור הישן במחיר נמוך יותר, או את הדור החדש במחיר מעט גבוה מהמחיר של הדור הנוכחי. את הסמסטר הזה אני יכול לסחוב בלי מחשב נייד(יהיה קשה,אבל יהיה בסדר), ואז אוכל לקנות לפני אוקטובר. השאלה, היא, האם לחכות?

2. Started by Shafan,

שלום אני זקוק לעזרה בקשר לבחירה סופית בין 2 הדגמים הללו המחשב מיועד לצורכי לימודים + אינטרנט + סרטים HD + תוכנות אופיס 1. Samsung NP530U3C-A04IL http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21952 2. ASUS VivoBook S400CA-CA021H http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21498 * תוספת של 249 ש"ח עבור 8 ג'יגה זכרון כרטיס המסך אינו משחק תפקיד... ( לא מיועד למשחקים) חשוב לי שנותן האחריות יהיה אמין ובעל שירות תמיכה טוב! ואיכות החומרים והבניה של המחשב תהיה איכותית וכמה שפחות תקלות חומרה.. לדוגמא ( קראתי ברשת ואיני יודע האם זה נכון אך יש מספר תלונות לגבי החומרה של ASUS שכרטיס הרשת עושה בעיות... אשמח לחוות דעת תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by banai2010,

שלום כולם, ראשית חשוב לציין כי אני חדש בפורום ולכן אני מצטער מראש אם אני לא פועל לפי החוקים. שנית ההבנה שלי במחשבים היא בסיסית ביותר ולכן אצטרך את עזרתכם. אני מחפש מחשב נייד דק וקל מסדרת האולטראבוק 13.3 אינץ' ומצאתי שני מחשבים של סמסונג שכרגע ההתלבטות שלי היא בינהם: Samsung NP530U3C-A03IL Samsung NP530U4E-S01IL זה ברור לי שהמחשב השני טוב משמעותית אך השאלה שלי היא בכמה? מה ההבדל בין ה- i3 ל- i5 ?? מה אני לא יוכל לעשות עם ה- i3 שאני כן יוכל עם ה- i5? חשוב לציין כי הצרכים שלי הם גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכי וורד וצפייה בסרטי HD באיכות גבוהה. האם לכל אלה ה-i3 יספיק ? שאלה אחרונה- המחשב הנייד אמור להחליף את המחשב הנייח שברשותי כעת כאשר מעבדו הוא: intel core duo cpu e7…

4. Started by Tapeworm,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך- אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות בפוטושופ, סרטי HD, תכנות מדי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג, אבל זה יהיה נחמד אם יוכל להריץ Simcity 5 בהגדרות בינוניות או נמוכות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אני רוצה לשדרג את המחשב, אבל צריך לעשות את זה בתקציב. וכדי להפיק את המירב אני מעדיף להישאר עם רכיבים שאני מאמין שעובדים עדיין היטב. אודה להצעות, תודה 1. תקציב: 2000-2500, חריגות קטנות אפשריות 2. שימוש המחשב: גיימינג (בדר"כ משחקי תפקידים/אסטרטגיה. פחות כל המשחקי אקשן עתירי הגרפיקה), סרטים, תכנות/פוטושופ ותוכנות דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. רכיבים שיש לי ואפשר (ועדיף אם אפשר) להשתמש בהם - דיסק קשיח (SAMSUN HD103SJ ATA), שתי זכרונות 2GB, ספק כוח 400W, מארז, צורב/דיסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  6. Started by saarxee,

הרכבתי לחבר את המפרט, הוא די בסדר אני יודע.. זה מאין שדרוג למחשב שלו שישן מאוד כרגע, היה ברשותו קשיח 1TB מסדרת ה-SPINPOINT F3 ולכן רכש רק SSD ובהמשך כרטיס מסך חדש, איך זה? לצורכי גיימינג... טוב לדעתכם? http://www.tms.co.il/preview/spec/grmq397w

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום, אשמח לדעת את דעתכם על המפרט המצורף, התקציב שלי הוא 5000 +/- עד תיקרה של 6 אלף. השימוש העיקרי למחשב הינו עריכה של תמונות סטילס בפוטושופ, בנוסף עריכת תמונות פנורמה ברזולוציה גבוהה. מדי פעם המחשב ישמש גם לעריכת ודאיו אבל זהו אינו השימוש העיקרי בו. **אם תשימו לב תראו שאני מתלבט בין שני דגמים של כרטסי מסך, אשמח לדעת מה דעתכם. [table] [tr] [td] [table] [tr] [td]פריט[/t][/t][/t] [/td][/tr][/table] דגם [/td][/tr] [tr] [td] ספק כוח [/td] [td] Enermax 450W A.PFC [/td] [/tr] [tr] [td] מעבד [/td] [td] Intel® Core® i7 3770 3.4GHz [/td] [/tr] [tr] [td] מאוורר למעבד [/td] [td] Arctic Cooling Alpine 11 [/td] [/tr] [tr] [td] לוח אם [/td] [td] Gigabyte GA-H77-D3H [/td…

8. שלום,אני בזמן האחרון נתקל קשיים לנגן קבצי בלוריי בצורה מושלמת,הדיבאגינג של הויאלסי אומר לי שהוא זורק פריימים. המחשב שלי הוא: phenom II 920 4 GB RAM 4770 כשאני נכנס להגדרות של הנגנים ואומר להם להשתמש ב GPU התמונה בכלל מקרטעת וזה לא צפי בכלל. השאלה היא ,האם יש כרטיס מסך שיכול לעשות את העבודה במקום שילוש? אם כן איזה? אם לא,איזה שילוש בתקציב מינימלי ינגן בלוריי כמו שצריך?

• 8 תגובות
    • 884 צפיות
  9. ניידים זה פחות התחום שלי, לא מכיר כמעט כלום. יש לי את המפרט הבא שאני אשמח אם תביאו לי כמה דגמים טובים שמקבילים לו, אבל במחשב נייד, גם כדי לראות כמה עולה, אילו יציאות הוא יכלול וכו'. אני מודע לכך שהמחשב הנייד עשוי (וכנראה) יעלה יותר, וגם שכמובן יהיה פחות נפח ככל הנראה. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪889 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪308 זיכרון: Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪299 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪468 סה"כ: ₪2008 מתחרים בכל ה…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Ilya_t,

1. מה התקציב המקסימאלי? בין 3500 ל- 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך אבל גם לא לזרוק כסף לאוויר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? העיקר לעמוד ביעדי השימוש במחשב, ניתן לחרוג במידה וזה משתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מיועד לשימושים כלליים ובעיקר משחקים - GW2, LOL, Hitman, CIV, Diablo III...השאיפה שיריץ משחקים באיכות בינונית גבוה כיום. הכי חשוב שיחזיק כמה שיותר שנים (במידת יכולת הניבוי המוגבלת שלנו), ייעד אופטימלי - הרצת משחקים חדשים בעוד 3-5 שנים באיכות נמוכה-בינונית. קיים מסך עם רזולוציה של 1900x1650 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 1 תגובה
    • 647 צפיות
  11. כל שאר החלקים יש לי, אני מתכנן בנוסף לרכוש את המארז הבא: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1309

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  12. Started by d1v,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיוצאים : COD MOH וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם מתוכנן OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? OC קל בעתיד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Noririco,

איזה מחשב נייד לדעתכם הכי נוח לתכנות ? מניסיון או לא מניסיון ... אשמח לקבל חוות דעת תודה רבה, בהנחה שאין הגבלה תקציבית.

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  14. אני מברר בשביל חבר. הוא מעוניין לשדרג את המחשב שלו על מנת להתאים אותו לעבודה עם תוכנות סאונד Studio One ו Qbase. המפרט שלו כרגע Intel Pentium D Core E5300 (2.6GHZ 2MB Gigabyth GA-G41M-ES2L CEON 2GB DDR2 800MHZ Nvidia GeForce 9300GS 512MB אילו מן הרכיבים הכי קריטי לשדרג כדי שהמחשב יריץ את התוכנות והפלאגיינס בצורה טובה ? חשבתי לשדרג את הזכרון ל 6GB (להוסיף סטיק של 4GB) + לבצע OC למעבד בתוספת קירור כמו Thermalright Ultra Extream השאלה היא אם זה יספיק. אין לי מושג מהו כוח החישוב הדרוש בשביל תוכנות אלו. המטרה היא להגיע למצב שניתן לעבוד עם המחשב במינימום השקעה של כסף. מה דעתכם ? מה כדאי לשדרג ומה אפשר להשאיר ?

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  15. Started by Yotam.B,

היי, יש לי מחשב Dell D630 שמשרת אותי נאמנה ועונה על רב הצרכים המועטים שלי. לאחרונה קניתי לו HDD פנימי של 1 טרה בית. התקנתי את המערכת הפעלה מחדש ואת כל השטויות שלי והמחשב כמובן עובד מצויין. בקרוב מאוד, אני אקנה מחשב חדש (גם הוא של דל) והוא מגיע עם כונן של 500 ג'יגה בלבד. שאלתי היא, האם אני אוכל להחליף את הכונן של ה500 ג'יגה בזה החדש שקניתי עכשיו מבלי שיהיו בעיות מיוחדות בתאימות? או שבכלל עליי להעביר אותו ושוב להתקין הכל מחדש? תודה רבה ! יום נעים

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  16. Started by Gotner,

שלום לכולם, שמעתי שהפורום הזה טוב בשביל שאלות כאלה, אז רציתי לשאול מי שמבין טוב ממני האם כדאי לקנות מחשב חדש או לחכות עוד שנה שנתיים. המחשב משמש (וגם החדש כאשר אני אקנה אותו) בעיקר למשחקים. זה המפרט הקיים: Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130318-1533) System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. System Model: GA-MA790X-UD3P Processor: AMD Phenom II X4 940 Processor (4 CPUs), ~3.0GHz Memory: 4096MB RAM כרטיסי מסך: x2 Radeon 4890HD (crossfire) המחשב הזה כבר בן בערך 5 שנים, והוא היה פעם ממש טוב, והוא עדיין סוחב, אך אני מתחיל להרגיש שהוא מתיישן, והוא כבר דיי איטי, וגם לא תומך ב…

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  17. אני סטודנט (תפרן) למדעי המחשב, ככה שהדרישות שלי מסתכמות באופיס ו-Visual Studio. ברור שאשמח להריץ גם סרטים 1080P וכל מני פינוקים מסביב, אבל זה באמת בגדר פינוק ולכן אני לא טורח לציין מה כן ומה לא. ה-MUST זה רק אופיס ו-Visual Studio. אין צורך במערכת הפעלה ואת המחשב אני אוכל לקנות בארץ או בהונג קונג. חשבתי לכיוון של נטבוק בגלל המחירים הזולים והקומפקטיות. מה דעתכם?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. המפרט: Phenom II x4 Quad-Core 940 |Zotac GTX 260 896MB| GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ | Western Digital 500GB| Freezer 64 Pro| Corsair VX 550W | CoolerMaster CM 690 Black אשמח לקבל הערכה, המחשב בן כ-3 שנים עלה די הרבה בזמנו.

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  19. Started by galprz80,

שלום .. ברצוני למכור כרטיס מסך מסוג Sapphire 7950 Dual X .. כרגע מחובר למערך CFX עם 7970 .. רציתי לשאול כמה לדעתכם ריאלי לדרוש עבורו.. מדובר בכרטיס כולל הקופסא והבאנדל נקנה בנובמבר 12 מ KSP עם אחריות לשלוש שנים .. לא עבר OC.

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  20. היי, אני נדרש להחליף מסך במחשב מהדגם הבא: Acer aspire 5750-2314g50mnkk היכן אוכל למצוא מסך במחיר נורמלי במרכז?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by strider19,

היי. מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מתלבט עם איזו חברה להתקשר כשארכוש לפטופ. אין לי מושג מאיזו חברה אקבל שירות טוב ואמין ומאיזו לא. אני ממש לא רוצה ליפול על איזה שירות לקוחות מחורבן. אשמח לשמע את חוות דעתכם וללמוד מנסיונכם ובעיקר לקבל המלצות. ההתלבטות שלי כרגע בין dell,hp,asus,samsung,toshiba תודה.

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  22. Started by Wunderbar,

• 39 תגובות
    • 5.2k צפיות
  23. מעדיף מחניות באזור באר שבע. לדגומא:KSP תקציב: 3400 חריגה: 200 יד ראשונה זמן אחריות כמה שיותר Windows 8 באנגלית גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה אפשרויות נוספות :מסך FHD <אם נכנס בתקציב ולא בא הרבה על חשבון ביצועים. לשימוש ב: (עריכה\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים בעקרון אני אעבוד רוב הזמן עם מקלדת עכבר מחובר פעם אחת למסך FHD ופעם אחרת למסך 720 P. סרטים אני ארצה לראות באיכות הכי גבוהה FHD. בנוגע לעריכה - חשוב לי שתיהיה יכולת לערוך נגיד בקיובייס או סרטי HD במהירות אך באופן כללי אני עורך לא הרבה. 1.כדאי לקנות מחשב נייד עם SSD שעליו מערכת הפעלה בנוסף לHDD שעליו אני אאחסן קבצים ? אולי עדיף פשוט לקנות אחד עם HDD ולהחליף עוד כמה שנים אותו לSSD. 2.לפי מה שהבנתי כדי שאוכל …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by lee.,

השאלון מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? סטנדרטי (לא רוצה לשלם על זה עוד) האם חשוב מסך מבריק או מאט? מט * רזולוציית המסך? לפחות HD 1366x768 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באמת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, BT, USB3 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? יוחלף ל-SSD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? WIN8 * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רצוי אחריות ל-3 שנים אז ככה אבא של אשתי מעוניין במחשב נייד, לעיקר לצורכי סרטים וגלישה באינטרנט. מדובר על מחשב ראשון (כרגע הוא גולש דרך סמרטפון). והוא מעוניין בנייד בעיקר למטרת התניידות בתוך הבית (כך שהמשקל לא מאוד רלוונטי). את התקציב אני הגדרתי, מאחר והוא שאל את דעתי על מ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by טליש,

אני רוצה לקנות אולטרה-בוק בארה"ב, ומתלבטת האם כדאי לקנות אולטרה-בוק עם מסך מגע (למשל Lenovo IdeaPad Yoga 13) או אולטרה-בוק ללא מגע. ראיתי שוינדווס 8 לא מאוד מוצלח למחשבים בלי מסך מגע, אבל האם הוא כ"כ נורא כשיש מסך מגע? האם כדאי לחכות שמסכי המגע יהיו נפוצים יותר? בגדול אני מחפשת מחשב קל מאוד, מעבד i5 ומעלה, מסך 13 אינץ', עדיפות למסך מט (שיהיה אפשר לקרוא בשמש). בין האולטרה-בוקים הרגילים אני מתלבטת (לפי סקירות שקראתי בpcmag.com) בין : [list type=decimal] [*]Toshiba Portege Z935-P300 [*]Asus Zenbook Prime UX32VD-DB71 [*]Dell XPS 13 [*]Asus Zenbook UX31-RSL8 [*]HP Folio 13 [*]מק-בוק אייר של אפל אשמח להצעות נוספות!! תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים