עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם אני צריך לבנות מפרט מחשב שישמש אותי להרצה של VM (VIRTUAL PC( בעיקרון אני לא צריך ספק (יש לי אנרמקס 650 ואט ) וכרטיס מסך יש לי כרטיס של 9800 GT , אבל אני מבקש שמפרט יכלול ספק מינימלי וכרטיס מסך סביר כדי שעדיין המחשב הישן שלי יהיה בשימוש אחרי החלפת החלקים אני מתלבט בין I5 ל I7 כיוון שנראה לי שישום שעובד קבוע שהוא ה VM גוזל משאבים רבים מהמערכת ובנוסף מהמעבד ולכן ריבוי משימות הכרחי ובזה I7 יהיה יותר טוב המפרט שבניתי הוא מעבד Intel Core I7 920 2.66GHz 8Mb 1333mhz BOX לוח אם DFI X58 T3eH6 כרטיס מסך (האם 9800GT כרטיס מסך מספיק טוב היום למשחקים או שכדאי לשדרג ל4700X2 ?) Innovision 9400GT 512MB DDR2 PCI-E ספק + מארז COMPUCASE 6T10 Black 400W VN PSU HD 2 כוננים של 500…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום לכולם אני חדש בפורום אשמח אם תוכלו ליעץ ולעזור לי....תודה מראש טוב אז ככה.... יש לי שאלה אם כדאי לי לחכות עוד לירידת מחירים או שזה מספיק כבר אחרי יציאת הקונרו כרטיס מסך חובה:GF 7800 GTX וזיכרון 2GB אאאא... ואין צורך בהרכבה ואני משלם במזומן

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. בשעה טובה חסכתי ממיטב כספי וחולה מחשבים כמוני צריך לבזבז את כולו על מחשב החלומות שלי שלא תבינו לא נכון אני לא איזה ילדון מתלהב ומפוצץ בכסף שרוצה לקנות מה שיקר.... רחוק הוא הנכון אני סטודנט ללימודי MCSE ועובד במשמרות בחנות מחשבים. :-* פשוט אני פעם אחת בחיים לא רוצה להתפשר על החלקים של המחשב אלא לקנות את הטוב ביותר אני גיימר כבד ורגיל לאמץ את המחשב עד המקס.. ואני מקווה שלא כמו המחשב שנוכחי המחשב הזה יספק אותי ויעשה אותי מאושר כמות. מוצרים סה"כ AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4800+ (2.4GHz) Retail BOX 4,150 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 789 ש"ח Asus Extreme AX1900XT/2DHTV PCIe 512MB DDR3 3,650 ש"ח Samsung 1GB DDR2 533 Original 1250 ש"ח X2 Th…

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by ExploiT,

אוקי יש לי ולאחי 2 מחשבים עכשיו אני צריך לשדרג אותם בתקציב כולל של 2600 שקל ועדיף כמה שפחות עכשיו אני רוצה להביא תמחשבים למצב של יוכלו להריץ משחקים ולעבוד נורמלית בנתיים שלי ככה אבל של אחי לא הנה המפרטים שלי AMD Athlon 64 +3200 754P ClawHammer @ TT TR2 Epox 8KDA3J Rev 2 nVIDIA nForce3 250GB A-Data DDR400 512MB 3-4-4-8 Radeon 9800 pro 256bit 128MB WD 80GB IDE 8MB 7200 RPM Subman Transformer Blue TT Butterfly 480w של אחי P4 1.8 ghz northwood VIA P4PBE (לוח אם לא מוכר גנרי מן הסתם) זכרון גנרי 256mb 277mhz asus gforce 2 ספק גנרי עכשיו חשבתי להעביר את הזכרון 512 mb שלי לאחי וככה יצא לו 786 מגה בייט זכרון כמעט גיגה כבר היה שיפור ניכר בביצועים לתת לו את הספק שלי ועכשיו הרכ…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. האם כדאי לי ליקנות עכשיו מחשב או לחכות, בגלל שעכשיו יוצאים הכרטיסי מסך עם הdx10 והמעבדי 4 ליבות בקיצור כדאי לי לחכות{אם כן כמה זמן} או ליקנות עכשיו? תודה למגיבים..... {לא ידעתי באיזה פורום לשים את זה אז שמתי בכללי }

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by D-j-d,

שלום כולם, אני מתכנן קניה של מחשב חדש, בניתי לי מפרטים לפי הדרישות הבאות: -מיועד לדברים כבדים בעיקר כמו משחקים. -בתקציב של לא יותר מ-6000 ש"ח. -לא מתוכנן ביצוע של OC למעבד או לכרטיס מסך. -כונן קשיח כבר יש לי .. SATA2. המפרט: קירור למעבד AMD: Zalman CNPS9500 AM2 92mm מחיר: 249 מעבד: AMD ATHLON 64 5600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.8GHz 1MB CACHE מחיר: 1011 לוח אם: ‏M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E‎ מחיר: 524 ספק: Enermax ‏Liberty ELT400AWT 400W‎ מחיר: 419 זכרונות: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: 572 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC2 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: 1919 צורב: LG DVDRW GSA-H30N D…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by maor ankri,

היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, הרכבתי את המפרט הבא לשימוש ביתי ממוצע, קצת משחקים (לא משחקים כבדים). המתקדתי במעבד 3400g שנראה אידיאלי למשימה, אבל לחנויות אין אותו במלאי כרגע, אני מתלבט האם להמתין או לבחור ב 2400g. האם הוא יכול להיות תחליף ראוי למפרט הזה? אם הוא ישן יותר, זה עלול להשפיע על הביצועים השוטפים או על שדרוג עתידי? אמור לעניין אותי שאחד זה 12 ננומטר והשני 14 ננומטר? כמו כן אשמח לחוות דעת על המפרט הכללי: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים לוחות אם - AMD Socket AM4 TUF-B450M-PLUS-GAMING-PC - ASUS - AM4 - B450 - With New PC Only - 4x DDR4 3466MHz - HDMI - DVI - 1x PCIe 3.0 x16 - 1x PCIe 3.0 x8 - 1x PCIe 2.0 …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Guy Saadon,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המירבי הוא 5000 אבל אני רוצה להוסיף מקלדת אוזניות ומסך בכסף. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג כבד וקל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בכסף צריך מקלדת אוזניות ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ברמה בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…

10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר לחרוג בעד 200 ש"ח אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט: יוטיוב, פייסבוק, משחקי רשת. סקייפ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מקלדת (אין צורך הכרחי בעכבר) ורמקולים - פשוטים (לצורך שירים ביוטיוב וכדומה) אבל טובים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. אבל לא משהו מרעיש מאד... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם ה…

11. היי, אשמח לעזרתכם ביצירת מפרט למחשב חדש עבורי. בדרך כלל אני נוטה לשמור על הציוד שלי לאורך זמן, ולכן אני צריך מחשב שיחזיק מעמד וישרת אותי כמה שנים קדימה (3-4 שנים לפחות) ללא שדרוגים. מבקש מפרט שיהיה מלא עם כל מה שצריך להיות כלול במארז (כולל המארז עצמו חחחח). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 ש"ח (ללא ציוד היקפי). אם תהיה סיבה/המלצה משמעותית להוסיף יותר, אני אשקול לחרוג, אבל כמובן שמעדיף שלא. אם נראה לכם שהתקציב ממש לא תואם את המציאות והדרישות שלי, אשמח שתאירו את עיני ואעדכן בהתאם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום. אני צריך לרכוש סוללה למחשב נייד מסוג dell inspiron 1545 מה הדגם של הסוללה? איזה אני צריך לקנות? כמה תאים(אני פשוט ממש לא מבין בזה כלום)? כמה זה עולה בארץ? והאם כדאי לקנות מאיביי ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. צריך חוות דעת המחשב שמגיע מאתר www.sagernotebook.com הדגם הוא הNP7280-S1 תקציב של 16k אפשר לחרוג עד עוד 2k השימוש שלו יהיה לגימינג ועריכה ציוד הקפי: תיק גב מתוכנן OC נמוך/בינוני יש צורך לכלול מערכת הפעלה מקסימום מקום זיכרון בRaid 0 כל המידע החשוב יהיה מגובה בהרד דיסק חיצוני נוסף מפרט: [table][tr][td]Display[/t][/t] 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080) [table][tr][td] Video & Graphics Card Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU with 2GB GDDR5 Video Memory - Opt out additional AC Adapter & Power Converter Box [$700.00] [/td][/tr][tr][td] CPU Processor Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Editio…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by asaf172,

שלום אני מחפש מחשב+ציוד נלווה (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ) בסביבות 2500 ש"ח הצרכים הם אינטרנט, אופיס, מוזיקה ואולי סרטים מדיי פעם. חשוב שיהיה חיבור לטלוויזיה (HDMI או VGA, עדיפות כמובן לראשון) חשבתי על המחשב הבא, ראיתי שהוא חוזר על עצמו הרבה פעמים פה בפורום: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2239 יש לו יציאות לTV? והאם הוא עומד לדרישות שלי? בנוסף חשבתי על המסך הבא: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2074 לגבי רמקולים, עכבר ומקלדת, אין לי העדפה, אשמח לשמוע את המלצותיכם תודה אסף

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by iem,

אהלן אנשים ! ;D אני מחפש מחשב ללימודים שיהיה פעיל באזור ה-8-10 שעות ביום וצריך שיהיה לו קירור טוב (כלומר לא נטבוק נכון ?!)... מה מומלץ? אני נוטה לכיון לנובו אבל אין לי מושג כי זה עבור מישהי ולא בא לי לפשל אחרת ...

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by RJB,

שלום, הנני מעוניין לרכוש מחשב חדש. אני לא מבין גדול בעיניין המפרט, לכן אשמח לקבל הצעות. התקציב שעומד ברשותי כרגע הינו עד 3000 שקל. הייתי מעוניין לדעת אם בסכום כסף זה אוכל להרכיב מפרט איכותי כלומר: שיריץ משחקים חדשים על גרפיקה טובה + , שימוש נוח בפוטושופ ברמה חובבנית + אכות שמע (סאונד) פחות או יותר שתהיה כמה שיותר גבוהה למקסימלית, אך כמובן שיעמוד בתקציב שציינתי. כמובן שאוכל להנות מסרטים באכות HD גבוהה . וזהו בערך ... תודה רבה לכל מי שיתרח לעזור..

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by cobmetal,

ערב טוב , בזמן הקרוב הינני מתכוון לרכוש מחשב נייד של דל, DELL Inspiron 15 i5548-833SLV הרכישה תתבצע בארה"ב , הינני מעוניין להחליף את הקשיח המקורי שמגיע עם המחשב , בSSD של סמסונג מדגם samsung evo 850 , האם ישנה איזושהי בעיה של תאימות ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום רב הרכבתי את המפרט הנ"ל, האם יש תאימות ואיזון? המארז מתאים? הלוח אם מתאים? אין אפשרות לחריגה מהתקציב. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, שמירת מסמכים,הדפסות מפעם לפעם. לא מעבר לזה. אם אפשר להוזיל עוד , אשמח אין לי בעיה עם AMD תודה רבה מראש! מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤357 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם ASUS P5GC-MX ¤271 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31037 כונן קשיח Westren Digital WD800AAJS 80GB ¤220 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=800AAJS זיכרון Kingston 1024MB 667MHz DDR2 CL5 ¤123 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200A X20 DVD ¤132 כמות:1 http://skypc.co.il/prod…

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by mrBezos,

דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=15489 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12332 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Hitachi DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9444 כונני SSD: Crucial Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=1485…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי זקוק לעזרתכם בהמלצות חכמות על רכיבים כדי למקסם עלות/תועלת בהתאם לצרכים. מדובר במחשב שישמש גם כתחנת עבודה (מיילים/אינטרנט/אופיס) וגם כתחנת מדיה סלונית (מחובר למסך ולמקרן, ולרסיבר). עובד מספר שעות בערב, ומדי פעם עושה 'לילה לבן' אם הביטורנט פתוח.. חשוב שיהיה מהיר, שקט ככל האפשר, ובמארז קטן תקציב 3,500 ש'ח יש צורך במערכת הפעלה win8 אין צורך בציוד היקפי מעבד - אין העדפה בין אינטל ל AMD זיכרון - RAM 8GB מארז וספק - רוצה קצת איכות ושקט, אבל קטן. ראיתי אחד NSK4482 ANTEC שהוא mid-tower קטן יחסית שבא עם ספק 380W שנראה סביר. אבל אם לדעתכם הוא לא טוב יותר מאחד מהפשוטים אולי ללכת על Compucase 6T10 שהוא ממש קטן. (ואז מצריך לוח אם micro-ATX). הרד דיסק - 2TB (באפר 64…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by liav123,

היי, יש ברשותי מחשב נייד - Acer Aspire 6930G. אתמול, משום מה, המקלדת התחילה לא להגיב. כאשר מנסים ללחוץ על מקשי המקלדת, היא משמיעה צליל כמו של תכונת המקשים הדביקים, אך זה לא קשור למקשים דביקים. ניסיתי לחפש פתרונות באינטרנט. אומרים שם ללחוץ על מקש FN בשילוב עם מקשי ה-F: F1,F2,F3... זה לא עזר. ניסיתי גם לפרק את הבטריה וגם להפעיל מחדש את המחשב. בנוסף, הסרת מנהל ההתקנים של המקלדת והחזרתו לא עזרה בכלל. לא מעוניין בפרמוט. אשמח לעזרה, תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Nihil,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 (מערכת ההפעלה חלק מהתקציב - המסך אינו חלק מהתקציב.) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7800 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, אך גם תכנות, הרצה של Virtual Machines, עריכה גרפית ב- Photoshop וסרטי HD. 2.א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VM Player (תדיר) - VM אחד בלבד שיריץ Linux. Visual Studio 2010 (תדיר) Photoshop (מזדמן) 2.ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, Syndicate, Elder Scrolls: Skyrim וכו' -מה…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. יש לי כמה שאלות לגבי מערכת הפעלה OEM המגיעה על גבי מחיצת שחזור על הכונן הקשיח (לא מדיה נפרדת) 1. האם יש מקומות שמאפשרים שדרוג חינם ל Windows 8 לכשיצא (אני זוכר שהייתה אופציה כזו לפני ש Windows 7 יצא) 2. האם ביצוע partition מחדש לצורך התקנת Linux ב dual boot יפגע במחיצת השחזור? 3. האם ניתן להעביר את מערכת ההפעלה ממחיצת השחזור למכונה וירטואלית (vmware) שתרוץ על גבי Linux? 4. מה ההבדל במחיר בין מערכת הפעלה OEM למערכת הפעלה רגילה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. אני רוצה לקנות לפטופ בשביל ליצור מוזיקה ולתקלט.. העדפות שלי זה מקבוק פרו אבל אשמח לקבל את דעכתם איזה דגם כדי ואם יש משהו שמתחרה בזה.. בנוסף אשמח לקבל המלצה על כרטיס סאונד טוב שילך עם זה.. מבחינת תקציב זה לא בעיה.. תודה מראש למי שימליץ..!

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. כמה המחשב הזה שווה? אם אני רוצה למכור אותו. או לפחות חלק מהחלקים. אגב אני שמח להיות השני שכותב פה נושא מעבד: Intel DualCore E2180 2.0Ghz /OC 2.7Ghz קירור למעבד: Arctic Cooler Pro 7 Socket LGA775 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זיכרון: 2X1GB OCZ 800Mhz כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 3870 1GB דיסק קשיח: Samsung 80GB 7200RMP ATA (נקנה לפני 4 שנים נקי אחרי סריקת דיסק) ספק כוח:FSP 400W (נקנה לפני שנה וחצי) מארז מחשב: Hec Compucase מסך: LG GSM4435 17" LCD כל המשחקים עובדים בו, אומנם משחקים שיצאו בשנה האחרונה יעבדו על הגדרות נמוכות. אבל שיחקתי גם על הרבה משחקים איכותיים. סה"כ אני מאוד מרוצה מהמחשב הזה. לעבודה משרדית הוא מצויין ! עד עכשיו השתמשתי בו למערכת ווינדוס 7.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים