עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם ! אני צריך עזרה למחשב הנייח הראשון שלי. שאלה כללית- האם אני חייב כרטיס רשת וכרטיס קול אם זה במלה קיים בלוח האם ? מה התקציב המקסימאלי ? 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר וגלישה מרובה באינ" וצפייה בסרטים . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : battlefiled,need for speed,fry cry 3,crysis 3,gta iv -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - מסך 21'/23' רזולוצייה 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by rona888,

שלום , אני צריכה המלצות למחשב נייד - ללימודים יש לי תקציב של 2000-2500שח ( -\+ 400-500 ש"ח רק ובמקרה וזה ישפיע המון על מפרט המחשב להוסיף את ההשקעה הזו , לטובה כמובן ) מה חשוב לי במחשב ? מקלדת -- שתהיה נוחה לכתיבה ( יש לי עכשיו נייד של ACER extensa5620Z ואני מאוד אוהבת את המקלדת שלו ) מבחינה טכנית , אני לא מבינה גדולה במחשבים , אבל חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד מס. שנים טובות תודה ,,

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by amyu98,

אהלן, כמה יעלה בערך לוח אם + מעבד + 2/4 ראם + כרטיס מסך + שיספיקו כדי להריץ משחקים חדשים גם על מינימום?של אינטל? ושל מתחרים זולים יותר? כרגעכבר יש hard disk חדש יחסית של 500 GB ככה שלא צריך חדש. אין לי בעיה להזמין מחו"ל. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Ido Wallach,

קיבלתי הצעת מחיר למחשב עם מעבד i5 שמונה גיגה של ראם דיסק טרה וספק 500 וואט אשמח לקבל חוות דעת לגביו

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by onetwo,

שלום, מעוניין בהמלצה על מחשב נייד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, סרטים, לא משחקים כבדים וכדומה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 בלבד אני לא בטוח מה הכוונה במבריק או מאט, אני רוצה שהוא יהיה "ברור" / בהיר, שנראה טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא אכפת לי, לא צריך מסך מגע. * מש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by rbeny10,

המחשב : THINKPAD , עם מער. WIN7 ,64 סיביות. הבעייה : הסורק - MUSTEK ,סדרת 1200 (ישנה),שעבד היטב תחת XP -ממאן לעבוד. הפתרון (שדורש עזרתכם: מצוי בלינק שמצאתי באתר: http://hwzone.co.il/community/threads/436611-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%A7 (מסרב להפוך הכתובת ללינק !!). הבעייה : את 2 ההנחיות שמופיעות בלינק : 1) " בעיה בהתקנת סורק מערכת 64 סיביות מסוגלת להריץ יישומי 32 סיביות בשכבת תאימות 32 סיביות, אך כשזה מגיע לשכבות נמוכות יותר כמו שכבת מנהלי ההתקן, סביבת 64 סיביות לא יכולה להשתמש במנהלי התקן המיועדים לסביבת 32 סיביות ולכן המערכת לא מזהה בכלל את מנהל ההתקן. אם קיים מנהל התקן עבור Vista או XP לסביבת 64 סיביות תנסה …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by biflush,

i5-4590 tray Gigabyte H97-HD3 2GB DDR3-1333MHZ X4 Sticks המעבד ולוח האם באחריות בKSP, נקנו לפני חמישה חודשים. מהו לדעתכם מחיר סביר למכור את החלקים כבאנדל?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי אנשים יקרים אשמח לעזרה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by NoamNine,

שלום. פתחתי כאן דיון לפני כמה חודשים על מפרט למחשב ואני חושב שעכשיו הרכבתי אותו סופית. מעבד: [..] INTEL 2500 : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY ₪1015 לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪396 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1642 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪116 מארז: [..] ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU - כל הקודם זוכה ! - זמין במלאי ₪371 מקלדת: [..] LOGITECH DELUXE 250 BLACK - USB - זמין במלאי ₪74 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪351 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA …

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, אני תמיד שב לכאן בענייני מחשב, לא אחת חברי הפורום עזרו לי בנושאים השונים ואני שב לכאן מרוצה כמו תמיד, אחי רוצה לרכוש לפטופ עד 2000 ש"ח, שימושיו ודרישותיו אינן גבוהות במיוחד: -סרטים -גלישה מרובת טאבים (אני מניח שאז עדיף 4GB זכרון?) -15" מסך, רוב הזמן הנייד יהיה בבית, אך לעיתים יצטרך גם להתנייד איתו. ראיתי בעמודים אחורה המלצה פה ושם לאיזה אסוס כלשהו, אך לא המלצה גורפת. לי אישית יש התנסות טובה עם ניידים של אסוס או דל, הייתי שמח אם היה מדובר באחת מהחברות האלו, אך כמובן שאין זאת חובה. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ פה ושם, משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה - 8.3 PostgreSQL ברמה די כבדה בשיתוף עם Poker Tracker 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקולים פשוטים וצורב. ישנו כבר מסך E2350T של LG 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8/10 6. האם מ…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם, הכנתי מפרט למחשב שאני מתכנן לקנות והייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם: דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11847 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10258 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H67M-UD2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12287 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11914 כרטיסי מסך: GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.ph…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by idanbbd,

אני צריך מפרט למחשב שישמש אותי לעבודה ב3ds max וmudbox . סביר להניח שהכי חשוב זה מעבד טוב , והרבה זיכרון התקציב הוא באיזור ה10k

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. * מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית, קצת פוטושופ * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? עד 2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיחזיק באיזור השעתיים בצפיה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI אבל לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300 * צורב DVD? עדיף שיהיה * אחריות? עדיפות ל3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell אבל פתוח לעוד הצעות בין המחשבים שאני מצאתי: Dell N5010 i3 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5010-370m.htm Lenovo G560 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6232&CatCode=315 ולגבי לנובו- הבנתי שהיא חברה לא כל כך יציבה ואמינה, מה אתם אומרים? Samsung R540 http://www.wallashop…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Pollik,

בניתי לי מפרט תגידו לי בבקשה אם הוא משתלם ואם בכלל החלקים מתאימים וכל זה. אם יש לכם ביותר זול מפרט דומה תכתבו בבקשה. תודה מראש. מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9770 3.2hz 12MB BOX כמות: 1 - מחיר: ¤6774 קירור למעבד: Thermalright IFX-14 כמות: 1 - מחיר: ¤388 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DQ6 כמות: 1 - מחיר: ¤1373 מארז: ANTEC P190 1200W (650+550) 2x120MM 2x140MM 1X200MM Black כמות: 1 - מחיר: ¤1913 זיכרון: Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 Dominator DDR2-1111 CL4-4-4-12 כמות: 2 - מחיר: ¤1202 קשיח למחשב שולחני: Samsung 750GB Sata II 32MB כמות: 2 - מחיר: ¤644 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כמות: 2 - מחיר: ¤1423 כונן אופטי: LG E60N External DVD-RW Dual Layer X20 Black כ…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. מעוניין ליצור נקודת מדיה סנטר בחדר שינה ישנה טלויזיה HD READY וכל הרעיון שהמחשב ימשוך סרטים/סדרות מהמחשב הראשי בבית, לא מעבר לזה התוכנית היא לבנות את המחשב בתוך שידה (יש פתחי אוורור היא לא סגורה) לכן אני צריך רק חלקים ספציפים שירכיבו לי את הבסיס של המחשב * לוח אם * מעבד * זיכרון * ספק * כרטיס גרפי אין צורך במארז/מקלדת עכבר/HD יש לשים דגש שסביבת ויסטא (מדיה סנטר) תעבוד חלק ושהכרטיס גרפי יתאים לטלויזיה (HD RAEDY לא FULL) כמו כן יש צורך בספק שקט עם עדיפות שהחוטים יהיו כבר בצמות כרטיס קול לא צריך להיות משהו חיצוני מה שמגיע ONBOARD מספיק יתרון אם תיהיה יציאה דיגיטלית (לא מחייב) שיהיה לכולנו סוף שבוע נעים ותודה מראש OFF TOPIC: יש הגבלה לאורך כבל HDMI ??

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם! אני מבקש את עזרתכם בבנית מפרט למחשב שישמש בעיקר לעריכת סאונד וקצת לשימוש גרפי, אז ככה: מעבד די חזק INTEL CORE 2 DUO מספיק, לא צריך מרובע ליבות לוח: צריך את עזרתכם... זיכרון: 2GB מספיק...? מסך: " 19 -"20 איכותי כרטיס מסך די חזק HDD 320 מינימום חשוב שיהיה שקט ומאוורר תוכנות יש, ציוד היקפי צריך: מקלדת עכבר ורמקולים איכותיים 2.1 תודה!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. 1. מה התקציב? 2000 במזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים ככל שניתן, סרטי HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עדיפות קלה לשקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אין צורך במארז ובדיסק קשיח וצורב .DVD 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשיבות קלה. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו ר…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם אני צריך לבנות מפרט מחשב שישמש אותי להרצה של VM (VIRTUAL PC( בעיקרון אני לא צריך ספק (יש לי אנרמקס 650 ואט ) וכרטיס מסך יש לי כרטיס של 9800 GT , אבל אני מבקש שמפרט יכלול ספק מינימלי וכרטיס מסך סביר כדי שעדיין המחשב הישן שלי יהיה בשימוש אחרי החלפת החלקים אני מתלבט בין I5 ל I7 כיוון שנראה לי שישום שעובד קבוע שהוא ה VM גוזל משאבים רבים מהמערכת ובנוסף מהמעבד ולכן ריבוי משימות הכרחי ובזה I7 יהיה יותר טוב המפרט שבניתי הוא מעבד Intel Core I7 920 2.66GHz 8Mb 1333mhz BOX לוח אם DFI X58 T3eH6 כרטיס מסך (האם 9800GT כרטיס מסך מספיק טוב היום למשחקים או שכדאי לשדרג ל4700X2 ?) Innovision 9400GT 512MB DDR2 PCI-E ספק + מארז COMPUCASE 6T10 Black 400W VN PSU HD 2 כוננים של 500…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Vikvik,

שלום! מי שיש לו נסיון עם הזמנת מחשבים מסניף אילת (ksp), זקוקה לעזרתכם. אי אפשר לבקש ממישהו שגר באילת לאסוף בשבילי את המחשב הנייד שאני רוצה לקנות ? הם מחמירים בעניין זה? כי רשום שמשלמים אך ורק במקום עם כרטיס אשראי ובעל הכרטיס חייב להיות נוכח ולהזדהות עם תעודת זהות . רק אז יוכל לשלם ולאסוף את המחשב שלו. איך זה בפועל? אין אפשרות לחרוג מהחוק הזה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, הרכבתי את המפרט הבא לשימוש ביתי ממוצע, קצת משחקים (לא משחקים כבדים). המתקדתי במעבד 3400g שנראה אידיאלי למשימה, אבל לחנויות אין אותו במלאי כרגע, אני מתלבט האם להמתין או לבחור ב 2400g. האם הוא יכול להיות תחליף ראוי למפרט הזה? אם הוא ישן יותר, זה עלול להשפיע על הביצועים השוטפים או על שדרוג עתידי? אמור לעניין אותי שאחד זה 12 ננומטר והשני 14 ננומטר? כמו כן אשמח לחוות דעת על המפרט הכללי: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים לוחות אם - AMD Socket AM4 TUF-B450M-PLUS-GAMING-PC - ASUS - AM4 - B450 - With New PC Only - 4x DDR4 3466MHz - HDMI - DVI - 1x PCIe 3.0 x16 - 1x PCIe 3.0 x8 - 1x PCIe 2.0 …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by maor ankri,

היי, מתחיל ללמוד באוקטובר, הכיוון הוא למחשב שיעבוד היטב לתקופת הלימודים (4 שנים). השימוש הוא די בסיסי; גלישה, נטפליקס ואופיס. דגש על משקל קל וסוללה טובה. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף עד 4.5k, גמיש עד 5 במקסימום עבור הבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס, תוכנות סטטיסטיות (R), מעט תכנות, הרבה אופיס, גלישה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by kobi.masika,

היי אני זקוק למפרט מחשב חזק לצורכי עבודה, צורכי העבודה הם הרצת מספר שרתים וירטאלים (4-5) על מנת להתקין עליהם מוצרים שונים בעיקר מוצרי Oracle בסביבת linux/windows מערכת ההפעלה הראשית תהיה windows7 64bit והשרתים הוירטואלים יריצו שרתי linux או windows בעיקר לצורכי התקנות database וכלים אחרים על מנת ללמוד ולהתנסות במוצרים אלו חשוב שיהיה אפשר להריץ 4-3 שרתים במקביל בעת הצורך ללא כל בעיה עם כמות מספקת של זכרון לכל שרת. בנוסף הייתי שמח אם המחשב היה יכול לשמש גם למשחקים וכמו כן איני נוהג לעשות OC למערכות. אשמח לעזרתכם בנושא תודה מראש קובי מסיקה נ.ב - אין צורך בציוד הקפי וחשוב שהמחשב יהיה שקט ולא יחמם יותר מידי על מנת להשאיר דלוק כל הזמן

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. היי! רציתי לשאול, יש לי כל הזמן איטיות מחרידה בעבודה עם הLENOVO X200 ונדמה לי שזה הHDD 5400 שלי. בבדיקה בHD TUNE הוא קורא 70 מגה לשנייה. יש סיכוי שבשידרוג ל7200 יפתח צוואר הבקבוק? אני עובד על W7 64 BIT. המון תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע 1280X1080, יקנה מסך גדול יותר בהמשך. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים הכי כבדים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים