ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגיימינג, אופיס ומשחקים חדשים כבדים של השנים האחרונות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למארז לא גדול מידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי! הרכבתי את המחשב הזה תחת תקציב של 7 בערך, כשהדרישות המרכזיות שהצבתי לעצמי הן יכולת תמיכה בוירטואליזציה בצורה חלקה, גיימינג, וניצול של הGPU לתכנות מקבילי וכמובן שהעיקרון המנחה המרכזי שלי היה שיישמר לאורך זמן עם יחסית מעט תחזוקה ורכש עתידי לפחות ב5 שנים הקרובות מה דעתכם? מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 9 3900X AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 2021 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 34 eSports - Red כמות: 1 - מחיר: ₪ 175 לוחות אם: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 594 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Ve…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הזמנתי את הראם הבא: https://www.newegg.com/global/il-en/team-16gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820331172?item=N82E16820331172 ורציתי לקנות את הלוח הזה https://www.newegg.com/global/il-en/asrock-a320m-itx/p/N82E16813157838 אבל הראם לא מופיע בqvl שלו מה זה אומר? שהראם לא יעבוד בכלל, יעבוד לא במהירות המקסימלית או הכל יעבוד כמו שצריך? ניתן לראות בתמונה שצירפתי שהוא תומך בדגם במהירות שונה (2666 אני הזמנתי 3200) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש המלצה למסך מחשב חדש המסך הקודם שלי היה DELL U2312H והייתי סופר מרוצה ממנו!! שימש למשחקים ולסרטים, אבל הגיעה העת להתקדם וחשבתי לעבור למסך 24" 4K. יש מסך מומלץ בסביבות מחיר של 1000 ש"ח שישמח אותי כמו ה-Dell? - איכות תמונה מעולה - זמני תגובה טובים - פחות חשוב פונקציות כמו G-Sync תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרה. מרוב דגמים הסתבכתי בעצמי וצריך טיםה סדר. תקציב: 3500₪ אפשרות חריגה של 300₪. שימושי המחשב יהיו : לימודים (הנדסת תוכנה) , טיפה סרטים והרבה אינטרנט. אין צורך בציוד הקפי. שקט פעולת המחשב רצוי במידה סבירה ולא מעבר. משקל :איזור ה2 קילו, מסך 14-15.7'. (לא משו שיפסול מחשב אבל....) רצוי שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת. אין העדפה לחנות מלבד שיהיה זול . קניית המחשב תיהיה בשבוע הקרוב. הדברים שחשובים לי לפי סדר יורד בעיקר הם: הכי חשוב... שיחזיק לכמה שנים טובות, שיהיה אמין. שיהיה עם מעבד כמה שאפשר מתקדם. שלא יתקע. סוללה חזקה יחסית. מסך עם ראות טובה. ואם אפשר חברה עם ש…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. נתקלתי ב"מבצע" הזה. המטרות שלי הן מחשב all in one (שלא יתפוס הרבה מקום, אבל לא לפטופ) לשימושים ביתיים. לא יותר מדי גיימינג וכו'. איך המחשב הזה? תודה רבה וחג שמח!
-
- 9 תגובות
- 5.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לנובו 320-15 15.6מעבד I5 8250U, SSD 256, 8GB דגם א: מעבד גרפי INTEL 620 דגם ב:מעבד גרפי NVIDIA GeForce MX150 2GB מיועד לסטודנט מדעי המחשב, אבל רצוי שאפשר יהיה לשחק משחקים כמו פיפא. שאלות: 1. מה המשמעות וההבדלים מבחינת זמן סוללה בין 2 הדגמים הנ"ל? 2. האם דגם א' יספיק למשחקים כמו פיפא? 3. מה הסיבה/המשמעות שספק הכח בראשון 45W ובשני 65W?
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד ללימודים(כתיבת עבודות, סיכומים ומצגות) ולעריכת תמונות בLightroom וסרטונים ליוטיוב בpremiere. 1. התקציב הוא עד 5000 שקלים ועדיף אפילו פחות. 2.המחשב מיועד לעבודה משרדית ולעריכה קלה של תמונות וסרטונים בLightroom וpremiere באופן תדיר. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין צורך במסך מגע. 5. 6- השקט חשוב אבל לא בעדיפות ראשונה, אני הולך להקליד בכיתה עם סטודנטים אז כל עוד המחשב לא נשמע כמו מסור, זה בסדר... 6. לא מתוכנן oc 7. עדיף שיהיה מותקן מראש ווינדוס 10 home 8. אני גר ברמת גן, כל חנות באזור המרכז מעולה בשבילי 9. קנייה מיידית 10. כן, חשוב לי שהמסך יהיה עם זוויות צפייה טובות, שיהיה נוח לעבודה בחוץ, רזולוציה של…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם , בניתי לעצמי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בימים הקרובים . רציתי בבקשה שתגידו לי אם המפרט הזה כדאי ואם כדאי לשנות רכיבים מסוימים במפרט . המחשב ישמש למשחקים / ודרישות נוספות של עיבוד מהיר / ועוד . בנוסף חשוב לי כונן קשיח באיכות טובה שיעבוד ללא תקלות וברציפות מתמשכת ושיהיה אמין מאוד וגם לגבי כונן ה SSD . אם יש דברים שהייתם ממליצים לי לשנות / להחליף בבקשה תכוונו אותי . המפרט הורכב באתר KSP סכום המפרט : 7875 שקלים . תודה רבה לכם .
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן זה המחשב שאני רוצה אין תקציב, רק מחשב שיוכל להריץ הכל מהכל לאורך כמה שנים. רציתי לדעת את דעתכם בבקשה. תודה המפרט: קטגוריות מוצרים כמות מחיר מעבד Intel Core i7 8700K Coffee Lake / 1151 Tray 1 ₪1744 קירור למעבד קירור למעבד Noctua NH-D15 1 ₪374 לוח אם Gigabyte Z370 AORUS Gaming K3 1 ₪777 מארז Fractal Design Define R5 Black + Corsair CS550M 80+ Gold Modular - מבצע קיץ 1 ₪800 זיכרון DDR 4 32G (16GX2) 3200 C…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300שקל אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים,משחקים,מוזיקה,לימודים(לא משהו מיוחד שימושים יום יומיים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג ברמה טובה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO,GTA,FIFA,NBA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ של דל,1080x1920hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות,גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות לפטופ, מתלבט בין שני דגמים. מעדיף את הגרסה שמגיעה SSD גדול יותר שאני מאוד רוצה. העניין הוא שבגרסה הזו המסך הוא 4k ואני חושש מההשלכות השליליות שלו בהתייחס לעבודה היום יומית. זמן סוללה לא רלוונטי כי המחשב הולך להיות מחובר לשקע באופן תדיר. אבל מה שכן מדאיג אותי בגלל שמדובר במסך קטן מאוד: 1. שברגע שאצפה בוידאו או תמונות ברזולוציה נמוכה מ-4k, אקבל מריחה של התמונה כמו שקורה עם תוכן שאינו HD על מסך FHD... (סטייל זום דיגיטלי) 2. שבעבודה היום יומית (תכנות, אופיס, גלישה באינטרנט, תוכנות עריכה) הכל יראה קטן ולא קריא וממשקים או תפריטים של תוכנות לא יתמכו בסקיילינג של גודל הפונט. 3. שכרטיס המסך לא באמת יצליח לתת לי ביצועי משחק טובים בהגדר…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב אני כבר חודש מחפש מחשב טוב.. אני בעיקרון לא גיימר לא צריך משחקים לא כלום אני צריך מחשב לעריכה גרפית.. אפטר אפקטס פוטו שופ אילוסטרייטור וכאלו.. וזהו והשאר סרטים מוזיקה ודברים.. אבל בעיקר מחשב חזק לגרפיקה ולעבודה בתחום הזה.. אז חיפשתי בסוף הבנתי שאני צריך מעבד HQ לפחות ולא מסדרת U כי זה חלש בליבות.. ולקחתי גם כרטיס מסך מסדרה 10 של NVIDIA.. ועדיין כל אחד מנסה לדחוף לי.. מצאתי אחד של DELL מסדרת INSPIRION.. שנראה לי בול מה שאני צריך אבל בול.. מפרט מפלצתי.. יחסית למחיר.. 5200 ש"ח כולל הכל. (שיהיה ברור אני לא הולך להשתגע בתקציב יותר מזה.. מחשב נייד Dell Inspiron 7000 N7577-7143 דל יצרן:DELL מעבד:Intel Core i7-7700…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Android Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LoL, COD.. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם חייב כמה מאות גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls 3, Fallout 4, The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא בטוח, נראה לי 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות למרות ש…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב חזק אבל יש אופציה לשדרג אותו אולי. למישהו יש הצעות? המפרט הוא (לא כולל זכרונות) Core i7 7700k Raedon rx580 16 gb SSD חשבתי על כרטיס המסך אולי, יש הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין מחשב נייח בעיקר למשחקים - תקציב עד 6K. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שישתלם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן אא"כ מדובר במקרה מיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. משחקים חדשים שיוצאים שיצאו ... מתכנן לקנות מסך בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך כלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן - כונן SSD יש לי כבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. הא…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח לקבל מפרטים למחשב נייח - השימוש גלישה, אופיס, שמירת תמונות ועריכה מינימלית עבור זוג מבוגר שכן יודע להשתמש במחשב. הגדרנו דרישות סף אבל לא הגדרנו מי היצרן - הדרישות הן - מעבד I5 דיסק SSD 240GB דיסק קשיח רגיל (לא הגדרתי מעבר) בנפח של 1TB (לטובת שמירת קבצים - בעיקר תמונות) זכרון - 8GB DVD/צורב פאנל חיבור USB קדמי בנוסף לאחורי (אולי גם אופציה לקורא כרטיס צילום) מע' הפעלה חלונות 10 אופיס (אאוטלוק, וורד, אקסל, פאוורפויינט) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מקום המגורים שלהם הוא נתניה והם זקוקים לתמיכה בהעתקת החומר למחשב החדש. אשמח להצעות והמון תודה, ורד
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא משהו דרסטי אפשרי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,משחקים כמו פיפא 18 ו gta לפעמים,אפשרות לעריכת מוזיקה שאעשה בעתיד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכות בצורה מזדמנת ובאופן חובבני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים שציינתי באופן מזדמן ושתהיה לי את האפשרות לשחק במשחק…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי עבר המון זמן מאז שקניתי מחשב. היעד: משחקים כרטיס מסך מהשורה הראשונה עד 1.5k מעבד מהדור החדש i7 אני יודע לעשות oc אבל אני לא חושב שאני יעשה עליו. לא צריך מסך מקלדת ועכבר רמקולים חייב cd?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, fifa, rocket league, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בצ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום וערב טוב. מבקש יעוץ למחשב שיריץ מישחקים כגון: PUBG FORTNIGHT. אין לי העדפה AMD או INTEL. תודה לכולם, אציין שאין לי מושג בעולם המחשבים החדשים יד לי מחשב ישן נושן ככה שאני לא בקיא במה שהיתחדש
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי, גלישה, צפייה בסרטים, עבודה עם אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-