ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,357 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 אחרי החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס, מיילים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באופיס/מערכת הפעלה - אם יש מערכת הפעלה לא נורא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חיי…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב שאיתו נוכל במשרד לבצע לכידות מסך לסרטים שמתנגנים ברקע (איכות 720,1080) ולאחר מכן לרנדר אותם. כמו כן, רינדורי קבצי וידיאו PRO RES יש לנו פה המון מחשבי I3 והם קורסים תחת המעמסה. CPU מגיע למעל 90%. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - סביבות ה2000 +- 2. מה שימושי המחשב? תכני HD, עבודה משרדית, עריכה קלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? -לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בHD רגיל. SSD יספיק 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות רבה לנושא. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא. יש צורך בהרכבה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, אופיס, צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. …
-
- 9 תגובות
- 958 צפיות
-
-
היי כולם תודה על הסיוע מראש אני מרגיש שאני צריך עוד זיכרון למחשב, הוא מתחיל לקרוס לי כל הזמן. זה הלוח אם שלי ומה שהוא תומך בו והזיכרון הקיים אני רוצה לשדרג ל 32 מה שאומר שאני צריך לקנות 2 של 16 אשמח להמלצות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן מישהוא יודע איפה אני יכול להשיג מערכת מורכבת לפי המפרט הזה: Mother Board ASUS Pro WS C422-ACE Trippodo / PC21 CPU Intel Xeon W-2295 Mouser / Alternate / Mindfactory (DE) / B&H (US) RAM Kingston KSM29RS8 / 8MEI Kingston *4 VENTIRAD CPU Noctua NH-U12A LDLC / MATERIEL.NET / Alternate CPU WIPES Noctua NA-SCW1 LDLC NVMe 3D NAND SSD (Windows 10) Grosbill / Cybertek Intel 760p 512 GB SSD or Intel DC P4511 1 TB series (better) NVMe 3D XPoint SSD (Sierra Cha…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון הייתה לי יום הולדת ורציתי להתחדש במחשב גיימינג חדש וחזק מאוד שיריץ לי משחקים כבדים כמו cod וrust מעל 100fps בגלל שיש לי מסך 144hz, אז נעזרתי בכמה אנשים מtms מאילת שהרכיבו מחשב חזק ושיניתי טיפה את המפרט, אני רוצה להשאיר את המחיר מתחת ל6000 שקל אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה ולומר לי מה אפשר לשפר במחשב הזה או שזה הכי טוב שאפשר לקבל מתחת ל6000 שקל, מצורף המפרט שכרגע יש לי אשמח אם תעזרו לי לשפר אותו עוד ולהשאיר אותו מתחת ל6000 שקל. המפרט: [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103104]Intel Core i5 10600KF / 1200 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 822 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.c…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני אדריכלית שמשתמשת בעיקר בתוכנות - אוטוקד, רוויט, סקצ'אפ וי ריי, ועוד... קיבלתי הצעה למפרט למחשב בסכום של 5,000 ש"ח, אשמח לחוות דעתכם (מה מומלץ לשנות, או שאפשר להשאיר את המפרט כמו שהוא), אדגיש שאין לי צורך במסך/רמקולים/מלדת וכו': תאור מעבד INTEL I7 10700 מאוור מעבד ANTEC A40 PRO זיכרון 16 גיגה DDR4 KINGSTON 2666 לוחם אם GIGABYTE z490 ud דיסק קשיח 500 MZ-V7E500BW (970 EVO) M.2 מארז GX202 BLUE…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אודה לעזרה לגבי תאימות רכיבים. הרכיבים שכבר ברשותי: מעבד – AMD 5950X SSD 1 – SAMSUNG 980PRO 500GB NVMe M.2 SSD 2 – SAMSUNG 970PRO 250GB NVMe M.2 מארז Cooler Master H500M ספק כח Corsair RM750x בכוונתי לרכוש: לוח אם – ASUS CROSSHAIR VIII HERO X570 קירור למעבד – Corsair H150i זיכרון – אופציה ראשונה ב-1299 ש"ח: G.Skill Trident Z Neo RGB 2x32GB DDR4 3800Mhz CL18 אופציה שניה ב- 1384 ש"ח: G.Skill Trident Z Neo RGB 2x32GB DDR4 3600Mhz CL16 כרטיס מסך – RTX3070 עם העדפה ל- ASUS אודה להתייחסות לארבע נקודות: 1. איזה זיכרון מבין שתי האופציות עדיף (ותואם!) ? 2. האם …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלון חברים, רוצה לרכוש את המחשב נייד הבא: HP Pavilion 15-CS3000NJ / 8PM25EA היתרונות שלו הם האחריות (3 שנים), מחיר וגם המסך. האם זה באמת IPS אמיתי והמסך טוב? אני קונה מחשב נטו בשביל מסך טוב כי אני יושב מולו שעות (בעיקר קריאת מסמכים). מה המשמעות של התאורת W לד אחורית? 15.6 Inch diagonal FHD IPS WLED-backlit Anti-Glare micro-edge (1920 x 1080), 45% NTSC, 250 nits האם המסך איכותי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, ההתלבטות היא בין 2 המחשבים הבאים: 1. HP pavilion x360 2. Dell Inspiron 5406 שני המחשבים בעל מפרט כמעט זהה למעט שבדל יש כרטיס מסך יותר טוב (האם בהכרח יצרוך יותר סוללה? כרטיס חיצוני של nvidia...) ו-8gb ram לעומת זאת, בhp יש כרטיס מסך מובנה של אינטל ו16gb ram. מה הייתם לוקחים לסטודנטית? תודה רבה על העזרה!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד עבור חבר. אפילו אשמח אם תהיה יותר מהמלצה אחת, כדי שנוכל לבחור מה יותר מתאים בהשוואת היתרונות והחסרונות של כל מחשב. לפני שאצלול לפרטים, הדבר הראשון שחשוב להגיד על המחשב הוא שהשימוש העיקרי שלו יהיה זום. לכן, קיים דגש גדול על איכות ה- מצלמה, רמקולים ומיקרופון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K. חריגה עד 4.5K. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כאמור, המחשב מיועד לעבודה משרדית, אך יהיה בו שימוש כבד בזום כשיש חשיבות גבוהה מאוד למצלמה, רמקולים ומיקרופון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 9 תגובות
- 7.7k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט שלי חשבתי על לשדרג לכרטיס הזה: 3060 RTX מ-TMS בנוסף, אשמח להמלצה על ספק כוח מתאים, ו-SSD NVME (אזור תל אביב, לא חובה מTMS, אבל יהיה עדיף בשביל הנוחות). תודה רבה מראש !
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
לי כאשר תגובה נשלחת הרחב תצוגהצפיה מקדימה של הנושא: מחשב גיימינג- לבן יקיר לי- לקראת נסיעה לאילת לילה טוב, לבן המתוק שלי יש בר מצווה והוא מעוניין במחשב נייח לגיימינג ולימודים (אני רוצה שהוא יחזיק מעמד מספר שנים- לכן רצוי אחד שניתן לשדרג בהמשך). מצרף את המפרט של המחשב הנוכחי שלו (אולי אפשר להנציל חלק ממנו למחשב שבונים). אשמח לקבל המלצות למפרט למחשב נייח טוב- אנחנו יורדים עוד יומיים לאילת אז אשמח לקבל המלצה למפרט שניתן לקנות שם. לבן שלי חשוב שיהיה לו כרטיס מסך חזק (GeForce RTX 3070 או משהו באזור). התקציב הוא כ-5000 ש"ח (הכסף שחסך- אני מוכן להוסיף עוד 1000 ש"ח אם ייתן שדרוג משמעותי). …
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל המומחים, בתקווה שיש לכם קצת זמן פנוי להמליץ (ולפרט!), כדי שאוכל לעשות הזמנה כבר מחר תקציב: ₪5000-6500/1500-2000$ ניתן לחרוג מעט עבור שיפור חומרה משמעותי. *אופציה קוסמת - משלוח חינם מאמזון* שימושים עיקריים: •טקסטים (המון כתיבה וקריאה מול המסך) •הוראה מרחוק •מולטיטסקינג של מסמכים ותוכנות •אינטרנט •צפייה בתכנים •קצת עריכת צילומים •קצת עריכת וידאו משחקים: לא. תוכנות עיקריות: Office - Word, Excel, PPT Scrivener Adobe - Acrobat, Photoshop, Premiere Abbyy Zoom Browsers & Players מועד הרכישה: מיידי דחוף. חברה מועדפת: חשבתי על ZenBook או ThinkPad …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייח עד תקציב של 3500/4000. השימוש העיקרי של המחשב זה צפייה בסרטים ולפעמים הרצת תוכנות של כתיבת קוד (כלומר עבור סטודנט למדעי המחשב). אין בעיה לקנות חלק מהחלקים מאמזון אם זה מוזיל את המחיר. תודה רבה.
-
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעריכת סרטים בתוכנת DAVINCI RESOLVE. המחשב ישמש גם לעבודה משרדית באופיס. המחשב צריך להיות נייד, אבל השימוש הוא בבית בלבד לכן אני מעדיף מסך גדול 17". חשבתי על הדגם הזה: Gigabyte A7 17 R9-5900HX / 16G / 512G SSD / 3070 / W10 ממנו נגזר גם התקציב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-8000 ש"ח, ניתן לחרוג בכ-500 ש"ח, והייתי שמח אם היה זול יותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים ב-DAVINCI RESOLVE, עריכת תמונות ב-PHOTOSHOP , עבודה משרדית ב-OFFICE. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (ל…
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח עבור: מעבד ,לוח-אם ,זכרונות,כונן NVME למערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח ,משחקים,עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים : מארז ספק כח CORSIAR X GOLD 650 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא רלוונטי,קיי…
-
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אבא שלי ביקש ממני לקנות לו מחשב נייח חדש. לשימוש ביתי: אופיס וגלישה באינטרנט. תקציב: כ-2,000 ש"ח. מעדיף חנות בפתח תקווה כדי שאם תהיה בעיה יהיה לו לאן לגשת. אני מבקש עזרה כאן כי מדור המחשבים המומלצים לא מעודכן ומכיל רכיבים שכבר לא קיימים. תודה מראש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח. אפשר לחרוג אם יש צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ביתי: אופיס וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 11k. ניתן לחרוג רק אם המחיר הסופי במהלך הבלאק פריידיי צפוי להיות נמוך יותר מהתקציב המירבי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות. תוכנות לדוגמא: Visual studio, Unity. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל…
-
- 9 תגובות
- 887 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח web מתקדם, קצת עריכה גרפית, משחקים לעיתים רחוקות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות גבוהה במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך באורות, רק בשקט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב ביתי להורים שלי (בעיקר אינטרנט ואופיס) שיהיה מספיק חזק כדי לרוץ חלק גם בעוד 5 שנים ויותר. יש לי מחשב שקניתי להפקת מוסיקה בבית לפני 5 שנים, עם מעבד AMD, והוא עובד ממש כמו חדש גם היום לעומת מחשב מותג (HP) שמכרו להורים שלי שאחרי 5 שנים לא זז. תודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000. אפשר להתגמש אם נראה לכם שיש צורך, כדי לקבל איכות שתחזיק לאורך זמן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ל…
-
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש (ת'רד ספציפי עוד יגיע) ובמסגרת החיפושים ראיתי שני מפרטים. ThinkPad עם מעבד דור 8 (מניח שישן?) שעולה 7000 מחשב נייד ללא מסך מגע מבית ThinkPad בעל מסך 14.0 אינטש ברזולוצית WQHD, מעבד Intel® Core™ i5-8250U 1.6GHz - 3.4GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB, כונן SSD בנפח 256GB, כולל מערכת הפעלה ותמיכה ברשת דור רביעי LTE קטגוריה: מחשבים ניידים,קישוריות: 4G LTE,אינצ': 14.0'',רזולוציה: 2560x1440,דור המעבד: מעבד Kaby Lake R 8th Gen, IdeaPad עם מעבד דור 11 (חדש) שעולה 4000 מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 14.0 אינטש ברזולוצית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz,…
-
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד לאחיינית שעולה לחטיבה. דרישות עיקריות - שיהיה קומפקטי וקל משקל. שימושים: אופיס וגלישה קלה. מערכת הפעלה מובנית זה מעולה, אך לא חובה. תקציב - סביב ה2000. אם אין ברירה, אז יותר ומינימלי ככל האפשר. חשבתי על משהו בכיוון HP 14" - gomobile.co.il/items/3561480 או lenovo 14" - https://dsa-sys.co.il/מחשב-נייד-lenovo-thinkpad-e14-20ta002jiv-לנובו/ אשמח לחיזוק או המלצות טובות יותר. תודה מראש ויום טוב.
-
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר'ה, המחשב שלי גוסס כבר תקופה ואני רוצה לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה שלכם לגבי הרכבת המפרט. המחשבה היא ל5-10 שנים קדימה ולכן הדבר הכי חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר, יזוז חלק ובלי תקיעות. לא מיועד בעיקרו לגיימינג אך אני משחק פה ושם משחקים במחשב. ולכן רוצה שהמחשב יוכל להריץ גם משחקים חדשים בעתיד. בחרתי באתר של KSP רק בגלל שהממשק שלהם נוח אבל מבחינתי אפשר לרכוש מכל הרשתות הגדולות בתעשייה (TMS, Ivory וכדומה). אני הולך לקנות את המחשב באילת. (אולי בארצות הברית אבל אני בספק שיהיה לי כוח להתעסק בזה בזמן חופשה) CPU: Intel Core i5 12600K 3.7Ghz 20MB Cache s1700 - Box (https://ksp.co.il/web/item/179107) #1270# Motherboard: MSI PRO Z690-A WIFI DDR4 LGA1700 Intel …
-
- 9 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתעתד ללמוד תכנות בקרוב, מחפש נייד עם מקלדת מלאה, שיהיה נוח להקלדות מרובות. שאר המפרט הוא מעבד i5, 16gb ram, ומסך "15.6 לפחות. ראיתי מספר דגמים של דל לנובו וHP אני מתקשה לבחור ביניהם. אשמח להמלצה. מילאתי גם את השאלון: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תכנות. שימוש משני צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל…
-
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-