עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dNk,

* מטרות המחשב: עבודה משרדית, סרטים, סקייפ, קצת פוטושופ, ומחשקים. * גודל המסך? 14 + * רזולוציית המסך? כמה שיותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? שלא יהיה יותר מידי כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6~3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? זה לא בא מובנה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אבל כמובן שתיהיה חברה איכותית עם שם תודה!

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Borderland2, Dragon Age2, Mass Effect 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920×1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. הא…

• 2 תגובות
    • 628 צפיות
  3. Started by Alex Davidovich,

אני מחפש מחשב למטרות קלות כמו אינטרנט, סרטי HD ותכנות. בנוסף משחקים חלשים כמו פרו אבולושן. חשוב שהוא יהיה קטן פיזית. מהירות וזמן תגובה חשובים. תודה

• 0 תגובות
    • 455 צפיות
  4. Started by -Tal-,

שלום אשמח לקבל חוות דעת על מחשב נייד Lenovo ThinkPad Edge E530 אני מדבר על הדגמים של ה i3 \ i5 שעולים בסביבות ה 2500-2700 ש"ח. מה החסרונות שלהם? מה לגבי הבנייה שלהם? התחממות? שאלה נוספת, האם שווה לקחת i3 עם 6gb זיכרון או i5 עם 4gb זיכרון? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג (משלם במזומן אז זה גם מוזיל) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים והמשחקים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך ''23 ושיהיה חיבור HDMI -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  6. Started by _daFink,

אהלן צהריים טובים, אז ככה, זה המפרט שלי: (סלוט 2 זהה לסלוט 1) אני לא משחק הרבה, אבל כשאני משחק אני כבר מרגיש שזה לא מספיק (BF3), ואני רוצה להכין את הקרקע לBF4 =] אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך וכמובן את הזיכרון. (יש לי בלוח אם עוד 2 סלוטים פנויים) התקציב שלי לשני אלה הוא נניח 1000 שקל (אפשר לחרוג נגיד ב100-200 שקלים, אם זה באמת שווה את זה)

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  7. Started by omricw,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכות וידיאו AVID AFTER כבדות ומשחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גם לבית ולפרנסה AVID ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3-4 וקרייסיס 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  8. המחשב מיועד למשחקים חדשים. התקציב המקסימלי הוא 7000 ש"ח. התקציב כולל ציוד הקיפי (מסך,רמקולים,עכבר ומקלדת). דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1155 - Tray 1 מאוורר למעבד: מאורר למעבד Noctua NH-L12 CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9-24 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX660 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata…

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  9. Started by taltola,

האם מישהו קנה פעם מחשב מהחנות הזו: http://startpc.co.il/index.php/pc/solid או שהם פשוט ממש זולים או שיש פה משהו מוזר. לדוגמא קחו את מחשב מספר 5 ותרכיבו אותו דבר ברשתות כמו אייבורי או KSP ותראו הבדלי מחירים רציניים של מאות שקלים. איך זה יתכן?

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  10. Started by oza87,

אהלן חברים! שבוע הבא כנראה סוף סוף אני מתחדש במחשב חדש ורציתי שתתנו לי חוות דעת על המפרט הזה שתפרתי אותו באמת לפי הצרכים שלי והם: בעיקר משחקים(Battlefield4/3 וכו') ברמה של 1080P , אוברקלוק של עד 4.3 ,ו Crossfire/SLI בעתיד.....המפרט: חלקים שאני רוכש שבוע הבא: מעבד: Intel Core i5-4670K Haswell Box מחיר: 1210 ש"ח מאוורר למעבד: Noctua NH-U12P SE2 מחיר :235 ש"ח לוח אם: Asus Z87 A מחיר: 785 ש"ח זכרונות: Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance LP 2X4 מחיר: 375 ש"ח מארז: corsair C70/zalman Z5 plus כרגע לא הוחלט או C70 יד שניה או זלמן חדש מחיר: 300 לזלמן חדש 400 למשומש חלקים שברשותי כבר: כרטיס מסך:Sapphire 7870XT with boost ספק כוח: seasonic M12II 620W כונן קשיח: WD Caviar blue 720…

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  11. שלום לכולם אני חדש בפורום ואשמח אם מישהו פה יכול לעזור לי לבנות מפרט מחשב לאולפן התקציב שלי 10 אלף ללא ציוד היקפי לא מסך מחשב לא מקלדת ולא עכבר

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by GMTK,

המטען נקרע איך אני פותח תקופסא בלי לשבור אותה? כאילו השנאי מתח איך אני פותח אני רוצה לעשות תהלחמה כאילו הכל בפנים מסומן בצבעים רק מה שנישאר זה לפתוח את זה. אשמח לעזרה בנושא הזה אם משהוא כבר פתח ויודע איך לעשות את זה בלי לרסק אותו עם פטיש 5 קילו(:.

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  13. מksp Intel haswell CPU i7-4770K tray overclocked(4.7ghz) 1,650 MSI Z87A-GD65 motherboard (military class 4, C2 Stepping) 1,090 G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 565 Crucial m4 64GB SSD MLC mSATA III (smart response cache) 365 כרטיס מסך EVGA GTX660 Ti FTW 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1,490 scythe mugen 3 rev b / 4 150 / 210 SeaSonic SSP-650RT 650W Gold Active PFC 12CM Fan PSU (SS-650RT) OEM 390 Asus DRW-24B5ST DVD±RW x24 Black Sata 130 Thermaltake Chaser A41 case 499 = 6,389 בעקרון אני רוצה לקבל כמה שיותר תמורה למחיר , מה אתם ממליצים לשנות או לשפר? או מה החוות דעת שלכם על הרכיבים שם? כדאי להחליף משהו? תודה

• 5 תגובות
    • 902 צפיות
  14. Started by matand32,

שלום בניתי מפרט מחשב לצורכי הפקה מוזיקה באולפן הביתי האמת לקחתי חלקים חזקים אני חושב. הייתי שמח אם מישהו פה שמבין היה מסתכל על המפרט והוא אומר לי אם המחשב הזה מספיק חזק לצרכים שאני צריך אולי חוץ מהפקת מוזיקה הייתי משחק באיזה משחק אחד התקציב שלי עומד על 10 אלף המפרט יצא במחיר של 9500 אז ככה אם יש איזה חלק שכדי להוריד ולהכניס חלק יותר חזק אשמח אם תמליצו לי כי אני רוצה לבצע קניה לפחות ל5 שנים הקרובות לקח לי הרבה זמן לחסוך את הסכום ומאיזה חנות מומלץ לקנות את המחשב אז ככה זה הפרט ותודה לעוזרים [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_products] [TD=width: 70%]שם המוצר[/TD] [TD=width: 2%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 13%, align: center]מ…

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  15. Started by taltola,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4 crysis3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם…

• 10 תגובות
    • 842 צפיות
  16. Started by taltola,

אני מתלבט בין 2 המפרטים הבאים. המטרה היא להריץ משחקים כבדים בגרפיקה גבוהה. איזה מפרט לדעתכם עדיף לי לקנות? (שניהם אותו מחיר) אני לא מתכוון לבצע oc 1) מעבד + מאורר Intel I5 haswell 4570+ Zalman 7000 לוח אם MSI B85M-E33 דיוידי/צורב LG X22 / Lite-ON X24 זכרון Crusial 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיח Seagate 1T Barracuda Sata3 כרטיס מסך Sapphire HD7870XT Boost 2GB GDDR5 מארז Cooler Master: CM Force 500 + Front USB3 2) מעבד + מאורר IntelI53470 3.2Ghz +Shagon ARC-118 SV לוח אםMSI B75MA-E33 דיוידי/צורבLG X22 / Lite-ON X24 זכרון Crusial 8G DDR3 1600Mhz דיסק קשיחSeagate 1T Barracuda Sata3 כרטיס מסךSapphire HD7950 3G GDDR5 מארזSeasonic ECO 500W PFC 80+ PSU + 2XPCI-E 4XSata

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, המקצוע שאני לומד הוא אנימציה ומידול. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאיה, לייט וייב, VRAY, פוטושופ, ZBRUSH. כל התוכנות הן בשימוש גבוה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני כן רוצה שאוכל לשחק משחקים באיכות סבירה פלוס אך זה לא המטרה העיקרית של המחשב. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WITCHER 3, ASSASSIN'S CREED 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC וNAS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אולי איזה מקלדת HTPC, או שאפילו אפשר להשתמש באיזה אפליקציה לגלאקסי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני יפרט למטה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10 עדיף כמה שיותר שקט…

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  19. Started by michael2,

שלום לכל חברי הפורום, אני עומד לרכוש מחשב מKSP ורציתי להתייעץ איתכם האם כדאי להזמין רק את החלקים עצמם ללא הרכבה ולהזמין לאחר מכן טכנאי הביתה שיריכב את המחשב, או שמא אפשר לסמוך על KSP שירכיבו את המחשב בתשומת לב ובדייקנות. חשוב לציין שהמפרט שאני מזמין כולל כמה חלקים יקרים מאוד ומסתכם בסך של סביבות ה10K ש"ח. האם למישהו פה יש ניסיון עם KSP ויודע להגיד עד כמה הם אמינים ואכפתים בנושא הזה? תודה מראש לכל המגיבים. נ.ב אם זה לא המקום לפרסם את ההודעה הזאת, לא ידעתי זה פשוט היה נראה לי הפורום המתאים ביותר.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני לא מחפש חנויות טובות יותר / רכיבים אחרים או זולים יותר. אני מחפש נטו חוות דעת, תודה. [TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: #899499] [TD=width: 15%, align: center]תמונה[/TD] [TD=width: 45%, align: right]תיאור[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [TD=width: 10%, align: center]סך הכל[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]מארז מחשב Zalman Z11 Plus מארז Zalman דגם Z11 Plus כולל שלושה מאווררי 12 ס"מ ושני מאווררי צד 8 ס"מ מק"ט: ZALZ11USB3[/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center]430 ₪[/TD] [TD=align: center]430 ₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]ספק כח Sea…

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  21. * מטרות המחשב- תואר ראשון בהנדסת חשמל/מחשבים * גודל המסך- 15.6 ומטה * משקל רצוי- מתחת ל-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך- כמה שיותר * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אני צריך מחשב חזק שלא יתקע או יזוז לאט כל פעם שאני מוריד סיכומים או עובד לא צריך יותר מדי זכרון אבל צריך מעבד חזק(לפחות i5) ושיהיה מהיר.

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  22. Started by spider272,

מחשב נייד לסרטי HD ולקצת גיימינג כבד כמו crysis 3 call of duty וכו' שהמסך יהיה FHD.מקלדת מלאה..חיבור לכבל אינטרנט ..חיבור VGA..וקליטת רשת אלחוטית טובה מומלץ מסך כמה שיותר גדול ואיכותי.. ושהמחשב לא יקרטע אחרי שנה שנתיים.. שיהיה אחריות למינימום שנתיים.. ושלא יתחמם הרבה במאמץ תקציב 5100 http://ksp.co.il/?uin=17268 איזה SSD אני יכול להכניס במחשב הזה ואיזה שידרוגים אני יוכל לעשות לו בעתיד?כלומר כמה הארדיסקים אני יכול לשים?קל להרכיב תהארדיסק(ssd)שישמש לווינדוס תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by spider272,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)סרטי HD.משחקים כמו call of duty..גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע מה זה.שיהיה FHD * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רוזולוצייה שיהיה איכותי לHD ויהיה נוח לגלישה באינטרנט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מלאה * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להג…

• 9 תגובות
    • 858 צפיות
  24. אני צריך מפרט חלקי לגיימינג וOC בינוני, אין לי צורך בציוד הקפי או משהו כזה. כמו כן יש לי כבר כרטיס מסך 7850HD, ספק כוח חזק, ודיסק קשיח, לכן אני צריך רק מעבד, לוח,זיכרונות, ומארז (אולי גם איזה קירור חמוד) התקציב שלי הוא בערך 2000 שקל,אפשר לחרוג ב300-400 שקל אם זה שווה את זה. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 400 שקל מעבר ל2000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וOC בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קריסיס 3 , BF3-4 בקיצור כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 5 תגובות
    • 566 צפיות
  25. Started by uber101,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לחסוך, אבל עד 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית וגלישה באינטרנט. רצוי שהמחשב יסחוב סביבות פיתוח כמו ECLIPSE בצורה טובה (הבנתי שכונן SSD יכול לעזור בזה). אם אפשר במסגרת התקציב, אז גם להריץ משחקים בני 4-5 (GTA IV נניח), אפילו על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): eclipse ועוד כל מיני עורכי קוד בצורה כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA IV…

• 3 תגובות
    • 785 צפיות

דיונים חדשים בפורומים