עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מתקציב המקסימום שציינתי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות גראפיות (- הרבה ובמקביל) ומעט עריכת וידאו בסיסית (פרימייר אלמנטס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוס, אינדיזיין, Axure - אופן שימוש כבד! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך - שיתפקד כמסך ראשי (לצד מסך 20" משני) - חשבתי על 24"... 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE ו-VST כבדים נלווים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE פרנסה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 יש צורך להסביר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה ה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. הייתי מעוניין גם לדעת מה אתם אומרים לדבי המחשבים האלה (בשביל ההשוואה לקחתי פשוט מחשבים במחירים הכי נמוך, גבוה ובינוני) Lenovo G585 M839JIV 1500 NIS Toshiba Satellite C850D-119 2000 NIS Fujitsu LifeBook AH532-M55A5IL 2500 NIS חוץ מזה הייתי רוצה לקבל הצעות לקניית מחשב בלי שום קשר למפרטים הקודמים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? סרטים באיכות 720P לפחות. אין צורך במשחקים. גלישה ברשת (פייסבוק וכו') ודברים בסיסיים, כמו צפייה בתמונות, עבודה בתוכנות בסיסיות כמו וורד, פאוורפואינט וכו'... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך יחסית גדול, לפחות 15…

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  4. Started by Itzick Sabi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה, אבל אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כדוגמת BF4, COD החדש, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד, שיריץ אותם ברמה גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , המסך עצמו הוא 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי?3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ( בין 3-3.5 אלף ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג, התחלתי ב3 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינטץ ו 1600-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? יחס ההגדרות והתמונות לשניה הכי טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10…

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  6. מחפש מחשב נייד לבתי (בת 9) בעיקר לגלישה, סרטים, יוטיוב, מוזיקה, משחקים קלילים (קז'ואל) ואופיס. מעדיף שיהיה טיפה אוברקיל כי הוא אמור לשמש אותה פרק זמן לא קצר ובא במקום מחשב נייח. לא חייב להיות ממש ממש נייד אבל עדיף שלא יהיה בלטה של 3+ ק"ג. אני מאמים שמשהו בסביבות ה-13.3-14 אינטש יהיה מצויין אבל גם 15 אינטש בא בחשבון. הדגש שלי הוא על מסך סביר ככל שניתן בתקציבים האלה, חיבוריות ויכולות מדיה ופחות על נוחות הקלדה ומשקל. התקציב בהחלט גמיש אבל לא הייתי מעוניין לעלות המון ללא צורך של ממש. תודה!

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. שלום מבקש חווות דעת על המפרט הבא לגיימינג + מסך עד 4700 ש"ח. המחשב צריך להיות שקט יחסית במנוחה. אציין כי לי הארדיסק חיצוני של שתי טרה... המחשב לא חייב להיות מTMS... (הוא גם ככל הנראה לא יקנה שם, פשוט נוח להרכיב שם מפרט). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4430 3Ghz (3.4Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪888 קירור למעבד: Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan כמות: 1 - מחיר: ₪97 לוח אם: MSI B85M-E33 כמות: 1 - מחיר: ₪362 מארז: SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Silverstone Strider 500W כמות: 1 - מחיר: ₪485 זיכרון: Corsair 8G CMV8GX3M1A1333C11 CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪305 קשיח למחשב שולחני…

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  8. Started by roykiki,

שלום. אני צריך מפרט למחשב עריכה וגרפיקה, אני עובד על cs6 adobe מחשב עריכה חזק ומהיר שיתן לי אפשרות לעבוד חלק ושה preview יעבוד חלק. אני עורך מקצועי וגם עובד הרבה עם פוטוושופ ותוכנות ארכיטקטורה כגון vector works, autocad,sketchup אני רוצה להשתמש במחשב לצורכי עבודה בלבד. אני לא משחק וסרטים רואה על הלפטופ. התקציב הוא באזור 4000 ש"ח למחשב ויהיה נחמד אם יכנס שם גם מסך סבבה אבל אני אוכל לגרד עוד קצת אם לא תהיה ברירה. אני גר בעמק חפר אז אשמח להמלצות לחנות באזור חדרה/נתניה אבל גם ת"א זה בסדר. תודה

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  9. אהלן, מחפש מחשב נייד איכותי וחזק שיענה על הצרכים הבאים בתקציב של 3500-4000 ש"ח תודה מראש, איציק * מטרות המחשב? עריכה גרפית, עבודה עם תוכנות כבדות של אדובי (after effects, indesign, photoshop) * גודל המסך? 15-16 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ,FHD 1920x1080, מוכן לשמוע מכם מה עדיף * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות לעד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500-1000 GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בת…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by idomerkel,

שלום חברים יש לי עסק שדורש גם רינדור של סרטים גם רינדור של אנימציות של solidworks או מאיה והכי כבד אני עושה סימולציות של פיזיקה בsolidworks וב - realflow וכאלה בסגנון שעוד אלמד החלטתי להשקיע 10 אלף ולהביא כמה שיותר ושיחזיק לכמה שיותר שנים מבחינת חדשנות ועמידה עם תוכנות חדשות הכנתי מפרט קטן ואשמח לביקורת שיפורים או המלצות [ATTACH=CONFIG]3280[/ATTACH] תודה

11. Started by UltraTouch,

שלום לכולם אני מחפש מחשב All in One בעיקר למטרת מדיה ,כלומר אינטרנט ,סרטים צפיה ישירה ,פייסבוק,יוטיוב,הורדות,תכנות ועוד... העיקר שהמחש לא יהיה איטי.... התקציב הוא עד 3500 ש"ח 3700 ש"ח בשביל הפרוטוקול . מה התקציב המקסימאלי? 3700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל מתקבל (כמה שאפשר לחסוך) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה,אינטרנט,קצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא משו מטורף -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק פ…

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  12. תקציב התקציב לרכישת המחשב:6000 חריגה מקסימלית מהתקציב:6500 שימושים מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד מאוד והרבה אינטרנט או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהן אתה תשתמש: באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 או 64 ביט):64BIT האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב (כן או לא):מקורית של HOME PRIMUM 64BIT. שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): אם כן, לאילו רכיבים? לא, אני לא אוהב להתעסק בזה. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): אין טעם. ציוד היקפי מהי רזולוציית המ…

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by 10ziv,

. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים(יש לי כרטיס מסך), עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:קלים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם…

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  14. Started by Shaool Levy,

שלום, אני צריך לקנות מחשב שיכול להריץ תוכנות כמו maya, 3ds max, after effects המחשב צריך מעבד חזק, כמו נכבדת של ראם, כרטיס מסך טוב ומאוורר שקט יש למישהו הצעות?

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  15. שלום, כמו שזכור לכם ,אני אהבתי מאוד את עיצוב המקבוק , אבל כבר עכשיו ירדתי מהעיצוב ואני מחפש מחשב כבר עם דרישות בשביל עצמי ,אבל גם עיצוב חשוב לי בחינת צבע השתלבות וצורה . אך לא באתי לבקש המלצה לדגם , אלא לדעת כמה דברים . 1.רזולוציה , מה טוב בזה שהיא גבוהה במחשבים הניידים ? ======================================================================= 2.מה זה אמצעי הקלט? ======================================================================= 3.משקל הוא פרמטר חשוב אך ורק בניידות מחוץ לבית? ======================================================================= 4.על פי מה ולמה בוחרים זמן סוללה ארוך? במידה וזמן הסוללה קצר ,אפשר לסדר את זה עלידי קנית סוללה נוספת (שימוש בשניהן במקב…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. בחרתי מפרט, אבל הבנתי שה I3 מהסדרה הזאת לא מומלץ ועדיף לקחת במקומו AMD באותו מחיר (500-700) השאלה איזה מעבד ולוח אם כדאי לקחת? זה המפרט מעבד Intel i3-3220 - Tray פתרונות קירור למארז קירור מסדרת Alpine של חברת Arctic לוח-אם לוח-אם בעל ערכת שבבים H61 מבית Gigabyte/ ASUS/ Asrock/ MSI זכרונות Crucial/Kingston/Transcend/Corsair/G.Skill/Micron 1X4GB 1333Mhz DDR3 דיסק קשיח Samsung/WD/Hitachi/Seagate 500GB SATA2/3 צורב LG/Samsung DVD-RW SATA כרטיס מסך Sapphire HD7870XT 2GB GDDR5 מארז מארז של חברת Compucase/Antec/CoolerMaster ספק כח ספק 500W מבית Seasonic / FSP / HEC / Antec / Corsair / Enermax סה"כ 3220 ש"ח

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  17. אהלן, אני מתחיל ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש לקנות מחשב נייד חזק שייתן ביצועים טובים בהרצת קוד לפחות בארבעת השנים הקרובות מעבר ליכולת להריץ קוד מסובך מהר, אני כמובן ארצה גם לראות עליו סרטים בHD וגם לשחק קצת (לא משהו משוגע מידי). התכנון שלי כרגע זה מעבד I5 או I7, זכרון פנימי 4-8 ג'יגה DDR3, מסך סטנדרטי 13-15.6 אינצ', הארד דיסק SSD של כמה מאות ג'יגה (יש לי כונן חיצוני של טרה בשביל כל השטויות), כרטיס מסך עצמאי ממוצע ומעלה (כמובן עם יציאת HDMI). קיבלתי כמה המלצות על סדרת THINKPAD שנותנים את הביצועים הכי טובים במחירים סבירים, אני לא מכיר דגמים ספציפיים אבל.. אני מוכן להשקיע גג 10,000 שקל על המחשב, כמובן שאם לדעתכם אני יכול להביא מחשב שיענה על הצרכים שלי בפחות זה יהי…

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  18. יש ברשותי מארז full tower שאליו אני יעביר את החומרה. וגם ספק של thermaltake 450W. כרטיס מסך שאני ישתמש בו כרגע עד שיהיה לי אפשרות לשדרג. ויש לי כמה הארדיסיקים שאני יוסיף, אבל אני מעוניין בהארדיסק של SSD למערכת ההפעלה. כרגע אני חושב שיהיה לי בערך 1500-2000 שקל להוציא על לוח אם, מעבד, זיכרון וSSD. אבל נראה לי כרגע אולי אני יוותר על ה SSD ומקיסמום יוסיף יותר מאוחר. השימוש יהיה ללינוקס, VMware, ומערכת ההפעלה WIN7/8 שתהיה מותקנת תהיה מוצפנת(אם זה משנה). מכיוון שזה יהיה גם ל VMware והרצת מערכות הפעלה בו זמנית, אני מבין שיש צורך בזיכרון, אבל בגלל התקציב הדל, אני יוסיף זיכרון נוסף כשיהיה לי אפשרות. תודה..

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב? 80% פיתוח תוכנה, 20% עריכת וידאו ממצלמת GO PRO באיכות FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא שיחקתי במחשב כבר 5 שנים, המקסימום שיש סיכויי שאני אריץ הוא COD החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברק…

• 31 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by 1stcowgirl,

אז זה הIMAC: הייתי מבקשת שתיתנו לי לינק ל KSP או IVORY לזכרונות הכי זולים שמתאימים ל IMAC. רצוי 4X4 וזה ה IMAC:

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  21. Started by spider272,

שלום לכולם. המחשב: http://ksp.co.il/?select=.268..271..137..1358..132..413..211..1316..7.&list=2&sort=2&glist=1&uin=19408&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 איך המחשב הזה למשחקים ולסרטי HD(יותר HD ממשחקים) האם הוא מתחמם הרבה? הוא אמין? האם יש מחשב אחר מומלץ בתקציב דומה לזה?עדיף עד 4500..לא חייב מסך מגע מ KSP

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  22. הדרישות הן: שיריץ Win98SE בלי בעיות (שיהיה אפשר למצוא בקלות את כל הדרייברים) ושיהיה לו חיבור Parallel. יש המלצות?

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  23. שלום, רציתי בבקשה עזרה להרכבת מחשב ביתי לשימושים בסיסים ללא ציוד היקפי. מה שכן חשוב לי שהמארז יהיה מיני ונראה סביר. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, אינטרנט וכדו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). movie maker בשימוש מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר, אנגרי בירדס... :-) לא משהו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Shahar Keinan,

שלום לכולם, אני אשתמש בפורמט לצורך ההתחלה... שאלה נוספת - בכל מפרט שראיתי כמעט, מערכת הפעלה אינה כלולה. בהעדר מערכת הפעלה - מהי האלטרנטיבה? 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה. תכני HD, הורדות וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) XBMC, UTORRENT. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Shaool Levy,

שלום, אני מעוניין לקנות מפרט מחשב לאנימציה וצריך עזרה, המחשב צריך להריץ ולרנדר 3ds max, maya, after effects ז"א מעבדת חזק, וכמות מכובדת של ראם וכרטיס מסך מכובד אני מעוניין להוציא בסביבות ה6-8 אלף שקל יש למישהו הצעה??

• 1 תגובה
    • 608 צפיות

דיונים חדשים בפורומים