עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE ו-VST כבדים נלווים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE פרנסה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 יש צורך להסביר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה ה…

• 7 תגובות
    • 960 צפיות
  2. Started by ytsejam,

עוד כמה ימים יגיע המחשב מארה"ב קניתי samsung 840 Pro ssd 512GB . אני מתכנן לשים אותו במקום ה 1TB האיטי שמגיע עם המחשב . השאלה שלי היא כזאת: המחשב מגיע עם WIN8 pre installed האם אני יוכל להתקין את הOS שמגיע עם המחשב , להתקין acronis או כל כלי אחר, לבצע clone מה 1TB אל ה samsung שאני אכניס ל caddy (יש לי מתאם) ואחרי זה להעיף את ה 1T האיטי ולשים במקומו את ה SSD ? או להוציא את הכונן 1TB , לבצע את הclone במחשב אחר שבו אני יחבר את שני ההארדיסקים. ורק אז לשים את ה samsung במקומו של ה 1TB תודה

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  3. Started by Itzick Sabi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה, אבל אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כדוגמת BF4, COD החדש, ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד, שיריץ אותם ברמה גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , המסך עצמו הוא 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  4. Started by nivrob123,

מטלבט לגבי 2 דגמים לצורכי כללי ואיטרנט סרטים Toshiba l870-17m לבין dell n3721i7531

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  5. Started by Yuvmas,

קניית מחשב לגיימרים. עבודה ברזולוציה גבוהה למשחקי מכוניות ולשוטינג. עד 5500 לא יותר מ6000. מחשב מאוורר מאוד ושקט שיתחבר לטלוויזיה. והאם השלט של אקס בוקס מתאים ונוח למשחקים שירוצו על גבי הטלוויזיה

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  6. אני מסתכל באתר זאפ: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-pclaptop&db239046=239055&db147729=250926&db1302178=1522153&orderby=price ורואה שיש יותר מ 6 תתי דגמים, ואני לא ממש מבין, רובם עם אותו מעבד ואותה מהירות מעבד, אך חלק עם מע' הפעלה ווינדוס 7, חלק עם 8, וחלק בלי מערכת בכלל, אבל אין הבדלים הגיוניים במחיר, לפעמים המחשב שמגיע ללא מערכת הפעלה נמכר במחיר יותר גבוה מאלו שכן... מישהו יכול להסביר את העניין? כמו האם אפשר לקבל חוו"ד על המחשב הזה? אני שוקל לקנות אותו, חשבתי באותו מחיר (אזור ה 2900) גם על הטושיבה TOSHIBA Satellite L830-131 , אבל היא כבדה בכ 200 גרם, וגם יש לה מסך מבריק, ונראה לי שמסך מט יותר בריא לעיניים... מחשבים אחרים קצת יותר זולים ששקלתי בגודל…

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  7. Started by instinct21,

חברים הפכתי את האתר של sony מכל כיוון שלחתי להם הודעה אף אחד לא עונה... מקשי ה-fn שלי לא עובדים מישהו יודע איזה דרייבר אני צריך(ניסיתי כמעט את כולם) דגם:sony vaio vpcsb 390x - - - תגובה אוחדה: - - - לא משנה הסתדרתי , אפשר לנעול תודה בכל מקרה.

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  8. תקציב התקציב לרכישת המחשב:6000 חריגה מקסימלית מהתקציב:6500 שימושים מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד מאוד והרבה אינטרנט או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC/ אחר (נא לפרט) במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תוכנות בהן אתה תשתמש: באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 או 64 ביט):64BIT האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב (כן או לא):מקורית של HOME PRIMUM 64BIT. שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): אם כן, לאילו רכיבים? לא, אני לא אוהב להתעסק בזה. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): אין טעם. ציוד היקפי מהי רזולוציית המ…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום, זו הצעה שקיבלתי מטכנאי מחשבים. השימוש הוא ביתי - אינטרנט, מסמכים וכו'. האם יש צורך במעבד I3 או שאפשר להשאר עם המעבד הזה? (הבדל של 250 שקלים) האם המחיר עוד ירד בהרבה אם אקח הארדיסק של 500 GB? (אין לי צורך גם בגודל הזה..) האם זו הצעה שווה? הרכיבים טובים? צריך להחליף?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Omri Bazelet,

1. מה התקציב המקסימאלי? 25K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?-אם אפשר, אז אני אומר, למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- איך אפשר לחרוג מדבר כזה? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכלית של HTPC תכני HD ברמת איכות מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד גבוהה, גיימינג סופר מטורף, עריכת מוזיקה,עריכת סרטים, יצירת סרטונים קצרים, עבודה משרדית,עבודה גרפית קלה וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).-סוני וגאס ,פוטושופ, אמפליטיוב קיובייס, ,ריפר, ASIO, פיקאסה, ותוכנות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד…

• 41 תגובות
    • 4.2k צפיות
  11. שלום, כמו שזכור לכם ,אני אהבתי מאוד את עיצוב המקבוק , אבל כבר עכשיו ירדתי מהעיצוב ואני מחפש מחשב כבר עם דרישות בשביל עצמי ,אבל גם עיצוב חשוב לי בחינת צבע השתלבות וצורה . אך לא באתי לבקש המלצה לדגם , אלא לדעת כמה דברים . 1.רזולוציה , מה טוב בזה שהיא גבוהה במחשבים הניידים ? ======================================================================= 2.מה זה אמצעי הקלט? ======================================================================= 3.משקל הוא פרמטר חשוב אך ורק בניידות מחוץ לבית? ======================================================================= 4.על פי מה ולמה בוחרים זמן סוללה ארוך? במידה וזמן הסוללה קצר ,אפשר לסדר את זה עלידי קנית סוללה נוספת (שימוש בשניהן במקב…

• 4 תגובות
    • 988 צפיות
  12. שלום מבקש חווות דעת על המפרט הבא לגיימינג + מסך עד 4700 ש"ח. המחשב צריך להיות שקט יחסית במנוחה. אציין כי לי הארדיסק חיצוני של שתי טרה... המחשב לא חייב להיות מTMS... (הוא גם ככל הנראה לא יקנה שם, פשוט נוח להרכיב שם מפרט). מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4430 3Ghz (3.4Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪888 קירור למעבד: Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan כמות: 1 - מחיר: ₪97 לוח אם: MSI B85M-E33 כמות: 1 - מחיר: ₪362 מארז: SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Silverstone Strider 500W כמות: 1 - מחיר: ₪485 זיכרון: Corsair 8G CMV8GX3M1A1333C11 CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪305 קשיח למחשב שולחני…

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  13. Started by I7210I,

שלום אני מעונין לשדרג את המחשב נייד שלי לצורכי ניהול רשתות ואני צריך מחשב עם 8GB זיכרון לפחות! אענה תחילה על השאלון * מטרות המחשב? שימוש באופיס/משחקים אולי קצת-לא משהו קריטי/סרטים ואינטרנט * רזולוציית המסך? מה שיותר יותר טוב ושוב לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שיהיה שטח של עכבר בגודל סביר * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן כמה שיותר יותר טוב ואני מבין שבסוללה של 6 תאים 5 שעות זה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * Bluetooth?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB סוג לא משנה * כונן אופטי?צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Alonc,

מחפש מחשב נייד עד 2500 ש"ח,תתאפשר זליגה קטנה בתקציב. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),משחקים קלים (sims3),צפייה בסרטים,סקייפ (מצלמת אינטרנט). * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? הרזולוציה המקובלת בטווח המחירים הנ"ל. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שיותר קל,לא יותר מ2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לhdmi * Bluetooth? מומלץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? hdd,רצוי מעל 500 * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי שכן. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell,lenovo,hp אך כל חברה מומלצת אחרת תיש…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by roykiki,

שלום. אני צריך מפרט למחשב עריכה וגרפיקה, אני עובד על cs6 adobe מחשב עריכה חזק ומהיר שיתן לי אפשרות לעבוד חלק ושה preview יעבוד חלק. אני עורך מקצועי וגם עובד הרבה עם פוטוושופ ותוכנות ארכיטקטורה כגון vector works, autocad,sketchup אני רוצה להשתמש במחשב לצורכי עבודה בלבד. אני לא משחק וסרטים רואה על הלפטופ. התקציב הוא באזור 4000 ש"ח למחשב ויהיה נחמד אם יכנס שם גם מסך סבבה אבל אני אוכל לגרד עוד קצת אם לא תהיה ברירה. אני גר בעמק חפר אז אשמח להמלצות לחנות באזור חדרה/נתניה אבל גם ת"א זה בסדר. תודה

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (אבל לא חובה). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4500-אין חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (גימינג כבד). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by spider272,

שלום לכולם. המחשב: http://ksp.co.il/?select=.268..271..137..1358..132..413..211..1316..7.&list=2&sort=2&glist=1&uin=19408&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 איך המחשב הזה למשחקים ולסרטי HD(יותר HD ממשחקים) האם הוא מתחמם הרבה? הוא אמין? האם יש מחשב אחר מומלץ בתקציב דומה לזה?עדיף עד 4500..לא חייב מסך מגע מ KSP

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  18. Started by DIPSET,

היי, ברשותי HP DV6500 שקניתי ב- 2008 והגיע הזמן להחליף אותו, מה שחשוב לי במחשב: 1. שלא יכביד על העיניים, לכן אני מניח שכדאי לי מסך של לפחות 15.6" 2. שלא יהיה כבד מדי, ייתכן שארצה לקחת אותו לנסיעות 3. בטריה שתספיק לזמן ממושך, גם בטווח הארוך (ב HP בערך תוך חצי שנה הבטריה כבר לא הייתה שווה כלום) 4. חשוב מאוד - שהמחשב לא יתחמם - ה HP מתחמם כ"כ עד כדי שאני לא יכול להשתמש במקלדת שלו וחייב לחבר מקלדת חיצונית. 5. שהמקלדת תהיה נוחה לשימוש, מקשים לא צפופים מדיי ומסודרים בסדר הגיוני. 6. שיהיה מהיר מאוד - אני אמנם כלל לא גיימר, אבל אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ במקביל עשרות עמודים של דפדפנים פתוחים, ותוכנות אופיס, ותוכנות עריכה אחרות, למשל פוטושופ. כיום אני מריץ כרום על ה HP והוא ק…

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. Started by idomerkel,

שלום חברים יש לי עסק שדורש גם רינדור של סרטים גם רינדור של אנימציות של solidworks או מאיה והכי כבד אני עושה סימולציות של פיזיקה בsolidworks וב - realflow וכאלה בסגנון שעוד אלמד החלטתי להשקיע 10 אלף ולהביא כמה שיותר ושיחזיק לכמה שיותר שנים מבחינת חדשנות ועמידה עם תוכנות חדשות הכנתי מפרט קטן ואשמח לביקורת שיפורים או המלצות [ATTACH=CONFIG]3280[/ATTACH] תודה

20. Started by 10ziv,

. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים(יש לי כרטיס מסך), עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:קלים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם…

• 5 תגובות
    • 794 צפיות
  21. Started by UltraTouch,

שלום לכולם אני מחפש מחשב All in One בעיקר למטרת מדיה ,כלומר אינטרנט ,סרטים צפיה ישירה ,פייסבוק,יוטיוב,הורדות,תכנות ועוד... העיקר שהמחש לא יהיה איטי.... התקציב הוא עד 3500 ש"ח 3700 ש"ח בשביל הפרוטוקול . מה התקציב המקסימאלי? 3700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל מתקבל (כמה שאפשר לחסוך) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מדיה,אינטרנט,קצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא משו מטורף -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק פ…

• 1 תגובה
    • 825 צפיות
  22. * מטרות המחשב? סרטים/אינטרנט/אופיס/קצת עיבוד תמונה * גודל המסך? 14, לא משנה מאט או מבריק * רזולוציית המסך? היה נחמד למשהוא מעבר ל 1366 אבל מתחת לFULLHD, הבעיה שזה לא ממש קיים אז נסתפק ב1366 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע זה נחמד אבל לא נחוץ * משקל רצוי? מתחת ל1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות אמורים להספיק, כמה שיותר יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם היה אפשר להכניס בתקציב SSD 256 היה אידיאלי, אבל זה כנראה לא אפשרי אז כנראה נעדיף 500GB + SSD קטן * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם…

• 5 תגובות
    • 944 צפיות
  23. יש ברשותי מארז full tower שאליו אני יעביר את החומרה. וגם ספק של thermaltake 450W. כרטיס מסך שאני ישתמש בו כרגע עד שיהיה לי אפשרות לשדרג. ויש לי כמה הארדיסיקים שאני יוסיף, אבל אני מעוניין בהארדיסק של SSD למערכת ההפעלה. כרגע אני חושב שיהיה לי בערך 1500-2000 שקל להוציא על לוח אם, מעבד, זיכרון וSSD. אבל נראה לי כרגע אולי אני יוותר על ה SSD ומקיסמום יוסיף יותר מאוחר. השימוש יהיה ללינוקס, VMware, ומערכת ההפעלה WIN7/8 שתהיה מותקנת תהיה מוצפנת(אם זה משנה). מכיוון שזה יהיה גם ל VMware והרצת מערכות הפעלה בו זמנית, אני מבין שיש צורך בזיכרון, אבל בגלל התקציב הדל, אני יוסיף זיכרון נוסף כשיהיה לי אפשרות. תודה..

24. Started by Yotam.B,

היי, אני בשבוע הבא טס לארהב ואני מתכנן לחזור עם מחשב נייד חדש. הדרישות העיקריות הן: מעבד i7 ולפחות 8 ג'יגה זיכרון וכרטיס של לפחות 1 ג'יגה. הסתכלתי על סדרת הדגמים הזאת: http://www.dell.com/us/p/inspiron-15z-5523/fs וחשבתי לקנות את הדגם היקר של ה1100 דולר שזה מחיר מצויין למחשב עם מפרט שכזה! אך אמרו לי שלא מומלץ ללכת על מעבדי i7 עם הU בסוף הדגם. מזה בכלל אומר? מה משמעות הסיומות בדגם? ושאלה נוספת היא איך המחשב בתמורה למחיר? תודה רבה - - - תגובה אוחדה: - - - אגב, אני פתוח גם להצעות אחרות טובות ומקצועיות ומאוד חשוב לי שזה יהיה Dell כי אני מאוד מרוצה מהמחשבים שלהם אבל אם יש לכם הצעה אחרת אני פתוח לשמוע

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Shaool Levy,

שלום, אני צריך לקנות מחשב שיכול להריץ תוכנות כמו maya, 3ds max, after effects המחשב צריך מעבד חזק, כמו נכבדת של ראם, כרטיס מסך טוב ומאוורר שקט יש למישהו הצעות?

• 0 תגובות
    • 624 צפיות

דיונים חדשים בפורומים