ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית ועריכת ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, Avid בצורה תדירה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר חדש - witcher 2, deus ex, cod. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' FHD (1920*1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח אפשר קצת לחרוג.. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עריכה גרפית 2D תוכנות אדובי CS3 השימוש הוא לצורך פרנסה. 3. ללא ציוד היקפי. 6. עדיף שיהיה שקט-5 7. ללא OC 8. ללא מע' הפעלה התוכנות בהם אני משתמש עכשיו הן מסדרת CS3, שאינה תומכת ב 64bit. אך ארצה שתהיה לי אפשרות שידרוג בהמשך. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אוסף חלקים קיים שנותר לי רק להתאים לו מארז. הומלץ לי מאוד על ANTEC NX410 אבל בגדול ההעדפה שלי היא למארזים קטנים יותר (מיני/מיקרו, כמובן בהתאם להתאמה לשאר המפרט). זה המפרט הקיים: לאור זה שאני רוצה לקנות באילת אלו עיקר האופציות שלי (נדמה לי שכולם מתאימים למפרט אבל תקנו אותי אם אני טועה): CoolerMaster MasterBox Lite 3.1 TG ANTEC Draco 10 Case Fractal Design Focus G Mini CoolerMaster MasterBox MB311L המטרה היא בעצם להביא את המארז עם זרימת האוויר הטובה ביותר והמומלץ ביותר באופן כללי. אורות וכו' לא מאוד משנה לי. אם אתם חושבים שה-NX410 כ"כ הרבה יותר טוב מכולם ושווה לשקו…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: Intel Core2Duo T6400 2.0Ghz זיכרון פנימי: 4GB DDR2 דיסק קשיח: 320GB 5400rpm גודל מסך: 15.6" כרטיס גרפי: nVidia GeForce 9200GS 512MB רזולוציית תצוגה: 1366x768 צורב DVD: Double Layer LightScribe תקשורת אלחוטית: 802.11b/g יציאות: 4 יציאות USB 2.0, מחבר HDMI, מחבר eSata, יציאת VGA, מחבר אתרנט RJ45, מחבר מודם RJ11, 2 יציאות אוזניות, כניסת מיקרופון, יציאת IEEE 1394, יציאת אינפרה-אדום לשלט-רחוק, מחבר תחנת עגינה לכבלים תכונות נוספות: שלט רחוק אינטגראלי קורא כרטיסי זיכרון מצלמת רשת מובנית עם מיקרופון מובנה. מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium מידות: משקל: 3.14 ק"ג אורך: 35.8 ס"מ רוחב: 26.68 ס"מ גובה: 3.22 ס"מ הדבר היחיד שאני קצת חושש/מתלבט לגביו הוא רזולוציית תצוגה של 1…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עבור אח שלי, התקציב עומד על 1K ש"ח בלבד (חייל) ללא מסך וללא רמקולים\מקלדת\עכבר. זכרון לפחות 1GB. כונן קשיח, לפחות 80GB. מה המקסימום שניתן לעשות עם תקציב זה? תודה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. אפשרי לראות Full HD בלפטופ? 2. אפשרי לקנות עם מערכת הפעלה לינוקס ולחסוך את העלות של windows המובנית? 3. הבנתי שחברת Dell נחשבת יקרה בתחום וטושיבה דיי זולים. עדיף לשלם על Dell או בכלל חברה אחת? 4. יש הבדל בצריכת סוללה כשרואים סרט HD? במידה ואפשרי. המחשב מיועד לגלישה ומשחקים פשוטים (לא מהשנה-שנתיים האחונות עם הגראפיקות המטורפות) וצפייה בסרטים שאני מאוד מעוניין לצפות HD איתו. אני צריך חיבור BT, דיסק קשיח של מעל 300GB אם ניתן לצפות HD. אם יש לכם טיפים כמו איזה לפטופ 'חסין' מטביעות אצבעות ומסך עמיד בעבודה באור יום בשטח פתוח. לא מעוניין בכלל במחשבי מאק. תודה מראש ומצפה לתשובותיכם. נ.ב. אם יש משו ששכחתי והוא חשוב בבקשה להעיר לי כי אני וצה בחיה כמה שיותר טובה בשבילי.
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 (4200+) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 1,097.03 ש"ח ASUS M2N-E (nForce 570 Ultra) - ATX 649.02 ש"ח 1024MB (2X512MB) PQI DDR II - 800 TURBO -CL4-4-4-12 929.13 ש"ח LEADTEK - PX7900GS TDH 256MB DDR3 - PCX - Retail 1,171.29 ש"ח Seagate 250GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA II 479.02 ש"ח COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (white) TOWER CASE - no PSU 225.56 ש"ח Thermaltake Purepower 460W Blue light - Active PFC - ATX 2.01 530.36 ש"ח Thermaltake Silent 939 (CL-P0200) for AMD Athlon 64 series [5,249.57 ש"ח] נ.ב - המפרט מזיגזג האם לא כדאי קונרו? מה דעתכם הכללית?
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד קל משקל ככל שניתן. התקציב הוא עד 10,000 ש"ח. השימושים הם אינטרנט, ואופיס. אולי קצת סרטים אבל לא משחקים. עדיפות למסך כמה שיותר גדול כמובן. קשה לי עם מחשבים קטנים. יש בכלל מחשב שעונה על הדרישות שלי? חג שמח!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את המערכת במפרט וחשבתי להחלף את המעבד ל1.8A ולהעיף את הלוח הקX יש לי למשהו שיכול לעשות OC שם לב יש לי זכרון RDRAM שאני לא רוצה לוותר עליו והשאלה היא על איזה לוח אתם ממליצים שיוכל לענות על דרישות OC ??
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם! אשמח לקבל עזרה ובפרט לגבי ניסיון אישי עם הפירמות שמייצרות מחשבים כאלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, כתיבה ותיעוד פגישות, כנראה גם מעבר לזה בהמשך (גרפיקה ותלת בקטנה) אבל לא קריטי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, רישום פגישות במהלך אימון (Coaching) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם... הייתי רוצה לשמוע הצעות לגבי מחשב נייה שתם ממליצים בתקציב של 5000 ש"ח פחות ו יות. היעוד: הפעלת משחקי מחשב חדשיים - מתקמד בקול אוף דיוטי בלאק אופס cod:bo הכוון הוא מעבד i5 וכאטיס מסך שיהי חזק יותר מה 450se nvidia שיש לי .... אני לא מבין בחומרה של מחשבים ניידים לכן... אשמח לעזרתם.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בימים הקרובים מחשב חדש (מיועד בעיקר למשחקים) בסכום של כ-6000 ש"ח. בניתי לעצמי מפרט לפי מפרט שהציעו לי לפני חודשיים בפורום הזה, ואני אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפור לגביו. החלקים שכללתי במפרט הם החלקים שאני צריך, אין צורך בכרטיס מסך/רמקולים/עכבר/כונן DVD (מה שיש לי יספק אותי). המפרט (מזיגזאג): 1 AMD Athlon 64 (3200+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,274.28 ש"ח 2 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 571.43 ש"ח 1 MSI K8N NEO2 PLATINUM -(nforce 3 ULTRA) -939 -ATX 931.42 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA 519.75 ש"ח 1 .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 52.30 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL 156.69 ש"ח 1 Chenming A…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי חברים, אני מתכנן לרכוש ZENBOOK בארה"ב בעוד שבועיים. אבל מרוב עודף הדגמים והגרסאות בתוך הדגמים איבדתי יכולת לבחור אודה מאוד על סדר ועזרה. מה אני מחפש: המחשב יקנה בארה"ב * מטרות המחשב? OFFICE, גלישה, לעיתים צפייה בסדרות בעת נסיעות וכו'. * גודל המסך? 13.3. לא יודע מה עדיף מבריק או מאט? * רזולוציית המסך?לא יודע - אשמח לדעתכם. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין בקשות מיוחדות * משקל רצוי? גג 1.4 קג ומטה!!! חשיבות עליונה בשל ניידות גבוהה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי/נחמד אם יהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משתמש ב: ps CS + חבילת adobe\ חבילת מקרומדיה + משחקים אבל לא גיימר כבד דגם מחיר כמות AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN 1360 ¤ 1 EPOX EP-9NDA3+ 939 820 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 2 LEADTEK 6600GT 128MB AGP 1350 ¤ 1 NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 480 ¤ 1 COMPUCASE CI-6919 BLACK 400W 525 ¤ 1 סה"כ: ¤ 5495
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום הנה מפרט שבניתי לחבר שלי תנו הארות או הערות למינהם: נ.ב המפרט הוא לאוברקלוקינג כבד ולמשחקים כבדים (לא לתת מפרטים מ-ksp בגלל עבר לא טוב איתם.. ) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם זאת ההודעה ה-3 שלי בנושא (לצערי האחרות לא נענו ) ואני חייבת הכוונה ממש לפני קנייה תודה לעוזרים. כרגע חשבתי רק על שני המחשבים שיש למעלה אני ישמח אם תעזרו לי לבחור בניהם או להציע לי מחשב אחר בגדול הבנתי ש5010 יותר טוב מבחינת מפרט אבל הרכיבים בו גורמים לצוואר בקבוק והxps יותר חזק מבחינת איכות בנייה אבל יותר חלש אני לא יודעת מה לעשות * מטרות המחשב? עיצוב גראפי ואנימציה כבדה * גודל המסך? 14 - 16 * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל אבל בלי לוותר על מפרט חזק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות עבודה מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן HDMI * בלוטות? שימושי אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?תקציב 2500 ש"ח, חריגה עד 3000 ש"ח אבל עדיף כמה שפחות. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, משחקי רשת, גרפיקה קלה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כ.מ של ATI ומחשב מבוסס INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?עיצוב לא חשוב, קירור, אני לא רוצה כל שני וחמישי להחליף קירורים..אין דרישה למחשב שקט במיוחד. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?הרכבה רק. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בעיקרון זה יותר לאבא שלי אז בבקשה תעזרו.... ניראה לי אפשרי גם מסך דר 16 מיליסקנד.... אני רוצה מסך LCD
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 רכישה באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ככה ככה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, פעם ראשונה שאני לא מבקש מחשב למשחקים בחיי. Can't believe i'm doing this ועכשיו לעניינינו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. בתקופתי מחשב למשחקים כבדים היה עולה ככה. זה מחשב נטו לעריכת מוזיקה ותכנות (אבל אגרסיבי יש לציין), אז הגיוני שניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש נימוקים מספקים - בכיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה: FL Studio, Cubase, Logic תכנות: VS, IIS, לאפשר מצב של מכונה וירטואלית אחת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS או כל ס…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אך ככה, אני זקוק למחשב חדש. מה אני אעשה בו? ובכן, אני חובב צילום ולכן יורך תמונות רבות בפוטושופ. אני צריך לפתוח 100 + תמונות באיכות של 10 מגה פיקסל ואני צריך שהכל יעבוד חלק ומהר. בנוסף אני עובד ב premiere אז צריך שגם שם הכל יעבוד חלק מהר וללא תקלות. בקשר למשחקים יש לי xbox 360 בשביל לשחק אך אני מאמין שאני אשחק גם במחשב במשחקים חדשים. לא צריך משהו יותר מדי קיצוני אך בכל זאת אני אשמח לשחק גם במשחב הזה. בנוסף אני עושה הקבה קידודים והמרה של קבצי וידיאו מפומט אחד לאחר. אלו הדברים העקריים שאני עושה במחשב. אז על מה אתם ממליצים? רק כמה דברים שאני יודע שאני רוצה: 1. הארד דיסק של לפחות 320gb אך אני מעדיף 500gb. 2. צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד Intel Pentium 630 64BIT 3.0GHz LGA775 2MB עכשיו רציתי לדעת מה ההבדל בין AMD כי גם זה 64BIT לוחו אם ASUS P5GD2 DELUXE LGA775 זכרונות SAMSUNG 512MB 533MHZ DDRII *2 דיסק קשיח WD 160/7200 SATA 8MB כרטיס מסך ASUS EN6600 TD 256MB PCI-EXPRESS מארז Thermaltake Kandalf VA9000BWS ספק כח Thermaltake Silent PurePower 560W Active PFC
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -כרגע LINEAGE2 DIABLO3 עתיד DRAGON AGE 3 וכד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר יותר טוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול או לוח אם בעל כרטיס קול טוב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים. אז ככה. כשמדליקים את המחשב, המסך לא נדלק, נדלקות רק הנורות שלו, לא נראה כאילו ההארד דיסק חושב, אחרי 15 שניות בערך הוא עושה RESTART וחוזר חלילה. הלוח של המחשב נמצא ברשימת ה"בעייתים" של HP, אבל הוא לא נרכש בארץ, ואין לו מזמן אחריות, כך שלא ניתן להחליף את הלוח בחינם. המאווררים (או מאוורר בודד) כן מסתובבים, אז אני לא חושב שזו בעיית התחממות. קראתי בפורומים לנסות לנתק את הסוללה, ללחוץ על הלחצן של ה POWER לאיזה דקה, ולנסות להדליק שוב. אגב, איך אני מאפס את ה BIOS? איפה נמצאת הסוללה? או שהפתרון ששמעתי עליו זה בעצם בשביל לאפס את ה BIOS? *עוד לא יצא לי לנסות איתו משהו, הנייד כרגע אצל אחי, יגיע לפה כנראה בסוף שבוע. אמרתי לאחי שינסה לבדוק רק עם סטיק אחד של זכרון כל פעם, הו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום,אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים רגילים וסטנדרטים (גלישה,אחסון מדיה,סרטים באיכות גבוהה,ומוזיקה ואולי משחק או שניים ) עם דגש על המוזיקה שכן אני מעוניין לחבר למחשב סט רמקולים איכותי שיהווה תחליף למערכת. מחשב שיעבוד חזק ובצורה טובה לאורך זמן. הבנתי שהתקציב הסטנדרטי לדרישות כאלו הוא באיזור ה 3k.(או שאולי אני יכול למצוא בפחות לדרישות כאלו?) אשמח לקבל מפרט שמתאים לדרישות האלו,עם דגש על האלמנטים שיותר כדאי לי לשים אליהם לב,ביניהם: רזולוציית מסך ותמיכה בhd(עד כמה זה רלוונטי לי)? כרטיס גרפי(גם,עד כמה זה רלוונטי לצרכיי) מהירות כונן קשיח(האם להתפשר על מחשב ללא ה ssd או שלא לוותר? והאם לא להתפשר על פחות ממהירות של 7200rpm?) מעבד-הבנתי שלא לקנות פחות ממעבד i5 בשביל עבודה חזקה ש…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-