ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, פיתוח תוכנה (Web - javascript ודברים בסגנון) לכן אני עוד לא בטוח אם להתקין עליו Windows אבל אני מתכוון גם להריץ עליו מכונה וירטואלית של Ubuntu. * גודל המסך ? כנראה שעד 13-14 אינץ' לכל היותר * רזולוציית המסך? לא קריטית במיוחד, עדיפות ליחס 4:3 אבל באמת שלא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא, אם אפשר שהטאצ'פאד יהיה יותר נוח זה יכול לעזור * משקל רצוי? יותר מ2 קילו זה כברר ייחשב הרבה אז משהו עד לתחום הזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זה תמיד טוב אבל לא הפרמטר החשוב ביותר, זמן של 6 שעות נגיד זה יותר ממספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חייב להיות SSD,…
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה-6000, עם אפשרות לחריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך, אבל גם אין צורך לדחוף חומרה יקרה יותר רק כי אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אספוג חריגה של עד 1000 ש"ח אם זה יהיה ממש משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המטרה העיקרית היא גיימינג. כמובן שאני עושה שימוש במחשב גם לכל צורך אחר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני משחק בערך בכל דבר שזז. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות מחשב נייד חדש. כרגע אני מתלבט בין ה-ideapad s400 של לנובו וה-x402 של אסוס אבל אני לא מקובע על שני הדגמים האלו. טווח המחירים הוא עד 3,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה מאד קלה. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט ומדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך לפחות 14 אינץ'. מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך פחות רלוונטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד שני קילו. * אין צורך בזמן סוללה ארוך במיוחד. ארבע שעות עבודה מספיקות. * יציאת hdmi * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה. מעדיף משולב ssd. * כונן אופטי? לא הכרחי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם, עיקר השימוש יהיה בגלישה באינטרנט, צפייה בHD(ולעיתים ב3D) , וצפייה בסטרימינג HD דרך הגייםפאס של ה NFL מצפייה במפרטים דומים אני מבין שאפשר להרכיב מחשב שעולה על הצרכים הללו גם בכ 2.5K, הסיבה שהתקציב הוא 3.5K הוא שאני מעונין ברכיבים אכותיים ככל האפשר במארז, באוורור, בספק, וכו' . מה התקציב המקסימאלי? 3,500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה,תכני HD ו 3D, תכני HD בסטרימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לג…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב? 80% פיתוח תוכנה, 20% עריכת וידאו ממצלמת GO PRO באיכות FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא שיחקתי במחשב כבר 5 שנים, המקסימום שיש סיכויי שאני אריץ הוא COD החדש 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 31 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל אם ההבדל בין החלק היקר לזול לא כל כך משמעותי אז אפשר לוותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כל המשחקים החדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בזמן משחקים ותכני HD על 40'' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב טוב להמון דברים (כולל משחקים) ושיחזיק מעמד לכמה שנים טובות. מבחינת חומרה נראה לי שצריך שיהיה לפחות - i5 HASWELL - 8 גיגה זיכרון. - הארד דיסק SSD. - כרטיס מסך חזק. - קירור שקט למעבד. - לא צריך ציוד היקפי. חשוב שהמחשב יענה על הדרישות של: - שקט מאוד (כולל מארז וקירור) - עמיד לכמה שנים (ברור לי שבסופו של דבר הוא לא יריץ דברים באופן מיטבי). - עדיף לקנות מחנות שלא תיסגר תוך שנה... גם עדיף כמובן שיעלה כמה שפחות (אני לא צריך סתם חומרה טובה יותר כדי להגיע למחיר ספציפי).
-
- 97 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה! בקשה אישית מהלב - המחשב מיועד לאח הקטן שלי, (בן 18) והוא נכה, ככה שהמחשב זה בערך החיים שלו! זה כל מה שהוא עושה מהבוקר עד הערב. אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב את המחשב המושלם בשבילו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל- אפשר לחרוג טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות אבל אם ההבדל יהיה משמעותי אז מקובל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי אבל בעיקר משחקים ופוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוח…
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב מאק מיני ולהשתמש בו כמדיה סנטר בסלון. כמה לדעתכם שווה מחשב עם מפרט כזה (מודל 2008): מעבד intel core duo 1.83GHZ דיסק קשיח 80gb זכרון 2 ג׳יגה עם שלט מקלדת ועכבר כמה שווה המחשב לדעתכם? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקציב עד 1850 ש"ח ללא חריגה. אני מבקש עזרתכם בבניית מחשב עבור: אינטרנט אופיס (אקסל, עריכת תמלילים וכו,) משחקים לילדים (משחקי אונליין, לא משהו רציני, מבוסס פלאש\אתרים בעיקר). יכולת לנגן וידאו FULL HD. אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. זכרון 8GB. שקט ככל האפשר במסגרת התקציב. מעבד חזק ככל האפשר כדי שהמחשב יישמר 3-5 שנים לעבודה משרדית. חשוב שהחנות תהיה באיזור המרכז או שתספק שירות באיזור המרכז. אנחנו מנס-ציונה אז כל דבר באיזור הוא מצויין (ראשון, רחובות וכו'). תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים/עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).autodesk maya תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.מיינקראפט,ואו,bf3/4,tp2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1:100,000,000 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:Gta V(אם וכאשר ייצא),cod,bf,assassin creed וכו'. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1900X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אהלן, מתכנן טיול לארה"ב בעוד כחודש וזה נראה לי כהזדמנות טובה לקניית נייד. התקציב הוא כ600$ עד 650$, להלן הפירוט: * מטרות המחשב? עבודה כללית כעקרון - בעיקר אינטרנט ואופיס. כן חשוב שהמחשב יוכל להציג סרטי HD ללא בעיות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15", מאוד מעדיף מאט אבל זה לא דיל ברייקר. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח שיהיה numpad אבל לא קריטי. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250GB מינימום. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להי…
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש המלצה למחשב נייד עסקי (קל ,חזק ועמיד) עד גודל 14" (עם כרטיס מסך מובנה). תקציב עד 6000 (אם יש הצעה יותר זולה שעונה על הקריטריונים אז עדיף) תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב הזה? אני מחפש מחשב חדש לשימושים מאוד בסיסיים. אני לוקח אותו לצבא אז אני לא רוצה להשקיע בו יותר מדי. http://www.amazon.com/Dell-Inspiron-i15RV-10000BLK-15-6-Inch-Textured/dp/B00AM7MM84/ref=zg_bs_565108_4
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בחו"ל ויש לי כבר דגם ששמתי עליו עין. (msi gt60 2od-026us, אם מעניין אתכם לדעת) למעשה, הפער היחיד שנשאר לי לסגור הוא עניין המיסים שאצטרך לשלם בארץ על המחשב. אני יודע שבעיקרון אין מכס על מחשבים ניידים אלא מע"מ בלבד של 18%. מה שאני מנסה להבין הוא האם, בהנחה שאני קונה מחשב שעולה 2000$ ומשלוח 170$ האם המחיר הסופי שאשלם (כולל מיסים בארץ) יהיה 2560.6$ או שיש עוד "מיסי שקר" שיכריחו אותי לשלם (כמו "עמלת שחרור מהמכס", "עמלת אזרח ישראל", "עמלת אינטרנט", "עמלת פראיירים" וכד'). מדובר בסופו של דבר במחיר לא זול ואני לא רוצה להזמין מחשב ואז לשבור את התקציב רק בגלל שהאתר של רשות המסים על הפנים ואין שם מידע על כלום. תודה רבה. נ.ב. קראתי את המדריך באת…
-
- 24 תגובות
- 8k צפיות
-
-
כמה שווה השילוש הזה היום ?
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, BF3, COD-Ghost, Crysis3 וכל שאר המשחקים החזקים שיש (שיחזיק הרבה זמן גם למשחקים חדשים !!). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1020 24אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (שיריץ את כל המשחקים ע…
-
- 7 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GLOBAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם פירמטתי מחשב נייד שקיבלתי חברה לא ידועה..(gigabook) הבעיה היא שאין אינטרנט ואני לא יכול להתקין דרייברים!גם שחיברתי דרך כבל מה אני יכול לעשות?? זה הפרטים שרשום על המחשב מאחורה notebook computer model:m1100 ומאחורי המסך gigabook
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
-
-
האם כבר נמכרים ניידים עם מעבדי haswell בארץ ? אם לא, האם יש צפי ?
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
אהלן המחשב שלי ממש ישן presario 700 COMPAQ יש לו 2 יציאות USB כמו שאני רואה אין לי כרטיס רשת אלחוטי אז צריך לקנות ולחבר ל USB השאלה מה אני קונה ראיתי מיליון דגמים תאכלס מה שאני יעשה זה ישדר וויפי דרך הנייד שלי למחשב ככה שלא צריך קליטה של קילומטר ראיתי ביד 2 http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.php?SalesID=84429add5b7cf91ac618f2f90fa0490332d זה מתחבר ל USB ? זה מספיק לי? ויקלוט וויפי ? מה זה אומר 802.11b WIFI תודה רבה!!!
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בן כמה שנים שאני רוצה לשדרג קצת בכדי שיריץ לי משחקים לפחות מהר. המפרט שלי הוא : מעבד e2200 זיכרון 2g כרטיס מסך חדש יחסית GT610 לוח אם של אינטל וספק 300 וואט של OZ החלקים צריכים להיות יד 2 בכדי להוזיל מחירים. כרגע אני בצבא לכן אני רוצה לחכות קצת עם רכישה של מחשב חדש. אני מצטער אם הפרטים קצת מעורפלים אבל אין לי איך להביא מידע מאחר ואני כמעט לא בבית. כבר שמתי עין על מעבד e8400 ב200 שח. מתכנן להריץ גם ארמא 3 אפילו בהגדרות ורוזוחוציה נמוכה. רק תתנו לי חלקים שיתאימו כמה שיותר לגיימינג בתקציב הזה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אהלן יש לי מחשב נייד ישן יש לו דיסקט+תקליטור+כבל רשת, יש לו כרטיס רשת אבל לא אלחוטי..קיצור ישן אני רוצה שיהיה לו USB +וייפי ,ככה שהוא יוכל לקלוט מהראוטר שלי מצאתי את http://dx.com/p/mini-pci-to-pci-adap...h-antenna-9307 כדי שיהיה לי וייפי ואת http://dx.com/p/5-port-usb-2-0-pci-expansion-card-4678 שיהיה לי USB מספר שאלות בנושא: 1)האם הם יעבדו? איך אוכל לדעת אם הם מתאימים למחשב שלי? 2)איך אני מחבר אותם? מן הסתם זה אמור להיות קליל... 3)לגבי הוויפי האם יש דרך לחבר משהו ליציאה של הכבל רשת כדי שיקלוט ווייפי? תודה רבה חברים!!!
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1494 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪209 לוח אם: Gigabyte GA-Z87P-D3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪604 מארז: באנדל - LanCool PC-K65B + Seasonic 650W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪835 קירור למארז: Asetek Vapochill 9cm PWM Fan (Panasonic OEM) כמות: 1 - מחיר: ₪48 זיכרון: Crucial 16gb 8*2 GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪555 קשיח למחשב שולחני: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 כמות: 1 - מחיר: ₪333 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series כמות: 1 - מחיר: ₪49…
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-