עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי לכולם, בגלל שאין פורום ספציפי של חומרה, ראיתי לנכון לשאול את השאלה בפורום הזה. יש ברשותי מחשב ישן יחסית (מ-2008, נקנה בזמנו ב-1000 ש"ח). כרגע יש לי כמה מאות שקלים בודדים פנויים (בין 300-400 עם חריגה של עד 150). ברור לי שלשדרג מחשב ישן או בכלל לקנות חומרה ישנה זה בזבוז. אבל המצב הוא שחייב מחשב, לעבודה משרדית, ואין תקציב (ולא יהיה בקרוב) ללקנות מחשב משרדי חדש ב-1200+-. ההתלבטות האם היא לקנות מחשב יד שנייה בתקציב הנ"ל, או לשדרג איכשהו את המחשב שקיים. המחשב מאוד מרעיש ויחסית איטי. המפרט הוא: Intel dual CPU E2180 2.00 GHZ Motherboard 945GC intel Lakeport GI945G 1024 DDR2 667 כ. מסך OB WD WDC WD1600AAJS-ooWAA0 160GB IDE מארז וספק ג'נריים, מאווררים מרעישים. לא הצלחתי למצוא א…

• 6 תגובות
    • 720 צפיות
  2. Started by motkesabari,

הערכת מחיר לחלקים : amd phenom ii x4 945 3.0Ghz sapphire hd5670 1gb כל החלקים עובדים ללא בעיות

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. היי,התקנתי WINDOWS8 וכעת לא ניתן לשחזר את המערכת המקורית ממחיצת השחזור - הלחצן היעודי בנייד פשוט הפסיק לתפקד.אני יודע שב ASUS פשוט לוחצים F9 בהעלאה של המחשב ואז יש אפשרות לשחזור. לא הצלחתי למצוא אופציה דומה בנייד שלי. נא עזרתכם. תודה אופיר

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  4. Started by woodk1d,

הנייד של אמא שלי לא מתחבר לWIFI שלי ולא של אפחד אחר מאתמול בלילה המחשב ברוסית ואני לא יכול לעשות הרבה. מישהו שמע על דבר כזה? איך מתקנים את זה? הדגם הוא ACER 5750

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  5. Started by danielblum,

תכונות המוצר: מערכת הפעלה Windows 8 מסך 15.6" HD LED מעבד Dual-Core B960 במהירות 2.2GHz דיסק קשיח 500GB זיכרון 4GB DDR3 כונן DVD / RW כרטיס מסך Intel HD Graphics תקשורת אלחוטית 802.11b/g/n WLAN. יציאות USB 2.0, יציאת HDMI, יציאת מיקרופון ויציאת אוזניות סוללת ליתיום 6 תאים מצלמת רשת עם מיקרופון מובנה תוספות ושדרוגים:הרחבת זכרון ל-6GB - בתוספת ₪99.הרחבת אחריות לשנתיים נוספות - בתוספת ₪299ערכת אביזרים הכוללת: תיק DataShield איכותי 15.6", כבל HDMI 3D ועכבר אלחוטי - בתוספת ₪199 במחיר 1499. השאלה שלי היא האם המחשב הנל יספיק לביצועים של גלישה באינטרנט כולל צפייה בסרטים וסדרות ומדי פעם הורדות לא כבדות, עבודות על מיקרוסופט אופיס והרצת משחקי ספורט (פיפא ומנג'ר)? תודה מראש לעו…

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  6. שלום רב, אני אשמח המלצה לנייד העומד בדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודה משרדית + גלישה - חובה ניידות! המשקל חשוב מאד! * גודל המסך? נראה לי 13-14 אינץ'. לא חשוב מאט/מבריק * משקל רצוי? כמה שיותר קל. עדיפות לפחות מ-2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעדיף מאד שכן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל, אין דרישה מיוחדת * כונן אופטי? לא חובה, אבל עדיף כן אם יש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  7. היי חברים, יופי של עבודה כאן בפורום. קרוב משפחה פנה אליי בבקשת עזרה לרכישת מחשב נייד עבור הבן שלו (כיתה ג' בסך הכל ...). הדברים החשובים במחשב - מסך 15 (מעדיף לא FHD אפילו, כי זה מיועד למשחקים, שיהיה יותר קל לכרטיס המסך), יציאת HDMI, מעבד אינטל כלשהו מסדרת ה Core i3-i5 ושלוש שנות אחריות כמובן. * מטרות המחשב? שימושים כלליים + משחקים. * גודל המסך? 15.6* רזולוציית המסך? לא משנה - מעדיף נמוכה אפילו ... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא קריטי במיוחד * משקל רצוי? לא קריטי.* האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3* Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף 500 ג'יגה אבל לא חובה. * כונן אופטי? עדיף שכן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה…

• 5 תגובות
    • 656 צפיות
  8. מטרת המחשב: לימודים, צפייה בסרטים און ליין ורגיל, קצת משחקים קלים יחסית (אסטרטגיה/תפקידים גודל מסך: לא קטן מידי רזולוצית מסך: מעל 1200X800 משקל: לא קריטי אבל רצוי כמה שיותר נמוך זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך דרישות נוספות: קודם כל מהירות עבודה/תגובה שניתן יהייה לחבר מסך נוסף לנייד, במסך אחד לצפות בסרטים (און ליין או מהמחשב) ובשני לגלש/ משחקי פלאש/סרטונים וכו שיסחוב משחקים דוגמת סטארגרפט 2 בצורה טובה (גם אם זה על גרפיקה נמוכה יותר) לאור כל זאת כנראה שצריך כרטיס גרפי לא מובנה בלוח האם... כמו כן האם כדאי להמתין למחשבים חדשים שיצאו עם המעבד החדש של אינטל? ואם כן מתי צפויים לצאת ומה יהייה ההבדל במחיר/ביצועים? תודה רבה מראש!

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אופיס, אוטוקאד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מבריק או מאט, רצוי מסך 14" ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה ממושך ככל הניתן אבל לא תנאי קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כ…

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גם וגם כזה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מאמין שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4, Crysis 3, Arma 3, Planetside2 וכל הכבדים בקיצור -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אני קצת חדש בנושא מחשבים אבל בשבוע האחרון חקרתי קצת בנושא, גם באתר זה וגם בכל מני אתרי השוואות והרכבתי את המפרט הבא .אשמח לקבל חוות דעת ממביני דבר לפני הקניה. המחשב מיועד למשחקים (כמו bioshock infinite) ברמה גרפית גבוהה ואוברקלוק! ולכן חשוב לי לדעת אם המאווררים והספק שלי מתאימים לכך. גודל המסך שלי הוא 21.5 אינץ' והרזולוציה הטבעית 1920X1080. אין צורך בציוד היקפי. חשיבות לשקט- 8/10. מתוכנן אוברקלוק מ-3.4ghz ל-4ghz. אין צורך בתוכנות הפעלה. התקציב שלי הוא עד 4.5K למרות שאם ניתן לחסוך כמובן עדיף. תודה מראש לעוזרים! מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY לוח אם: ASROCK Z77 PRO3 זכרון: 2*KINGSTONE 4GB DDR3 1600 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מאוורר…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. חברים שלום. מחפש מפרט למחשב שולחני. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, עכבר מקלדת מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות, אין צורך למערכת הפעל…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד מאוד, כל החדשים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, CRYSIS3, AC וכו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 יקנה חדש בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות מאוד)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 36 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. יש לי מחשב נייד של LG דגם R510. הוא משמש כמחשב משני. הוא נתקע לי המון, וגם התקנת ווינדוס לא כ"כ עוזרת להרבה זמן. הייתי אצל טכנאי, הוא אומר שהמאוורר עובד, אבל על ריק, כי בעצם הכל מלא אבק בפנים, והוא לא מצליח לאוורר בפועל, ולכן המחשב מתחמם (מה שנכון) ולכן הוא נתקע וזה עניין של זמן עד שימות.. הוא רוצה על פתיחת הנייד והניקוי 180 שקלים. אפשר לעשות זאת לבד? אפשר לקבל הסברים, במידה וזה אפשרי? תודה!

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  15. תקציב: 1500K+אפשרות חריגה של 200K רק אם חובה לחרוג. שימוש: משחקים 22אינץ, אין צורך בציוד היקפי אין חשיבות לשקט של המערכת OC לא רציני אולי בעתיד מעונין לקנות כרטיס מסך חדש וספק כח לצרוך SLI בחצי שנה הקרובה. חומרה: מעבד: amd phenom ii x4 945 3.0Ghz לוח אם: ASUS CROSSHAIR IV FORMULA זכרון מהיר: Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz Kingston 1x2GB DDR3 1333Mhz כרטיס מסך: HD 5670 1GB דיסק קשיח :Hitachi HDS721032CLA362 7K1000.C 320GB ספק כח : power man ip-s550aq3-0 קישור :http://www.ixbt.com/power/psu/inwin-550aq3.shtml

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by amiref,

שלום, ברשותי מחשב HTPC עם מארז של Thermaltake (לא מהקטנים לוח אם ATX / micro נראלי ) ברצוני לשדרג רק חלק מהחלקים כדי שהמשב יעוד יותר מהר. כרגע יש לי מעבד ליבה כפולה e5400 אינטל, 2 ג'יגה זיכרון , לוח אם MSI לא זוכר בדיוק איזה אבל לא רציני, מחשב ישן אבל אני לא צריך יותר מידי. השימוש העיקרו שלי בו זה הורדת וצפיה בסרטים, HD BLURAY בעיקר , וגם תלת מימד HSBS. בקיצור צפיה בסרטים כבדים . ( התלת מימד מגיעים לפעמים ל15 ג'יגה) ולאחרונה המחשב כבר לא סוחב אותם ושעה עד שהוא עולה או זז. יש לציין שהמחשב נמצא במקום יחסית סגור אז הוא מתחמם יחסית, לפני כמה חודשים קניתי עוד 2 מאווררים חדשים שהם חזקים יחסית ועוד מאוורר חדש למעבד. אני רוצה לשדרג רק את הלוח אם, המעבד , והזיכרון. מה שיש לי ו…

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  17. נגיד שחקתי במשחק X שעתיים , כמה זמן עליי לתת למחשב להתקרר כדאי שאוכל לחזור ? והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לזרז את זה ? תודה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. זקוקה להמלצה למחשב נייד 13 אינץ' או 15.6 קל לנשיאה..אני מסיימת את לימודי עיצוב פנים לכן מעוניינת שיריץ אוטוקאד ומתחילה תואר בהוראה כך שישמש אותי במהלך התואר.. תודה מראש:-)

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  19. שלום לכולם, התבקשתי להרכיב מפרט לאחים שלי הקטנים בני ה- 7 של מחשב לכל מיני משחקי דפדפן ודברים פשוטים.. התקציב הוא 1500 עם חריגה ל- 1800. בניתי מחשב על פי ההמלצה בקישור הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137588&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99/%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99 ורציתי לדעת האם בחרתי דברים טובים שיספיקו לצרכים של: משחקים דפדפן, סרטים וכדומה.. את המפרט בניתי ב- KSP בקישור הזה: http://ksp.co.il/?select=.269..396.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16014&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0#complist אין יותר חריגות מהתקציב, גם ככה חרגתי.. מקווה שהבאתי מספיק פרטים, תודה רבה לכולכם על העזרה =]

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. חברים שלום. מחפש מפרט למחשב שולחני. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, עכבר מקלדת מסך, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות, אין צורך למערכת הפעל…

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  21. היי, אני מוכר מחשב לגיימרים שנקנה לפני 3 שנים בארה"ב. זה בייבי שלי, אך הגיע זמן להפרד כי כבר גדלתי ואין זמן למשחקים יותר הוא שמור ממש טוב, לפני חודש קניתי סוללה מקורית חדשה. ASUS G73Jh-A2 from Republic of Gamers. Processor: Intel Core i7-720QM (4x1.60GHz, 45nm, 6MB L3, Turbo to 2.80GHz, 45W) (Memory: 4x2GB DDR3-1333 (Max 8GB Graphics: ATI Mobility Radeon HD 5870 1GB GDDR5 (800 SPs, 700/1.0GHz Core/RAM clocks (4GHz effective Display: (17.3" LED Glossy 16:9 1080p (1920x1080 HDD: 2x500GB 7200RPM HDD Gigabit Ethernet (Atheros AR8131) 802.11n WiFI (Atheros AR9285) Bluetooth 2.1+EDR (Broadcom BT-270) מחיר 4000 ש"ח אם אתם מעוניינים ומבטיח לשמור עליו היטב תכת…

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  22. שלום מחפש מחשב נייד פשוט ובסיסי, לשימוש ביתי של אינטרט: יוטיוב, פייסבוק, לפעמים אתרים עם הרבה פלאש, ואופיס . ללא משחקים או משהו מעבר לאופיס או יוטיוב. התקציב 1,500-2,000, עדיף כמה שיותר זול. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מאט או מבריק בהשימוש בעיקר הביתי, גודל מסך 15.4. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ממש לא חשוב ריזולוציית מסך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רק מצלמה. ואם אפשר עכבר. * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה ארוך לטעמ…

• 7 תגובות
    • 703 צפיות
  23. Started by jungle-man,

שלום אני מעוניין למכור את החלקים הבאים, אשמח לקבל הערכת מחירים: מעבד: E8400 לוח: GA-EX38-DS4 זכרונות: 2G OCZ DDR2 1066mhz כמובן שהכול תקין ועובד. תודה

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  24. שלום לכל חברי hwzone, אני זקוק למפרט מחשב שישרת אותי לשימוש בתוכנות הבאות: פרימייר (+ תוכנות עריכת וידאו נוספות) פוטושופ (אולי בהמשך גם אילוסטרייטור) אפטר אפקטס (בעתיד הקרוב) מאחר ואני עורך סרטוני וידאו המצולמים באיכות HD + הקלטות סאונד - אני מחפש מחשב שלא יתקע ולא יקרטע תוך כדי עבודה. ואגב, האם יש קשר בין יעוד המחשב לבין המעבדים החדשים של אינטל? מה מומלץ? המון תודה!

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  25. Started by קובידון,

שלום רב, הנני סטודנט אשר מחפש נייד במחיר של עד 3500 ש"ח השימושים הם : אופיס, אינטרנט, קצת משחקים (לא גיימר רציני (למי יש זמן ?) אבל חשוב שיהיה את האופציה למשחקים כמו pro-evolution וכאלה) לא מעוניין במעבד i3 אלא i5 ומעלה. אשמח לקבל המלצות על מחשב מסויים. אגב, איך המחשבים של lenovo ? קצת חושש לגעת בהם בגלל השם...

• 8 תגובות
    • 845 צפיות

דיונים חדשים בפורומים