ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש ברשותי מעבד Intel i7-2600K אני מעונין לרכוש את המפרט הבא: לוח אם: Asus P8Z77-M PRO LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, HDMI, DVI זכרון: Kingston ValueRam 8GB DDR3 1333Mhz קרור למעבד: Scythe Katana 4 CPU Cooler מארז: CoolerMaster CM Storm Stryker White and Black ATX Case No PSU ספק: Antec Neo Eco 520 520W Active PFC 12cm PSU דיסק: Western Digital Caviar Black 2TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD2002FAEX אופטי: LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM מספר שאלות: 1. האם המפרט שהרכבתי יעבוד כשורה ? הספק מספיק חזק? 2. האם המפרט מאוזן? האם יש רכיב חומרה "חזק" מדי במפרט לעומת רכיב "חלש" מדי ? 3. האם שווה להשקיע בפתרון קירור ה…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, fifa, rocket league, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בצ…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד דל מדגם : Dell Vostro V130 i3-380M GMA HD התקנתי לאחרונה ווינדאוס 7 על המכשיר וכמובן את כל הדרייברים אך יש לי בעייה שברגע שאני מנסה לכוון את בהירות המסך על ידי הצירופי מקשים במקלדת יש לי תצוגה של הפעולה אך אין לי את האפשרות להוריד או לעלות עוצמה אלא זה נמצא על הדרגה האחרונה ולא נותן לשנות ניסתי להתקין מחדש את הווינדאוס את הדרייבר אך כלום לא עוזר יש הצעות מה באפשרות לעשות ? בתודה מראש ושבת שלום כפיר
-
- 9 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
תקציב- עד 5000, אפשר לחרוג קצת.. 13.3 אינץ' הכי חשוב - קל משקל ונח (אם יש מחשב ששוקל פחות מקילו או עד 1.2 זה יהיה מעולה) שימוש עיקרי: - לימודים ובעיקר מחקר = הרבה קריאה וכתיבה. מתלבטת האם כדאי מסך מתקפל מבחינת הנוחות בקריאת מאמרים (?), אבל לא על חשבון המשקל! - משתמשת בעיקר בתוכנות office, ובתוכנות פשוטות של עריכה מוזיקה (Audacity ו-musicscore שלדעתי לא שוקלות הרבה) - האזנה למוזיקה ומעט צפיה בסרטים בנוסף: - חברה אמינה ובלי הרבה תיקונים (מהבחינה הזו מרוצה מ-DELL). - שיחזיק מעמד ל-4-5 שנים ויהיה עמיד בנסיעות וטלטלות קלות. - מבחינת מפרט חיבורים וזכרון: לא מבינה מספיק במשמעות של הפרמטרים האלו. …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהווה תחליף למחשב שולחני בתקציב של עד כ- 7000 ש"ח אבל אפשר אפילו יותר, אם זה באמת נחוץ. גם, אם זה אפשרי, עדיף לרדת במחיר. כלומר התקציב גמיש בהתאם לצרכים האמיתיים. מה אני עושה עם המחשב: אינטרנט, OFFICE, סרטים, ורצויה גם יכולת משחקים טובה. לא חייב GAME-MACHINE במלוא מובן המילה, אבל שהמחשב יהיה מסוגל להריץ משחק נורמלי עם גרפיקה טובה בלי להתקע. עם המחשב השולחני הנוכחי שלי שהוא בן שנתיים, עם 500 מגה זכרון ופנטיום 4 2.4 GHZ, הרצתי GTA SAN ANDREAS ורץ ממש בלי בעיות. לא הייתי רוצה שהמחשב הבא ייתקע עם הגרסא הבאה של GTA. גם, אני רוצה מחשב עם ביצועים טובים כדי שגם בעבודות היום-יומיות המחשב לא "יעצור בשביל לחשוב" מדי פעם, כמו שקורה בהרבה מחשבים שולח…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, המארז שיש לי כרגע: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, מעבד, זיכרון (ram), שיתמוך במשחקים חדשים כמו fable 3 ו- the witcher 2, אני חשבתי שמה שיש לי כרגע זה מחשב טוב, אבל כשבדקתי דרישות משחק למשחקים חדשים גיליתי שלא כך הדבר. אם תוכלו להמליץ לי כל כמה חלקים טובים בסך הכל של עד 1500 ש"ח. תודה רבה מראש!! ;D ;D
-
- 9 תגובות
- 996 צפיות
-
-
זקוק לחוות דעת על המפרט הבא - למרות שאני די סגור עליו רעיונות לחלקים חלופיים זולים יותר יתקבלו בברכה מכיוון שזהו מחשב לצרכי פרנסה ואיני רוצה שיפתח כאן דיון נוסף על ג'יפורס נגד קוואדרו אז אגיד זאת מעכשיו- רק כרטיס ג'יפורס להציע.תודה לכל מי שיעזור באמת מעריך זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כעקרון,אפשר לחסוך במידה וחומרה חלופית אינה מורידה מביצועי המחשב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו מקצועית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid media composer…
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'. לא מיועד למשחקים. * גודל המסך? עד 13, עם עדיפות ל-12 * משקל רצוי? עד ה- 2 קילו, עדיפות לפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, לפחות חמש שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הייתי רוצה יציאת eSata וdisplay port, או משהו בסגנון * בלוטות? חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה, רק 7200, לא פחות. * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו, דל. אם יש אופציות נוספות אני פתוח להצעות. יש לי כרגע מחשב עסקי רציני e6400, שקניתי אחרי התלבטות ממושכת כאן בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב יותר קטן, באותה איכות בנייה [חשוב ביותר] מכוון שזה פרוייקט…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב, אני סטודנט לתואר שני בהנדסה והמחשב מיועד להריץ תוכנות הנדסיות כמו מטלב, אוטוקד, מייפל - בסגנון הזה.. התקציב הוא 3000 ש"ח - לא יותר מזה!! בתוך התקציב שיהיה כלול גם מסך - אין דרישות גבוהות מהמסך, שרק יהיה כמובן lcd דק, אין צורך ביכולות גרפיות מרשימות. אין צורך בציוד היקפי חוץ מזה. זהו, שהמחשב יהיה מהיר ויעיל כמה שאפשר במסגרת התקציב. אין צורך ב-OC.. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ללא היקפי לא מתוכנן OC ישמש כמרכז מדיה ניתן לחרוג אם שווה חנויות מועדפות: פוקס, סקיי,זיגזג
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עשיתי מפרט, הוא ניראה ממש יפה, רק שהוא קצת עולה על הגבולות, בכול זאת... אם אני אקח ANTEC 300W Smart Power זה יספיק למחשב הזה? 2.4GHz C Intel P4 Radeon 9800 NON Pro ASUS P4P800 כרטיס קול Creative Sound Blaster Live 5.1 כונן קשיח 40GB 2MB Buffer 7200 RPM DVD של BENQ צורב של SAMSUNG עם 8MB BUFFER FLOPPY Geil Golden Dragon PC3500 Series Retial המארז הכי חלש של אנרמקס (שהוא בכלל לא חלש) 2מאווררים של ThermalTake שהם Ball Bearing 2 ב 50 ש"ח דיי ג'נריים 2 מאווררי Smart Fan 2 מאוורר 1 שבא עם המארז מקווה שלא שכחתי שום דבר, בכול זאת מה שיש זה ככה: 1) זה כבר 5000 שקל, אני לא יכול לעבור 5000 שקל, ואני צריך עוד ספק וקירור למעבד, אם תוכלו להציע משהו אז תודה, אהה ולא לשכוח שזה ל OC…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב שאוכל לעבוד איתו כסטודנט להנדסה (אין הרצת תוכנות מאד מיוחדות מלבד MATLAB), כמו-כן, שיוכל להריץ סרטי HD על עצמו ועל טלוויזיה באיכות גבוהה, ושיהיה מספיק חזק ורלוונטי ב-4 שנים הקרובות. (מעבדי I5 או I7) אין צורך בהרצת משחקים על המחשב. גודל המסך? 15.6 משקל רצוי? לא קריטי. האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה מספיק חזקה עבור סטודנט. (חצי יום בחוץ) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3, HDMI אין שום צורך בכונן חיצוני לדוגמת DVD או בלו ריי, אמנם עדיף כונן גדול, ככה שאני לא תלוי בענן. רצוי אחריות של 3 שנים. אשמח לשמוע על דגמים נוספים שחורגים מהתקציב, תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למפרט חלקי חזק למחשב לעריכת סרטים, משחקים וקידוד אונליין בPMS לטובת סטרימיניג של לפחות MKV 720P לפלייסטיישן 3 אני מעוניין במחשב חזק מאוד, שיחזיק הרבה חלונות פתוחים ועבודה במקביל. לא יבוצע אוברקלוק (לפחות לא בהתחלה וגם אז אוברקלוק בינוני) אין צורך בציוד היקפי המחשב יחובר למסך 20 אינץ DELL 2007 WFP את החלקים הבאים כבר יש לי: מארז Antec P182 ספק כוח Crosair HX520w הארד דיסקים: WD5000AAKS WD10EADS צורב DVD אני צריך רק: לוח אם (העדפה ללוחות אסוס) מעבד (חשבתי על הQ9550) איוורור למעבד זכרונות DDR2 800 בעלי ביצועים טובים כרטיס מסך התקציב נראה לי די נדיב בהתחשב בכמות החלקים שכבר יש לי.
-
- 9 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום כולם! אני צריך מחשב שאני אוכל לשחק ולעבוד עליו למשך שנה אחת(עד הגיוס) ואולי בסופ"שים (אחרי הגיוס). דרישות - 1)שיריץ משחקים בצורה טובה( high ואם אפשר אז very high ) על מסך 19' 1440X900. 2)שיתמוך בכרטיס קול שאני אולי אקנה להקלטות. 3)שיחזיק אותי שנה אחת איך שצריך . 4) אני בונה על ווינדוס 7 אז אם אפשר, שיוכל להחזיק את המערכת + המשחק. אם לא - נשאר עם XP אוברקלוק לא בתכנון. אשמח להמלצה למקלדת נוחה(בסביבות ה100-200 ש"ח, בלי קשר לתקציב המפרט) יש לי תקציב של 2700 ועוד 100 ש"ח במקרה הצורך(אבל שבאמת יהיה צורך, לא סתם) אבל אני מעדיף לא להתחיל לחרוג כי בסוף נגיע ל-4000 שח XDD.
-
- 9 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על המחשב - לא בהכרח ממישהו שרכש אותו אלא על המפרט הטכני , המחיר וכמובן בהתאמה לצרכיי. צרכיי: עבודה מסחרית (אופיס,אינטרנט, פוטושופ, מסחר,טכנות וכד'), סרטי HD על הפיקסלים הגבוהיים (משמע מעבדחזק וכרטיס מסך חזק), משחקים סבירים (בגדל המשחקים ירוצו על הנייח), מוסיקה וכדומה. סוללה לא הכי משנה, רוב הזמן המחשב יהיה מונח על גבי שולחן (אחבר לו עכבר מכאן שלא אזדקק ב- Thinkpad), משקל עד 2ק"ג. תאורת מקשים. חיבור HDMI תקציב 5000+- המחשב: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2059 בגדול אלה הם צרכיי, אני משער הדגם הנ"ל מתאים לי, אשמח לשמוע מה אתם חושבים, הצעות אחרות. בן
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מתכנן לקנות בקרוב (מאוד) מחשב חדש. אני עם הBarton 2500+ כבר 6 שנים, לפחות, אז מן הסתם שאני מתכנן לקנות מחשב שיחזיק לי זמן רב. את עיקר ההשקעה אני מתכנן לשים על לוח האם, המעבד והזכרונות. אם במורד הדרך אני אראה צורך אני אשדרג את כרטיס המסך. זה המפרט שיש לי כרגע (KSP) : מעבד : Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1340 1 1340 לוח אם : P6X58D Premium s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1600, 3xPCI-E 1595 1 1595 זכרון פנימי ( 6GB - טריפל צ'אנל - 1600 ) : 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 760 1 760 כרטיס מסך : HD 5770 New Edition 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 900 1 900 כונן קשיח : 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS 530 1 530 צורב דיוידי : DVD±RW GH22LS50 x22 B…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח עבור: מעבד ,לוח-אם ,זכרונות,כונן NVME למערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח ,משחקים,עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים : מארז ספק כח CORSIAR X GOLD 650 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא רלוונטי,קיי…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי כולם, אני צריך עזרה בהרכבה של שרת קטן המיועד לעיבודים כבדים של הרבה נתונים. מגבלת תקציב עד 20 אלף שקל. צרכים בסיסיים: מעבד - 8 ליבות זיכרון - 64GB דיסק SSD 1TB ועוד דיסק SSD מהיר עד 64GB (להתקנות מערכת הפעלה ותוכנות נוספות) יציאת רשת כניסות USB כונן דיסקים אשמח לעזרתכם
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש מחשב שיהיה בעיקר למשחקים...בסה"כ מחשב חזק שיהיה מהיר ומשחקים יעבדו בו כמו שצריך ולא יצלעו... קיצר זה המפרט שיש לי כרגע : Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 MUSHKIN 256MB PC2700 DDR SDRAM AMD ATHLON XP 2000 + FAN Maxtor 40GB 7200RPM MSI GeForce4 Ti4200 - TD64 בסה"כ 3,494 ש"ח עכשיו התכנון היה להשקיע 3500 שקל ככה ... וזה כבר יגיע ל 3800 שקל כי אני עוד אוסיף מארז עם ספק... האם יש לכם הצעות \ תיקונים \ הערות ? תודה רבה לעוזרים ! נ.ב אני לא מתכוון לעשות OC ודברים כאלה..אני משאיר את המחשב כמו שאני קונה אותו
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זיכרון GeIL 512MB PC2700 DDR 333MHZ מחיר:406 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=3017 מעבד AMD ATHLON XP 2200 מחיר: 599 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=1982{23}106 לוח אם ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD מחיר:719ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_315_537&products_id=3661 צלע קירור של המעבד SPIRE FalconRock II AMD מחיר: 83 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=3497 ספק HEC 300ART WATT PSU Reviews מחיר:179 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_281_608&products_id=2564 כרטיס מסך ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM מחיר:1125 ש"ח http://www.…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, רציתי לשגרג את המחשב שלי, אז קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 6990. לאחר הקנייה כשרציתי להרכיב אותו, התבררו לי שני דברים: 1)הספק כוח שלי חלש מידי ולכן הכרטיס לא יעבוד (450W) 2)המארז שלי קטן מידי ועם קירור מינימלי וזה לא יהיה בריא לחומרה שאני מתכוון לשים שם. אז קניתי ספק כוח מסוג Aurom Pro 80 Gold בעל 1200W, וגם הזמנתי מארז חדש מדגם Zalman Z11 Plus. לאחר הקנייה של המארז והספק כוח החלטתי שעליי לשדרג עוד דברים, ולכן קניתי כונן SSD בעל קיבולת של 128GB, ועוד שני כרטיסי זכרון RAM של 2x8 GB 2133 MHz. עכשיו מסתבר שהזכרונות האלנ אינם תואמים ללוח אם שלי, שהוא תומך בדור מעבדים וזכרונות ישן (תושבת מעבד 775, וזכרונות DDR3 1333MHz) סוג המעבד הוא Intel Quad 2 Core 2.6 GHz, הזכרו…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב!! קיבלתי הצעה ל 2 מחשבים. האחד לשימוש משפחתי- אופיס, אינטרנט וכו'. השני לגיימר מתחיל בן 13 שכולל מסך. התקציב הוא 5000-+. ההצעות מצורפות בשני קבצים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם! [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב נייד שיריד לי אופיס וכדומה שיהיה אמין, שיכלול צורב DVD ועם כונן של לפחות 250 ג'יגה. ראיתי שממליצים פה על הg530 של לנובו יש עוד הצעות? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 975 צפיות
-
-
חברה אני ממש צריך עזרה קניתי לפני יומיים מחשב נייד חדש מבית asus וראיתי שיש לי עדכון של הכרטיס מסך שלי שהוא: nvidia geforce gt 740m והוא מנסה להתקין את הדרייבר החדש והוא לא מצליח עשיתי לפי אחד המדריכים ברשת דרך תוכנת driver sweeper והבעיה שהוא לא הסיר לי את כול הדרייבר הקודם חסר עוד איזה 3 קבצים בהסרה והוא לא מסיר לי אותם ועכשיו אני לא יודע מה לעשות הוא עדיין לא מביא לי להתקין את העדכון החדש של הדרייבר ממש ממש תודה למי שעוזר למה זה באסה ככה לקבל במחשב חדש...
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב נועד למשחקים,לא עושה oc והמסך הוא 19 אינץ' מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1602 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3R ¤668 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39456 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤430 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX9800GX2 1024MB PCIe ¤1687 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV485 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ¤141 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22L מארז לל…
-
- 9 תגובות
- 619 צפיות
-