ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות לנובו יוגה ואני מעוניין ברזולוצייה גבוהה ככל האפשר כמו שיש ביוגה פרו, אך מאידך אני חושש שסדרת ה ideaPad של לנובו לא שווה הרבה ולכן שוקל לקנות את היוגה ThinkPad שהוא אמנם עם מסך קצת יותר קטן ורזולוציה נמוכה בהרבה, אבל הוא ThinkPad, האם אני צודק בשיקולים אלו והאם אכן היוגה פרו הרב פחות איכותי מהיוגה Thinkpad? יש לציין כי אין לי שיקולים נוספים מעבר לאמור כאן ןכן אין לי מגבלה תקציבית.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, סבא שלי מחפש מחשב חדש. לצערי אני כבר לא עוקב אחרי השינויים בשוק החומרה מזה כמה שנים, אז אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם מדובר בשמים וארץ - הוא מוכן לשמוע. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונה (פוטושופ), עריכת וידאו (powerdirector). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ו-powerdirector באופן תדיר, אך לא מקצועי או לצורכי פרנסה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מפתח ווב שעובד מהבית. מבין בתוכנה אבל קצת פחות בחומרה... השימושים שלי צורכים דיי הרבה משאבים (זיכרון, ליבות), בין היתר הפעלה של מספר מכונות וירטואליות, סרברים, גישה מרחוק למספר מחשבים במקביל ועוד. בנוסף לזה, המחשב יהיה בסלון אז רצוי שיהיה שקט (קירור, מארז) ואם כבר שיתחבר לטלויזיה שאוכל לראות דרכו סרטים באיכות גבוהה (כרטיס מסך) ולחבר למערכת סטריאו (כרגל יש לי סטריאו, אולי בעתיד יהיה סראונד). המחשב יעבוד בעיקר/רק עם לינוקס, אולי-אולי אני אתקין גם חלונות מתישהו.. לא סגור על זה כרגע (יש שיקול של תאימות חמורה לתוכנה?). מאוד חשוב לי שהמחשב לא יתקע בגלל חומרה איטית; אם יש משהו שאני שונא זה מחשב תקוע. חשבתי על תקציב של כ5000ש"ח וזה צריך לכלול גם שני מסכים מפנקים בשביל הע…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה אתם חושבים על הקונפיגרציה למטה...? עכבר ורמקולים לא צריך... מסך כנראה LG 24 LED בעוד 1400 ש"ח. אני מכוון לעבוד עם וינודס 7 64 ביט. כן חשוב כבר USB3 ושהמחשב יהיה מהיר :jump: רוב העובד גלישה והורדות באינטרנט ולפעמים עבודה מול אופיס.... בנוסף מתכוון לחבר את המחשב לטלוויזיה 32 אינץ לצפיה בסרטים/סדרות בHD. מעבד: INTEL CORE i7 S1156 2.8GHz 860 : "SLBJJ" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1456 לוח אם: GIGABYTE GA-P55A-UD3R אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪853 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪697 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪493 צורב DVD…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz 1,044 GIGABYTE GA-8SQ800 SIS 655 608 GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM 546 ALBATRON GeForce 4 TI 4600V RETAIL 1,190 WD 80GB 7200RPM 8 MB special version 642 BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL 259 Mitsuni floppy 1.44 54 Microsoft® Wireless Optical Desktop 354 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 410 סה"כ 5107 ש"ח. המחשב משמש לאינטרנט (חיבור קבוע), משחקים וסרטים. היתה לי התלבטות לגבי הזיכרון ,עם אפשר לשמוע המלצות. וגם אם אפשר המלצה למסך. (עד 1500 ש''ח). מה אתם חושבים???
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי קרוב משפחה שעובד ב-HP ויכול להשיג לי את המחשב הנ"ל, חדש, ב-4338 ש"ח. האם כדאי לי לקפוץ על המציאה או ש-HP מוכרת לעובדיה מכשירים מיושנים כדי להיפטר ממלאי קיים ? האם המפרט חזק מספיק לעריכה גרפית ? המפרט מצורף בקובץ. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אין לי כח לפרט יותר מדי, את השימושים והצרכים תנסו להבין לפי הכותרת והמפרט שהרכבתי (+לא מעניין אותי שקט, יופי או שבירת שיאים, חשוב שיהיה יציב ויאריך ימים. חנות מאזור המרכז). אז זה המפרט, תגידו לי את דעתכם בבקשה: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 205 205 1 מארז ללא ספק Raidmax APEX APEX 406 406 1 ספק כח Enermax Liberty 400W ELT400AWT 556 556 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L 39207 1,705 1,705 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 + קרור למעבד Thermaltake V1 Q660-V1 1,420 1,420 1 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe 32130 343 343 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 F2-6400CL5D-2GBNQ 79 79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 10…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עד 3400 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו Witcher 2, Witcher 3, tera online, Dark Souls 2, Devil May Cry, Crysis 3, ורוב המשחקים החדשים שיוצאים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דודה שלי מחפש מחשב בייתי לשימושי אופיס ואינטרנט ופה ושם משחקים אבל לא רצינייים.. התקתיב של 4.5 אלף שקל. המחשב אמור לכלול. מסך דק! מקלדת,עכבר ורמקולים(לא משהו רציני) ואני מחפש מחשב ב6-6.5 אלף שקל שכולל מעבד am2 ולוח מתאים עם כרטיס מסך חזק עדיפות ל7900gt/x1800xt ללא מסך ושאר הציוד ההקפי. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, רציתי את עזרתכם בקניית מחשב נייד שישמש בין היתר גם למשחקים כמו סימולטורי טיסה. העדפות שלי הן: מעבד I3 או I5 4 GB 500GB כרטיס מסך עם 1GB ואם אפשר גם להשאיר את התקציב סביב ה 800$. תודה לעוזרים שרון
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא יודע אם הנושא בתחום ההתמחות של הפורום או אם זה מתאים לפה, אבל בהנחה שכן, אני רוצה לקנות דיוידי וגם צורב דיוידי ואני כרגע לא מבין בזה כלום, יש למשהו המלצות על חברות, דגמים מסויימים, טווח מחירים, אתרים מקצועים שהוא מכיר שקשורים לנושא, עצות, הערות או כל דבר שקשור לנושא אני מאוד אשמח לשמוע תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במערכת העריכת וידאו הראשית שלי הלך לוח האם, לא ניתן להשיג כזה היום (P5WD2 PREMIUM). בגלל שמדובר בהתקנה מיוחדת ויקרה (שילמתי עליה הרבה למומחה שעה את זה) , קניית לוח שונה תעשה צרות + הוצאות. החלטתי לקנות מחר חדש מהיום למחר, למרות שהיום אני לא מעודכן מה יש ומה טוב... מעבד - רק אינטל- חשבתי על ה Q9550 לוח אם- רק אסוס - חשבתי על ה P5Q (דלוקס או פרמיום, מה ההבדל?) כ. מסך- רק ATI - את ה 4850? (אולי הדגם של ה DDR3). זיכרונות- DDR3 (עדיף ,לא?) אשמח לתשובה מהירה עוד היום (שלישי) כדי שמחר אקנה כבר הכל. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לרכוש מחשב חדש מבוסס מעבד אינטל.עד 3אש"ח הצרכים שלי : המחשב הקים ,דרך אגב , הוא מחשב מלפני יותר מ 5 שנים.להבנתי אין צורך בכ.מסך נפרד, ואפשר להשתמש בזה שעל המעבד.חשוב לי שיהיה אפשר לשדרג בעתיד. מצרף 2 מפרטים אפשריים , שההבדל העיקרי בינהם הוא לוח האם . שאלות: האם יש צורך בספק חזק יותר למערכת שכזאת? האם כ.מסף שע"ג מעבד יספיק?אנא דעתכם. .תקציב המקסימלי 3000, 2.השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט (רב לשוניות) הורדות סרטים וצפיה בהם אם ע"י המחשב ואם ע"י חיבורו לטלויזיה ב HD .ישומיי אופיס 2007,ותוכנות ייעודיות ללימודי הנדסה ( מאטלאב, ארנה ).אני עובד עם כמה ישומים ברקע. 3.במחשב ישולבו כוננים מהמחשב הישן - דיסק קשיח חיבור SATA2 שנרכש …
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה לגבי המפרט הנ"ל - https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=110825 מעוניין לרכוש אותו עם מארז antek ISK600 בנוסף לכך, מעוניין להוסיף כונן קשיח איטי יותר עם נפח אחסון גבוה - על איזה אחד הייתם ממליצים? Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ יעשה את העבודה? יש משהו עם יחס עלות/תועלת עדיף? האם במידה ואני מוסיף את הכונן הקשיח הנ"ח עדיף לקחת ספק של 450 במקום למקרה וארצה להוסיף כרטיס מסך בעתיד? (לא רואה את זה קורה בקרוב..) כרגע במפרט מומלץ ספק 400 בנוסף, האם המארז הנ"ל יתאים לכל הקומבינציה הזו? (גם במידה ויש לשדרג את הספק) אני שואל כי במפרט הזה- https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109553 מ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, מתלבט בין שלושת הדגמים האלו: (מחשב כמתנה לקרוב משפחה) 1: http://ksp.co.il/?uin=29476 2: http://ksp.co.il/?uin=29671 3: http://ksp.co.il/?uin=29759 המחשב לשימוש משרדי,תכנות,סרטים וגלישה. 1:האם אפשר להסתדר עם מעבד m3, ממה שקראתי הם חלשים, האם הוא יכול להתמודד עם מספר משימות במקביל? 2.האם I7 (בדגם המוביל, הראשון) זה לא אוברקיל לדרישה? האם קיים מעבד i5 אני לא הצלחתי למצוא. 3.האם רזולוציית QHD זה לא מוגזם למסך 13.3"? יש בכך צורך? בן אדם ממוצע יבחין בהבדל? 4.קראתי פה בפורום שכדאי להמנע ממחשבי אסוס הזולים, האם הדגמים שהבאתי פה נכללים בקבוצה הזאת שכדאי להמנע ממנה? 5.האם קיימ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים + משחקי אסטרטגיה ישנים יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאי…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב נועד בעיקר לתכנות וקצת גרפיקה (פוטושופ). בגלל שאני נוסע הרבה אני מעוניין במחשב כמה שיותר קל וכדאי גם קטן. מצד שני הוא צריך להיות עם ביצועים מספיק טובים ובעלות כמה שיותר נמוכה. התקציב הוא עד בסביבות 2000, ויתכן שאוכל לקנות בחו"ל לכן אפשר לתת מחשבים במחירים קצת יותר גבוהים בארץ. אם יש מחשב שעונה לצרכים שלי אני אשמח לשמוע פרטים. תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
צריך להחליף את המחשב הישן של ההורים שלי (E7500) במשהו מעודכן יותר.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי כללי , ללא גיימינג שמצריך כ.מ אבל כן יש מעט עריכת תמונה ווידאו ברמה ביתית בסיסית .... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080*23אינטש ... 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש SSD של 120GB שאפשר להשתמש בו אם זה רלוונטי לדעתכם 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ול…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מפרט למחשב HTPC שיענה על הדרישות הבאות: 1. תומך Linux וגם Windows (הבנתי שיש בעיות עם דרייברים לחומרות מסויימות) 2. יכולת שדרוג לאורך הרבה זמן 3. שמהיום הראשון יאפשר במקביל: * צפייה בסרטים divx וכדומה * הקלטה במקביל לצפיה בסרטים * אולי גם אנצל אותו להורדות 4. לא צריך תמיכה במשחקים כבדים כרגע, אבל לבנות אותו כך שבעתיד שאצטרך להחליף כמה שפחות חומרה לתמוך בזה. 5. מבחינת מארז/ספק/אוורור כזה שיוכל לגדול עם שדרוג החומרה מבחינת קירור + יהיה שקט. לפי הבנתי את הדברים האלה לא אחליף גם עוד הרבה שנים אז שווה להשקיע. הוא ישב בתוך ארון שפתוח מאחורה כך שצריך אוורור. 6. תמיכה ברשת אלחוטית 7. מינימום עלות אך תחת האילוצים שלמעלה (כלומר שלא יהיו דברים מיותרים שלא…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים מישהו המליץ לי כמה חלקים במפרט: לוח אם - 715 ¤ GA-E7AUM-DS2H NVIDIA® GeForce 9400 Chipset GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H, adapting brand new NVIDIA® GeForce 9400 MCP chipset (Media and Communications Processor) supporting Microsoft DirectX10 for Vista Premium. Featuring NVIDIA® Hybrid SLI® (GeForce Boost) 、PureVideo® HD technology、NVIDIA® CUDA and NVIDIA PhysX technology. GeForce 9400 also highly improves the realism of HD contents playback and graphics performance for mainstream 3D gaming. Through the supporting verity of video output, such as DVI and HDMI (with HDCP support), GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H brings the ultimate rich multimedia experience. מעבד - 445 ¤ Pen…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, החלטתי לרכוש מחשב שישמש למשחקים סרטים ורשת. התקציב 6500. לפי מה שקראתי בהמלצות פה (ובאיזור) להלן מה שנראה לי - CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 275.18 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 716.5 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : LG 52/32/52 Bulk…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום פורום, מתכוון לרכוש מחשב נייד בשבועות הקרובים. צריך- ניידות (לקחת איתי לאוניברסיטה), לימודים (יישומי אופיס, קריאת מאמרים), שימוש קטן בתוכנות סטטיסטיות ו SQL SERVER. מעדיף רמקולים טובים (יחסית לנייד) ותאורה אחורית למקשים (backlite). לא צריך כלל- משחקים (יש PS3), סרטים (יש טלביזיה) וכו'. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף. לפחות 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא. מחזיק כונן נייד. * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רי…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דודה שלי צריכה מחשב לילדה שלה, הילדה בת שנתיים בערך, היא רוצה להשים לה קומפי {נו אתם יודעים המקלדת לילדים קטנים}, והמחשב גם אמור לשמש לכתיבת עבודות ומסמכים {דודה שלי מורה והיא צריכה להדפיס כל מיני דברים}, וגם לאינטרנט לדוד, הם רוצים את המחשב הזול ביותר שיכול להיות כי המחשב לא אמור להיות חיית מולטימדיה או משהו כזה, כרטיס מסך מספיק Geforce 2 MX400 64MB לא משנה של איזו חברה. חשבתי בהתחלה על מעבד Duron אבל בגלל ש-AMD מתחממים אני פוחד להשים להם כזה מעבד כי הם לא מבינים כלום, אז אחרי זה חשבתי על Celeron, אבל אולי אני טועה ו-Duron לא מתחממים הרבה והאפשרויות שדרוג שלהם דיי טובות. אז בקיצור צריך מפרט הכי הכי הכי הכי זול, מסך מספיק ה-Proview DX-787-NS ב-780ש"ח. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אז ככה המחשב שלי ישן הייתי אומר אבל אני רוצה לשדרג אותו למטרת משחקים כבדים אני לא קונה חדש חדש כי אין לי מספיק כסף אז זה המפרט שלי עכשיו : מעבד: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 x 267) לוח אם: MSI G41M4-F (MS-7592 זיכרונות:System Memory 2016 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) DIMM3: 2048738050LOC 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz) כרטיס מסך: כרגע אין לי, זה עובד על הלוח אם הכרטיס מסך אז צריך חדש אני רוצה לשמוע מה אתם אומרים מה המצב אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה לשדרג לאחד טוב תודה אם צריך עוד פרטים תגידו
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-