ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותך לעריכת וידאו ואנימציה (בתוכנות אדובי). אחרי הרבה התלבטויות והתייעצויות, בניתי מפרט מהאתר של KSP, דיברתי עם טכנאי מחשבים שהציע לי לרדת למעבד i5 כי ההבדלים זניחים, והגעתי למפרט הבא: אז זה המפרט שהורכב מהאתר של K.S.P מחשבים: מעבדי אינטל: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8599 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9257 זכרונות: DDR III 1333Mhz 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=7193 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX http://…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חושב שהגעתי למפרט הרצוי לי - יש לי עוד כמה התלבטויות שפירטתי: המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט מהיר, וצפייה בסרטים (חיבור לטלויזיה - בשלב זה לא HD) לא למשחקים ולא OC אין צורך בציוד הקפי יעבוד על אובונטו ועל חלונות 7 (כדאי 64/32? - יש לי retail שכולל את שני הדיסקים) אין צורך במארז/ספק שקטים במיוחד - המחשב בחדר נפרד חסכון במחיר חשוב יחסית בנוסף לדיסק הקשיח הראשי שאקנה אוסיף גם הדיסק הקיים של 120GB Maxtor לגיבוי וכו' ספק seasonic 350 או fsp 400 (האם צריך יותר?) מעבד AMD Athlon II X4 620 Box (או שעדיף לחסוך ולקחת Athlon 250 ואולי להכפיל זכרון, מה יהיה ההבדל בביצועים?) לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H - הבנתי שהוא מצויין ל HT ומאפשר שדרוג עתידי) כונן קשיח Seagate ST3500…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מחפש המלצה למסך מחשב 24" עם פאנל IPS ושכולל גם חיבור VGA. המסך ישמש לשם עבודה משרדית ממושכת, קידוד וצפייה בסרטים מצאתי כמה אופציות סביב ה-500 ש"ח (עכשיו במבצעי בלאק פריידי), מה דעתכם, או שעדיף משהו אחר? 1. Dell SE2419H 23.8'' LED IPS 2. Dell E2417H 23.8'' LED IPS 3. Samsung S24R350FHM 24'' IPS
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני סטונדט במתחיל ללמוד בעברית השנה, ואשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת מחשב נייד מתאים וכמו כן חנות זולה. מחיר - פחות מ-4K, סביבות 3K * מטרות המחשב? סטודנט - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים וטיפה סרטים. * גודל המסך? 14 אינצ', מעדיף מאט * רזולוציית המסך? מעדיף גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? פחות מ-2 ק"ג (בכל זאת אצטרך להיסחב איתו הרבה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, בין 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת וידאו כלשהי * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, העדפה ל-SSD אבל לא חובה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, כל עוד יש שירות בארץ. * האם בתקציב צ…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
576 ש"ח - מעבד - AMD ATHLON XP 2000 + FAN 485 ש"ח - לוח אם - ALBATRON KX400-8X AMD KT400 361 ש"ח - זיכרון - GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHZ 667 ש"ח - דיסק קשיח - WD 80GB 7200RPM 564 ש"ח - כ. מסך - Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB 343 ש"ח - צורב - LG 40X12X40 Retail 52 ש"ח - כונן דיסקטים - PANOASONIC FLOPPY 1.44 285 ש"ח - מארז - 3R SYSTEM NEON Light Silver 131 ש"ח - ספק כוח - Tsunami 350 Watt סה"כ 3500 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)משחקים,עריכה גראפית,עריכת וידיאו,עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כל תוכנות אדובי (Photoshop,Illustrator,Indesign,After Effects וכו..),Camsetia,Sony Vegas... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשבPro,Call of Duty,Battlefield... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050 מסך 22 אינץ' -לאילו הגדרו…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי את המפרט הבא: https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4 עדיף לחסוך טיפה אבל חשוב שיהיה גם כונן SSD (ושאלה: האם המשתמש במחשב צריך לדעת להשתמש בSSD? כלומר ברגע שהמקום בו נגמר אז הוא צריך לדעת לשמור בכונן D? או שזה שומר בכונן D אוטומטית לאחר שנגמר כל המקום בSSD?) מחשב לשימוש ביתי ללא צורך במשחקים כבדים.. צריך גם מסך נחמד חוץ מהתקציב של המחשב ורמקולים סטריאו + סאב שיתנו צליל טוב אבל לא יותר מ500 שח וגם כמה יעלה חלונות 7 בעברית? עדיף לי לקנות בTMS כי כבר קניתי ויצאתי מרוצה סך הכל וגם אשמח אם יהיה אפשר לשדרג אותו בעתיד אם זה לא ממש מייקר (האפשרות לשדרוג) ואם אפשר לעזור קצת להחליט על איזה…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים + משחקי אסטרטגיה ישנים יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאי…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שווה לנסות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 70% משחקים 35% (אינטרנט וכו'). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקיםלדוגמא ישוחקו על המחשב: Total war: Rome 2 ArmA 3, Battlefield 4 ומשחקים שעתידיים לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות אם אפשר הכ…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לנו לפטופ די ישן (dell insprion 1545) והוא כבר די "עגלה" אנחנו לא מעוניינים (אלא אם אין ברירה) לקנות לפטופ חדש אלא מעדיפים להחליף לו הארד דיסק לSSD. האם זה כדאי או שזה לא יעזור במיוחד? (השימוש בלפטופ הוא אינטרנט אופיס וכו'). תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום,אני חשבתי על לקנות מחשב שיישמש לדברים רבים ויחובר למסך טלוויזיה. עם המחשב אני אוכל לשחק במשחקים ולצפות בסדרות וסרטים... אני מעוניין גם ליצור מודינג אישי ומקצועי עם אחריות,אז אני משקיע הרבה בזה אני רוצה 2 דיסקים קשיחים פנימיים ביחד יהוו נפח של 1TB כולל כונן קשיח חיצוני של 1TB שיישמש לגיבוי בלוח אם אני אוכל להרכיב 2 כרטיסי מסך בו-זמנית(1 כבר יש לי אבל לא יודע אם הוא חזקATI RX800) בקשר למעבד אני לא יודע אם הוא צריך ביצועים חזקים... ובקשר למסך- לא יודע אם כדאי מסך LCD בחיבור DVI או בחיבור HDMI וכמובן שספק הכוח והמאווררים יהיו חזקים ושקטים במיוחד זיכרון לא יודע אם צריך להשקיע 6 אלף הולכים למחשב, והשאר לטלוויזיה ועוד חלקים נ.ב. אני רוצה שהמחשב יידלק כמה שיותר מהר בעניין של…
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Z60m Thinkpad : 15.4" TFT WXGA 1280*800 CPU : Intel Pentium-M 760 2.0GHz 2Mb L2 Cache VGA : ATI Mobility X600 With 128Mb DDR2 Modem 56K LAN : 10/100 Mbps Wireless : Intel 802.11b/g Bluetooth : Included 16Bit SOUND HDD 100Gb S-ATA Floppy Drive : Not Included DVD-RW Multi Burner Drive 1Gb DDR2 533Mhz Up to 2Gb Security : FingerPrint Reader Battery : Li-Ion Up to 4Hr 6-Cell Weight : 2.90kg SYSTEM : Windows XP Home Edition 10,766 ש``ח ************************************************** T43 Thinkpad : 15.1" TFT XGA 1024*768 CPU : Intel Dothan 750 1.86GHz RAM : 512Mb DDR2 533Mhz Up to 2Gb VGA : Intel GMA 900 DVMT Up To 128Mb Shared RAM Modem 56K LAN 10/…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפי מה שאני קורא פה: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20110221231934_AMD_s_Fusion_Chips_In_Tight_Supply_Report.html המחשבים שמבוססים על הפלטפורמה מוצלחים מאוד, כשמה שאני מחפש זה נייד בגודל של 12 אינצ' (כמו ה-IdeaPad S12 שממנו אני כותב את ההודעה הזאת ;D), שמבוסס על הפלטפורמה, וכמובן מחברה טובה ואמינה. סוללה חזקה חשובה מאוד, הנייד הזה מספיק לשלוש שעות של עבודה, ואני רוצה יותר. יש חיה כזאת, שכבר בארץ, בטווח מחיר של עד 2400 שקל למשל? http://www.techpowerup.com/140983/Lenovo-s-AMD-Fusion-Powered-ThinkPad-Starts-Shipping.html זה למשל כבר הגיע לארץ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים, לפני כמה שנים קניתי את הנוטבוק של אייסר. מחשב דיי חלש, מעבד Atom Z560 עם 2 גיגה זכרון. בעבר יכולתי בלי שום בעיה לפתוח אתרי אינטרנט (כמה במקביל) לעבוד על אקסל\וורד (שימש אותי בלימודים) ולראות סרטים (רגילים, לא HD). העניין המוזר שבשנה האחרונה לוקח למחשב לפעמים דקה שלמה להכנס לאתר (האינטרנט תקין) הוא ממש איטי ברמות בלתי נסבלות. לפעמים לוקח לו 5-10 שניות לפתוח את המיני תפריט אחרי שאני לוחץ כפתור ימני בעכבר. מעבר לזה, כל וידאו (סרט) שאני מנסה להריץ, ה BSplayer \ VLC נותנים לי שגיאה. התקנתי codec packs ונתתי ל BSplayer להוריד את כל הקודקים שהיו חסרים - כך שזו לא בעיית קודק. חשוב לציין שזה המצב גם לאחר שחזור מלא של המחשב (פירמוט + התקנת הווינודס והדרייברים כמו שהמחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי - 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 500 2. שימושי המחשב HTPC, תכני HD ותוכנת שירטוט סולידוורקס א) המחשב מיועד לסלון עם תוכנות עיקריות - אינטרנט, סרטים HD אופיס ושירטוט. ב) המחשב יחובר לסוני 40'' 1920X1080 בסלון. להגדרות גרפיות גבוהות במידת האפשר. 3. מקלדת ועכבר אלחוטים ושלט. 5. עד כמה חשוב השקט - 8 מתוך 10. 6. לא מתוכנן אוברקלוקOC 7. הרכבת מחשב בחנות ולא צריך לכלול מערכת הפעלה. 8. העדפה לרכוש את המחשב מחנות - RSM. 9. בקשות מיוחדות - עדיפות לכרטיס גרפי של NVIDIA 10.כן רצוי לשמור על אופק שדרוג המחשב תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש מישהו שיכול בבקשה לעזור לי למצוא מחשב של חברת IBM גירסה ThinkPad LTE מי שמבין במחשבים יבין מה LTE זה אפשרות להתחבר לאינטרנט דרך כרטיס סימ של פלאפון < חיפשתי באייבורי וksp ובזאפ ואין בשום מקום... אשמח אם מישהו יכול להפנות אותי למישהו מהארץ דווקא ולא מחו"ל , כי זה דחוף תודה רבההההההההההה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אחותי מתחילה ללמוד מדעי המחשב בקרוב, ורצינו לקנות לה מחשב נייד ללימודים. אלה הדרישות הכלליות: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי מדעי המחשב, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, השאר פחות חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) פחות חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התשלום לא מזומן. מחשב לגיימרים,משחקים כבדים.. לא צריך ציוד הקפי(לא עכבר,לא מקלדת,לא מסך וכ'ו).. מארז פשוט לא צריך שום אורות שום חלונות וכ'ו.. לא צריך התקנה של ווינודס וכו'.. תודה מראש חבר'ה
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם איזה גרסה של windows 7 הכי מומלץ להתקין על - Dell Inspiron Mini 10 Atom N270 GMA950 ? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? - 2500 ש"ח 2.האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - חריגה קלה אם זה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, תוכנות אופיס וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? - לא. 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב. 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? - הרכבה בחנות, מערכת הפעלה ווינדוס כדאי אך לא חובה. 6. מתי מתוכננת קניית המחשב ? - בהקדם. 7. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ? - אין צורך בחיבורים מיוחדים. 8. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
-
חברים שלום, אני עומד בפני רכישה של מחשב והייתי מעוניין לקבל חוות דעת מחברי הפורום לגבי הקונפיגורציה שתכננתי. להלן היישומים שלהם נדרש המחשב: [TABLE=width: 575] [TR] [TD=align: right]מידול 3D, אנליזות חוזק Simulation, הדמיה של תנועה Motion (תוכנות Solidworks, Autodesk Inventor) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]רינדור מודלים 3D (תוכנת Keyshot) תדירות שימוש: בינונית[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]חישובים מתמטיים (תוכנת Matlab) תדירות שימוש: ביננות[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]תכנות C , HTML (תוכנות Visual studio,Webstorm) תדירות שימוש: גבוהה[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]עיבוד תמונה…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, הדליק אותי המחשב הנל שיש בו גם מסך מגע וגם אפשרות לשליפת המסך כך שהוא יהיה טאבלט עם ווינדוס 8. התקציב שלי הוא 2000 שח וזה נכנס לי בול לתקציב http://ksp.co.il/?uin=23312 השימוש שלי זה 70% אינטרנט, סרטים, עבודה ו30% משחקים עכשיו ראיתי שאחד הדגמים של המחשב הנל (בעל מעבד z3740) מריץ באיכות נמוכה-טובה משחקים כמו Dayz, Call of duty, Gta iv וכו והמחשב שהבאתי פה הוא בעל מעבד יותר משודרג כך שאני מנחש שהם ירוצו אפילו יותר טוב ממה שראיתי ביוטיוב לדעתכם המחשב שווה את הכסף והוא יענה על דרישותיי? תודה מראש *חבר בעל ידע בתחום אמר שהמחשב לא יהיה מהיר לאורך זמן כי הוא חלש, האם זה נכון?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש לפטופ לשימוש בעבודה, בלימודים (אופיס, מטלאב) ומשחקים (לדוגמא CoD: MW2 שכבר מקרטע על המחשב השולחני שלי בן השנתיים). לצורך ניידות מעוניין בלפטופ 13 אינטש, קל ככל הניתן ואין לי צורך בכונן DVD. תקציב עד 4500K ומעוניין לרכוש רק בארץ. ביקשתי המלצה ללפטופ בפורום לפני כמה חודשים וקיבלתי המלצה לDell הבא: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18307 מאז עבר זמן מה, ואת הדגם הנ"ל אינני מצליח למצוא במלאי אצל ספקים בצבע שרציתי (כחול). בנוסף יצאו מעבדים חדשים (Sandy). בסקר שוק עדכני מצאתי את השניים הבאים של Asus: 1. http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=U36JC_i5-480M&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he 2. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=1788…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, מחפשת לפטופ לעבודה, חשוב לי שיהיה אמין ויחזיק כמה שנים, סוללה חזקה, וגם קל. מכוונת ל13'' עד14'' מחיר סביב 4,000 עם גמישות. השימוש הוא בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט. ראיתי כמה מחשבים שאני שוקלת, אשמח לשמוע המלצות או חוות דעת לגביהם וגם הצעות למחשבים אחרים ולדגמים ספציפים - זנבוק אסוס - היתרון שלו הוא שהוא מאד קל. החיסרון שזו חברה לא אמינה מבחינתי. אשמח לשמוע חוות דעת עליהם. - HP envy - היה לי פעם HP שמאד אהבתי, אבל אשמח לשמוע דעות עליהם - לנובו יוגה - הרבה המליצו עליו, החיסרון הראשון שהוא יקר ואני תוהה עד כמה הטאצ' ישדרג את חווית השימוש ביום יום, וגם עד כמה זה הופך את המחשב לעדין. - לנובו ideapad - לנובו thinkpad - ע…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-