עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. מעוניין למכור מחשב בן שנה הכל עובד ותקין יש אחריות של אייבורי i5 4570 לוח אם MI H87M-G3 מארז FRACAL DESIGN CORE1000 כרטיסמסך GIGABYTE RADEON 7790 זכרון 1GB. זכרון CORSAIR 8GB דיסק 2TB המחשב יפורט לפני המכירה (אני לא מוכר את המערת ההפעלה המקורית שלי) השאלה:איך ניתן למכור מחשב ללא מערכת הפעלה? כלומר כל קנה ירצה בודאי לראות שהמשב תקין. יהיה נחמד לדעת מה המחיר, אבל זה לא הנושא המרכזי.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Omer DA,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 עדיפות למסך מאט וIPS * רזולוציית המסך? 1920X1080 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה נחמד * משקל רצוי? עד 2.0 KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 3 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה,עדיפות ל256. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא* האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אהלן, אני שוקל לקנות DELL LATITUDE E7440. ממה שאני מבין יש לו גם מקום לכונן הארד דיסק וגם MSATA מתוך http://www.notebookcheck.net: מה שרשום זה עם קונפיגורציה של הארד דיסק רגיל. "the 2.5-inch slot (7 mm height, occupied), the WLAN module as well as an empty mini PCIe/mSATA slot. Attention: The latter is already occupied by a WWAN module in some configurations." "If you are willing to spend more money you can remove all those points of criticism. For instance, the notebook can be configured with mSATA SSDs up to 256 GB" אם אני קונה את המחשב עם SSD, אני יכול להוסיף עוד ב-MSATA או שהוא תפוס על ידי הכרטיס רשת? יש לכם חוות דעת נוספת על המחשב?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. חברי הפורום שלום אבקש את עזרתכם בהרכבת מערכת מחשב שלמה (כולל מסך, מקלדת ועכבר) הכי בסיסית והכי זולה שניתן, אך כמובן תוך שימוש ברכיבים איכותיים (לדוגמא - ספק ומארז לא ג'נריים וכד'). הטופס הסטנדרטי של הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, גם 2000 ש"ח זה יותר מדי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי בסיסי ביותר (אופיס, אינטרנט). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג... לא מיועד למשחקים. 3. האם י…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by liorna88,

שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by moni147,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 14,ומשחקים ישנים טיפה יותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים וגם עבודה באופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): יש מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה יותר מידי רועש, אבל בעיקר חשוב שיהיה מאוורר וספק כוח אמינים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …

9. Started by eitan sf,

אהלן אנשים צריך עזרה בבניית מחשב גיימינג למשחקים כמו: cod black ops4, league of legends,mmorpg ובעיקרון שיריץ משחקים טוב ללא שום תקיעות וללא שום בעיות לא כולל רמקולים ומסך בתקציב של: 6500

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. לא מכיר כולכך מה ילדים בגיל הזה אמורים להריץ על המחשב אבל נראה לי שכל הפרטים שכתבתי יענו על הציפיות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח חרגיה +-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים לילדים 6-8 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? הכול נחוץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. …

11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקל, חריגה של כמה מאות אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת מוזיקה (Ableton, cubase) ומשחקים (טקן ומשחקי לחימה אחרים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב מאחר שאני עורך מוזיקה וצריך לשמוע את הכלים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

12. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K, חריגה אפשרית(אבל מינימאלית ומשתלמת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי, צפייה בסרטים (נטפליקס וכו'), עריכת וידאו בסיסית (סרטי טיולים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …

13. Started by barduck,

שלום, אבא של אישתי צריך מחשב ואני "נודבתי" למשימה. השימושים הם בעיקר אינטרנט, office ועבודה עם מצלמה דיגיטלית. - התקציב הוא כ 4500 ש"ח - חייב שיהיה מסך LCD שטוח "17ברמה טובה - חשוב שהמערכת תהיה אמינה ביותר (אחרת הוא ישגע אותי עם התמיכה) - אין צורך בצורב (יש כבר) - צריך לכלול רשיון והתקנה של Windows XP - צריך לכלול מודם אשמח גם לקבל המלצה על חנות טובה באיזור המרכז - הדגש הוא על שרות ואמינות. אולי אפילו אם יש אופציה להרכבה והדרכה בבית הלקוח (כי לי ממש אין זמן לזה). תודה.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by HoT-DoG,

cpu: amd axp 2000 [600 nis] mobo: 7VAX (KT400)AGPx8 ata133 usb2 sb [550 nis] memory: 256MB Samsung [490 nis] 3d card: ATi RADEON 9500Pro TV,DVI 128MB [1290 nis] hdd: 40 GB 7200 ATA-100 Baracuda IV [420 nis] השטויות האחרות אחר כך מה אתם אומרים ואיך ה SB ONBOARD של הMOBO? תודה!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by XDude,

שלום לכולם... אני מתלבט בין שני מחשבים מאוד חזקים שהמחירים שלהם בהתאם... x200-21t של טושיבה ב3500 שקל מתצוגה של "באג" עם אחריות לשנה או XPS M1730 מחבר ב4500 שקל עם אחריות ל3 שנים זה המחשבים וזה המחירים, השימושים דיי ברורים שקונים מחשב כזה. בכל מקרה דעות לטובה ולרעה על המחשבים וגם על הדיל עצמו וגם אני צריך לדעת מה בדיוק לבדוק במחשב יד שניה\תצוגה? (על מנת לשלול מחשב וכדומה) תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם. יש לי כרגע מחשב HP HDX16T, מכשיר ממש חזק, עם מסך מצויין ומקלדת מצויינת, ואני מזמן משתמש בו להצגת מצגות, ולאחרונה אני מרגיש לא בנוח לסחוב את הנייד הענק הזה, ואני מחפש מחשב יותר קטן לזה. יש לי כבר NETBOOK קטן, ואני כמעט לא משתמש בו, משום שלפי טעמי הוא ממש לא שימושי בעבודה ממשוכת מול המסך הקטן, והעובדה שקשה למצוא דגם מספיק חזק שיריץ סרטי HD 720P שאני חייב להריץ עליו לכן אני מחפש כעת מחשב נייד בגודל בינוני, ונראה לי שגודל 14" או 14.1" הוא הכי מתאים. מה שחשוב לי: 1) מסך נוח וחד לעבודה יחסית ממושכת (OFFICE וגלישה) 2) מקלדת נוחה להקלדה אנטנסיבית 3) מעבד מספיק חזק שיריץ קבצי HD 720P באופן חלק - אין צורך בהרצת משחקים בכלל!! 4) משקל וגודל קטן, אם כי לא חייב להיו…

17. Started by NaorBiton,

אחים שלי ראיתי את הנייד הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220667 אבל הוא לא מופיע באתר של אסוס יש למישהו מידע עליו ולמה הוא לא מופיע באתר?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by goku4ever,

היי חברים אני מתנצל שזה אשכול שני שלי בנושא דומה אך זוהי שאלה שונה. רציתי לדעת איך המחשב הזה של טושיבה ולמה לא דובר עליו פה בפורום . הדגם הוא TOSHIBA L655-121 וקישור לאתרי המכירה http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737745 עכשיו האם הוא טוב יותר מהדגם של L650-10D . אני מדבר בהיבט של שימוש גיימינג חמוד ושימוש כולל. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by yoavguy,

מה דעתכם עליו? הוא מחשב טוב? אני מחפש מחשב נייד שתומך בווינדוס 7 ושיתמוך בטכנולוגיית ה HD ויריץ ישומים בצורה טובה. האם דגם זה הוא טוב או שאתם ממליצים לי על משהו אחר ? ולכמה זמן מספיקה הבטריה עד שהיא מתרוקנת ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by zlicha,

בוקר טוב, מחפש מחשב לסטודנטית שמה שהכי חשוב לה זה שהמחשב ייראה טוב, צבעוני ולא מגושם. כמו כן צריך להיות קל ככל האפשר למטרת ניידות. מקווה לנצל את BF הבא עלינו לטובה. *תקציב? 2500 ש"ח. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11.1 - 13.3 לא חשוב מבריק/מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל שניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI, ETHERNET * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD. הנפח לא משמעותי. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Dvich,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש להכליל מסך בתקציב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by snir_snir,

[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Scythe Mugen 4 SCMG-4000 CPU Cooler ‎[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colsp…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by eriv4u,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך, אבל אין סיבה לא לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) -. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, BF... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהוצ (מבחינת משחקים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by oferman,

שלום רב, מבקש המלצה לנייד במסגרת תקציב של עד 5,000 ש"ח. גודל מסך "14 בין יתר שימושי המשרד הרגילים אמור לשמש גם לעריכת תמונות ב-Photoshop ועריכת וידאו בתוכנה cyberlink powerdirector 14 ברמת העיקרון חשבתי ללכל על LENOVO YAGA 3 או LENOVO YOGA 500 עם מעבדי I7 וכרטיס מסך NVIDIA GeForce GT 940M אשמח להמלצות תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מתלבט האם לרכוש מחשב נייד DELL XPS 13, מעבד דור 7. השאלה כרגע האם יש סיבה לא לרכוש אותו ואם כן - מהי. כמו כן, האם יש ביקורות שליליות משמעותיות סביבו. הרכישה תתבצע בארה"ב. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים