עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כמו שהכותרת אומרת , צריך קצת עזרה בהחלטות . הסכון המדובר של 3000 שקל הוא בשביל הרכיבים באים : כרטיס מסך , לוח אם ומעבד , זיכרון DDR , והחלק הרביעי הוא לא מוחלט - או דיסק קשיח או במקרה והמארז שלי לא מספיק , מארז חדש . יש לי כמה דלימות : מעבד : Amd Athlon XP בטוח , השאלה איזה - 2100+ , 2200+ , 2000+ ? לוח אם : מתלבט בין Asus A7N8X המצוין ו A7V333 גם הוא של אסוס , או לוח אם צנוע יותר כמו Gigabyte GA-7VAX מכיוון שאני לא צריך כרטיסי רשת או Raid/SATA . ומה אם ABIT ? האם עדיף לקנות את AB-NF7 בשלוש מאות שקל פחות ? זיכרון : איזה חברה ? אני מכוון ללכת על 333mhz ואני גם לא בטוח אם לקנות 256MB או 512MB . כרטיס מסך : Geforce 4 TI4200 , או 64MB או 128MB .. אבל על חברה אין ל…

• 22 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. שלום לכולם , מקרה חירום והמחשב של חבר מת בטרם עת ובלי להודיע R.I.P אני צריך מפרט למחשב שעיקר השימוש בו הוא paintshop ותוכנות עיצוב אחרות (D-Design ועוד). מסך כבר יש , הארד דיסק בעקרון יש אבל קצת ישן לכן אני אשמח לקבל שני מפרטים ,אחד כולל HD ואחד ללא. עדיפות לזכרון 2GB וכל השאר לא חשוב (אפשר לחסוך בקטע של הכ.מסך , אפילו ON BOARD יתפוס לדעתי). הבקשה האחרונה שזה יהיה מפרט מחנות שקיימת באיזור נתניה (כמו גיבור או משהו בסגנון) , רק לא KSP (!!!!). תודה רבה על העזרה חברים , מקווה שתוכלו לענות לי במהרה.

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  3. המחשב שאני מחפש הוא במיוחד לקידוד סרטים כי אני מקליט מהטלוויזיה צריך שגם יהיה חזק למשחקים נכון לרגע זה יש לי כרטיס מסך 9800 שעובד יפה עם UT2004 ככה שכל משהו יותר חדיש כבר יהיה יותר טוב ופחות מטריד אותי העניין הזה למרות שהייתי שמח אם המערכת תתמוך ב-SLI. נורא חשוב לי שיהיה לו יכולות עיבוד חזקות. וכמובן הארד דיסק גדול כי אני מאחסן בו הכל אני לא צריך מסך, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, צורב וכרטיס טלוויזיה המחיר הוא כאמור 8000 ש"ח ואין לי בעיה להתגמש נ.ב. באמת לא מעניין אותי אם זה יהיה amd או אינטל ואפשר שיהיה מותאם ל-OC

• 11 תגובות
    • 742 צפיות
  4. שימוש:משחקים כבדים על גרפיקה גבוהה (GTA IV, CRYSIS, ETC.) מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.33GHz Q8200 : " SLG9S" - BOX ¤886 לוח אם: INTEL TOWER LAKE : DG33TLM ¤602 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2253BW 2ms DVI WIDE - זמין במלאי ¤1058 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 1GB GDDR3 - RETAIL ¤1007 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS ¤557 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ¤125 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066MHZ ¤818 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤466 מחיר סופי: ¤5519 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אשמח להערות/הארות הלוח אם שבחרתי, אני אשמח למשהו הרבה פחות יקר ויותר טוב (סוג ש…

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  5. Started by biton,

שלום, מחפש מחשב נייד שיוכל לתפקד כמחשב בייתי לאינטרנט, סרטים\ עבודה ב- OFFICE וכו'. חשוב לי שהמסך יהיה 15.6" (עם תאורת LED כדי לחסוך בחשמל) כדי שיהיה מספיק גדול, מה גם שאני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה. לגבי מעבד נראה לי שנדרש I3 או I5 וזכרון - 4GB. לגבי יצרן - מעדיף DELL או TOSHIBA, הבנתי שהם אמינים יותר. יעד המחיר הוא עד 5000, עדיפות יותר לכיוון 4000. תודה למסייעים.

• 3 תגובות
    • 858 צפיות
  6. Started by kayuda,

אני רוצה לקנות מחשב ואני מתלבט בין שתי אופציות. זה מעט מורכב. אני מגביל את התקציב ל4500 בערך. ואני רוצה מחשב של עד 14 אינץ'. ההתלבטות היא בין דל 7348 עם המפרט הבא http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=15000 לבין לנובו flex 2 הבאhttp://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=14026 יש לציין שאם אני לוקח את הלנובו אני מחליף את ההארדיסק לssd 256 gb מה שיעלה את המחיר של המחשב לאיזור ה4300 שקל כולל הרחבת אחריות ל3 שנים כמו זאת של דל. ההתלבטות שלי נובעת מכך שבדל לא ניתן להרחיב זיכרון מעל ל8 גיגה ואין לי מושג כמה זה יפריע לי בעתיד. גם יש לו כרטיס מסך מובנה פחות טוב מבפלקס2. אני רוצה מחשב שיחזיק לזמן יחסית רב ככל הניתן. מנגד אני חושש לגבי טיבו של הפלקס. אני מכיר אנשים שיש להם אותו ב…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום, השימושים שלי במחשב הם גלישה, הורדות, סרטים (מתוכנן לקנות בהמשך LCD WS), ושימוש בתוכנות עריכה כמו Photoshop, ועריכת וידאו (Vegas, Premiere, Avid). אני לא משחק במחשב בכלל. אני לא צריך: מקלדת, עכבר, רמקולים, פלופי. צריך: מארז, ספק חזק, לוח אם, מעבד, זכרונות, HD, כרטיס מסך וצורב. אני אסתפק בכרטיס קול מובנה בלוח אם, כמו גם כרטיס רשת. צריך Firewire, אם אין על הלוח אם אז מקסימום בכרטיס נפרד. אני ממש חלש בכרטיסי מסך, אני לא יודע אם אני יכול להתפשר לגמרי בכרטיס מסך, או שיש כאלה שמותאמים לעבודה עם התוכנות שכתבתי. מה שכן, אני לא רוצה להדפק אח"כ עם הרזולוציה במסך החדש שאני אקנה. התקציב עד 4,700, לא במזומן. תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 954 צפיות
  8. Started by Shoq,

יש לי מסך 22 של CHIMEI, והארד דיסק, אז אין צורך בשניהם. כנראה אני אבצע OC עוד לא סגור על זה. איך המפרט הבא? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤926 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤477 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤339 ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤272 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤304 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤790 המהרת מערכת מחשב: אני מעוניין בהמהרת המעבד כמות: 1 - מחיר: ¤0 סה"כ: ¤…

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וכו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב ביתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רצוי שיחזיק הרב זמן (הקיים בן 6) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני ומעלה - שירוץ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by sarkise,

אז ככה, אני צריך לאמי מחשב חדש, היא עובדת בהנהלת חשבונות. אני צריך 2 דיסקים קשיחים של 160GB, ספק שיחזיק את המערכת לאורך של יותר מ5 שנים, קחו בחשבון את זה, אל פסק (חובה, ומשהו טוב, עם עדיפות שיהיה ניתן להגדיר לו כיבוי מסודר במקרה של הפסקת חשמל), ואת הלוח אם M2A-VM (מעבד AMD 4000/4200 בלבד), אה ווינדוס XP HOME 32BIT מקורי כמו שאמרתי, 2500 ש"ח, ואני רוצה ללכת עם זה לחנות ליד הבית שיציעו הצעה דומה. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  11. אין צורך במסך עכבר ורמקולים, אפשר דעות על המפרט הבא למשחקים : Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E Samsung 320GB 7200RPM, 16MB, Sata II LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA Arctic Cooling Alpine 7 Pro (s775) Thermaltake SopranoRS 101 VG7000BWS (No PSU) Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin) Logitech Deluxe Keyboard Black סה"כ 3300 שח כל המוצרים מKSP תודה למגיבים

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  12. Started by קלוקיי,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? לא קריטי * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  13. אז ככה לפני כחודשים קניתי חלקי מחשב ובעצם שידרגתי בערך את כול המחשב חוץ מהמעבד זה שלא שידרגתי את המעבד גרם לי לצוואר בקבוק מטורף ועכשיו הגעתי ליום שאני קונה מעבד אז רציתי לדעת אם הוא טוב(מספיק טוב כדי לא לעשות לי עוד צוואר בקבוק) ואם הספק כוח שיש לי יעמוד בזה ולא יקרוס המפרט של היום: 256mb x1950GT 1GB DDR2 667 ספק::::350W FSP GIGABYTE GA 945PL S3 מעבד פנטיום 4 3MH ומה שאני רוצה להוסיף מעבד: דואל קור 2 E4500 מאורר AC FREEZER PRO 7 ואולי אולי עוד 1GB

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי, לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה בחיפוש ברשת אז אני פונה אליכם. יש עניין שקצת מבלבל אותי ומעקב אותי בקניית מחשב נייד חדש. אני מעוניין לקנות asus g751 אך אם אני קונה אותו עכשיו אני מקבל אותו עם windows 8 מובנה וברגע ש-windows 10 יוצא תהיה לי את האפשרות לשדרג ל-windows 10 בחינם לשנה הראשונה. עניין השנה הראשונה קצת מבלבל אותי, הרי בגלל שהמחשב מגיע עם windows 8 מובנה אני קונה את ה-windows כחלק ממחיר המחשב, ואם אני מבין נכון, בעוד כחצי שנה כשיצא windows 10 תהיה לי שנה של שימוש חינם ואז אני אצטרך לקנות גם אותו, מה שאומר שאם אני קונה את המחשב עכשיו אני צריך לשלם על windows פעמיים. פעם אחת כשאני קונה את המחשב ופעם שניה בעוד כשנה וחצי עבור windows 10. אם אני אחכה שיצא windows…

15. Started by Vaknir,

אני צריך מחשב שיהיו בו את הדברים הבאים: מקום איחסון גדול. שיוכל להריץ אוטוקאד. עבודה עם עריכת מוזיקה.

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  16. Started by omrisc,

רוצה לקנות מחשב נייד, רצוי קטן יחסית ועם מסך שאפשר לצייר עליו. כמובן לא יקר מדי... יש המלצות?

• 0 תגובות
    • 859 צפיות
  17. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים ואשמח לעזרה. אני מתכנת ולכן השימוש העיקרי מלבד אינטרנט \ אופיס \ כד' יהיה גם Visual Studio \ NetBeans, אשר ידועות בצריכת המשאבים היחסית רבה שלהן. בנוסף, אומנם זה מחשב ללימודים אך זה מאוד שימושי אם גם אוכל לראות בו סרטים ב-HD, אך השימוש העיקרי יהיה ללימודים. אין לי צורך שיתאים למשחקים וכד'. קראתי מספר מאמרים בנושא, ואני כן רוצה מעבד i5 אשר יחזיק מעמד וביצועים לכמה שנים טובות (ולא מעבד חלש יותר). כמו כן אם אפשר כמובן שיהיה קל כמה שניתן \ חיי סוללה ארוכים \ גודל מסך 15 או 14. גודל דיסק מינימאלי של 320GB, רצוי צורב DVD (אך לא חובה), מערכת הפעלה לא חובה ואני מעוניין לקנות בארץ (אם יש המלצה על חברה, אשמח). אני יודע שגם Lenovo וגם Dell …

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  18. עדיף AMD 3200 או כבר את האינטלים ? כי באינטלים אני רואה שהזכרונות והלוח אם יותר ייקרים אז אם שווה בכלל . והאם זה נכון שהGTO2 ירד ל 1150 ??? (בנועה רשום ככה פשוט מוודא כי זה לא הגיוני) ושוב בלי צורב הרדיסק ומסך תודה.

• 16 תגובות
    • 944 צפיות
  19. היייתי אצל אייבורי ונתנו לי את ההצעה הזאת אחרי הנחה 3900שקל לוח אם- GA-P35-DS3L מעבד- QUAD Q6600 דיסק קשיח - WD 320 צורב- X20 ASUS כ.מסך- DDR3 8800GT זיכרון- CEON 2 GB DDR2 מאוורר למעבד שקט- 775 HEATPIPE מארז- 101 SOPRANORS האים המחשב מושלם למחיר שלו 3900שקל

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  20. קניתי נייד של HP אחרי כמה ימים שמעתי רעשים מכיוון הדיסק קשיח ולא חשבתי שזה רציני בסוף זה הפריע לי אבל זה היה אחרי הקניה ב21 יום שלחתי למעבדה של HP ואמרו שצריך לבדוק אותו האם זכותי לבקש החלפה בגלל שזה חדש ומהיום הראשון התחילו הרעשים אבל התעצלתי להתקשר לHP ולהודיע או שכבר זהוא ושצריך לתקן במעבדה וזהוא?

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  21. במחשב נייד של החברה lenovo G550 האח הקטן שלה תלש 6 מקשים שאי אפשר להחזיר אותם למקומם כפי שהיו (כלומר התופסן מאחורה נשבר חלקית/מלא). היכן ניתן להרכיב חמדש את המקשים הנ"ל באיזור באר שבע, ומה העלות? כמו כן, כמה עולה להחליף את כל המקלדת לאחת נוחה יותר באיזור באר שבע, ומה העלות?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by OreoCookieh,

היי ח'ברה, בעבר פתחתי פה דיון לגבי מפרט למחשב גיימינג בלי OC סביבות ה6K כולל מסך הצלחתי להגיע למפרט הבא, מה דעתכם עליו? מסך: [..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1009 מעבד: [..] INTEL 3550 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY ₪1009 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-Z77M-D3H ₪548 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪113 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX670 4GB GDDR5 - RETAIL ₪2273 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪97 מארז: [..] XIGMATEK ASGARD PRO w/o PSU ₪271 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W - זמין במלאי ₪407 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by unicorn,

מחפש לקנות בסכום של עד 2000 ש"ח מחשב לתכנות ובניית אתרים הדרישות לכך הם לא גבוהות, אני צריך אפשרות לפתוח הרבה חלונות דפדפן ובמקביל הרבה תוכנות (שרובן קלות) בלי שהמחשב יתחיל לזחול (שזה מה שקורה היום) בנוסף אני רוצה להריץ משחקים בסגנון WOW, DC universe ו-marvel heroes ושירוץ חלק כשאני מריץ משחק אני סוגר כל דבר אחר אם זה משנה.. ואני בדר"כ לא מנסה להריץ את המשחקים הכי חדשים.. כל מידע יתקבל בברכה.. אפיק..

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  24. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בקרוב ורציתי לשאול אם ישנו הבדל במהירות העבודה של המחשב אם יהיה לו כ.מסך ob או כרטיס מסך שהוא לא ob. אני חושב שחשוב לציין שבמחשב תותקן תוכנת פוטושופ ואני מעוניין שהמסך יהיה בגודל 15.4". אם תוכלו בנוסף לתת גם המלצה על מחשב שיענה לדרישות הנ"ל בתקציב של 3000-4000 ש"ח. תודה מראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  25. Started by xena,

שלום, אני מעוניין למכור את המחשב הישן שלי. הלך לי הלוח ואני שוקל מה לקנות. לוח שהכל און בורד בו או לקנות גם כרטיס מסך ולוח בעל אי ג'י פי. כמה לדעתכם אני אמור לקבל על שתי האלטרנטיבות הללו מה עדיף לי? ----1---- ---------- CPU: INTEL III 800Ghz (socket 370) M.BOARD: ASUS TUSI-ML (Audio+Vga+Lan) No AGP Slot חדש MEMORY: 128MB SDRAM (133MHz) Kingston HARDISK: 5GB Quantum VGA: SiS300 GPU (Onboard) Floppy: MITSUMI FLOPPY SONY 1.44 SOUND: Cmedia CMI8738 PCI Audio Controller (On Board) Cd-Rom: Actima x52 Modem: 33,600 CASE: ATX MIDI ----2---- ---------- CPU: INTEL III 800Ghz (socket 370) M.BOARD: Gigabyte GA-6VTXE-A חדש MEMORY: 128MB SDRAM (133MHz) Kingston HARDISK: 5GB Quantum VG…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.