ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה. אני צריך את המחשב ללימודים באוניברסיטה ולמשחקים, נגיד שכבדים. גודל מסך 15.6. משקל לא חשוב יציאת HDMI 500 גיגה לפחות, עם דיסק SSD גם. בלוטות לא משנה צורב בלוריי אין לי העדפה לחברה כלשהי התקציב לא כולל רשיון למערכת הפעלה תודה.
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
פתחתי לא מזמן נושא על מפרט עתידי שאני מתכנן לקנות, סביבות ספטמבר כנראה, המחשב סטוק (ללא OC) זה משפיע רק על בנצ'ים לא? ללא הבדלי ביצועים הרי.. (?) כנראה שזה יהיה לוח H87 או 97 תמליצו לי אתם (העדפה על 4 סלוטים ולא 2 כי זה תמיד שדרוג פוטנציאלי), מתכנן על I7 משהו באיזור ה4770 (אך ורק סדרת HASWELL כמובן) ו16GB ראם כדי להימנע משדרוג עתידי (אני לא משדרג חלק חלק כל פעם, מפרט שלם פעם בכמה שנים) כרטיס NV כנראה 780 (כי יש לי מסך VG248QE של אסוס ה144HZ וזה דורש FPS ממש גבוה במשחקים כדי לקבל סינכרון ואשכרה תועלת מהמסך , SSD של סמסונג EVO 250GB , מארזים של פאנטום באמת שווים ת'השקעה ? כי אני מתכנן על אחד .. קירורים של NOCTUA (המפרט פרט למארז ייקנה בחו"ל אז על תקציבים אין לי מה לדבר בנת…
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
-
-
המפרט שלקחתי הוא Pointofview- Geforce 6600GT 128MB DDR - DVI/TvOut - AGP 1479.57 AMD Athlon 64 (3200+) - 512K Cache [754 Pin]- RETAIL 1305.24 A-DATA 512MB DDR PC3200/400 - C2.5 594.51 EPOX EP-8KDA3J (nForce3 250) - ATX 625.80 Seagate 160GB 8MB 7200RPM S-ATA 692.85 NEC DVD-RW NEC 3500 x16 DUAL LAYER - bulk 469.35 SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.64 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE 317.37 Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 40.23 Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC 362.07 הספק למטה יבוא במקום במקום הספק הקיים במארז.. (אבקש זיכוי פשוט על הספק שבמארז) המחיר כרגע הוא 5927.18 אבל זה בגלל שעדיין לא ידוע לי הזיכוי שאק…
-
- 6 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב4-4.5 אלף כולל מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים (פשוטים). ועוד מפרט ב6-7 אלף עם אותו הציוד ההיקפי. המפרטים מיועדים למשחקים (לא ממש ממש כבדים אבל אני רוצה את המקסימום שאפשר להוציא מהתקציבים האלה) את המפרטים אני רוצה מהאתר של KSP בבקשה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ולא כולל משחקים?
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אהלן כולם. יש לי מחשב גיימינג שנבנה באמצע 2015, ואני מעוניין במחשב גיימינג שיוכל להריץ משחקי top tier עם מקסימום פרטים בכמה שנים הקרובות. אני מניח שאין הרבה מה לקחת מהמחשב הקיים חוץ מהמארז והדיסקים, ואולי את הזיכרון, סתם כדי לעלות ל- 32GB (אני מצרף את המפרט שלו למטה). אגב, יכול להיות שבתקציב שלי לא יתקבל הבדל גדול ברמת הביצועים ממה שיש לי עכשיו (GTX 970), בטח לא הבדל ששווה 4.5K. אשמח אם תגידו לי אם זה המצב. שאלה נוספת - האם בעקבות התמוטטות הקריפטו צפויה ירידת מחירים של GPUs, ולכן כדאי להמתין מעט עם הרכישה? תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח. לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ל…
-
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט: Intel® Core™ 2 Duo processor P8700 ( 2.53GHz 1066MHz 3MB ) Genuine Windows 7 Home Premium 64 NVIDIA GeForce GT 240M 512MB 4 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz 14.0 " HD Wide LED 1366x768 Industry Standard Touchpad 320GB 5400 DVD Recordable (Dual Layer) 6 Cell Lithium-Ion Intel Wireless Wi-Fi Link 5100 Bluetooth Version 2.1 + EDR שוקל 2.1 ק"ג זמן סוללה (ע"פ האתר 6.5 שעות לסוללת 6 תאים) ומשטח טרקפאד מולטי טאץ' . נשמע מבטיח לא?.. מדובר על הדגם 41896HU http://shop.lenovo.com/us/notebooks/ideapad/y-series/y450
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT3 , COD black ops -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב וצריך את עזרתכם כדי שתציעו לי חלקים טובים ויתאימו למשחקים עתידיים. הנה המפרט שלי: מעבד: Q660 CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad, 2400 MHz לוח אם: GA-EG41MF-S2H gigabyte Motherboard Name Gigabyte GA-EG41MF-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) זיכרון: System Memory 4096 MB RAM Slots 4 DDR2 DIMM כרטיס מסך נוכחי: Readon x1950 pro ספק: hyper hpu 4s425-xx (425W ----------------------------------- 1. מה התקציב המקסימאלי? לא ממש יודע איזה תקציב יתאים אבל שיהיה מוצר איכותי וזול א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , עב…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
התקציב הוא 5300 שקל. ATHLON XP 2200+ XTREME 256MB PC-2700 333MHz 8K5A3 WinFast A250LE TD 128MB MyVIVO 80GB 7200RPM IDE 8MB CACHE FS-710B -- EG 365VE (350w) LG X52 FLOPPY 1.44 --------------------------- 5226 ש"ח אבל אז חשבתי שבמקום לקחת את המארז של אנרמקס (ואז לקחת טסונמי או טסק). וכסף שחכסתי(500 ש"ח) להוסיף ל- A250 Ultra MyVIVO128MB DDR (TI 4600? מה אתם אומרים, מה עדיף לי ?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, טוב, כרגע לאחר חזרתי ממילואים, ההתלבטות היחידה היא בין שני המחשבים הבאים: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=5173 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3232 מבחינת מיפרט שניהם עונים על השדרישות שלי והמחיר שלהם פחות או יותר דומה, על כן עומדת השאלה מה עדיף מבחינת ביצועים לצד מארז חזק. תודה, דרור
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: בחודש הקרוב תקציב:3000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500-600 יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: שנתיים חברת המחשב הניד המועדפת: אין עדיפות מערכת הפעלה מועדפת: windows גודל כונן קשיח מועדף: 250gb לפחות ואם יש אפשרות לSSD משקל הנייד המועדף: 1.5 גודל הצג: 13-15 זמן סוללה רצוי: לא משנה צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה עם 8G ראם , יציאת HDMI וחיבור USB 3. ישמש בעיקר ללימודים ולסרטים. בינתיים ראיתי את dell vostro 4570 המלצות בבקשה. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני על סף קניה ומתלבט בין שני מפרטים אני יודע שהמפרטים לא שונים בלוח אם , סוג זיכרון וכרטיס מסך אבלצ הייתי מעוניין לקבל בנפרד חוות דעת למרכיבים המפרט הראשון כולל כרטיס מסך חלש OB (בכוונה להוסיף בעתיד כרטיס חזק) עם זכרונות DDR3 ומספר מצומצם של חריצי הרחבה השני עם DDR2 , כרטיס מסך בינוני אשמח להתייחסות בעיקר למארז ספק (500W זה לא גדול אפילו לשדרוגים עתידיים) האם יש צורך היום ב 4 חריצי PCI? האם המאוורר 120 מ"מ נדרש? האם צורב של סמסונג טוב או שלהצמד ל LG? וסוג לוח האם שנבחר AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET Transcend 2GB DDR3 1333Mhz X 2 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD…
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שיריץ גם משחקים כמו COD 4 ואני לא מצפה שיריץ אותו על HIGH... מישהו הציע את זה פה בפורום מה אתם חושבים על זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717241
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות מחשב שישמש כמחשב משני אצלי בבית, בחדר של אחיות שלי. אני צריך שהמחשב יהיה אמין, מהיר, שהכל ירוץ בצורה חלקה. שימושי המחשב הינם בעיקר אינטרנט, קצת סרטים ולעיתים רחוקות משחקים ברמה נמוכה. אני רואה היום באתרים כל מיני מפרטי מחשב במחירים של 1,300-1,500 שקל, השאלה היא אם הם מתאימים או זבל. ניסיתי להרכיב מפרט ב-iqpc אבל אני לא יודע בדיוק איזה לוח אם יספיק לי, ואיזה מארז וספק כח. לא חשוב לי יותר מדי שהמחשב יהיה יפה מבחוץ, הוא גם ככה מוסתר. העיקר שיהיו כניסות usb מקדימה וספק כח שיעשה את העבודה. כמו כן, אין צורך בכרטיס מסך מעבר לכרטיס שמובנה בלוח לדעתי, למרות ששמעתי שכרטיס מסך OB גונב זיכרון. בקיצור, אשמח אם תחוו דעתכם ותעזרו לי! תודה רבה מראש חברים, אשי…
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של ASUS דגם P5GDC PRO, אני רוצה לשפר את המחשב שלי, כאשר אני רוצה לקנות מעבד חדש, כרטיס מסך חדש וזיכרון ram אבל אני לא יודע אם הלוח אם יגביל אותי או אם הוא מתאים לכרטיסי מסך או למעבד החדש. ככל הנראה אני יקנה את הכרטיס מסך geforce 9600GT או ATI HD4870. לגבי מעבד אני דיי מתלבט אם מישהו יוכל להציע לי כרטיס מסך ומעבד טובים שיתאימו ללוח אם ושינועו שניהם ביחד סביב ה-1000 שקל. תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 530 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט למשחקים (סרטים וקצת פוטושופ) ורציתי לשאול לדעתכם עליו ובקשר לאפשרות אחרת מעבד i5 750 +מאוורר של הקופסא לוח אם GA-P55M-UD2 gigabyte זיכרון 2GB 1333mhz transcend X2 כרטיס מסך HD5770 ספק HEC 500W מארז ANTEC עם 2 מאווררים צורב LG זה יוצא בערך 4000 הכרטיס מסך לא חזק ביחס ל4890 וgtx260 לכן חשבתי שיגיע הזמן אפשר לקנות עוד 5770 לקרוס פייר בגלל הצריכת חשמל הנמוכה שלו (500W אמור להספיק ?) אבל מצד שני אפשר ללכת על מעבד Athlon IIX4 וכרטיסמסך HD 5850 . זה יוצא אותו מחיר כולל. (ה5850 שווה בביצועים כמעט לשני 5770 על קרוספייר) אני לא יודע עד כמה התפקיד של המעבד חשוב בתמונה הגדולה של השרשרת ביצועים ואיפה להשים את הסדר עדיפויות. האם האטלון יהווה צוואר בקבוק ? איפה באמת הת…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3, SKYTIM -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולוציה מקסימלית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? DVD, HARD DRIVE 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן…
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא על חשבון הביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050,אני אחליף אותו לFHD בקרוב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בסכום של עד 4,000 ש"ח בארץ. * מטרות המחשב? סרטים (חיבור לטלויזיה), אינטרנט, אופיס ותכנות בשפות שונות. * גודל המסך? 15/17 אינץ'. * רזולוציית המסך? לא יודע עד כמה זה רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יותר מהרגיל (סביב השעתיים/שלוש) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T אבל אם המחיר יכול לרדת משמעותית אז גם 500GB יכול להיות מצויין. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היום יש לי Lenovo ThinkPad כבר 5 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו אך לא חייב להיות Lenovo. תודה מראש לכל העוזרים...!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב חברים. מצאתי בחור במקום העבודה שמוכר מחשב עקב עזיבה לחו"ל. המחשב נמצא בשימוש 4 חודשים ועל הרכיבים עדיין יש אחריות מלאה. המפרט הוא: מעבד: AMD 3800+ X2 dual core לוח אם: DFI SLI DR זכרונות: Corsair XMS series 2x1gb כרטיס מסך: EVGA 7800GT 256MB דיסק קשיח: Western Digital 160GB 8MB Buffer מארז: Thermaltake Xaser III ספק כוח: Thermaltake 480w purepower גוף קירור: Thermalright XP90 עכבר: Logitech MX1000 על המעבד, לוח אם, זכרונות, דיסק קשיח וכרטיס מסך יש אחריות. השאלה שלי האם כדאי לקנות, והאם כדאי בכלל לקנות מחשבי יד שניה ? לפי טענת הבן אדם במחשב לא נעשה overclocking רציתי גם לשאול איך אני יכול לבדוק האם הרכיבים בסדר ופועלים כמו שצריך או שיש בהם בעיה ??? האם יש תוכנות הי…
-
- 15 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש נייד בתקציב עד 5000-5500 ש"ח. ישנם מספר דרישות: 1. כל נושא האחריות הינו דבר ממש חשוב לי. אני הולך להיות בטיול של שנה מסביב לעולם ואם ניתן אחריות בינלאומית זה יהיה דבר אדיר! 2. מטרת המחשב הינה לאינטרנט,אופיס,סרטים וגם משחקים! אך אינני הולך להריץ את המשחקים הכי חדשים ו"קשים להרצה".. 3. אם ניתן, שיריץ WINDOWS XP ולא ויסטה. אשמח לתגובות רבות ככל הניתן :-) יש 2 הצעות שנורא אהבתי. רוצה חוות דעת בבקשה: Lenovo 3000 N500 NS73DIV RD510-K.AD24E T5800 2.0GHz - Free dos LG תודה
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
היי, איך אפשר לדעת אם מסך הוא מבריק או מאט? (אני מעדיף מאט) יש דרך לפי הנתונים שרשומים עליו לדעת? אם לא, תוכלו לומר אילו דגמים של DELL מגיעים בד"כ עם מסך מאט? הבנתי ש VOSTRO, אבל ראיתי שיש גם כאלה מבריקים.. תודה, איתי.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב מסוג Dell Vostro S481 לפני בערך חודש הייתה לי בעיה בדיסק של המחשב נייד והחלפתי דיסק לדיסק חדש מסוג דיסק קשיח Kingston Ssd 480 giga שמחובר דרך SATA עכשיו פתאום הופיעו עוד בעיות נוספות במקלדת נראה לי שאולי עדיף כבר לקנות מחשב חדש.. המחשב הזה כבר בן 4-5 אז נראה לי לגיטימי השאלה, איך לבחור מחשב כזה שאפשר יהיה להוסיף לזיכרון הקיים את הזכרון Kingston החדש ככה שלא ארגיש שסתם זרקתי כסף בכל מקרה אשמח להמלצה על מחשב חדש לשימוש משרדי \ סרטים \שימוש קל בעיקר
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לשאול לכמה אנשים כאן יש כבר וויסטה? מה שאני רוצה להגיד שהדבר היחיד שיגרום לי לחשוב בכלל על לעבור לוויסטה הוא ה-DX-10. כי אין שום דבר רע ב-XP. והרי הDX-10 לא יעבוד על XP. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-