ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים 3D/120HZ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF3/CODMW3/3D/120HZ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 23 ברזולוציית FHD מן הסתם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש, מחפש מפרט למחשב עד 2000 ש"ח, אפשר פחות.. שימושים: שימוש יומיומי פשוט, בטוח לא משחקים. אבל שיחזיק הרבה שנים ושיהיה יחסית חזק, לא צריך גרפיקה, כמו כן, רוצה שיהיה HDMI. תודה על העזרה, אלון.
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
המחשב הזה שווה: לוח אם chipset nvidia nforce 550 full atx msi k9n neo מעבד am2 athlon 4200 dual core זיכרון 1024mb dual ddr 2 800mh2 כרטיס מסך geforce 7600gs 256mb upto 512mb דיסק קשיח 250gb sata 2 7200 rpm צורב sony dvdx16 כרטיס רשת 1000 כרטיס קול 8 ערוצים (7.1) מסך דק 17 samsung lcd מחיר 4200 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
1. אשמח להמלצה על מחשב בייתי לשימוש בסיסי ממוצע (אינטרנט, אופיס וכו'), תקציב של 1,500 - 2,000 ש"ח אמור לענות על הסוגייה להבנתי, אינני מעוניין להרכיב מחשב ולבחור חלקים ספציפיים, אלא אשמח להמלצה על מערכת מוכנה שאני יכול לנסוע ללרכוש באחת מהחברות המוכרות בתחום באיזור המרכז. אשמח ללינק ספציפי לרכישת מערכת מוכנה (אין צורך במסך). 2. מעוניין במכשיר משולב מדפסת + סורק + מכונת צילום + פקס. כמות ההדפסה הינה נמוכה, מספר דפים חד ספרתי בשבוע, אשמח ללינק ספציפי לרכישת מוצר מתאים מומלץ, עדיף מאותה החנות מהסעיף הקודם. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לדעת האם המפרט הנ"ל יספיק לצרכים שלי כסטודנט שרוצה לעבוד מהר באינטרנט, אופיס מיילים וכו' וכמו כן משחקים (אך לא משחקים "כבדים") תקציב 2K: מארז IPPON ספק כוח 400W RAIDMAX INTEL H61 CURE I3 2100 4 GB KINGSTON זיכרון דיסק 500GB WD SATA 7200 כונן DVD RW SONY GE-FORCE 520 1 GB כרטיס רשת אלחוטי לא זוכר את החברה -חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט כי הוא יהיה ממש ליד המיטה שלי (אני רוצה להצליח לישון כשהוא דלוק), מה לבקש? -חשוב לי עבודה מהירה. -המחיר של המפרט הנ"ל הוצע לי ב-2000 ש"ח, האם זה כדאי? לבקש משהו נוסף/אחר? בתודה מראש גל
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, אני שואל בשביל ידידה... יש לה לאפטופ בלי כונן דיסקים, אז התקנת הווינדוס נמצא אצלה בסוג של חוצץ, ואז היא יכולה לפרמט בקלות. היא שואלת אם אפשר להעביר את המידע הזה לכונן חדש - גדול יותר (היא רוצה טרה, אני לא יודע כמה הגודל הנוכחי שלה... חושב 500 או משהו). ככה שההגדרות יהיו זהות (כשלוחצים F8 זה מעלה את ההתקנה של הווינדוס לפירמוט)... זה בערך מה שהבנתי ממנה...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? חיבור לטלויזיה בסלון וצפייה בסרטים/סדרות * גודל המסך? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * זמן סוללה? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה כמובן * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB+ * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
.EPOX EP-8KDA3J (nForce3) - ATX .SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB (256bit) + TV - RETAIL AMD Athlon 64 (2800+) - 512K Cache - RETAIL BOND II (H7650) - Silver/Gray - 500W + WINDOW + NEON inS_512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original חוות דעת וכו'
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב חדש, לפי המפרט הבא וזקוק להמלצות מבעלי נסיון: 1) עריכה של חובב, ללא כרטיס עריכה 2) הולך על ליבה כפולה - האם יועיל? 3) רוצה חיבור לשני מסכים (אחד אנלוגי) איזה כרטיס מסך מומלץ (אין צורך בתמיכה במשחקים) וכמה זכרון, איזה ערכת שבבים הכי טובה ואיזה יצרן? 4) הולך על זכרון 1G, האם צריך להדגיש משהוא לזכרון זה? 5) איזה לוח מומלץ, מעוניין בסלוטים לכרטיסים עתידיים אם ON_BOARD ידפק (נסיון עכשוי) 6) דיסק 80 מחולק ל-40 תוכנה ו-40 מידע אישי 7) דיסק ענק לסרטים לעריכה 320G 8) יתכן דיסק ישן 80 להחזקת מקור בסרט 9) איזה מסך LCD19 מומלץ?, כמה אופציות 10) מארז וקירור - מה הכיוון שדרוש למערכת כזו? כל נקודת מבט נוספת תתקבל בברכה, בתודה, יהודה
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
פתחתי כאן דיון באותו נושא נושא לפני כחודשיים וחצי אבל התעכבתי קצת (חופשת סמטסר קצרה+טירונות עתודאים ) אז אני רוצה לבדוק האם משהו בהצעות השתנה (ירידות מחירים,כרטיסים חדשים שיצאו או דברים כאלה). הלינק לדיון הקודם הוא:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=355701.msg3072347#msg3072347 אם מישהו רוצה להסתכל, אבל בכל מקרה אני אכתוב פה את כל הדרישות מחדש. 1. התקציב הוא כ8000-8500 שקל. 2. מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, הורדות, וקצת עריכת וידאו (לא בצורה רצינית מידי) 3. ציוד היקפי: צריך מסך, אני כנראה הולך על 22 אינץ רחב (24 יהיה גדול מידי ולא יהיה לי מקום לשים בחדר), בעיקר למשחקים, טיפה סרטים וסדרות אבל הדרישה העיקרית היא למשחקים. 4. האם יש…
-
- 8 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4100שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה המקסימום (אם ממש צריך: 100 שח) 2. מה שימושי המחשב: משחקים, ועבודה גראפית (קצת פחות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop\ae - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -arma III, Dayz standalone, bioshock inf -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני נשאר עם SyncMaster 2243BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי הביא לי להתקין לו XP על המחשב הנ"ל. המסך הכחול הראשוני של ההתקנה עולה אבל קצת אחרי שהוא רושם משמאל למטה WINDOWS START הוא מקפיץ את המסך הכחול הזה: ניסיתי להחליף את הדיסק לדיסק אחר וזה גם לא עוזר עכשיו, נירא לי שההרדיסק תקין כי הוא מריץ ויסטה עכשיו, ולא נירא שיש בעיות גם בדקתי את הזיכרונות בMEMTEST ואין תקלות. אז אני פתוח להצעות ואשמח לעזרה. תודה מראשCM
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
הי, מאחר והתבטלה לי האפשרות לרכוש מאילת(קורונה) את המפרט שהמלצתם לי מ TMS בניתי מפרט מ startpc שדי דומה למפרט שהמלצתם. אשמח לדעתכם אם צריך שינויים. המפרט למטרת משחקים למסך 27 1440P 144HZ לא סגור על מהירות הזכרון (3200) האם יש טעם לשדרג ל 3600.? הקרור מעבד, לבחור אחר או שהוא בסדר? תודה מראש http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5fe6e91f1d9e3 מעבד: 659 ₪ - SIX Core i5 10400F 2.9Ghz-4.3Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 59 ₪ - * מבצע * - Antec A30 Silent 92mm Blue LED Fan לוח אם: 384 ₪ - * מבצע * - Gigabyte B460M DS3H זכרון: 310 ₪ - * חדש * - XPG 16G (2X8G) DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D20 BLACK …
-
- 9 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
איזה סוג של זיכרון צריך IBM T41 ? מה הכי הרבה זיכרון שהוא יכול לקלוט ? (ניסיתי להבין מהאתר של IBM - ללא הצלחה)
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש להחליף את המחשב הנייד שלי שהוא כבר בן 4 למחשב נייח שיחזיק עוד 4 שנים. השימוש שלי הוא בעיקר יישומים משרדיים למיניהם, אינטרנט, סרטים ב-HD ועריכת תמונות. אני כרגע עובד עם Adobe Lightroom 2.6 שעובד לי באיטיות מחרידה ואני מתכוון לשדרג לגרסה 3.0. למי שלא מכיר זו תוכנה לעריכת תמונות בדו מימד, בלי תלת מימד בכלל. אם זה חשוב אז הנייד שלי הוא core 2 duo 1.5ghz עם 1G RAM, HDD120gb 5400 וכרטיס מסך מובנה. המחשב יעבוד עם מסך DELL U2311H. 1. תקציב כ-2400 ש"ח, ניתן לחרוג אם הכרחי אך דגש לתמורה למחיר. 2. השימושים שלי לפי סדר חשיבות יהיו עריכת תמונות ב-Lightroom (בלי תלת מימד), עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD. לא למשחקים בכלל. 3. אין צורך בציוד היקפי, אך אם אפשר להמליץ על …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איזה מחשב הייתם ממליצים לסטודנט (תואר ראשון במתמטיקה)? דרישות הסף שלי הם 8 ג'יגה זיכרון פנימי, עד 2 ק"ג, עד 4000 ש"ח.
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט למחשב למשחקים כבדים. מחיר כ-4000 ש"ח. אני רוצה כרטיס מסך בערך בתחום ה1000-1500 ש"ח (הכי טוב במחיר הזה) ולפחות 1GB Ram. בלי מסך, מקלדת, עכבר או רמקולים. שכחתי לציין, בלי צורב ואני רוצה כונן שקורא DVD. שהקנייה תהיה בחנות אחת ד"א (עדיף KSP) תודה מראש לעוזרים, The Angel
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
דרישות: מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקי תלת מימד מהשנים האחרונות, רצוי באיכות כמה שיותר טובה. וכן, אני יודע שהתקציב מהווה בעיה. שאר הדרישות די רגילות - אופיס, אינטרנט, סרטים. שום דבר דורשני במיוחד (להוציא את נושא המשחקים כמובן) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך 13 עד 15.5. לא חשוב אם מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף 1366x768 או משהו באיזור. רצוי לא FHD. * דרישות …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שבת שלום לכולם. לאחי יש יום הולדת ואני רוצה לקנות לו מחשב ואני חייב את עזרתכם... לאחר עיון בהודעות על מפרטים ובקטגוריית מפרטים ששם מפורט מפרטים למשחקים, סרטים, ומדיה סנטר, לא הצלחתי להבין מה מתאים לי ואיזה מפרט לבחור.... *השימושים של המחשב לפי סדר העדפות 1.משחקים כמו gta vi, Call Of Duty: Modern Warfare 2 שהמשחקים ירוצו טוב עד כמה שאפשר בתקציב הזה. 2.מדיה סנטר מארז שוכב עדיפות ראשונה, סרטים FULL HD כל הפורמטים בלי שהסרט יתקע, לראות את YES דרך המחשב באיכות טובה ושלט ששולט על הממיר 3.אינטרנט 4. office ללא מסך כי אני מחבר את זה לLCD שתהיה יציאת HDMI שהמערכת תהיה שקטה, רצויי מארז שוכב, אך אם זה בא על חשבון משהו משמעותי אז אפשר רגיל, מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים שלא זוללים ס…
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
חבר'ה אני צריך מפרט למשחקים ב-2500 שקל ללא מסך וציוד הקפי - רק "הקופסא" אם אפשר שיתבסס על המפרט שבאתר אבל עם שינויים של היום בגלל שהמפרטים באתר לא מעודכנים. אין צורך בצורב וכונן דיסקטים - במקומם להשקיע ת'כסף בשאר החלקים תודה!
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
???
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
זה המפרט , אני צריך אותו יותר לכיוון המוסיקה וסרטים HD ועומס על המחשב. התקציב שלי זה 4500 -5000 ש"ח. עם חרגיה של עד 150 שקל. מסך: [..] SAMSUNG LCD LED 23" S23A300B 5ms DVI WIDE - זמין במלאי ₪886 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪917 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪497 זיכרון: [..] CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 "XMP" : CMZ8GX3M2A1600C9 - זמין במלאי ₪409 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GT430 2GB DDR3 - RETAIL ₪410 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112 מארז: [..] NZXT PHANTOM (BLACK) w/o PSU ₪663 סט מקלדת ועכבר: [..] LOGITECH CORDLESS DESKTOP WAVE ₪387 ספק כוח: [..] SEASONIC …
-
- 5 תגובות
- 694 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בבקשה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימושים ביתיים רגילים וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. TOTAL WAR ROME 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה למחשב גיימינג בשביל קרוב משפחה, יש מסך 1080P 240Hz אין צורך בציוד היקיפי תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
ברשותי אחלה מחשב עם חומרה שעדיין נחשבת לתחרותית מעבד 9900K, Geforce 1080, 32GB RAM ועוד כל מיני פינוקים. אבל אני כבר לא גיימר (משחק בקטנה עם האחיינים בשישי - שבת) ורוב העבודה שלי עם מחשב מסתכמת בעבודה משרדית, גלישה באינטרנט ועריכת תמונות/ווידאו. התחלתי לחשוב למה אני בכלל מחזיק את המחשב הזה שצורך המון חשמל, מחמם את החדר כמו תנור, תופס הרבה מקום ועושה רעש. למה בעצם לא לקנות MAC מבוסס מעבד ARM? איזה יתרון יש ל-PC בשנת 2021 - 2022 לאדם שאינו גיימר? האם אנחנו בפתחו של עידן חדש?
-
- 67 תגובות
- 11.8k צפיות
- 2 followers
-