ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום, עד עכשיו הייתי 4 שנים עם carbon x1 והייתי סופר מרוצה. אבל המסך שבור והחלפה שלו תעלה לפחות 1500 ש"ח פה בארץ. שלום 1. תקציב: 4500 2. שימושי המחשב : עבודה משרדית בעיקר, פתיחה של הרבה חלונות במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי : ללא צורך בציוד הקפי 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7. מתי מתוכננת קניית המחשב?בשבוע הקרוב 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? שיהיה קל ולפחות שתי יציאות של USB מהיר …
-
- 27 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
ראיתי שכבר מטפטפים מידי פעם מחשבים עם מעבד Haswell יש לי 3 שאלות 1) ראיתי שיש רק מעבדי U, אולי רק 3 עם מעבד M. האם אמורים גם להגיע מחשבים עם מעבד 4200M בזמן הקרוב? או שלמעבדי M לוקח הרבה יותר זמן להגיע מאשר מעבדי U (שאני לא מבין שום סיבה לכך) 2) האם יש הבדל בצריכת החשמל בין i5-3230M לבין i5-4200U? לפי האתר http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200M-vs-Intel-Core-i5-3230M צריכת החשבמל שלהם היא שווה. האם זה אומר שאם יהיו שני מחשבים זהים (גם מבחינת סוג הסוללה) זמן העבודה שלהם יהיה שווה? 3) צריך השוואה בין 2 המחשבים מבחינתת ביצועים. אני הולך להריץ עליהם בעיקר תוכנות גרפיות לשרטוט כמו SolidWork, Cad הראשון: http://www.hvr-plus.co.il/Product/64641/Dell-Inspiron-N3537-I7-4500-…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח אפשר לחרוג 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה- רצוי מאוד, win10 . לגבי אופיס לא צריך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש והתקציב שלי עומד על 4,300 ש"ח(ללא מסך, מקלדת, עכבר). אני משתמש במחשב למשחקים(בייחוד משחקי ספורט ומרוצים) ותוכנות. אני לא מרבה לשחק במחשב(2.5-3 שעות בשבוע), אבל חשוב לי שכשאני משחק, המשחקים יפעלו כשורה, לכן אני לא מתכוון לקנות כרטיס מסך ברמה מאוד גבוהה, אבל מעדיף שהרמה תהיה מעט לממוצעת(עדיף בסביבות האלף ש"ח). עיקר התוכנות שאני משתמש בהן הן תוכנות לשיתוף קבצים(Emule, Bittorrent), תוכנות למסרים מידיים(ICQ ומסנג'ר), שאני מפעיל אותן יחדיו, רוב שעות היממה. לכן אני מעדיף מחשב שיהיה באפשרותו להריץ את כל התוכנות הללו ביחד(מדי פעם, גם כשמשחק מופעל ברקע), בלי שיתקע או יפעל בקירטועים. בנוסף, לא משנה לי אם המארז לא יהיה אסטטי(העיקר שיתאים לספק הכ…
-
- 8 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם! ותודה מראש אני חדש פה ואני מתכוון לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים שיהיה שקט ואם קירור טוב יש לי התלבטות די קשה בין כרטיסי המסך למש 9800 GTX או ה-READON HD 4850 ועוד... אם תוכלו לעזור לי ולהרכיב לי מפרט שרצוי שיהיה בטווח המחירים הנ"ל אני אשמח מאוד!!! תודה רבה רבה רבה!!!! וגמר חתימה טובה!!!!!! נ.ב אם אתם ממליצים לי להשקיע קצת יותר מ-3000 זה בסדר אבל הכי חשוב לי זה כרטיס מסך איכותי ואני לא כל כך מבין ובטוח מה לקחת
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום חברים, חיכיתי מספר חודשים עם הרכישה כיוון שקיוויתי שה-ION יציל אותי (בגלל יכולת לנגן סרטי HD שחשובה לי מאוד לחיבור למערכת). הבעיה היא שעכשיו כשיש את ה-311 בבאג, והמחיר הוא פשוט שחיטה. 2600 שקלים למחשב שעולה בחול 450$ (400$ באתר של HP). אז אומנם אני אחכה כנראה עוד שבוע-שבועיים לראות מה יקרה והאם יהיו דגמים נוספים במחירים הגיוניים יותר ביחס לתמורה, אבל בינתיים אני רוצה לדעת מהן האפשרויות שלי במידה וה-ION למיניהם יהיו בארץ יקרים יותר מדיי (לטעמי כמובן). לצערי אין לי כרגע מישהו להביא איתו מחו"ל, ומשלוח + מיסים לא בטוח יהיה משתלם בגלל המחסור באחריות מקומית. הדרישות שלי מהמחשב הן: - חיבור HDMI או DVI לחיבור למקרן - חיבר COAX או TOSLINK (לא משנה אם זה דרך מתאם) שיוציא לי AC…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לשים את הנייד בשרוול האטום בלילה כדי שאבק לא יכנס לתוכו ? מעבר לכך השרוול מניילון עם ריפוד שמגן מפני שריטות - מה דעתכם ? (לצורך העניין של CASELOGICׂ
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אחרי שנשרף לי הכרטיס מסך הקודם החלטתי שGT430 לא מספיק לי,ועל הדרך אני יחליף את הלוח עם והזכרונות שלי ששווים לתחת,אני סומך עליכם שתתנו לי את החלקים הטובים ביותר במחיר הנח ביותר התקציב הוא בין 1000 ל1500 עם דגש לכמה שפחות רק אם זה ממש קריטי אני לא יודע מה הספק אני רק יודע שהוא 550W CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-DS3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) System Memory 3456 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Video Adapter NVIDIA GeForce GT 430 (1024 MB)
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס גרפי 1060 TI Uאני רוצה לקנות לוח אם חדש כולל 16 גיגה ראם אינטל לגיימינג בסביבות 1200 יש משהו ששווה ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב גיימינג חזק אבל שקט יחסית שיעלה בין 4000 ל-5000 ש"ח. גם פוטנציאל אוברקלוקינג קל יהיה נחמד עריכה: בהשראת חוקי הפורום שהדף שלהם לא עבד לי משום מה קודם: מעדיף לחסוך, לא לחרוג מ5000. משחקים: Crysis 2, BFBC 2, The Witcher 2, Deus Ex Human Revolution... מסך 23" 1920X1080 הגדרות גבוהות, לשם שינוי. אין צורך במה שלא רשמתי למטה שקט: 7 מ10 הרכבת מחשב בחנות עדיפה, אבל במידה ויש פערי מחיר או יעילות, אני ארכיב בעצמי. רצוי שיהיה USB3. מישהו רוצה מחשב בלי אפשרות שדרוג? לא אני הרכבתי מפרט דרך קיי אס פי (לא הכרחי לקנות משם, אבל אני מעדיף לקנות את רוב הרכיבים מאותה החנות ואני גר באיזור רעננה כך שזה קרוב). מעבד: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU C…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, מלפני כשבוע-שבועיים פתחתי דיון אודות רכישת מחשב חדש, אך מפני שהדרישות והתקציב שלי קצת השתנו, החלטתי לפתוח דיון חדש. מצורף השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K, לא מתאפשרת חריגה, ובכלל עדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (כגון skyrim, rocket league) אינטרנט ותכנות ב-visual studio וב-pycharm. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - מה דעתכם עליו: https://www.tms.co.il/s24f350fh (מחוץ למסגרת התקציב). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משהו מכיר את הכרטיס מסך msi rx1300pro ואשמח להמלצות על כרטיסים אחרים בסביבות 500-600 ש"ח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום, שאלה טיפשית, אבל אני לא מתכוון ביצירת דיסק גיבוי המשחזר את ההגדרות של המחשב הנייד ליום שבו (כביכול) קיבלתי אותו - את הדיסק הזה כבר יש ברשותי. אני מתכוון שברצוני ליצור דיסק Image שבמידה ואם המחשב יקרוס או סתם יהיה איטי, אני אוכל להחזיר אותו למצב הנוכחי הקיים (אם אני מבצע Restore של כל ההגדרות של הנייד אז יאבדו לי המון עדכונים שביצעתי לחומרה במנהל ההתקנים ועוד תוכנות...) האם בכלל הדבר קיים? האם רק באמצעות תוכנה? (אם כן כיצד אני משתמש בה?) תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? -8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -באטלפילד 4, כל משחק יריות/פעולה/תפקידים/אסט' שישוחרר בדור הנוכחי של הקונסולות ויזכה לגירסת PC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -כרגע מסך 1920X1080, 120HZ, בעתיד(שנתיים קרובות אני מקווה) אני מתכוון לרכוש מסך 4K או שני מסכים נוספים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -גבוהות. 4. האם יש רכיב שאין צור…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם. המחשב מיועד לשימוש ביתי סטנדרטי לפי הפירוט מטה (שדרוג של מחשב קיים בן 3 שנים). ההמלצה במדור מבוססת כרטיס מסך O/B - דבר שאני לא רוצה, לכן אני פונה אליכם. http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132264§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח יש אפשרות לחריגה קלה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בעדיפות אחרונה (וגם לא כבדים במיוחד). יישומים סטנדרטים: אימיול, טורנט, שירים, אנטיוירוס ,אינטרנט, משחקים קלים יחסית. רזולוציה טבעית 1680x1050, המסך הקיים - Samsung 2233BW 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום הנה מפרט שבניתי לחבר שלי תנו הארות או הערות למינהם: נ.ב המפרט הוא לאוברקלוקינג כבד ולמשחקים כבדים (לא לתת מפרטים מ-ksp בגלל עבר לא טוב איתם.. ) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, הסתובבתי היום בכמה חנויות מחשבים וקיבלתי מפרטים שונים. הרכבתי לעצמי את המפרט האולטימטיבי מבחינתי ורציתי לקבל ממכם עצות/הערות לגבי המפרט. למשל: אם יש גירסה /סדרה מתקדמת יותר של מוצר מסויים שההפרש קטן יחסית ושווה לשפר וכו'. או האם יש איזה שהם רכיבים נחוצים כמו למשל קרור למעבד וכו'. בעיקרון, המחשב מיועד לתוכנות יחסית כבדות (תלת מימד,עיצוב גרפי וכו'), וידאו, משחקים, תיכנות ואיטרנט. מבחינת כל שאר הציוד (צורב,מקלדת,עכבר,מסך וכו') אני לא צריך. המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX לוח אם: Intel Dragon Tail Peak כרטיס מסך: GF-8600GT 512MB Gainward או 2600XT - 512MB Sappire איזה מהכרטיסים עדיף? דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7…
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 15,000 אפשר לחרוג ב500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, עובד עם תוכנה MA2 וMA 3D זה תוכנה לתאורה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן מקלדת מכנית RGB ,עכבר גיימינג שיהיה כפתורים בצד העגודל לדוגמה RAZER NAGA EPIC CHROMA, מסך קעור גודל 34 או 27 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רוצה …
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את הזיכרון במחשב נייד דל latitude e4300 בעוד 2gb (כיום יש שניים), הזכרון הוא DDR3 במהירות 1066. קראתי את הסטיקי בנושא ועדיין נשארו לי מספר שאלות. 1. הסתכלתי באתרים של מספר חברות המוכרות זכרון בארץ (סמסונג, קינגסטון), שם ניתן לבדוק האם סטיק הזכרון תואם את דגם המחשב, אך לא מצאתי את הזכרונות שתואמים את הדל. האם באמת יש הבדל בין מספר סטיקים של זכרון, אשר כולם SODIMM DDR3 בגודל 2GB עם מהירות 1066? 2. לאור השאלה הנ"ל, האם מכירים מקום אשר מוכר זכרונות אשר מתאימים למחשב? זה המפרט מהאתר של דל: Tech Specs[table][tr][td][/td][td]General[/td][/tr][tr][td]Storage Capacity[/td][td]2 GB[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]Upgrade Type[/td][td]System …
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם. פוסט ארוך, אני אשמח אם תהיו סבלניים איתו ותיתנו ביקורת הדרישות שלי ממחשב הן עיבוד תמונה חזק ביותר (עבור פוטושופ/raw), משחקים וגרפיקה לא ממש קריטי, אוברקלוקינג חזק, רמת רעש לא דוממת אך סבירה. מעבד E6600 בשביל הCache שלו. לא חושב שכדאי להוסיף 1000+ ש"ח בשביל E6700 זיכרון 2 ג'יגה של G.Skill CL4 DDR2-800. לא חושב שכדאי להוסיף 400 ש"ח בשביל Corsair עם אותם תיזמונים בול. תקנו אותי אם אני טועה. לוח מתלבט בין P5B-E ב900~ לבין P5B-Deluxe ב1100~. לא שוקל את ה P5B הבסיסי בגלל שהוא לא חוסך הרבה ביחס לגרסת ה-E. כרטיס גרפי בערך 360 ש"ח לX1300 512MB (ה256MB עולה כמעט אותו דבר). אולי אני אוסיף 200 לXPRO1600. נראה לי לא הגיוני בעליל לשלם 1100+ ש"ח לX1950PRO בשביל הצ…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הייי קבלתי הצעה לשני מחשבים נידיים שמתאימים לתקציב שלי 3.5K הצעה ראשונה: Gigabyte Q1580M-T65H4 Model Q1580M-T65H4 CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6500, 2.1GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 4GB DDR2 800MHz (Up to 8GB) HD 500GB SATA 5400 RPM Display 15.4 inches 1280x800 TFT LCD Glare Type GPU Mobile Intel® GMA 4500MHD Optical Device Super Multi DVD Supermulti, DL support Lan Ethernet 10/100/1000 BASE-T on board Audio HD Audio, Speaker 1.5W*2 Wireless 802.11 a/b/g/n Bluetooth Yes, V2.1+EDR Webcam Yes(Build in 2.0MP Web Camera) Card Reader 5-in-1 Card Reader (MS/MS Pro/Ms Du…
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין ללקנות מחשב למשחקים + עבודה בסביבות ה6K שקל כולל מסך. קיבלתי את ההצעה הבאה: (המחירים כתתובים ליד החלקים והם בשקלים לא כולל מע"מ) לוח: Gygabyte GA-K8NMF-9 516.21NIS מעבד: AND 64 3500+ S939 1539.41NIS כ. מסך: Gygabyte PCX6600 256MD DDR2 806.58NIS זיכרון: Samsung/Hynix 512MB DDR 400 *2 (סה"ך ג'יגהבייט) 543NIS ד. קשיח: WD 80GB SATA-II 8mb 359.50NIS כונן: LG DVDROM 138.27NIS צורב: LG DVD-RW *16 (+/-) 476.54NIS פלופי: סוני 1.44 36.87NIS מארז: HEC ATX 400W 24pin 2fan 539.25NIS מקלדת + עכבר Logitec 124.44NIS רמקולים ג'נריים 24.65NIS מסך: LG Flatron 17" CRT 742025NIS תוכנות: Symantec norton internet security 2006 300NIS עלות: 5698 ש"ח. בהנחה שOC לא מעניין א…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט למחשב בסביבות ה4500 שקלים לגבי המחשב בעיקר לצורך עבודות גראפיות(רצוי מסך וכרטיס מסך איכותי) קצת משחקים וקצת סרטים. צריך ציוד נלווה , לא צריך רמקולים.
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
אשמח להתייחסות למפרט שהרכבתי (לבד 🙄) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 בעקרון זה הכי הרבה שאני מוכן להשקיע. אם תהיה סיבה לחרוג, אשקול בחיוב חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד לתכנות. בעיקר עם JAVA ב IntelliJ . כמו כן מיועד להרצת database מקומי (למשל MySql). כמו כן צריך להיות מספיק חזק להריץ מכונות וירטואליות וקונטיינרים (docker). המחשב לא מיועד כרגע למשחקים אבל אני לא רוצה לחסום אפשרות למשחקים באופן מוחלט, ע"י רכישת כרטיס מסך פשוט מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בצי…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-