עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, שנים שלא היו לי מחשב נייד ואין לי באמת מושג מה ההבדלים בימינו בין המותגים השונים (דל, לנובו, hp ואסוס). התחלתי ללמוד תכנות והגעתי למסקנה שאני צריך יותר זמינות למחשב. קראתי וחקרתי בנושא אבל עדיין חסר לי ידע. אני מכוון לניידים בגודל 14 עם עדיפות ל i5 דור 8 ומעלה. אני שם עין על dell vostro עם מערכת הפעלה ubuntu קישור ומפרט: https://ksp.co.il/?uin=72949 מעבד Intel® Core™ i5-10210U Quad Core Processor, 6M Cache, 1.6 GHz up to 4.2 GHz זיכרון 8GB DDR4 2666MHz Onboard כונן קשיח 256GB M.2 SSD PCIe NVMe תצוגה 14.0-inch FHD (1920 x 1080) Anti-glare LED Backlight Narrow Border WVA Display מאיץ גרפי Intel® UHD Graphics …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. הרבה שאלות לפני ההזמנה, אז סליחה אם אני חופר ותודה מראש. שאלות מפרט: 1. שאלת היסוד - רציתי 14'' חזק, אמין ומאד נייד. כיוון שיש לי אנטי ל Dell זו היתה האופציה הכי טובה שמצאתי, אבל אם יש משהו אחר שלדעתכם עשוי להיות טוב, אני אשמח לשמוע. 2. אני לא חושב שאני צריך Discreet Graphics, אבל כן רציתי לשדרג את המעבד מ i5-2520M ל i7-2640M, כיוון ששניהם באותה מעטפת כח זה נראה לי שווה. הבעיה היא שהשדרוג הזה זמין רק בדגם שכולל כרטיס. השאלה היא כמה "עולה" לי הכרטיס מבחינת משקל וזמן סוללה. Lenovo אומרים שיש להם מנגנון חכם שמשתמש בכרטיס רק מבקרה הצורך, כך שלכאורה זה לא אמור לעלות הרבה מבחינת סוללה, אבל אני לא יודע כמה לסמוך על זה... 3. יש לי אפשרות להשיג SSD של אינטל בזול. האם הדיסק …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by lirazsch,

אהלן חברה אני מתחיל ממש עוד מעט לימודי הנדסה, ואני צריך למצוא מחשב נייד שיריץ לי את התוכנות שצריך ללימודים בלי שיתקע מדובר על תוכנות כמו אוטוקאד וכאלה (אין לי מושג מה שאר התוכנות שאני צריך אבל אני מניח שאתם אולי יודעים) אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים.. נטו לימודים וסרטים. מצאתי את המחשב הזה, מה אתם אומרים? מתאים למה שאני צריך? http://ksp.co.il/?select=.271.&list=1&sort=2&glist=0&uin=16002&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=2270 * גודל המסך? 15" * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך, יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח לא…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום! אשמח לשמוע מה דעתכם על המחשב הנייד הבא: Lenovo ThinkPad Edge E330 3354-96G http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20633&cf אני יודע שאמנם הוא לא חדיש כ"כ, אך אני אצטרך אותו בעיקר ל"עבודות משרדיות" ולימודים לא אשתמש בו למשחקים וכו'... מה שחשוב לי בעיקר שהביצועים יהיו טובים וחיי סוללה חזקים. מה דעתכם על המחשב הזה? תודה רבה :-)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Ic3 CuB3,

שלום !! הרכבתי מחשב לחבר שקונה מחנות של קרובים שלו את המחשב. להלן המפרט: E6600 1699 965P-DS3 692 2X1=2G RAM DDR2 667Mhz G.skill 658 LEADTEK 8800GTS 320MB 1825 HD 250GB 350 LG DVD+-RW 163 LIBERTY 400W 415 GIGABYTE TRITON 350 . סה"כ: 6152 ש"ח. איך המפרט ?? יש מה לשפר ?? תודה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by eyalha,

התקציב שלי הוא 7000-7100 מקסימום 7150 ללא אפשרות לחריגה. הדרישות הם מחשב לשנתיים שלוש הקרובות, שאין סיכוי שיעשה בו OC, מקלדת ועכבר אלחוטיים זולים (לא למשחקים כי יש לי גיים פד), מסך LCD טוב, ואם אפשר לדחוף לתקציב אז רמקולים זולים. המחשב מיועד לויסטה למשחקים ולסרטים. תודה! ד"א אין בעיה לפצל חנויות אם צריך. יהיה מצויין אם יירכש בIQPC כי אני מאשדוד.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Gelugone,

שלום , אני מחפש מפרט למשחק בלי ציוד היקפי רק כל מה שצריך שיהיה בתוך הקופסה אני מתכנן לעשות אוברקלוק אינטנסיבי ואני לא שם דגש על כמה הוא רועש (משני) תודה מראש ! ;D

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אז ככה הייתי אצל 2 חנויות: [table][tr] [td] חנות1: מעבד של אינטל ליבה כפולה E6750 לוח אם INTEL NEWBURY D945GCNL זיכרון 2GB DDRII 667MHZ כ.מסך GeForce 8500GT 512MB 320GB HARDISC 16MB SATA DVDRW LG X20 מקלדת עכבר אלחוטי של מיקרוסופט מולטימדיה כרטיס קול ורשת של אינטל מסך LG20 w2042s 5MS 8000:1 מדפסת HP משולבת HP2180 4,625 ש"ח [/td] [td] חנות2: מעבד Q6600 1066MHZ 8MB לוח אם GIGABYTE CHIPSET INTEL G31 זכרון DDRII 2GB 800MHZ 320GB 7200SATA2 DVDRW LG 18X GEFORCE 8500GT 512MB מסך LG20 w2042 5MS 8000:1 מדפסת HP 2180 ב 4750 ש"ח [/td][/tr][/table] ------------------- והם אמרו לי דברים שונים שלוח אם של גיגבייט עם הרבה בעיות לעומת אינטל... שעדיף את אינטל והשני אמר עדיף את גיגבייט... …

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מה המצב חבר'ה ?.. אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש למשחקים כבדים (כמו GTA 4‎, Bioshock, Mafia 2 וכל משחק כבד שייצא) ... תקציב 4,500 ש"ח. רק שהמסך של המחשב נייד יהיה לא פחות מ - 15 אינץ' (או שלדעתכם כדאי 17 אינץ' ?..) וחובה שהמחשב יהיה מפנדה מחשבים (http://www.pandas.co.il) כי אני קונה רק שם ... חשבתי על הנייד הזה ‏(http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_1143_3380&products_id=28871‏) מה אתם אומרים ‏?‏.. מוזר שמלמטה איפה שיש את המפרט של המחשב כתוב שאין בלוטוס ובאותה גרסה של המחשב רק עם מסך של 15 ומשהו אינץ'‏
 יש בלוטוס ... שאלה קטנה בקשר לנייד שאני חושב לקנות אותו ... האם הכרטיס מסך שלו מובנה או לא ‏?‏.. כי עם הזמן אני מתכנן לשפר את הנייד שיהיה לי אז אם הוא מובנה…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום אני חדש פה ואני צריך עזרה בקניית מחשב חדש,תודה לעוזרים. 1.תקציב מאקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ300 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,פוטושופ,מוזיקה אינטרנט.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך:22" רזולוציה: 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות~גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by VanBear,

התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ביותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, אחרי סקר שוק ענקי אני מתכנן לרכוש מחשב נייד עוד השבוע או שבוע הבא... ואני מתלבט אין כמה דגמים שהם קצת שונים - הדרישות שלי הן בעיקר שיהיו ניידות (זמן סוללה כמה שיותר גדול) והשימושים שלי לא כבדים - בעיקר סרטים וכתיבה של קוד (C/C#/PHP וכ"ו דרך קומפיילרים שלא דורשים יותר מדיי גם כן) והדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט ואופיס וכ"ו אני מתלבט בעיקר בין Aspire AS5750-2414G50MN http://www.mwave.com.au/sku-31010933-Acer_Aspire_AS5750_2414G50MN_Notebook_Intel&_174;_Core_i5_2410M_dual_Core_Proces#Specs היתרות שלו לדעתי זה המעבד i5 שהוא יחסית מאוד חדש אבל החיסרון הוא המסך 15.6 שהבנתי שיגרום ל"ביזבוז" סוללה.. ומחשב אחר שהסתכלתי עליו הוא Samsung Q330 http://www.techrada…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. המפרט שלי: CPU AMD Athlon II X4 630 Propus 45nm Technology RAM ‎4.00 GB Dual-Channel DDR3 @ 671MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA785GMT-UD2H (Socket M2) 62 °C Graphics DELL 2209WA (1680x1050@59Hz) ATI Radeon HD 4200 Hard Drives 977GB SAMSUNG SAMSUNG HD103SJ ATA Device (SATA) 33 °C Optical Drives HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device Audio Realtek High Definition Audio Case Sonata III 500 Power Supply Enermax 500 80c dont remember the model (not near the computer) Cpu Cooling AMD stock Accesories optical mouse multimedia keyboard logitech 2.1 mentioned here. steel series v7 usb head…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אני מצטער על הדיון האחרון שלי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=512985.10 ואני מצטער ששאלתי עוד פעם פשוט בסוף אני צריך מחשב יותר זול ואני לא מבין הכי גדול במחשבים לכן שאלתי מחדש על מפרטים יותר זולים אז סליחה ובבקשה תבנו לי מפרט סופי אם יש כמה אנשים עם עוד כמה דעות לעוד מפרטים אקבל בשמחה ( עדיף דעות למפרט יותר זול ) אני רוצה את הדברים שרשמתי בפעם הקודמת רק עם שני כוננים קשיחים של 500 GB של מה שהציעו לי ( אחד לגיבוי ) לא אחד של 1000 או אחד של 500 ועוד אחד של 1000 . ומערכת הפעלה פרימיום עברית 64 סיביות כרטיס מסך 6870 או 560 אבל כמה שיותר זול בבקשה . לוח אם עם לפחות 4 חיבורים של USB וחיבור אחד של USB 3 וחיבור אחד של HDMI חיבור אודיו ושאר החיבורים שצריכים למחשב רגי…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by RaZerz,

צריך עצה טובה לגבי מפרט של מחשב ללא ציוד היקפי עד 3.5K ניתן להתגמש קצת על המחיר... נפלתי בעבר עם מחשבים אז אני רוצה הפעם מחשב שיחזיק איזה שנתיים. בעיקר למשחקים עם גרפיקה כבדה כמו BF3. תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. המפרט: Gigabyte GA-G31M-ES2C rev. 1.1 Intel Pentium E5300 (2M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB) DDR2 1GB 400GB IDE HDD צורב DVD ספק בסיס של 400W מסך: Lg 19" Flatron L1954SM-PF מפרט AMD: Biostar MCP6P M2+ Ver. 6.x Amd Sempron 64 3400+ SDA3400IAA3CN DDR2 1GB 160GB IDE HDD ספק בסיסי של 400W מסך: Acer 17" AL1717 A

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by uvs1984,

שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2 . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט צפייה ישירה ומשחקי אינטרנט של ילדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. מה הולך 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. בערך. אני יכול להוציא יותר אם יש צורך, אבל זה תלוי בכם, תשתדלו להשאר במסגרת התקציב. בנוסף, רציתי לשאול לגבי יכולת שדרוג עתידית ( SLI וכו') ועל ההשפעה של מוכנות לשדרוג על הביצועים של המפרט כיום. אם שדרוג יהיה אפשרי, כמה הוא יעלה (נגיד הוספת כ.מ. נוסף בעוד שנתיים), וכמה הוא באמת יוסיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לשיקולכם. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. עם גירסה חינמית של חלונות, שקט מוחלט תודות לקירורים פאסיביים ושבבים ממשפחת האטום – ניידים חדשים מבית אסוס, טושיבה ו-HP רוצים לתת פייט לניידי ה-Chrome OS הפופולריים לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%97%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-8-1-%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%99/

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש רב תכליתי בתקציב 2500 ש''ח, ניתן לחרוג עד 200 ש''ח אם ההבדל בחומרה הוא משמעותי וכדאי . * מטרות המחשב? אינטרנט - פתיחת לשוניות מרובות במקביל בדפדפן האינטרנט , שימוש קליל בתוכנה Google Earth (חובבן) , ומידי פעם לשחק במשחק Counter-Strike: Global Offensive , אבל שוב עם צריך לבחור בין כרטיס מסך טוב יותר, לבין מעבד וזכרון טובים יותר , אז לחלוטין אני מעדיף שהתקציב ילך יותר על המעבד והזכרון, כי כרטיס מסך אפשר לשדרג בעתיד , מעבד זה יותר מורכב. * גודל המסך : כמובן הגודל הסטנדרט 15.6 אינץ' , ומסך מבריק . * רזולוציית המסך? ממש לא משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצ…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Swed,

צריך המלצה ללפטופ שאפשר לקנות אותו בארהב עד 1300$ חשוב להגיד שהוא הולך לשמש מספר שנים שנתיים עד 4 שנים. * מטרות המחשב? סטודנט שלומד שפות תכנות כאלה ואחרות. * גודל המסך? 13 ומעלה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בין 5-7 שעות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה ומעלה * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן הולכים לקנות אותו בארהב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה מקבוק עלה כאופציה אבל אשמח לקבל עוד המלצות תודה שבוע טוב.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by אסף ס,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שיריץ דיאבלו חלק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו 3 עם ההרחבות העתידיות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכי טוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך,…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. CPU E5300 BOX M.B MSI G41M4-F MEMORY CEON 2GB DDR2 800MHZ PSU FSP 400W 12CM CASE APEX RAIDMAX 2-FAN 1010 ש"ח תוספות שלי מהבית : HDD HITACHI 160GB SATA2 רכשתי ב KSP DVDRW LG BLACK SATA2 רכשתי ב KSP עריכה : הלוח מאוד נחמד יש אפשרות לעדכן און ליין ביוס ודרייברים במקום לחפש באתר . יש DUAL CENTER ממש נחמד . הספק כח שלי גנריק ? המארז גנריק ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. האם דרוש כרטיס עריכה גרפי כגון QUADRO ? האם אחד מהמפרטים האלו מתאים ? http://hwzone.co.il/specslist/view/101/

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by zbeng,

היי, יש לי את samsung np530u4e-s01 כבר שנתיים ואני חושב שלעולם לא ממש נהנתי ממנו.. הוא תמיד היה איטי להחריד ובזמן האחרון זה כבר יותר מדי בשבילי. אני יודע שמותקן לי כרגע כונן SSD בגודל 32 גיגה ואני רוצה להחליף אותו למשהו גדול יותר ובכך להתקין עליו את מערכת ההפעלה. אני מנסה למצוא איזה כונן מותקן לי במחשב כרגע ומה הגודל שלו כדי לקנות משו בגודל זהה ואני לא מצליח למצוא. אני אשמח אם מישהו יכול להגיד לי איזה כונן אני אמור לקנות בשביל שאני אוכל להתקין אותו במחשב שלי וגם אם מישהו יודע איך לעשות את זה. בכללי למישהו יש את המחשב הזה גם כן ויש לו אטיות כמו שאני מרגיש? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים